-
Ο χρήστης Vasilis Constructor έγραψε:
Μου είπαν οτι στοιχίζει περι τα 140-150 € ! Πολλά νομίζω! Οπότε θα ψάξω σε άλλους επισκευαστές.Πάρα πολλά είναι!! Εντύπωση μου κάνει η τιμή (εκτός εάν σου έδωσαν τιμή όχι για αλλαγή λαδιών μόνο αλλά για 'oil service' όπου περιλαμβάνει και μια σειρά ελέγχων (τυπικοί είναι, αλλά χρεώνουν με την ώρα!). Φυσικά όμως, μπορείς να πάς στον Σπανό (και στον κάθε Σπανό) με δικά σου λάδια, οπότε θα σου στοιχίσει πολύ λιγότερο.
Άν υπάρχει καμια καλή ιδέα για Βόρεια Προάστια ή Νέα Φιλαδέλφεια κοντά που με εξυπηρετεί σαν τοποθεσία, πέστε μου !!!
Μπορείς από εξουσιοδοτημένα να πάρεις τηλέφωνο σε Σφακιανάκη και Νταγκουνάκη, να δείς πόσο θα σου πούν. Σε εξειδικευμένα υπάρχει ο Τσεβάς στα Βριλήσσια.
Απλά σκεφτόμουν οτι άν πάω σε κανενα συνεργείο με τα δικά μου λάδια στο χέρι σαν την πρόταση του Wantone (ευχαριστώ φίλε!) και είμαι παρόν κλπ όταν τα αλλάξουμε , δεν θα φαίνεται πουθενά οτι τα άλλαξα??? Άν χτύπα ξύλο κάτι συμβεί, μή μου βρούν οι ΣπανοΣφακιανάκηδες οτι τα άλλαξα σε άλλον!
Ναι δεν θα φαίνεται πουθενά (εκτός εάν θές να σου σφραγίσουν το βιβλίο service, όπως κάνω εγώ για παράδειγμα...απλά εγώ πάώ στον Σπανό). Απλά θα πρέπει να γίνει σωστή δουλειά, δηλαδή να αλλάξει και το φίλτρο λαδιού και την ροδέλα στην τάπα (εάν τα αλλάξεις με αποστράγγιση και όχι με αναρρόφηση).
Θυμάμαι στα Mercedes που είχα οτι υπάρχει το ηλεκτρονικό βιβλίο service. Εδώ ισχύει το ίδιο σύστημα?
Ναι το ίδιο ισχύει.
-
Για ποιο λόγο να γίνει αλλαγή λάδιων; αφού δεν έχουν κλείσει χιλιόμετρα ή έτος; ειδικά όταν μιλάμε για βενζίνη.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Για ποιο λόγο να γίνει αλλαγή λάδιων; αφού δεν έχουν κλείσει χιλιόμετρα ή έτος; ειδικά όταν μιλάμε για βενζίνη.Μεγάλη (και ατέρμονη!) συζήτηση ανοίγεις Στέφανε.
Ορισμένοι (μεταξύ αυτών και εγώ) πιστεύουν (όχι αβάσιμα, εάν θές μπορώ να το αναλύσω) ότι τα λάδια στις 10-12.000χλμ πρέπει να αλλάζονται, γιατί δεν αντέχουν για περισσότερα χιλιόμετρα (άντε να αντέξουν μέχρι τις 15.000χλμ). Προσωπικά, επειδή το κόστος είναι μικρό, αλλάζω λάδια κάθε χρόνο, δλδ. για εμένα κάθε 10-13.000χλμ. Δεν θέλω να διακινδυνεύσω το οτιδήποτε για να γλυτώσω €70 τον χρόνο.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Για ποιο λόγο να γίνει αλλαγή λάδιων; αφού δεν έχουν κλείσει χιλιόμετρα ή έτος; ειδικά όταν μιλάμε για βενζίνη.+1
Εξαλλου 10.000χλμ σε 8 μηνες ειναι 15.000χλμ στο χρονο. Μια χαρα για αλλαγη.
