-
Εγώ χθες κάποια στιγμή ακούω ένα μπαμ.
Βγαίνω στο μπαλκόνι και έχει γλυστρησει ένας τύπος και έχει πέσει σε ένα παρκαρισμένο 2 αμάξια μπροστά από μένα.
Μέχρι να βάλω παπούτσια και μπουφάν και να κατέβω κάτω έχουν κολλήσει άλλοι 2-3.
Χιόνι δεν είχε πολύ αλλά από κάτω είχε πάγο, οπότε γλυστρουσε αρκετά!
Βάλε λίγο και την έλλειψη παιδείας των οδηγών αλλά και το γεγονός ότι νομίζουν ότι ειναι κάνας κανκουνεν κόλλησαν καμιά δεκαριά αμάξια.
Με τα πολλά τους ξεκόλλησαμε.
Πρώτη φορά πήγα να βάλω κάτι σε αλυσίδες κουβέρτες κλπ...
Είχα πάρει κουβέρτες πριν κάνα μήνα και τις έχω πάντα στο πορτ μπαγκάζια μήπως και...
Πήρε ούτε 5 λεπτά να τις βάλω.
Έφυγα κύριος και χαλαρός ενώ οι άλλοι ήταν κολλημένοι παρακάτω...
Θεωρώ λοιπόν φίλε axel για μια στο τόσο μια χαρά θα σαι με τις κουβέρτες όπως είπε και ο φίλος ΣπύροςΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πάντως στο 3008 φοράνε τα conti https://www.google.gr/imgres?imgurl=htt ... mrc&uact=8
Φαίνονται πολύ ενδιαφέρονταSent from my iPhone using Tapatalk
-
Οι αλυσίδες/κουβέρτες, εκτός και αν ζούμε σε παρασαχάρια περιοχή, πάνε πακέτο με τρίγωνο-φαρμακείο-γρύλο. Απλά και ωραία, δίνουμε 30€ για να τις έχουμε στο πορτμπαγκάζ -ή στο garage- για να τις χρησιμοποιήσουμε έστω και εκείνη τη μία φορά που πραγματικά θα τις χρειαστούμε.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Οι αλυσίδες/κουβέρτες, εκτός και αν ζούμε σε παρασαχάρια περιοχή, πάνε πακέτο με τρίγωνο-φαρμακείο-γρύλο. Απλά και ωραία, δίνουμε 30€ για να τις έχουμε στο πορτμπαγκάζ -ή στο garage- για να τις χρησιμοποιήσουμε έστω και εκείνη τη μία φορά που πραγματικά θα τις χρειαστούμε.Σωστος
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
60€ θες να πεις. Πάντως είναι πολύ χρήσιμες, συμφωνώ.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
60€ θες να πεις. Πάντως είναι πολύ χρήσιμες, συμφωνώ.Εξαρτάται από το μέγεθός τους, την ποιότητα, το brand name κλπ κλπ....πάντως με 30-40€ μπορείς να αγοράσεις απλές αλυσίδες για τα περισσότερα 'normal' αυτοκίνητα. Αν θες κουβέρτες, αυτόματα δεσίματα, 'αράχνες' κλπ, προφανώς θα τα πληρώσεις παραπάνω....
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Τα crossclimate τα έχω και γω κατά νου, αλλά ρε axel νωρίς δεν είναι να αλλάξεις λάστιχα?
Αρκετά νωρίς δυστυχώς
Τα ανέφερα απλώς λόγω της εμπειρίας που είχε ο Emperor με τα χιόνια και της συζήτησης που προηγήθηκε για τα χειμερινά λάστιχα.
Εγώ που δεν έχω σχέση με χιονοδρομικά και ορεινά sports και με δεδομένο ότι στα 20 χρόνια που μένω Γιάννενα έχω χρησιμοποιήσει αλυσίδες 2-3 φορές δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου να θυσιάσω κάτι από τον sport χαρακτήρα του αυτοκινήτου και δεν θα πήγαινα σε μια επιλογή 'χειμερινών' ελαστικών...
Αναφορικά με αλυσίδες όποιος θέλει μπορεί να δει και τις χιονοδέστρες...Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευκολοφόρετο, αν και με ξεκάθαρα ακριβή τιμή...
-
Τις κουβέρτες μου τις πήρα 40 ευρώ πριν κάνα μήνα
-
Αν και λίγο off topic τα cross climate suv τα έβαλα πριν 1 μήνα στο rav4 '15 της μητέρας μου. Είναι πιο άγρια στο πάτημα, κάνουν περισσότερο θόρυβο κύλησης και αυξήθηκε η κατανάλωση. Στα χιόνια τα πήγαν πολύ καλά, αλλά το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο, σε σχέση με το Qq που γλίστραγε παντού με τα Goodyear efficient grip. Γενικά θεωρούνται μέτρια έως καλά παντού αλλά πουθενά άριστα. Τα δοκιμάζω να δω τι θα κάνω στο δικό μου.
