Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Για το αυτοματο διαβαστε τι γραφει το βιβλιο του κατασκευαστη. Σε εμενα στην w211 γραφει:
Stopping
When you stom briefly, e.g. at traffic lights:
- Leave the transmition in gear
- Hold the vehicle with the brake
When you stop for a longer period of time with the engine idling/or on a hill:
Set the parking brake
Move the gear selector lever to park position P
Exει και για το Ν
Coasting the vehicle, or driving for any other reason with gear selector lever in Neutral Position N can result in trasmission damage that is not covered by the Mercedes - Benz Limited Warranty.
Εγώ θα επέλεγα σε φανάρι νεκρό και φρένο...Πάντα έτσι έκανα σε αμάξια με χειροκίνητο κιβώτιο και δεν άλλαξα δίσκο ποτέ σε αμάξι μου. Να δούμε τι θα λέει και το manual...(πόσο lame να διαβάζεις manual για αυτοκίνητο;;; )
Φιλε μου δεν την κυκλοφορω και πολυ την W211 ειδικα μεσα στην πολη σε ωρες με κυκλοφοριακο. Και με το N δεν νομιζω να εχει θεμα. Sto Sirion και εγω στα φαναρια βαζω νεκρα ακομη και στο μοτορι νεκρα βαζω στο φαναρι.
Αυτο για την καταβαση το εχει και η Merc σε SUV, σε αποτομη καταβαση το ενεργοποιεις και φρεναρει το αμαξι και πας με 5χλμ καπου εκει, αλλα δεν πατας το φρενο (δεν ειναι ωραιο αισθημα να μην πατας φρενο σε αποτομη κατηφορα. θα σου κακοφανει). Μολις το πατησεις απενεργοποιειται. Διαβασε το μανιουαλ Emperor για ολα τα συστηματα. Εμενα ειναι 550σελ σε pdf. Τομος. Στο D το αμαξι φευγει γιατι εχει ταχυτητα μεσα.