Αυτο με τα 5 χρονια δωρεαν σερβις στη bmw που λενε ειναι 2 σερβις στην ουσια? -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μεγάλη (και ατέρμονη!) συζήτηση ανοίγεις Στέφανε.
Ορισμένοι (μεταξύ αυτών και εγώ) πιστεύουν (όχι αβάσιμα, εάν θές μπορώ να το αναλύσω) ότι τα λάδια στις 10-12.000χλμ πρέπει να αλλάζονται, γιατί δεν αντέχουν για περισσότερα χιλιόμετρα (άντε να αντέξουν μέχρι τις 15.000χλμ). Προσωπικά, επειδή το κόστος είναι μικρό, αλλάζω λάδια κάθε χρόνο, δλδ. για εμένα κάθε 10-13.000χλμ. Δεν θέλω να διακινδυνεύσω το οτιδήποτε για να γλυτώσω €70 τον χρόνο.
Συμφωνώ με τον Φάνη, και εγώ το ίδιο κάνω
-
Βρε και εγώ κάθε χρόνο αλλάζω καθώς υποχρεωτικά κάνω ένα σέρβις το χρόνο για την εγγύηση.
Απλα αν έκανα 20000 χλμ το χρόνο πάλι στο χρόνο θα τα άλλαζα -
Σήμερα μίλησα με Σπανό για την αλλαγή λαδιών! ...κρατηθείτε !!!!!
Μου είπαν ασφαλώς οτι ΔΕΝ χρειάζεται και οτι όλα τα απαραίτητα service που θα έχουν ένδειξη στο ταμπλώ του αυτοκινήτου μου θα είναι εντελώς δωρεάν. Μου είπαν οτι στοιχίζει περι τα 140-150 € ! Πολλά νομίζω! Οπότε θα ψάξω σε άλλους επισκευαστές. Άν υπάρχει καμια καλή ιδέα για Βόρεια Προάστια ή Νέα Φιλαδέλφεια κοντά που με εξυπηρετεί σαν τοποθεσία, πέστε μου !!! Απλά σκεφτόμουν οτι άν πάω σε κανενα συνεργείο με τα δικά μου λάδια στο χέρι σαν την πρόταση του Wantone (ευχαριστώ φίλε!) και είμαι παρόν κλπ όταν τα αλλάξουμε , δεν θα φαίνεται πουθενά οτι τα άλλαξα??? Άν χτύπα ξύλο κάτι συμβεί, μή μου βρούν οι ΣπανοΣφακιανάκηδες οτι τα άλλαξα σε άλλον! Θυμάμαι στα Mercedes που είχα οτι υπάρχει το ηλεκτρονικό βιβλίο service. Εδώ ισχύει το ίδιο σύστημα?
Υ.Γ. Sorry για τις μακροσκελείς αναρτήσεις αλλα έχω μπεί φορτσάτος στο Φόρουμ!Aν αλλαξεις λαδια εκτος του επισημου δικτυου ρισκάρεις να σε βγαλουν εκτος εγγυησης. Εγω μιλησα αγοράζεις τα λαδια προδιαγραφών BMW (διαβασε το εγχειρίδιο χρησης του αμαξιου σου, το λεει μεσα) τα πας σε Σπανο ή αλλον επισημο σερβις και στα αλλαζουν εκει. Σημειωνουν στα αρχεια τους τα λαδια που τους εφερες γιατι όπως ειπα αν στο μελλον ζητήσεις εγγυηση μπορει να σε πεταξουν εξω αν τους πηγες ασχετα λαδια.
-
Εγώ διαφωνώ!
