-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ανακοινώθηκαν οι τιμές της νέας BMW X1 και στην χώρα μας, η οποία κοστίζει από 32.500 ευρώ με το ντίζελ κινητήρα στην έκδοση sDrive18d των 150 ίππων και από 33.550 με τον αρχικό βενζινοκινητήρα των 192 ίππων στην έκδοση sDrive20i. Όλες οι διαθέσιμες εκδόσεις, τόσο οι ντίζελ όσο και οι βενζίνης είναι 2.0 λτ., με απόδοση από 150 έως 231 ίππους. Εκτός της αρχικής ντίζελ των 150 ίππων όλες οι υπόλοιπες εφοδιάζονται με τετρακίνηση xDrive.
οι πιο οικονομικές εκδόσεις της νέας BMW X1 με 1.5 λτ. κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίες θα διατεθούν αργότερα σε χαμηλότερες τιμές.Να διορθώσω - επειδή το έχω ψάξει - ότι η τιμή για την 20d ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Στο αμάξι μπαίνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αυτόματο κιβώτιο αξίας 2.561 ευρώ και η τιμή φτάνει στα 43.211. Στην ιστοσελίδα της εταιρίας φαίνεται καθαρά αυτό. Συνεπώς, η νέα 20d έχει διαφορά 8000 ευρώ από την απερχόμενη που είχε 35.000 ευρώ...Κι αν θέλεις και εξοπλισμό...ανέβαινε!
Αν συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά το αυτόματο κιβώτιο στην τιμή,πάμε όντως στα 43.000 αλλά αυτό το ποσό αναφέρεται στην τιμή χωρίς απόσυρση...η τιμή με απόσυρση διαμορφώνεται στα 40,έτσι δεν είναι;
Και σε αυτό το ποσό δε λογαριάζουμε τυχόν προσφορές στην τελική τιμή ή στα πακέτα εξοπλισμού.
Επιμένω πάντως πως αν στην bmw ακολουθήσουν για την Χ1 παρόμοια ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική με τον καινούριο άσο,τα δεδομένα θα είναι αισθητά καλύτερα απ'όσο φαίνονται.Ειδάλλως,κάποιος κόσμος που κινείται οριακά μεταξύ premium και πιο ''συμβατικού'' crossover,θα ακολουθήσει το δεύτερο δρόμο...και εδώ που τα λέμε,ρεαλιστικά προσεγγίζοντάς το, ένας μεσαίος αγοραστής ζυγίζοντας τα + και τα - ίσως να μη βρίσκει πολλούς λόγους να επιλέξει ένα premium 4WD αμάξι με 40+ χιλιάρικα,2λιτρο,190 ίππων,με άγνωστο ακόμα εξοπλισμό συγκριτικά με ένα αμάξι μεγαλύτερο όπως το crv,1.6,4WD με 160 άλογα,καλό εξοπλισμό και τουλάχιστον ένα πεντοχίλιαρο(μέχρι πρότινος 7χίλιαρο) φτηνότερο. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Περισσοτερο θα προβληματιζομουν οτι με το X1 βασικα αγοραζεις το ιδιο αμαξι με το Μινι. Το ιδιο πατωμα εχουν.Οχι ακριβως. Την UKL1 πλατφορμα τη φοραει το MINI και η σειρα 2 Active Tourer. Η Χ1 οπως και η επομενη σειρα 1 φορανε την UKL2 που ειναι μεγαλυτερη.
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Περισσοτερο θα προβληματιζομουν οτι με το X1 βασικα αγοραζεις το ιδιο αμαξι με το Μινι. Το ιδιο πατωμα εχουν.
Οχι ακριβως. Την UKL1 πλατφορμα τη φοραει το MINI και η σειρα 2 Active Tourer. Η Χ1 οπως και η επομενη σειρα 1 φορανε την UKL2 που ειναι μεγαλυτερη.
Η ιδια πλατφορμα ειναι αλλα ειναι stretched out σε μερικα σημεια. Την εχει και το Gran Tourer. Την ιδια θα φοραει και το επομενο 1 και χωρις εξακυλινδρους κινητηρες. Ολα αυτα τα αμαξια ειναι βασικα ενα αυτοκινητο με διαφορετικες διαστασεις και ρυθμισεις. Δεν τα εχω οδηγησει αλλα δεν με ενδιαφερει, για μπροστοκινητο αμαξι αλλοι τα φτιαχνουν καλυτερα.
