-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Να έχουν τα αυτοκίνητα μας θέμα με την ζέστη και τον ήλιο ΟΚ, αλλά με το κρύο δε νομίζω. Τι να πουν και όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι που ζούνε πιο ΒόρειαΥπαρχει χειμερινο σπεκ στα αμαξια που πανε Σουηδια πχ. Αυτο γενικα μπορει να ειναι θερμαινομενες κλειδαριες και πιτσιλιστιρια, θερμαινομενα καθισματα, καποιες μικροδιαφορες στον τυπο των υγρων που εχουν, μεγαλυτερη δεξαμενη νερου πλυστικων και το βασικο προστασια απο κατω με πλαστικο χρωμα για να μην σκουριασει το σασι γρηγορα.
ΑΝ τα δικα μας πανε βορεια, το πρωτο που μπορει να συμβει ειναι να μην ξεκλειδωνουν οι πορτες.
Προσφατα εκανα ταξιδι σε κρυα βορεια χωρα, σε αμαξι χωρις θερμαινομενα καθισματα ξεπαγιασα, ειναι βασικο να τα εχεις γιαυτο και τα περισσοτερα γερμανικα τα εχουν.
-
Από εδώ μέχρι Σουηδία έχει αρκετές χώρες που είναι πολύ πιο ψυχρές από την δική μας, χωρίς χειμερινά specs στα αυτοκίνητα τους. Για αυτό λέω στον iceman να μην ανησυχεί!
-
Ρε παιδιά απλά ρώτησα αν πρέπει στα υγρά του αμαξιου να ρίξουμε κατι σε αντί ψυκτικό. Θυμάμαι ακόμα μια διαφήμιση για υγρό ψυγείου. Ειδικά φέτος ζούμε πρωτόγνωρο παγετό ακόμα και μέσα στην πόλη. Τόσα χρόνια ποτέ δεν είχα δει αμάξι μου άσπρο από τον παγο ούτε παρμπριζ που θέλει 10 λεπτά να ξεπαγωσει.
Όσον αφορά τα λοιπά περί ταξιδιών κλπ προφανώς εφόσον δεν ξέρω δεν διακινδυνευω ούτε το αμάξι ούτε τους επιβάτες, ούτε αγοράζω εξοπλισμό για 1-2 μέρες που δεν θα ξέρω πως να τον βάλω ή να κάνω και καμιά ζημιά. Μια χαρά είσαι στο σπιτάκι σου τη βαρυχειμωνια. -
Σχεδόν όλα τα έτοιμα ψυκτικά υγρά της αγοράς αποτελούν μείγμα με αντιψυκτικό, συνήθως στο 50-50. Με αυτό το ποσοστό (50% αντιψυκτικό, 50% νεράκι) έχουμε -40 freezing και 110 boiling, και μάλιστα σε ατμοσφαιρική. Βάλτε και το χ1.8 στο boiling λόγω τάπας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για Ελλάδα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ειδικά φέτος ζούμε πρωτόγνωρο παγετό ακόμα και μέσα στην πόλη. Τόσα χρόνια ποτέ δεν είχα δει αμάξι μου άσπρο από τον παγο ούτε παρμπριζ που θέλει 10 λεπτά να ξεπαγωσει.Κάθε χειμώνα το βλέπεις αυτό στα Γιάννενα!
Όσον αφορά τα λοιπά περί ταξιδιών κλπ προφανώς εφόσον δεν ξέρω δεν διακινδυνευω ούτε το αμάξι ούτε τους επιβάτες, ούτε αγοράζω εξοπλισμό για 1-2 μέρες που δεν θα ξέρω πως να τον βάλω ή να κάνω και καμιά ζημιά. Μια χαρά είσαι στο σπιτάκι σου τη βαρυχειμωνια.
Ποιον εξοπλισμό; Αλυσίδες με 15-30 ευρώ ανάλογα και με τη διάσταση σε περίπτωση που πας βουνό ή πέσεις σε έντονη χιονόπτωση - δύσκολο για τώρα στα 'χαμηλά'. Στους άλλους δρόμους δεν πρόκειται να συναντήσεις τίποτα. Ήδη για Χριστούγεννα δίνουν πλήρη ηλιοφάνεια! Πήγαινε την οικογένεια καμιά βόλτα βρε!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ειδικά φέτος ζούμε πρωτόγνωρο παγετό ακόμα και μέσα στην πόλη. Τόσα χρόνια ποτέ δεν είχα δει αμάξι μου άσπρο από τον παγο ούτε παρμπριζ που θέλει 10 λεπτά να ξεπαγωσει.