Νίκος
Στάλθηκε από το H60-L02 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Για τις συνθήκες που μιλάμε τώρα, δηλαδή κυρίως πάγο και όχι απλά χιόνι, πόσο θα βοηθούσαν τα χιονολάστιχα; Μπορεί το απλό χιονολάστιχο (όχι αυτά που είναι με καρφιά) να ανέβει παγωμένο δρόμο;Κάνουν τεράστια διαφορά και στον πάγο:
Θεσσαλονίκη, αλλά μου δημιουργούν περισσότερη σιγουριά από τα καθαρά καλοκαιρινά που επέλεγα μέχρι τώρα. Και για κάποια κακοκαιρία όπως τώρα, αλλά και να είσαι λίγο πιο άνετος να πας και σε κάποιο χιονοδρομικό αν θες.
Ουσιαστικά είναι καλοκαιρινή γόμα με λίγο πιο χειμερινή χάραξη. Μην περιμένεις τίποτα σοβαρό στα χιόνια.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ουσιαστικά είναι καλοκαιρινή γόμα με λίγο πιο χειμερινή χάραξη. Μην περιμένεις τίποτα σοβαρό στα χιόνια.Στα βιντεάκια φαίνονται να είναι χειρότερα από τα χειμερινά (λογικό), αρκετά καλύτερα από τα καλοκαιρινα όμως.
Νίκο ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ο αυξημένος θόρυβος είναι ένα μείον ομολογουμένως.
-
Καλησπέρα στο topic της Χ1. Έχω αρχίσει να κάνω σκέψεις για την αγορά της x1. Προσανατολίζομαι για το sdrive 18i με τα 136 άτια και κατά δεύτερο λόγο για το 1.6 d. Αν και κάνω κατά μεσο όρο 18Κ χλμ, ετησίως, προτιμώ τη βενζίνη γιατί θέλω κατά προτεραιότητα το αυτόματο.
Πήγα λοιπόν στο Σπανο σήμερα όπου πήρα τη παρακάτω προσφορά:
Βασικός εξοπλισμός συν:
Μεταλλικό 580€
Αυτόματο κιβώτιο steptronic 1513€
Ζάντες με διπλές ακτίνες 17 άρες 126€
Ράγες οροφής με φινίρισμα αλουμινίου 252€
Σπορ δερμάτινο τιμόνι 0€
Σύστημα καθαρισμού προβολέων 227€
Προβολείς led 832€
Έκδοση advantage 907,5€
Τελική τιμή με πινακίδες και τέλη: 37.220€. Σε αυτή μου κάνει έκπτωση 4.000€ λόγω ότι είναι πινακιδωμενο από τον Οκτώβριο του 16 με μηδέν χλμ. Άρα τελικά 33200€
Πως σας φαίνεται ; αξίζει; emperor, fanis κλπ BMW fans παρακαλώ για τα φώτα σας!Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σπανο Ν Σμυρνη ημουν και εγω σημερα κατα τις 13:15 για πολυμλιγονομως!
Το εχω ξαναγραψει: η Χ1 ειναι κορυφη στην κατηγορια της, αλλα πανακριβη! Το εαν τα αξιζει τα χρηματα της ειναι καθαρα υποκειμενικο (για εμενα τα αξιζει εαν καποιος τα εχει!), παντως η προσφορα ειναι αρκετα καλη. Κοίτα ομως και Σφακιανακη, γιατι εχω μαθει οτι κανει ακομα καλυτερες προσφορες.
ΥΓ: σε αυτα τα χρηματα υπαρχουν πολλες επιλογες, εξισου καλες με καλυτερο ισως εξοπλισμο οπως: 3008, Kuga, CR-V, Tiguan κλπ.
-
Σπυρο τι οδηγείς τώρα, θύμισέ μου...
Ή τιμή φαίνεται καλή. Το μόνο θέμα είναι να σου αρκεί ο κινητήρας. Κάνε οπωσδήποτε test drive!Προφανώς δεν θέλεις διλιτρο. Επιδόσεις σε ενδιαφέρουν; Αν σου αρκεί να πηγαίνει απλά καλά το 18i είναι οκ. Το 16d θα είναι συμβιβασμός.
