-
Τα σκληρα πλαινα μειωνουν την ανεση. Μου εχει τυχει και μενα να μπαινω σε επαρχιακο δρομο και να νομιζω οτι ειμαι πανω σε ξυλα αλλα οπως ειπα προτιμω την ανθεκτικοτητα των ρανφλατ στο τελος.
-
Στα runflat αναφέρομαι, τα οποία μέχρι πρότινος ήταν μονόδρομος στις παραγγελίες. Τώρα που δίνεται η εναλλακτική του kit, εγώ δε θα το σκεφτόμουν καν, ιδιαίτερα όταν τα περισσότερα χλμ γίνονται στους 'καταπληκτικούς' δρόμους της Αθήνας.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Προτιμω να εχω θορυβο απο τα λαστιχα αλλα να ξερω οτι ειναι ποιο ανθεκτικα σε λακουβες και αλλους κινδυνους στον δρομο παρα το αναποδο.+1 απο εμένα...
Εγώ μετά απο σχεδόν 20.000 χλμ σε όλα μα όλα τα τεραίν που μπορεί κάποιος να οδηγήσει τη Χ1 καταλήγω οτι προτιμώ το όποιο χτύπημα και θόρυβο που υπάρχει στην καμπίνα λόγω ελαστικών, με τη σιγουριά του RFT σε 18άρα που έχω οτι σε όποια λακούβα και χαντάκι και άν πέσω θα βγώ αλώβητος και απροβλημάτιστος. Και μήν κοροϊδευόμαστε, στην Αθήνα και γενικά στην Ελλάδα οι δρόμοι μας είναι για σκληρό λάστιχο και όχι για μεγάλες ανέσεις. Και βέβαια αναφέρομαι στη Χ1, γιατι άν το αυτοκίνητό μας ήταν κάποιο κορεάτικο ή ιταλικό, θα πόναγαν τα ακρόμπαρα και όλα ψαλίδια. Εδώ δεν έχουμε τέτοια θέματα....τροφή για σκέψη: Γιατί να μήν μπορούμε να έχουμε και άνεση και ανθεκτικότητα??? Νομίζω οτι θα πρέπει να παραχθούν και Greek Tyres που να τα έχουν όλα...
-
Κατ’ αρχάς θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Στέφανο και στον Vassilis_Ch που αφιέρωσαν χρόνο και διάθεση για να γράψουν αυτές τις εκτενείς εντυπώσεις τους. Νομίζω ότι καλό θα ήταν τέτοια post να γίνονται sticky από τους mods καθώς βοηθούν πολύ τους ενδιαφερόμενους. Αλλιώς είναι δύσκολο να βρεθούν μέσα σε 270+ σελίδες.
Εγώ δεν θα τολμήσω ακόμη να κάνω “mini review” γιατί μόλις τώρα πέρασα τα 1000Km με την Χ1 αλλά επιφυλάσσομαι σε λίγο καιρό…
Σχετικά με το eco mode έχω αν πω ότι είναι πολύ καλό σε συνθήκες πόλης, καθώς δεν ενοχλεί και πολύ την νωχελικότητα που προσδίδουν στο αυτοκίνητο. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις με το conform είμαι πολύ ευχαριστημένος. Sport δεν έχω βάλει ακόμη λόγω στρωσίματος ….
Σχετικά με τα ελαστικά νομίζω ότι ο θόρυβος είναι συγκρίσιμος με τα κανονικά. Το λέω γιατί παράλληλα οδηγώ δύο ακόμη αυτοκίνητα (Golf 1.4 και Jeep 2.4) με κανονικά ελαστικά και δεν διακρίνω σημαντικές διαφορές. Μάλιστα επειδή περνάω από τους ίδιους δρόμους και με τα τρία αυτοκίνητα, μπορώ να πω ότι ο θόρυβος πολλές φορές εξαρτάται περισσότερο από τον τύπο του οδοστρώματος παρά από τα ελαστικά. Αυτό που λέει ο Στέφανος ότι σε κάποια σημεία της εθνικής αυξανόταν ο θόρυβος προφανώς οφείλεται στον τύπο της ασφάλτου. Έχω περάσει από τα ίδια κομμάτια εθνικής με κανονικά και RF ελαστικά και έχω παρατηρήσει ότι στα ίδια σημεία αυξάνεται ο θόρυβος σε όλα τα αυτοκίνητα.