Κάθε χειμώνα το βλέπεις αυτό στα Γιάννενα!
Και όχι μόνο στα Γιάννενα
Μη το φοβάσαι το αμάξι iceman, μπορεί να τρίζει λίγο αλλά αντέχει
-
Τα φαινόμενα αυτά τα παρατηρώ στο 108 που είναι leasing και το αφήνω στην εξωτερική θέση στάθμευσης. Το δικά μου είναι στο υπόγειο. Πάντως τέτοιον πάγο χωρίς χιόνι πρώτη φορά βλέπω στην Αθήνα γι αυτό και ρώτησα, αλλά καταλαβαίνω ότι ειδικά υγρά ή άλλα μέτρα απαιτούνται σε ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Πάντως να σου πω το σκέφτομαι σοβαρά να υποβάλλω το qq σε τέτοιες θερμοκρασίες. Πάνω που έχει συνέλθει κάπως 2 καλοκαίρια, να το τσιτωσω με τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες, δεν θα μείνει πλαστικό με πλαστικό που δεν θα ακούγεται μετά. [emoji12]
Οπως είπα τη ζεστασιά του σπιτιού σου και την ξεκούραση στο κρεβατάκι και στον καναπέ σου μέσα στις γιορτές δεν τη βρίσκεις εύκολα. -
Ακομα και τα φθηνα 'παραφλου' των 5€ το 5λιτρο παγωνουν σε θερμοκρασιες αρκετα κατω απο το μηδεν δοκιμασμενα. Το μονο που δεν πρεπει να μπαινει σε καμια περιπτωση ειναι το νερο ακομα και αν εχεις διαρροη και συμπληρωνεις.
-
-
Και 5 το απόγευμα. Δηλαδή τα ξημερώματα πόσο έγραψε το κοντέρ;
Κάπου είχα διαβάσει ότι βάζεις λίγη βενζίνη μέσα στο τεποζιτο του diesel σε τέτοιες περιπτώσεις ή το ανάποδο; -
-
Προσπαθώ να μη γελάσω με τον φόβο για τους μόλις -5.
-
Δεν υπάρχει κανείς φόβος για το - 5 απλά άγνοια και προσπάθεια ενημέρωσης μιας και στην περισσότερη χώρα που δεν συναντώνται συχνά αυτές οι θερμοκρασίες δεν τα βλέπουμε αυτά κάθε μέρα.
Όσον αφορά το φόβο κατα την οδήγηση σε παγωμένο εσύ που είσαι βατανεν μπορεί να μην σκιαζεσαι, εγώ όμως που δεν έχω εμπειρία σε τέτοιες συνθήκες προτιμώ να αποφεύγω την επαρχία με τον παγετό ή το χιονι γιατί το που θα γλιστρήσεις ή όχι είναι άγνωστο. Πολλά ωραία μέρη είναι σε πλαγιές με έντονες κατωφερειες και πότε δεν ξέρεις αν θα κατέβεις την ανηφορα τσουλωντας ή οδηγώντας. Επιπλέον πολλοί δεν έχουνε διάθεσή να βάζουμε αλυσίδες μέσα στην παγωνιά με κίνδυνο λάθους που μπορεί να μας καταστρεψει και κάτι σημαντικό στον τροχό, την ανάρτηση ή τα φρένα.
Οπότε αποφεύγω τα ρίσκα και τις περιπέτειες και απολαμβάνω τη ζεστασιά του σπιτιού μου.... -
Καταρχήν τέτοιες θερμοκρασίες σπάνια υπάρχουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνήθως εμφανίζονται είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε πολύ αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Δεύτερον, το -5 δεν συνεπάγεται πάντα κίνδυνο στη μετακίνηση. Εδώ και αρκετές μέρες το πρωί που έρχομαι στο Πανεπιστήμιο για δουλειά έχει μείον (χθες -8,5, σήμερα -6). Δεν έχει ρίξει σταγόνα όμως εδώ και πάνω από 2 βδομάδες και οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι. Ούτε υποψία ολισθηρού οδοστρώματος.
Τρίτον, υπάρχουν περιοχές με πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με λίγη προσοχή ξεπερνούν εύκολα τις όποιες δυσκολίες και συνεχίζουν την καθημερινότητά τους απρόσκοπτα.