Αν θέλεις το κάτι παραπάνω...150 άλογα κ πάνω με τέτοιο αμάξι κατά τη γνώμη μου.Επίσης, τα 18000 χλμ δεν είναι λίγα...Θα έλεγα ότι πιο πολύ ή συμφέρουσα λύση είναι το πετρέλαιο κ λιγότερο η βενζίνη. Πάρε μολύβι κ χαρτί κ πήγαινε κ για test drive...
Edit αφού διάβασα το μνμ του Φανη. Μήπως να πάρεις kuga με 150 ή 180 άλογα κ να σου περισσέψει κανένα 10αρι;;
-
Σφακιανακη να πας αρκεί να αντέχεις να περιμένεις σαν μαλακας, το ύφος χιλίων καρδινάλιων των πωλητών και την ψεύτικη εύγενεια των γλαστρών. Σαν σε μπουτίκ στο Κολωνάκι....
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σπανο Ν Σμυρνη ημουν και εγω σημερα κατα τις 13:15 για πολυμλιγονομως!Το εχω ξαναγραψει: η Χ1 ειναι κορυφη στην κατηγορια της, αλλα πανακριβη! Το εαν τα αξιζει τα χρηματα της ειναι καθαρα υποκειμενικο (για εμενα τα αξιζει εαν καποιος τα εχει!), παντως η προσφορα ειναι αρκετα καλη. Κοίτα ομως και Σφακιανακη, γιατι εχω μαθει οτι κανει ακομα καλυτερες προσφορες.
ΥΓ: σε αυτα τα χρηματα υπαρχουν πολλες επιλογες, εξισου καλες με καλυτερο ισως εξοπλισμο οπως: 3008, Kuga, CR-V, Tiguan κλπ.
Thanks fanis. Σίγουρα θα πάω και Σφακιανάκη. Είμαι κλασικός bmwfan και έχοντας x3 δύσκολα θα κοίταγα κάτι άλλο πλην ίσως του 3008 το οποίο θα τσεκάρω. Θα ζητήσω και test drive, σίγουρα θέλει ψάξιμο και είμαι ακόμα στην αρχή !
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σφακιανακη να πας αρκεί να αντέχεις να περιμένεις σαν μαλακας, το ύφος χιλίων καρδινάλιων των πωλητών και την ψεύτικη εύγενεια των γλαστρών. Σαν σε μπουτίκ στο Κολωνάκι....Θα κάνω τη καρδιά μου πέτρα και θα τον επισκεφτώ μπας και πετύχω καλύτερη προταση[emoji6]
-
Σε αυτά τα λεφτά δε πας να δεις το 9ταχυτο crv που του έχουν βάλει κι ένα σκασμό πακέτα ασφαλείας;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Σπυρο τι οδηγείς τώρα, θύμισέ μου...
Ή τιμή φαίνεται καλή. Το μόνο θέμα είναι να σου αρκεί ο κινητήρας. Κάνε οπωσδήποτε test drive!Προφανώς δεν θέλεις διλιτρο. Επιδόσεις σε ενδιαφέρουν; Αν σου αρκεί να πηγαίνει απλά καλά το 18i είναι οκ. Το 16d θα είναι συμβιβασμός.
Αν θέλεις το κάτι παραπάνω...150 άλογα κ πάνω με τέτοιο αμάξι κατά τη γνώμη μου.Επίσης, τα 18000 χλμ δεν είναι λίγα...Θα έλεγα ότι πιο πολύ ή συμφέρουσα λύση είναι το πετρέλαιο κ λιγότερο η βενζίνη. Πάρε μολύβι κ χαρτί κ πήγαινε κ για test drive...
Edit αφού διάβασα το μνμ του Φανη. Μήπως να πάρεις kuga με 150 ή 180 άλογα κ να σου περισσέψει κανένα 10αρι;;
Βασίλη έχω το Χ3 e83 το 2λιτρο βενζίνης με τα 150 hp και πολλα έξτρα πάνω του. Πιστεύω ότι το χ1 θα κινείται σε παρόμοιους ρυθμούς με το παλιότερο Χ3 οπότε θα με καλύψει. Σίγουρα το δικό σου με τα 190 άλογα είναι κορυφή σε επιδόσεις αλλά βαρέθηκα να πληρώνω κερατιατικα φόρο πολυτελείας και τέλη. Γι αυτό σκέφτομαι και το downsizing. Θα πάρω κι άλλες προσφορές και θα δούμε.
Για τα πινακιδωμενα τι γνώμη έχετε;Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Σε αυτά τα λεφτά δε πας να δεις το 9ταχυτο crv που του έχουν βάλει κι ένα σκασμό πακέτα ασφαλείας;Ευχαριστώ σίγουρα θα κάνω μια σχετική έρευνα (Crv, 3008, Tiguan q3 ateca ίσως και rav) αλλά κλίνω προς τη χ1
BMW X1 2016