-
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές!
Υγεία να έχουμε όλοι και να περνάμε καλά κοντά σε αυτούς που αγαπάμε! -
Γειά σας,
Θα ήθελα την βοήθειά σας και την εμπειρία από τους κατόχους BMW X1 σχετικά με το μοντέλο του 2013 στην έκδοση:
Diesel 2000cc με 184 hp 4x4 (xdrive 20d) , 6τάχυτο-χειροκίνητο.
Πρόκειται να το αγοράσει συγγενής μεταχειρισμένο με 126.000km κοντά στα 23.000€.
Η τιμή σας φαίνεται λογική....;;
Μήπως είναι πολλά τα χιλιόμετρα...;;
Είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο, υπάρχουν προβληματικά εξαρτήματα (κινητήρας, τετρακίνηση κτλ)...;;;
Τα τέλη πόσα είναι ...;;Ο άνθρωπος είναι κάτοχος Land Rover Freelander 1800 του (2001-2002 νομίζω) με υγραέριο, με το οποίο έχει καταφέρει να διανύσει 380.000χλμ. Όπως είναι γνωστό είναι ένα αρκετά ζημιάρικο αυτοκίνητο και τον ταλαιπωρεί ακόμα.
Ωστόσο του άρεσε σαν οδηγική συμπεριφορά.Κάνει πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο σε άσφαλτο και σε χωματόδρομο (μέτριας δυσκολίας) με όλες τις καιρικές συνθήκες (περιοχή άνω Κερασιάς Βόλος) και θέλει κάτι άνετο (σαν αναρτήσεις), μία τετρακίνηση που δεν θα τον εγκαταλείψει εύκολα, αξιοπιστία, ασφάλεια καθώς θα είναι και το οικογενειακό όχημα, προσιτές τιμές στα σερβις και τα ανταλλακτικά .
Γενικά του έχει τραβήξει το ενδιαφέρον περισσότερο το σχέδιο παρά οτιδήποτε άλλο και φοβάμαι μην πετάξει άδικα τα λεφτά του. Εγώ του έχω προτείνει πολλά φθηνότερα και με λιγότερα χιλιόμετρα όπως: Suzuki Vitara,Nissan Quasqai, Dacia, Mitsubishi Asx, Honda CRV και άλλα ....τα οποία έχουν και πιο φθηνά τέλη κυκλ. και ίσως πιο οικονομικά-αξιόπιστα...Παρακαλώ τα σχόλιά σας...
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης THEO GUNNER έγραψε:
Γειά σας,Θα ήθελα την βοήθειά σας και την εμπειρία από τους κατόχους BMW X1 σχετικά με το μοντέλο του 2013 στην έκδοση:
Diesel 2000cc με 184 hp 4x4 (xdrive 20d) , 6τάχυτο-χειροκίνητο.
Πρόκειται να το αγοράσει συγγενής μεταχειρισμένο με 126.000km κοντά στα 23.000€.- Η τιμή σας φαίνεται λογική....;;
- Μήπως είναι πολλά τα χιλιόμετρα...;;
- Είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο, υπάρχουν προβληματικά εξαρτήματα (κινητήρας, τετρακίνηση κτλ)...;;;
- Τα τέλη πόσα είναι ...;;
- θέλει κάτι άνετο (σαν αναρτήσεις)
- μία τετρακίνηση που δεν θα τον εγκαταλείψει εύκολα
- αξιοπιστία, ασφάλεια καθώς θα είναι και το οικογενειακό όχημα
- προσιτές τιμές στα σερβις και τα ανταλλακτικά .
Για πάμε, με όσα γνωρίζω (και καθαρά η άποψή μου). Καταρχήν μιλάμε για την 1η γενιία της Χ1, αλλά το facelift μοντέλο (έχει βελτιώσεις ο Ν47 κινητήρας).
- Λογική είναι, εφόσον είναι Ελληνικό, σε καλή κατάσταση και έχει γίνει σωστή συντήρηση. Έχει και σημασία ένα έχουν αλλάξει και αναλώσιμα που θα χρειαστούν σύντομα αλλαγή (π.χ. αμορτισέρ, συμπλέκτης κλπ.). Και φυσικά εξαρτάται και από τον εξοπλισμό που έχει, όπου αναλόγως εξοπλισμού η τιμή είναι από λογική έως και πολύ καλή.
- Όχι, δεν είναι πολλά τα χιλιόμετρα, ειδικά για Diesel, εφόσον είναι σωστά συντηρημένο.