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Ο εξοπλισμος της BMW ειναι πανακριβος. Εγω ειχα μπει στο σαιτ της BMW στο configurator και εφτιαξα μια Χ1 sdrive18d με τον εξοπλισμο που ηθελα και το αμαξι πηγε 41.000 ευρω. Ειναι δυσκολο παντως να παραμεινεις ολιγαρκης οταν η 9αρα οθονη αφης, το head up display, το ηχοσυστημα 12 ηχειων harman kardon, ο αυτοματος διζωνικος κλιματισμος, η καμερα οπισθοπορειας και τα περισσοτερα ηλεκτρονικα συστηματα ασφαλειας ειναι στον προαιρετικο εξοπλισμο. Για να μη μιλησω καν για δερματινα καθισματα, 19αρες ζαντες, φιμε τζαμια κλπ.μιλησε μιλησε. Τα δερματινα καθισματα ειναι πρακτικα (δεν λεκιαζουν ευκολα), ειναι ομορφα. Και οι ζαντες και τα φιμε ειναι στο προγραμμα. Πανε τα 41.000. Ποσο πηγα; Καμια 48.000; Θα τα γουσταρεις ομως. Που βρισκεις το μετρητο ειναι το θεμα.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Ανακοινώθηκαν οι τιμές της νέας BMW X1 και στην χώρα μας, η οποία κοστίζει από 32.500 ευρώ με το ντίζελ κινητήρα στην έκδοση sDrive18d των 150 ίππων και από 33.550 με τον αρχικό βενζινοκινητήρα των 192 ίππων στην έκδοση sDrive20i. Όλες οι διαθέσιμες εκδόσεις, τόσο οι ντίζελ όσο και οι βενζίνης είναι 2.0 λτ., με απόδοση από 150 έως 231 ίππους. Εκτός της αρχικής ντίζελ των 150 ίππων όλες οι υπόλοιπες εφοδιάζονται με τετρακίνηση xDrive.
οι πιο οικονομικές εκδόσεις της νέας BMW X1 με 1.5 λτ. κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίες θα διατεθούν αργότερα σε χαμηλότερες τιμές.Να διορθώσω - επειδή το έχω ψάξει - ότι η τιμή για την 20d ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Στο αμάξι μπαίνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αυτόματο κιβώτιο αξίας 2.561 ευρώ και η τιμή φτάνει στα 43.211. Στην ιστοσελίδα της εταιρίας φαίνεται καθαρά αυτό. Συνεπώς, η νέα 20d έχει διαφορά 8000 ευρώ από την απερχόμενη που είχε 35.000 ευρώ...Κι αν θέλεις και εξοπλισμό...ανέβαινε!
Αν συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά το αυτόματο κιβώτιο στην τιμή,πάμε όντως στα 43.000 αλλά αυτό το ποσό αναφέρεται στην τιμή χωρίς απόσυρση...η τιμή με απόσυρση διαμορφώνεται στα 40,έτσι δεν είναι;
Και σε αυτό το ποσό δε λογαριάζουμε τυχόν προσφορές στην τελική τιμή ή στα πακέτα εξοπλισμού.
Επιμένω πάντως πως αν στην bmw ακολουθήσουν για την Χ1 παρόμοια ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική με τον καινούριο άσο,τα δεδομένα θα είναι αισθητά καλύτερα απ'όσο φαίνονται.Ειδάλλως,κάποιος κόσμος που κινείται οριακά μεταξύ premium και πιο ''συμβατικού'' crossover,θα ακολουθήσει το δεύτερο δρόμο...και εδώ που τα λέμε,ρεαλιστικά προσεγγίζοντάς το, ένας μεσαίος αγοραστής ζυγίζοντας τα + και τα - ίσως να μη βρίσκει πολλούς λόγους να επιλέξει ένα premium 4WD αμάξι με 40+ χιλιάρικα,2λιτρο,190 ίππων,με άγνωστο ακόμα εξοπλισμό συγκριτικά με ένα αμάξι μεγαλύτερο όπως το crv,1.6,4WD με 160 άλογα,καλό εξοπλισμό και τουλάχιστον ένα πεντοχίλιαρο(μέχρι πρότινος 7χίλιαρο) φτηνότερο.Αν δοκιμάσεις το configurator θα δεις ότι δεν μπορείς να ΜΗΝ επιλέξεις το αυτόματο κιβώτιο καθώς το αμάξι έρχεται ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ. Έτσι η τιμή αυξάνεται αυτομάτως στα 43k. Ρώτησα και τον πωλητή και μου το επιβεβαίωσε. Να πω ότι προσωπικά δεν το θέλω το αυτόματο και δεν θα το έπαιρνα ακόμη και αν μου έλεγαν ότι είναι τσάμπα ή ακόμη και αν ήταν φτηνότερο από το μηχανικό κιβώτιο. Έχω μάθει να αλλάζω τις ταχύτητες μόνος μου και να πατάω συμπλέκτη εδώ και 20 χρόνια (επίσημης οδήγησης...) και άντε τώρα να αλλάξω συνήθειες....Αφού σκέφτομαι μήπως να δώσω και τα άλλα 300 ευρώ να πάρω τα pads, για να κάνω τις αλλαγές από εκεί...