Τέταρτον, για τις διακοπές που αναφέρεις, εκτός από το να 'ανέβεις τον Όλυμπο' - που και αυτό για κάποιον που ξέρει δεν αποτελεί πρόβλημα - υπάρχουν και άλλες επιλογές, λιγότερο 'επικίνδυνες' αν θέλεις. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρξουν καν ακραία καιρικά φαινόμενα - οι προβλέψεις μέχρι στιγμής είναι για πολύ καλό καιρό, απλά με κρύο - και έτσι στη συντριπτική πλειοψηφία του οδικού δικτύου δεν προβλέπονται προβλήματα λόγω καιρού.
Προφανώς και αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός αν θέλει να κλειστεί στο σπίτι φοβούμενος τον τυφώνα Κατρίνα - που δεν θα έρθει ποτέ - ή το να βγει και να ξεφύγει ιδίως από την μπίχλα της Αθήνας που ζεις εσύ και άλλα 5 εκατομμύρια Έλληνες (σημειωτέον Αθήνα μεγάλωσα και εγώ μέχρι τα 18 μου...). Αλλά με την ίδια λογική, δεν πρέπει να βγούμε από το σπίτι γιατί μπορεί να παραπατήσουμε στα σκαλιά, να μας χτυπήσει αυτοκίνητο, τρένο, αεροπλάνο ή δεν ξέρω εγώ τι...και να μην πηγαίνουμε με το αμάξι πουθενά γιατί μπορεί να λερωθεί από τη βροχή, να πέσει κουτσουλιά, να σκάσει το λάστιχο, να μας χτυπήσει άλλο αμάξι, και δεν ξέρω τι άλλο.
Η ζωή είναι ΤΕΧΝΗ λέει ένας φίλος και λίγοι ξέρουν να τη ζουν...
Επίσης, το αμάξι - επειδή είμαστε σε φόρουμ αυτοκινήτου - είναι το μέσο για να σε υπηρετεί και για να περνάς καλά...όχι για να το υπηρετείς εσύ...(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το προσέχουμε κιόλας...αλλά με ΜΕΤΡΟ) -
Ήμουν τριήμερο Ελάτη περτουλι με Nissan terrano 4x4, εφοδιασμένοι με αλυσίδες, και τελικά έριξε κατι ψιλές νιφάδες μονο Αυτο ηταν απογοήτευση
Πηλιο, Πορταριά που ειναι το χωριό μου, έγινε χαμος απο χιόνιSent from my iPad using Tapatalk
-
Βρε Βασιλη να δεχτώ την προσέγγιση σου στο 2ο κομμάτι του ποστ αλλά το πρώτο τι είναι; μετερεολογικη ανάλυση των Ιωαννίνων ή του σήμερα;
Εγώ μιλάω γενικά για ποιο λόγο αποφεύγω μέρη που δεν ξέρω σε περίεργες εποχές γιατί δεν μου αρέσουν τα απρόοπτα και εσύ πας να με πείσεις με επιχείρημα τι λένε οι προβλέψεις και τι βλέπεις καθημερινά στο δρόμο για τη δουλειά σου..... No communication τελείως η κατάσταση.Όσο για τα άλλα άποψη μου και άποψη σου. Εσύ ξανά γενικεύεις καταστάσεις προσπαθώντας να αποδείξεις ότι η δική σου προσέγγιση είναι καλύτερη.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες σε αυτά.
Επιλογές του καθενός είναι κάποια πράγματα βασισμένα και σε παραμέτρους εντελώς προσωπικές που δεν τις ξέρεις για να βγάζεις κανόνες και να κάνεις νουθεσιες..
Μπιχλα η Αθήνα αλλά όχι όλες οι περιοχές. Στενάχωρα τα σπίτια αλλά όχι όλα.
Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
Ειλικρινά δεν είμαι κανας βλαμμένος να καταπιέζομαι σε κάνα διαμέρισμα τρύπα με θέα τον ακάλυπτο με θέρμανση με το ζόρι δίωρο τη μέρα, χωρίς κομφόρ κλπ για να μην κανω ζημιά στο αυτοκίνητο.
Αν έβλεπες τη δική μου προσωπική λίστα επιλογών και τα συν/πλην κάθε επιλογής μπορεί ακόμα και εσύ να έκανες την ίδια επιλογή.
