-
Καλημέρα Sarantish!
Το service είναι δωρεάν για τα πρώτα 5 χρόνια ή 60.000 χλμ.
Ωστόσο, αν κάνεις χλμ ουσιαστικά τα 60.000 μπορεί να τα φτάσεις πολύ νωρίτερα.
Το πρώτο service γίνεται χοντρικά στα 30.000 χλμ και το επόμενο στα 60.000. Ωστόσο πιθανότατα θα πάνε και τα δύο λίγο πιο νωρίς, δηλαδή το πρώτο στα 25.000 περίπου και το δεύτερο μετά από άλλα τόσα. Για αυτά τα service δεν πληρώνεις ΤΙΠΟΤΑ.
Έχω το 20d εδώ και 14 μήνες και ο κινητήρας δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Είναι ουσιαστικά εξέλιξη του ίδιου κινητήρα που υπήρχε και στην προηγούμενη Χ1. Δεν έχω διαβάσει κάτι αρνητικό μέχρι στιγμής κάπου, ενώ και κάτοχοι του προηγούμενου μοντέλου μου λένε ότι το αμάξι δεν τους έχει βγάλει το παραμικρό. Μακάρι να μείνει έτσι...
Έχω γράψει στο νήμα κριτικές για την απόδοσή του. Είναι απολαυστικός κινητήρας με μεγάλη ροπή και επιδόσεις που συναντάς σε 'sport' αμάξια .
Ενδεικτικά οι μετρήσεις του drive :
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -xdrive20d
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 7,7”
0-160 km/h 20,8”
0-400 m 15,6” @ 142,4 km/h
0-1.000 m 28,9” @ 180,6 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 6,6”
60-160 km/h (με αλλαγές) 17,4”
50-80 km/h (3η) 2,9”
80-110 km/h (4η) 4,1”
110-140 km/h (5η) 6,0”
Φρένα 100-0 km/h 37,6 m
Τελική ταχύτητα 219 km/h
Μέση κατανάλωση 7,3 lt/100 km
Εκπομπές CO2 129 g/km
Διαστάσεις 4.439 x 1.821 x 1.598 mm
Βάρος 1.630 kg
Μετρήσεις DRIVE -
Να προσθέσω ότι γνώρισα τυχαία πριν λίγες μέρες και έναν ακόμη κάτοχο 20d στην πόλη (Ιωάννινα...), ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από το αμάξι και απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι τώρα από την αξιοπιστία του (αυτός το έχει λίγο λιγότερο από μένα...)
-
΄Σε ευχαριστώ Emperor. Για την δυάρα την κουπέ βασικά μιλάω, αλλά φοράει ίδιο μοτέρ με το Χ1 από όσο ξέρω. Επίσης δεν έχει δείκτη ελέγχου για τα λάδια. Την γνωστή βέργα. Μόνον από το καντράν αν ανάψει η ένδειξη. Αυτό με ξένισε κάπως...
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
΄Σε ευχαριστώ Emperor. Για την δυάρα την κουπέ βασικά μιλάω, αλλά φοράει ίδιο μοτέρ με το Χ1 από όσο ξέρω. Επίσης δεν έχει δείκτη ελέγχου για τα λάδια. Την γνωστή βέργα. Μόνον από το καντράν αν ανάψει η ένδειξη. Αυτό με ξένισε κάπως...Καλά...η 2άρα θα πηγαίνει φέτες με τον 20d!
Πάρε την και μετά έλα να μας πας βόλτα!!!
Ζηλεύω ήδη! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
΄Σε ευχαριστώ Emperor. Για την δυάρα την κουπέ βασικά μιλάω, αλλά φοράει ίδιο μοτέρ με το Χ1 από όσο ξέρω. Επίσης δεν έχει δείκτη ελέγχου για τα λάδια. Την γνωστή βέργα. Μόνον από το καντράν αν ανάψει η ένδειξη. Αυτό με ξένισε κάπως...
Καλά...η 2άρα θα πηγαίνει φέτες με τον 20d!
Πάρε την και μετά έλα να μας πας βόλτα!!!
Ζηλεύω ήδη!Είναι καταπληκτικό αμάξι! Αν κατέβει Ελλάδα γιατί όχι!!
-
Καλημέρα Sarantish!
Το πρώτο service γίνεται χοντρικά στα 30.000 χλμ και το επόμενο στα 60.000. Ωστόσο πιθανότατα θα πάνε και τα δύο λίγο πιο νωρίς, δηλαδή το πρώτο στα 25.000 περίπου και το δεύτερο μετά από άλλα τόσα. Για αυτά τα service δεν πληρώνεις ΤΙΠΟΤΑ.Και για αλλαγη λαδιων τοςα πολλά χλμ θεωρεί οτι ειναι οκ η bmw η προτείνει αλλαγη σε χ χλμ ανεξάρτητα γενικού service?