Προφανώς δεν κάνει κακό η πρόωρη αλλαγή λαδιού (μόνο στην τσέπη), αλλά οι κατασκευαστές ξέρουν τι λένε.Φυσικά και δεν μπορούν να σε πετάξουν εκτός εγγύησης, αρκεί η αλλαγή να έγινε σε επίσημα αδειοδοτημένο συνεργείο από το Ελληνικό Κράτος και τα λάδια να καλύπτουν την προδιαγραφή που πρέπει.
-
Να πας να αλλαξεις τα λαδια στον Νταγκουνακη που ειναι εξουσιοδοτημενος κοντα σου και φθηνος. Κατω απο 100 πληρωσα για δικη μου F30 ενος ετους με φιλτρο και ροδελα και λαδια BMW δικα τους twin turbo api sn fully synthetic. Μου φαινεται 85 ευρω ηταν αλλα που να θυμαμαι. Παρε τον υπευθυνο συνεργειου κ Κτενα και πες του να σου κανει και εκπτωση και να σου πει τιμη. Πολυ ευχαριστημενος ειμαι και επισης ενας φιλος μου που παει 16 χρονια τωρα!
Στο Σπανο αμα πας να βαλεις κουστουμι, αλλιως δε θα σε βαλουν μεσα. Ειναι κοινωνικη καταξιωση να πηγαινεις σε αυτον και για αυτο οσοι εχουν αυτοκολλητο του δεν το βγαζον ποτε! Ειναι μεγαλο ονομα και για αυτους που τα εχουν
-
Η αλήθεια είναι πως έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Νταγκουνάκη απο διάφορους φίλους κατόχους BMW. Είναι και κοντά μου. Θα πάρω τηλ σε Σφακιανάκη και άλλον ένα που δε θυμάμαι όνομα τώρα και βλέπουμε. Κλίνω προς Νταγκουνάκη λόγω φήμης του.
Πάντως ακούγεται υπερβολή η αλλαγή στα 10.000 χλμ σε πολλούς, αλλα ρε παιδιά είναι νέο μοτέρ που έχει κάνει σχεδόν όλα τα χλμ στην πόλη και δεν έχει ξεμπουκώσει καλά καλά, άν και καθημερινά σχεδόν 200ρίζω στην Εθνική μέχρι το γραφείο...
Απο την άλλη, όταν έχω δώσει 36.000 € για το εργαλείο, μήν είμαι και γύφτος για ούτε ενα κατοστάρικο, τη στιγμή που στόχος είναι να το κρατήσω για πολλά χρόνια!
-
Ρε παίδες, εκτος οτι δεν παίζει να σε βγάλουν εκτος εγγύησης για αλλαγη λαδιων εκτος εξουσιοδοτημένου (κάτι τέτοιο ειναι παράνομο), εάν βάλεις τον ίδιο τύπο φίλτρου λαδιού υπάρχει πιθανότητα να καταλάβουν οτι έχεις αλλάξει λαδια αλλού;
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ρε παίδες, εκτος οτι δεν παίζει να σε βγάλουν εκτος εγγύησης για αλλαγη λαδιων εκτος εξουσιοδοτημένου (κάτι τέτοιο ειναι παράνομο), εάν βάλεις τον ίδιο τύπο φίλτρου λαδιού υπάρχει πιθανότητα να καταλάβουν οτι έχεις αλλάξει λαδια αλλού;Αν θελουν πραγματικα ναι μπορουν να βρουν οτι καποιος εχει βαλει εργαλειο και εχει βγαλει το φιλτρο και την ταπα αποστραγγισης. Ακραιο αλλα αν καποιος θελει πραγματικα να το βρει, μπορει. Ακομα και απο το λαδι μπορει εκτος και βαλεις το πρωτης τοποθετησης της BMW που εκει ειναι πιο δυσκολο.