Αναφορικά με την άνεση και τα κοπανημένα, αυτό που εγώ είδα είναι ότι βοηθάει πολύ η μείωση της πίεσης έστω και 1psi κάτω. Όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο για κάποιο λόγο όλοι οι τροχοί είχαν 34 – 35psi (μέτρηση με κρύα ελαστικά στο γκαράζ)! Δεν το είδα στην αρχή, αλλά καταλάβαινα το αυτοκίνητο πολύ σκληρό και με αρκετά κοπανήματα. Όταν το διαπίστωσα και μείωσα την πίεση στο 32 που λέει ο κατασκευαστή, η κατάσταση βελτιώθηκε θεαματικά. Μετά μείωσα στα 31 περίπου και πάλι είδα διαφορά προς το καλύτερο. Να μην ξεχνάμε ότι ειδικά τώρα το καλοκαίρι η πίεση μπορεί να φτάσει άνετα 36-37 μετά από οδήγηση κάποιας ώρας. -
Ο χρήστης gnone έγραψε:
Αναφορικά με την άνεση και τα κοπανημένα, αυτό που εγώ είδα είναι ότι βοηθάει πολύ η μείωση της πίεσης έστω και 1psi κάτω. Όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο για κάποιο λόγο όλοι οι τροχοί είχαν 34 – 35psi (μέτρηση με κρύα ελαστικά στο γκαράζ)! Δεν το είδα στην αρχή, αλλά καταλάβαινα το αυτοκίνητο πολύ σκληρό και με αρκετά κοπανήματα. Όταν το διαπίστωσα και μείωσα την πίεση στο 32 που λέει ο κατασκευαστή, η κατάσταση βελτιώθηκε θεαματικά. Μετά μείωσα στα 31 περίπου και πάλι είδα διαφορά προς το καλύτερο. Να μην ξεχνάμε ότι ειδικά τώρα το καλοκαίρι η πίεση μπορεί να φτάσει άνετα 36-37 μετά από οδήγηση κάποιας ώρας.Πολύ σωστός ο φίλος gnone , και ειδικά στο οτι με τον καλοκαιρινό καιρό η πίεση ανεβαίνει πανεύκολα στο 36-37.
Εγώ προσπαθώ να είμαι συνέχεια απο 31 εώς 33 psi. Τα ελέγχω συχνά και όταν καλοκαιριάζει χαμηλώνω πίεση. Την ίδια εμπρός και πίσω βέβαια... -
Ο χρήστης risli έγραψε:
Παιδιά, ο θόρυβος κύλισης με τις 18άρες και τα runflat είναι μέχρι και ενοχλητικά αισθητός και ή άνεςη συνεπώς μειωμένη.Το γράφουν όλες οι εγχώριες και ξένες κριτικές και μπορώ να το επιβεβαιώσω μετά από ένα χρόνο κτήσης. Όσο για την ηχομόνωση, είναι μεν σε καλά επίπεδα, θεωρώ όμως ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από το Q3 για παράδειγμα. Συμφωνώ απόλυτα με όλες τις παρατηρήσεις του Βασίλη πιο πάνω για το sdrive 18i. Πολλά τα θετικά του αμαξιού, αλλά για το επίπεδο τιμής του, κάποια από τα αρκετά αρνητικά που έχουν συζητηθεί πολλάκις, δε θα έπρεπε να υφίστανται πιστεύω.Sent from my iPhone using Tapatalk
Τα RFT έχουν αρκετά μειονεκτήματα και μου έχει κάνει εντυπωση η επιμονή της BMW σε αυτά τα λάστιχα.