-
30k χλμ γράφει η ένδειξη του αυτοκινήτου για service μόλις το πάρεις, αλλά όσο περνάνε τα χλμ μειώνεται. Εμένα μου ζήτησε service στα 25k χλμ κ τώρα που το έκανα μου γράφει πάλι μετά από 30k χλμ, αλλά λογικά θα αρχίσει να πέφτει πάλι...
-
Η τελευταία οδηγία της BMW νομίζω είναι για αλλαγή στα 25.000 χλμ ή ετήσια, όποιο έλθει πρώτα. Πριν ήταν 30.000 χλμ. Με λάδια προδιαγραφών BMW LL-04 πάντα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η τελευταία οδηγία της BMW νομίζω είναι για αλλαγή στα 25.000 χλμ ή ετήσια, όποιο έλθει πρώτα. Πριν ήταν 30.000 χλμ. Με λάδια προδιαγραφών BMW LL-04 πάντα.Σωστά...για Ευρώπη. Στην Αμερική που έχουν σοβαρό νομικό σύστημα, η BMW αναγκάστηκε να πει την αλήθεια και πλέον η αλλαγή λαδιών γίνεται (βάση οδηγιών της BMW USA) κάθε 16.000χλμ
Προσωπικά σε όλες μου τις BMW (και στο Mini) άλλαζα λάδια κάθε 10-12.000χλμ. -
Φάνη εγώ το πάω βάσει board computer (που έχει ενημερωθεί για την αλλαγή στα διαστήματα), οπότε κάπου πριν τα 25 μου ζητάει αλλαγή (τελευταία φορά στα 22 νομίζω). Βέβαια το πατάω αρκετά οπότε λογικό να ζητάει νωρίτερα. Τα 10-12Κ το θεωρώ πολύ λίγο για σύγχρονο μοτέρ και φουλ συνθετικά λάδια. Κακό δεν κάνεις φυσικά στον κινητήρα, τουναντίον. Απλά νιώθω ότι τσάμπα πληρώνω αλλαγή στα 10Κ...
-
Καλημέρα Sarantish!
Το πρώτο service γίνεται χοντρικά στα 30.000 χλμ και το επόμενο στα 60.000. Ωστόσο πιθανότατα θα πάνε και τα δύο λίγο πιο νωρίς, δηλαδή το πρώτο στα 25.000 περίπου και το δεύτερο μετά από άλλα τόσα. Για αυτά τα service δεν πληρώνεις ΤΙΠΟΤΑ.
Έχω το 20d εδώ και 14 μήνες και ο κινητήρας δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Είναι ουσιαστικά εξέλιξη του ίδιου κινητήρα που υπήρχε και στην προηγούμενη Χ1. Δεν έχω διαβάσει κάτι αρνητικό μέχρι στιγμής κάπου, ενώ και κάτοχοι του προηγούμενου μοντέλου μου λένε ότι το αμάξι δεν τους έχει βγάλει το παραμικρό. Μακάρι να μείνει έτσι...
Έχω γράψει στο νήμα κριτικές για την απόδοσή του. Είναι απολαυστικός κινητήρας με μεγάλη ροπή και επιδόσεις που συναντάς σε 'sport' αμάξια .
Ενδεικτικά οι μετρήσεις του drive :
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -xdrive20d
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 7,7”
0-160 km/h 20,8”
0-400 m 15,6” @ 142,4 km/h
0-1.000 m 28,9” @ 180,6 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 6,6”
60-160 km/h (με αλλαγές) 17,4”
50-80 km/h (3η) 2,9”
80-110 km/h (4η) 4,1”
110-140 km/h (5η) 6,0”
Φρένα 100-0 km/h 37,6 m
Τελική ταχύτητα 219 km/h
Μέση κατανάλωση 7,3 lt/100 km
Εκπομπές CO2 129 g/km
Διαστάσεις 4.439 x 1.821 x 1.598 mm
Βάρος 1.630 kg
Μετρήσεις DRIVEO κινητήρας στο δικο σου δεν είναι εξελιξη προηγουμενων κινητηρων αλλα καινούριος κινητήρας Β47 από την σειρα Β των κινητηρων. Καμμια σχεση με τους προηγουμενους δεν εχουν. Προφανως είναι νωρις να πουμε για αξιοπιστια.
-
Χωρίς να σου ρίχνω άδικο, εγώ βλέπω εδώ και μερικές γενιές η bmw να ανεβάζει απόδοση στους κινητήρες της λίγο λίγο...
Π.χ. στα τελευταία στάδια ο 20d απέδιδε 177 άλογα, μετά τον ανέβασαν στα 184, τώρα στα 190 και βάζω στοίχημα (:P) ότι σε επόμενο στάδιο θα 200αρίσει. Η bmw μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι νέος κινητήρας, αλλά μου φαίνεται ότι πρόκειται για τον ίδιο τον οποίο εξελίσσει διαρκώς...