-
Δεν μπορούν να σου πούνε τίποτα! Ο Νόμος ορίζει ότι αν καλύπτονται οι προδιαγραφές και η εργασία έγινε από συνεργείο με κρατική άδεια η εγγύηση ισχύει! Μόνο αν αποδείξουν στο δικαστήριο ότι έγινε κακή εργασία η οποία προκάλεσε βλάβη μπορούν να αρνηθούν εγγύηση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν μπορούν να σου πούνε τίποτα! Ο Νόμος ορίζει ότι αν καλύπτονται οι προδιαγραφές και η εργασία έγινε από συνεργείο με κρατική άδεια η εγγύηση ισχύει! Μόνο αν αποδείξουν στο δικαστήριο ότι έγινε κακή εργασία η οποία προκάλεσε βλάβη μπορούν να αρνηθούν εγγύηση.Συμφωνω απολυτα σε αυτο και μαλιστα δεν ειναι κατι κρυφο. Σε αλλο πραγμα απαντάω εγω. [emoji106]
-
Η αλήθεια είναι πως έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Νταγκουνάκη απο διάφορους φίλους κατόχους BMW. Είναι και κοντά μου. Θα πάρω τηλ σε Σφακιανάκη και άλλον ένα που δε θυμάμαι όνομα τώρα και βλέπουμε. Κλίνω προς Νταγκουνάκη λόγω φήμης του.Πάντως ακούγεται υπερβολή η αλλαγή στα 10.000 χλμ σε πολλούς, αλλα ρε παιδιά είναι νέο μοτέρ που έχει κάνει σχεδόν όλα τα χλμ στην πόλη και δεν έχει ξεμπουκώσει καλά καλά, άν και καθημερινά σχεδόν 200ρίζω στην Εθνική μέχρι το γραφείο...
Απο την άλλη, όταν έχω δώσει 36.000 € για το εργαλείο, μήν είμαι και γύφτος για ούτε ενα κατοστάρικο, τη στιγμή που στόχος είναι να το κρατήσω για πολλά χρόνια!
Άλλαξέ τα...να καθαρίσει η μηχανή...
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Ρε παίδες, εκτος οτι δεν παίζει να σε βγάλουν εκτος εγγύησης για αλλαγη λαδιων εκτος εξουσιοδοτημένου (κάτι τέτοιο ειναι παράνομο), εάν βάλεις τον ίδιο τύπο φίλτρου λαδιού υπάρχει πιθανότητα να καταλάβουν οτι έχεις αλλάξει λαδια αλλού;
Αν θελουν πραγματικα ναι μπορουν να βρουν οτι καποιος εχει βαλει εργαλειο και εχει βγαλει το φιλτρο και την ταπα αποστραγγισης. Ακραιο αλλα αν καποιος θελει πραγματικα να το βρει, μπορει. Ακομα και απο το λαδι μπορει εκτος και βαλεις το πρωτης τοποθετησης της BMW που εκει ειναι πιο δυσκολο.
Τόσο εμφανές ειναι μετα απο αλλα 10.000-15.000χλμ οτι εχει βγει η ταπα αποστράγγισης;
Το λαδι πως θα ειναι σίγουροι οτι δεν ειναι το αρχικό, θα το αναλύσουν σε φασματογραφο μάζας στυλ csi; -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Αν θελουν πραγματικα ναι μπορουν να βρουν οτι καποιος εχει βαλει εργαλειο και εχει βγαλει το φιλτρο και την ταπα αποστραγγισης. Ακραιο αλλα αν καποιος θελει πραγματικα να το βρει, μπορει. Ακομα και απο το λαδι μπορει εκτος και βαλεις το πρωτης τοποθετησης της BMW που εκει ειναι πιο δυσκολο.