- Αρκετά αξιόπιστο, με βασικότερο πρόβλημα (στα κατασκευασμένα έως και Μάρτιο 2013 αν και μετά το 2009 βελτιώθηκε αρκετά) το σπάσιμο του τεντωτήρα της αλυσίδας χρονισμού με αποτέλεσμα να φεύγει η αλυσίδα από την θέση της και να δημιουργεί ζημιά, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε αντικατάσταση του κινητήρα! Άρα, πολύ καλός έλεγχος (εάν έχει φθορά ακούγεται, ένας έμπειρος μηχανικός στις BMW μπορεί να το καταλάβει) για τυχόν προβλήματα και ιστορικό εάν έχει αλλαχτεί ο τεντωτήρας.
- Δεν ξέρω
- Εάν δεν έχει στην σπορ ανάρτηση, είναι αρκετά άνετο (ειδικά με 17' ζάντες)
- Δεν παρουσιάζει προβλήματα, αρκετά αξιόπιστη και λειτουργεί υποδειγματικά.
- Αξιοπιστία (πέραν αυτού που ανέφερα) έχει και ασφάλεια επίσης.
- Δεν μπορείς να πείς ότι οι τιμές service και ανταλλακτικών είναι προσιτές...μάλλον το αντίθετο. Εάν η συντήρηση γίνεται εκτός εξουσιοδοτημένου δικτύου, θα μειωθούν ελαφρώς οι τιμές των εργατικών, αλλά τα ανταλλακτικά παραμένουν ακριβά. Βέβαια με το BMW Value Service, μειώνονται κάπως οι τιμές αλλά δεν τις λές και φτηνές. Για παράδειγμα η αλλαγή εμπρός τακακίων κοστίζει €170, η αλλαγή συμπλέκτη €720 ενώ ένα κλασσικό oil service (λάδια και φίλτρο λαδιού) €135....και αυτές είναι τιμές με το Value Service. Μπορεί αναλυτικά να δεί τις τιμές των βασικών εργασιών service εδώ: https://www.bmw.gr/el/topics/offers-and ... rvice.html
Για εμένα, είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο (κράτημα, επιδόσεις, ενεργητική και παθητική ασφάλεια, 4κίνηση) με μειονέκτημα τους μειωμένους χώρους (για το μέγεθός του) και την σχετικά ακριβή του συντήρηση. Γιατί θα πρέπει πάντα να θυμάται (και όλοι μας δηλαδή) ότι μπορεί να το αγοράσει φτηνά, αλλά παραμένει ένα αυτοκίνητο Premium που καινούργιο είχε €40-50.000.
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Βέβαια ένα 70-80 % απ ότι έχω προσέξει είναι με καθεστώς Leasing.
Μάλλον προς τα εκεί στρέφεται πλέον το αγοραστικό κοινόΆκουγα έναν μαντρά που έκανε μια πρόβλεψη, πως σε 5-7 χρόνια μειοψηφία θα έχει ιδιόκτητο αυτοκίνητο, και όλοι οι υπόλοιποι με συμβόλαια μίσθωσης θα είναι
Για ιδιώτες δεν ξέρω αν συμφέρει τόσο πολύ. Για ελεύθερους επαγγελματιες και στελέχη επιχειρήσεων , ΟΚ
-
Ιδιώτες δεν συμφέρει καθόλου, συμφωνω απόλυτα μαζί σου
-
Γιώργο πολικέ πάρελαβες ;
-
Όχι γαμωτο. Έχω πάει δυο φορές κ το έχω δει. Έχουμε κολλήσει με τις ζάντες.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Βέβαια ένα 70-80 % απ ότι έχω προσέξει είναι με καθεστώς Leasing.
Μάλλον προς τα εκεί στρέφεται πλέον το αγοραστικό κοινόΆκουγα έναν μαντρά που έκανε μια πρόβλεψη, πως σε 5-7 χρόνια μειοψηφία θα έχει ιδιόκτητο αυτοκίνητο, και όλοι οι υπόλοιποι με συμβόλαια μίσθωσης θα είναι
Για ιδιώτες δεν ξέρω αν συμφέρει τόσο πολύ. Για ελεύθερους επαγγελματιες και στελέχη επιχειρήσεων , ΟΚ
Και για επαγγελματίες πάλι υπό συζήτηση είναι. Το leasing έχει χαμηλό όριο ετήσιων χιλιομέτρων συνήθως. Αν κάνεις 20-30-40 χιλ χλμ το χρόνο μάλλον συμφέρει η αγορά.
-
Αν έχεις λεφτά, δεν θες να τα δεσμεύσεις σε ένα αμάξι και ν αυτά πετάξεις πακέτο στο δρόμο. Αν δεν θες να σε νοιάζει σέρβις, ασφάλεια, διαδικαστικά, φθορές χρήσης μεταπωληση και τον κάθε μαλακα που θα έρχεται να σου απαξιώσει το αμάξι κλπ πας σε leasing.