Τέσπα...λίγη σημασία έχει, η τεχνογνωσία ούτως ή άλλως περνάει από τον έναν στον άλλο... -
Τι λέει η εκλεκτή ομήγυρις για τον βενζινοκινητήρα στο 18i;
Έχει καμιά συγγένεια με τον προηγούμενο ή είναι νέος κινητήρας;
Ο προηγούμενος δεν ήταν που είχε παρουσιάσει θέματα; -
Ο χρήστης so was Red έγραψε:
Τι λέει η εκλεκτή ομήγυρις για τον βενζινοκινητήρα στο 18i;
Έχει καμιά συγγένεια με τον προηγούμενο ή είναι νέος κινητήρας;
Ο προηγούμενος δεν ήταν που είχε παρουσιάσει θέματα;Νέο μοτέρ, 3κύλινδρο. Ποιος εννοείς ότι είχε παρουσιάσει θέματα?
-
Νέο μοτέρ, 3κύλινδρο. Ποιος εννοείς ότι είχε παρουσιάσει θέματα?
Λάθος διατύπωση, εννοούσα τον μικρό βενζινοκινητήρα που χρησιμοποιείται στη σειρά 1. Δεν θυμάμαι πού το είχα διαβάσει και κατά πόσο ευσταθεί.
-
Ο 1.6 4κύλινδρος δεν έχει ιδιαίτερα θέματα. Ο 1.5 3κύλινδρος (που σε παραλλαγή φοράει και το Χ1) δεν έχω ακούσει κάτι, αλλά δεν τον παρακολουθώ και ιδιαίτερα.
-
Μπήκα να γράψω απλά για να γίνει πιο όμορφο το νούμερο των δημοσιεύσεων...
Τώρα μάλιστα!!!
2.222 σχόλια για τη Μπέμπα μας...
Ο χειμώνας είναι όμορφος φέτος και θα μας προσφέρει ευκαιρίες για χειμερινές εξορμίσεις και ταξιδάκια, άν βέβαια μας μείνει κανενα φράγκο στην τσέπη με αυτή την κατάσταση...
Ρε συνονόματε Emperor χαθήκαμε! Εκείνο με την πίεση του ελαστικού του οδηγού το θυμάσαι που το έλεγα και οτι έχει πάντα πιο υψηλή θερμοκρασία? Το τσέκαρες μήπως στη δικιά σου?
Πρέπει να είναι τέλεια στα Γιάννενα φέτος! Έχω ακούσει απο πολλούς οτι έρχονται για ΠΣΚ... -
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Φοβερά καθίσματα!
Οι αεραγωγοί (νεφρά) κάτω από το σήμα είναι κλειστοί;
Πολύ ωραία παρουσίαση!
Τα καθίσματα είναι πολύ καλά αλλα υστερούν λίγο στην πλευρική στήριξη...
Οι αεραγωγοί ναι, είναι κλειστοί, αλλα ανοίγουν μόνοι τους αυτόματα όταν χρειαστεί για να δροσιστεί το μοτέρ! -
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Μπήκα να γράψω απλά για να γίνει πιο όμορφο το νούμερο των δημοσιεύσεων...Τώρα μάλιστα!!!
2.222 σχόλια για τη Μπέμπα μας...
Ο χειμώνας είναι όμορφος φέτος και θα μας προσφέρει ευκαιρίες για χειμερινές εξορμίσεις και ταξιδάκια, άν βέβαια μας μείνει κανενα φράγκο στην τσέπη με αυτή την κατάσταση...
Ρε συνονόματε Emperor χαθήκαμε! Εκείνο με την πίεση του ελαστικού του οδηγού το θυμάσαι που το έλεγα και οτι έχει πάντα πιο υψηλή θερμοκρασία? Το τσέκαρες μήπως στη δικιά σου?
Πρέπει να είναι τέλεια στα Γιάννενα φέτος! Έχω ακούσει απο πολλούς οτι έρχονται για ΠΣΚ...Καλησπέρα!
Με τα χιόνια και τις ανακατωσούρες έχει πέσει αρκετή δουλειά για να καλύψουμε το χαμένος έδαφος και είμαι λίγο στην πίεση τελευταία! Είχα και τρεχάματα με το...χόμπι μου και δεν το κοίταξα καθόλου!
Πες μου τι ακριβώς θέλεις να δω;Στα Γιάννενα τέτοιο χειμώνα έχουμε να δούμε πολλά χρόνια. Αρκετά χιόνια και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμένα, επειδή έχω μικρά παιδιά και τους αρέσει η βόλτα και το έξω...δεν μου αρέσει να έχουμε για τόσο μεγάλο διάστημα θερμοκρασίες γύρω στο μηδέν, γιατί δεν στέκεσαι για πολλή ώρα έξω...Άρα κλεινόμαστε αρκετά μέσα στη ζεστασιά του σπιτιού και μόνο με ήλιο και τις μεσημεριανές ώρες μπορείς να κυκλοφορείς με τα παιδιά έξω...
BMW X1 2016