Προσωπικά και το τονίζω πάλι προσωπικά, το να πάω κάπου στην επαρχία και να μην έχω τι να κάνω μετά τις 5 που νυχτώνει δεν μου λέει κάτι. Να κάθομαι στο δωμάτιο ή στο σαλόνι του ξενοδοχείου μαζί με άλλους σε αντίστοιχη κατάσταση νεοελ δεν με ιντριγκαρει τόσο όσο να είμαι αραχτός και να έχω επιλογές μεταξύ νοβα, ΟΤΕ, πλέξ, vdsl, streaming, Xbox, delivery, Lagavulin κλπ που τα πληρώνω για να τα έχω και η καθημερινότητα δεν με αφήνει να χαρώ τις άλλες μέρες που δεν έχω άδεια.
Πήγαινα και στο πατρικό σπίτι της μάνας μου στο χωριό που το έχουν ανακαινίσει σούπερ οι γονείς και οι θείοι μου αλλά δεν μου λέει κάτι και μαραζώνει κλειστό (δεν το πουλάει και ο μαλακας ο θείος μου που δεν έχει να φάει να ησυχασουμε)Άρα λοιπόν πες τη δική σου άποψη ήρεμα και ωραία και σταματά επιτέλους να κριτικάρεις την προσωπική μου άποψη σε όλα τα θέματα.
Έχουμε λιγάκι παραγνωριστει εδω μέσα και οφείλουμε να κρατάμε και κάποιο μέτρο στην επικοινωνία που μας επιβάλλει το απρόσωπο του γραπτού λόγου.
Ας συμφωνησουμε ότι διαφωνούμε και από εκεί και πέρα ας γράφουμε ότι θέλουμε χωρίς αναγκαστικά να απαντάμε στα γραφόμενα του άλλου. -
Εγώ πάντως αναφερόμουν κυρίως στην ανάγκη ειδικών μέτρων για τα υγρά του αυτοκινήτου. Το ότι όλα τα υδρόψυκτα αυτοκίνητα έχουν αντιψυκτικό στο κύκλωμα (όσα δεν έχουν διαρροή και δεν το έχουν χάσει με την συμπλήρωση απλού νερού τουλάχιστον) είναι βασική γνώση 18χρονου που πάει να δώσει για δίπλωμα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγώ πάντως αναφερόμουν κυρίως στην ανάγκη ειδικών μέτρων για τα υγρά του αυτοκινήτου. Το ότι όλα τα υδρόψυκτα αυτοκίνητα έχουν αντιψυκτικό στο κύκλωμα (όσα δεν έχουν διαρροή και δεν το έχουν χάσει με την συμπλήρωση απλού νερού τουλάχιστον) είναι βασική γνώση 18χρονου που πάει να δώσει για δίπλωμα.Πάλι κάνεις γενικεύσεις δεικτικες και προσβλητικες. Ποιος θυμάται τι έμαθε στα 18 ειδικά αν δεν έχει τύχει ποτέ να ασχοληθεί πρακτικά με το θέμα;
Θα μπορούσες να μείνεις στο πρώτο σκέλος της απάντησης που είναι χρήσιμο ως γνώση (βάζοντας και τη θερμοκρασία από την οποία και μετά θα μπορούσε να υπάρχει θέμα) χωρίς να προσβάλλεις τον οποιοδήποτε τρίτο. Δυστυχώς βέβαια το χούι βγαίνει τελευταίο από τον άνθρωπο. -
όντως No communication Στέφανε γιατί άλλα έγραψα και άλλα κατάλαβες...
Συνεπώς δεν έχει νόημα να συνεχίσω... -
H οδηγηση στο -5 ειναι απολαυστικη πρωτα γιατι εισαι στην ζεστη του αμαξιου και μετα γιατι ο κινητηρας αποδιδει 5% παραπανω και η διαφορα ειναι αισθητη. Δεν υπαρχει γενικα καποιος κινδυνος εκτος αν πεσεις σε καποιο σημειο με παγο αλλα αυτο ισως κατω απο καμμια γεφυρα, αρκετα σπανιο να συμβει αλλα θελει προσοχη σε μερικα σημεια. Επισης η ομιχλη στα βουνα θα θελει καποια προσοχη. Αλλα γενικα χειμερινα ταξιδια με αμαξι ειναι οτι καλυτερο.
Ομως θα θελεις να αποφυγεις μερες και περιοχες με εντονη βροχη και χιονοθυελλα, αυτο εννοειται.
BMW X1 2016