Αν υπήρχε αμάξι που θα μπορούσα ν χρησιμοποιώ και καθημερινά χωρίς να αγχώνομαι με μηχανάκια και να μπορώ να το παρατήσω παρκαρισμένο σε δημόσιο δρόμο και να μπορεί να με πάει με την οικογένεια ταξίδι θα τα έδινα όλα και θα το έπαιρνα leasing να ησυχάσω. -
Οι περισσότεροι που ξέρω με ακριβά αυτοκίνητα, είναι κάτοχοί τους.
Επίσης ηρέμησε πια με τα μηχανάκια κλπ. Είσαι και σε κρίσιμη ηλικία. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επίσης ηρέμησε πια με τα μηχανάκια κλπ. Είσαι και σε κρίσιμη ηλικία.Εκτος Ελλαδας είναι 80% leasing εδώ και 15 χρονια ισχυει αυτό. Ειδικα για την τριπλετα BMW/Audi/Mercedes μπορει να είναι και πανω από 80% τουλάχιστον τα καινουρια γιατι μολις περασουν τα 3/4 χρονια τα πουλουν σαν μεταχειρα συνηθως κανονικα.
-
Μια μεικτη ασφαλεια δεν σε 'σωζει' απο τυχον φθορες και ζημιες που μπορει να σου προξενήσουν αλλοι?
Πιο λιγο θα στοιχισει συνολικα απο ενα λιζινγκ σε βαθος 5ετιας -
Η μικτή ασφάλεια έχει πάντα απαλλαγή. Συνήθως 200euro και πάνω. 'Έτσι ζημιές όπως γρατσουνιές, βαθουλώματα, σπασμένος καθρέπτης δεν καλύπτονται. Και δεν μπορείς να περιμένεις να μαζευτούν για να τα φτιάξεις όλα μαζί, γιατί θεωρούνται ξεχωριστές ζημιές, άρα πάει η κάθε μία ξεχωριστά. Βέβαια, σε καινούργιο αμάξι ένας καθρέπτης μπορεί να κάνει και 300 ευρώ (αν είναι με 360 κάμερα και lane assist κτλ) οπότε πάλι αξίζει αλλά...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Επίσης ηρέμησε πια με τα μηχανάκια κλπ. Είσαι και σε κρίσιμη ηλικία. [emoji38]Εκτος Ελλαδας είναι 80% leasing εδώ και 15 χρονια ισχυει αυτό. Ειδικα για την τριπλετα BMW/Audi/Mercedes μπορει να είναι και πανω από 80% τουλάχιστον τα καινουρια γιατι μολις περασουν τα 3/4 χρονια τα πουλουν σαν μεταχειρα συνηθως κανονικα.
Μιλάς κυρίως για εταιρικά rep mobiles. Εγω έλεγα για πιο σοβαρά αυτοκίνητα από Α4 ντίζελ...
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Ποιος μιλησε ρε Δια για ντηζελ? Στις πολυ μεγαλες αγορες (οπως Αμερικη/Καναδα) βενζινα ειναι τα περισσοτερα και στην συντριπτικη πλειοψηφια ληζινγκ (τα καινουρια). Στην Ευρωπη εχεις αρκετα ντηζελ φυσικα αλλα δεν ειναι ολα εταιρικα.
-
Να στο πω αλλιώς γιατί κουράσαμε. Οι private buyers που αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα δεν κάνουν συνήθως leasing.
-
Σε ποια χωρα; Αμερικη, Γερμανια, Αγγλια ειναι τα περισσοτερα leasing or PcP finance. Τα χρηματα τους τα εχουν ειτε σε σπιτια ειτε σε χρηματιστηρια.
-
Στο εξωτερικο το 95% των περιπτώσεων είναι leasing or PcP finance με πολύ χαμηλά επιτόκια που συμφέρουν και για αυτό και προτιμούνται.
-
Μόλις μου έστειλε ένα φίλος αυτό και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον:
https://www.youtube.com/watch?v=lgsjAyzITHA
BMW X1 vs Peugeot 3008 - AutoWeek dubbeltest -
Πράγματι πολύ ενδιαφέρον το συγκριτικό με το 3008. Πιστεύω όμως ότι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι αυθαίρετο. Θεωρεί ότι το Bencmark για μια BMW X1 συγκρίσιμη με το 3008 είναι ένα μοντέλο που κοστίζει 67.000€ !!
Εγώ λοιπόν του προτείνω να κανει πάλι το test με την έκδοση 18d, advantage, με αυτόματο κιβώτιο και τιμη στα 39500 €. Είναι πιο κοντά στα τεχνικά χαρακτηριστικά απόδοσης κινητήρα σε σχέση με την συγκεκριμένη έκδοση του 3008 σε σχέση με το 20d (που είναι by far πιο γρήγορο απο το 3008).
Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί πρέπει να φορτώσει την τιμη του x1 με xline, θερμαινόμενα καθίσματα κλπ.
Αυτά.....
BMW X1 2016