Υποθέτω οτι πιστεύουν οτι ο μέσος κάτοχος δεν θα αλλάξει ποτέ μόνος του λάστιχο.Παρότι θορυβώδης σε αρκετά οδοστρώματα, η πραγματικότητα στα SUV λεει οτι και κανονικά M+S λάστιχα είναι εξισου θορυβώδη (παίρνω σαν δεδομένο οτι τα λάστιχα σε SUV θα είναι M+S διαφορετικά αλλάζει αρκετά η ιστορία στο θέμα θορύβου. Έαν δεν έχει M+S τότε το SUV χάνει μεγάλο μέρος της πρόσφυσης τον χειμώνα σε χιόνι).
Τα μεγαλύτερα για μένα μειονέκτημα των RFT είναι
α)Πρακτικά μπορείς να πας με αυτά 60-70 χιλιομέτρα flat (έαν η απόσταση είναι μεγαλύτερη, το λάστιχο μάλλον θα διαλυθεί)
β)Δεν επισκευάζεται -
Σε κράτημα σε περίπτωση κλαταρισματος εν κινήσει τα run flat έχουν σημαντικό πλεονέκτημα.
Επίσης στο θέμα αυτό δεν μπορώ να αδιαφορήσω για το ότι ο κατασκευαστής δεν μπορεί να έχει επιλέξει τυχαία τα ελαστικά. Το ότι τα θεωρεί την καλύτερη επιλογή κάτι λέει.
Επίσης δεν νομίζω ότι ισχύει ότι δεν επισκευάζονται, εκτός αν πεφτω τόσο έξω.... Προσωπικά τώρα που έφτασε η στιγμή να αλλάξω λάστιχα έμεινα στα run flat
-
Βασιλη δυστυχως και εγω διαβάζω οτι δεν επισκευάζονται και πρέπει να αντικατάσταθουν.. βασικά με τέτοια λάστιχα χρειάζεσαι μια καλή οδική να σε πετάξει αν μείνεις μετα τα 60-70 χλμ που σε πάνε πριν λιώσουν, στο πλησιέστερο βουλκανιζατέρ και εκει να βρεις να βάλεις αλλο λάστιχο.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Στο θέμα 'κοπανημα' πάντως ο υποκειμενικός παράγοντας κυριαρχεί. Εγώ κ με τις 17άρες πιστεύω ότι το αμάξι σε έντονες ανωμαλίες χτυπάει. Άλλοι κ με τις 18αρες είναι απόλυτα ικανοποιημένοι! Άρα ένα τεσταρισμα αποτελεί για τον καθένα το μόνο ασφαλές κριτήριο!
Εγω δεν νομίζω οτι υπάρχει θέμα κοπανήματος !
Περισσότερο τα runflat επηρεάζουν κυρίως σε θόρυβο κύλισης!
Είναι ίσως πια και λιγο παλιές δοξασίες αυτά από την εποχή που τα καθημερινά αμάξια είχαν 13αρες.
Εχω 17αρα από το 2007 και δεν είχα ποτέ θέμα κοπανήματος λόγω διάστασης ζάντας. Στο QQ έτοιμος ήμουν να βάλω τις 19αρες του tekna!
Απλά με μεγαλύτερη ζάντα και χαμηλότερο προφίλ θες περισσότερη προσοχή στα πεζοδρόμια και στις λακούβες...
Τηρουμένων των αναλογιών το κοπάνημα στις ίδιες λακούβες είτε με τις 15αρες του yaris είτε με τις 17αρες του QQ είτε τώρα με τις 18αρες της Χ1 είναι το ίδιο!
Εσύ ειδικά με τόση δύναμη που έχεις αν είχες 18αρα ή και 19αρα θα πέταγες στο δρόμο!Τα RFT έχουν ακόμα θέμα με την άνεση, αν και έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης υπάρχει θέμα με το μη αναρτώμενο βάρος, αλλά ας μην μπλέξουμε τόσο. Τεράστιο ρόλο παίζει και το προφίλ, αν και τον μεγαλύτερο τον παίζει η ανάρτηση.
-
-
Προσπαθώ να βρω, μάταια, ένα αρθράκι από το νετ στο οποίο ένας τύπος εξηγούσε πολύ εμπεριστατωμένα ότι τα run flat, ακριβώς λόγω της αναγκαστικής ακαμψίας στο πλευρικό τους τοίχωμα (προφίλ) ώστε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κύλιση του αυτοκινήτου σε περίπτωση διάτρησης, είναι πολύ πιο επιρρεπή στις λακκούβες και τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος από τα συμβατικά (τα οποία αποσβένουν/απορροφούν καλύτερα την κρούση).