Τόσο εμφανές ειναι μετα απο αλλα 10.000-15.000χλμ οτι εχει βγει η ταπα αποστράγγισης;
Το λαδι πως θα ειναι σίγουροι οτι δεν ειναι το αρχικό, θα το αναλύσουν σε φασματογραφο μάζας στυλ csi;Προφανως τωρα συζηταμε πιο πολυ εγκυκλοπαιδικα αφου δεν απαγορευεται να αλλαζεις λαδια εκτος αντιπροσωπειας και εξουσιοδοτημενου. Το ποσο εμφανες ειναι εξαρταται απο τον τροπο που θα ελεγχθει. Με γυμνο ματι κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι εμφανες. Ομως αν για παραδειγμα(ακραιο) βαλεις λαδια εκτος προδιαγραφων και παρεις το μοτερ στο χερι και ζητησεις τα ρεστα απο την BMW τοτε θα χρησιμοποιησουν καθε τροπο για να δουν τι συνεβη και ποιος φταιει.
-
Νομικά, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, εφόσον τα λάδια είναι των προδιαγραφών που απαιτούνται και η αλλαγή έχει γίνει 'σωστά' και από συνεργείο με άδεια, δηλαδή όπως τα λέει ο Δίας.
Πρακτικά τώρα, για την BMW που γνωρίζω (γιατί δεν μπορώ να μιλήσω για όλες τις μάρκες), όταν τύχει θέμα εγγύησης το ψάχνουν πάρα πολύ από την Γερμανία πλέον (έχω τύχει μπροστά σε διαδικασία claim εγγύησης και έπαθα σοκ από την γραφειοκρατία αλλά και τους ελέγχους που κάνουν). Δεν θα βρούν κάτι εάν έχει γίνει αλλαγή λαδιών εκτός, απλά εάν το αυτοκίνητο είναι συντηρημένο εξ' ολοκλήρου σε εξουσιοδοτημένο (ειδικά εάν είναι στο ίδιο συνέχεια), το βλέπουν πιο θετικά οι Γερμανοί και είναι λίγο πιο ελαστικοί.
ΥΓ: Έχουμε περάσει goodwill εγγύηση με κάλυψη 50% στο ανταλλακτικό και δωρεάν εργασία στο αυτοκίνητο του πατέρα μου (τότε ήταν 7 ετών), επειδή ήταν συντηρημένο εξ' ολοκλήρου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και μιλάμε για μεγάλο κόστος, αφού αφορούσε αντικατάσταση κρεμαγιέρας (€1.500 αρχικό κόστος!).
-
Ο κύβος ερίφθη (σχεδόν) ! Την Τρίτη θα τα αλλάξω τα λάδια κ φίλτρο κ ροδέλα στο Νταγκουνάκη. Άψογη πρώτη επαφή με το γιό του σήμερα... Κόστος όλα μαζί 90 €... Τώρα, το άν είναι υπερβολή ή όχι, είναι άλλο ζήτημα.
Όσον αφορά τώρα στο άν το βρούν όταν έρθει η ώρα για το service οτι τα άλλαξα αλλού, μήπως το ''αλλού'' να παραμείνει το συνεργείο μου και για μετά αντί του Σπανού? Μέχρι σήμερα είμαι πολύ ευχαριστημένος με το Σπανό σε οτιδήποτε χρειάστηκα, αλλα έχει κ μια λογική το να είναι ακριβότερος. Δεν έχει τα ίδια τρέχοντα έξοδα με άλλα συνεργεία. Έχει πέσει με τα μούτρα στα service εταιρικών και leasing και μπράβο του. Εγώ γουστάρω να μιλάω με το μάστορα και να τον κερνάω και τσιγάρο με τα χέρια στις μουτζούρες (εξουσιοδοτημένου βέβαια συνεργείου), παρά να έρχεται ο ''γιατρός'' με την ποδιά και το μανικιούρ και να νιώθω οτι πήγα για εξετάσεις αίματος!
-
Μα αφού είναι επίσημο συνεργείο bmw γιατί αγχώνεσαι; 90€ για 5(?) λίτρα λάδι και φίλτρο λαδιού δε βρίσκεις ούτε στο μπάρμπα μήτσο της γειτονιάς.
BMW X1 2016