Είναι επίσης πολύ πιο ακριβά από τα συμβατικά.
Έλεγε χαρακτηριστικά ότι οι εταιρείες, με τα rf, λόγω της επιρρέπειάς τους σε ζημιά και της αυξημένης τους τιμής, επινόησαν “a f*cking money-printing machine”.
Δεν ξέρω αν ήταν hater, αλλά αυτά που έγραφε και αιτιολογούσε έπειθαν. Αν καταφέρω να το βρω, θα το παραθέσω. -
To λογικο ειναι να αντεχουν παραπανω αφου ειναι σκληρα. Τωρα ο καθενας θα πει την π@π@ρια του...
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Τα μεγαλύτερα για μένα μειονέκτημα των RFT είναι
α)Πρακτικά μπορείς να πας με αυτά 60-70 χιλιομέτρα flat (έαν η απόσταση είναι μεγαλύτερη, το λάστιχο μάλλον θα διαλυθεί)
β)Δεν επισκευάζεταια)Σωστά. Μπορείς max μέχρι 80-90χλμ απόσταση, αλλά πρακτικά ίσως και λιγότερο και με ταχύτητα μέχρι 70-80 χ.α.ω.
β) ΔΕΝ ισχύει και είναι ένα 'λάθος' που κάνει αρκετός κόσμος. Να το ξεκαθαρίσω (έχοντας επισκευάσει RFT αρκετές φορές) και έχοντας μιλήσει τόσο με service BMW όσο και με την Continental σε email (και η οποία έχει ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ RFT για τα βουλκανιζατέρ) αλλά και με την Goodyear:-
Τα RFT** ΔΕΝ **επισκευάζονται εφόσον διανύσουν χιλιόμετρα χωρίς αέρα και άρα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ τα πλαϊνά τους.
-
Εφόσον ΔΕΝ διανύσουν απόσταση χωρίς αέρα (δλδ. χάνουν σταδιακά αέρα και άρα με τακτικά φουσκώματα είναι ΟΚ μέχρι να πάνε στο βουλκανιζατέρ), τότε επισκευάζονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
-
Εάν διανύσουν μικρή απόσταση χωρίς αέρα (π.χ. 2-3 χιλιόμετρα), τότε πρέπει να ελέγξει ειδικός τα πλαϊνά τους για να αποφανθεί εάν έχουν καταστραφεί η όχι και άρα εάν δύναται να επισκευαστούν.
ΥΓ: Εννοείται ότι μιλάμε για επισκευή από καρφί, βίδα κλπ. δηλαδή από ζημιά που επισκευάζεται και ένα κανονικό ελαστικό.
-
-
Καλημέρα,
τι μου προτείνετε για φιμέ τζάμια; Έχω alpine white κ έχω πάρει προσφορά από llumar μέχρι τώρα.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης risli έγραψε:
Καλημέρα,
τι μου προτείνετε για φιμέ τζάμια; Έχω alpine white κ έχω πάρει προσφορά από llumar μέχρι τώρα.Sent from my iPhone using Tapatalk
Δες καλύτερα και το σχετικό νημα. Μια δοκιμασμενη λύση είναι madico στου Γιαννικελη που βάζουν και οι σπανός και ο Σφακιανακης στα δικά τους.
-
Ο χρήστης risli έγραψε:
Καλημέρα,
Επειδή και εγώ το Alpine White έχω, προτείνω την πιο σκούρα νόμιμη απόχρωση με κεραμικό φιμέ της Johnson USA στον ίδιο τόνο μπρός-πίσω. Πολύ καλός και έμπειρος ο Σαμαράς στο Γέρακα. Και οικονομικότατος. Μπές να δείς δουλειά του και κλείσε ραντεβού... έχει και 3Μ και άλλα... http://wrapping.gr/
-
Ευχαριστώ πολύ!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Surprise
-
^ ωχχ
-
Surprise
το
πε και το
κανε!