Για τον εξοπλισμό συμφωνώ με την άποψη ότι κάποια πράγματα πρέπει να είναι standard στα νέα αυτοκίνητα. Δεν νοείται σήμερα αμάξι δίχως cruise control, εγώ πιστεύω - το έχω ξαναγράψει - πρέπει υποχρεωτικά να έχουν όλα και το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, επίσης και κάποια κάμερα για το παρκάρισμα (όχι γιατί δεν ξέρουμε να παρκάρουμε, αλλά για τις περιπτώσεις που θέλεις να παρκάρεις οριακά...αν και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις που εσύ έχεις προσέξει, δεν έχει προσέξει ο άλλος και βρίσκεις την γρατζουνιά όταν επιστρέφεις...). Ακόμη και ο φωτισμός Led μπορεί να είναι σωτήριος και όχι μόστρα σε ταξίδια νύχτα με ομίχλη και βροχή δυνατή, όταν ο δρόμος είναι θεοσκότεινος δίχως καμία ένδειξη (κάνω τέτοιο δρομολόγιο 2-3 φορές την εβδομάδα εδώ και 9 χρόνια και υπάρχουν φορές που οδηγώ μόνο εμπειρικά γιατί στον δρόμο δεν φαίνεται ΤΙΠΟΤΑ...)
Από την άλλη υπάρχει και εξοπλισμός - ομορφιές π.χ. διακοσμητικά, τιμόνια κτλ. που κάποιος επιλέγει ανάλογα με την τσέπη του. Πάντως, σε κάθε περίπτωση αυτό που κάνει η bmw με τις τιμές είναι εξωφρενικό... -
Δεν βλέπεται η σειρά 1 και μπροςτα και πιςω ομως.... Απορώ που premium εταιρίες βγάζουν μοντέλα σαν την 1 ή την Α η merc.... Για να πάρεις το σήμα;
Για να το βλέπεις το αγοράζεις το αμαξι ή για να το οδηγήσεις; Αν είναι για να το βλέπεις παρε ένα μοντελακι υπο κλιμακα.
Και για να το βλέπεις και για να σε βλέπουν..... Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια αλλα ποτε μου δεν εχω παρει αμάξι που δεν μου αρεσει εμφανισιακά ....
-
Τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά...
Υπάρχει κόσμος που αδιαφορεί εντελώς για τα αυτοκίνητα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μπαίνει μέσα και να τον πηγαίνει στον προορισμό του. Επίσης, το τι είναι όμορφο και τι άσχημο είναι εντελώς υποκειμενικό...Γι' αυτό υπάρχουν τόσα διαφορετικά μοντέλα, για να διαλέγει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει... -
15 χρονια που κατι ψιλα ξερω απο bmw - merc ετσι ειναι. Εχουν ακριβο και πλουσιο εξτρα εξοπλισμο. Αυτοι που τις αγοραζουν συνηθως βλεπουν πως τις θελουν και στο τελος ρωτανε τον λογαριασμο. Δεν μπορει αυτο το αμαξι να πουληθει οσο ενα daihatsu. Δεν το υποτιμω το daihatsu αλλα δεν ειναι ολα τα αμαξια ιδια και δεν απευθυνονται ολα στο ιδιο κοινο. Δε μπορω να αγορασω μια ferrari. Οχι γιατι εχει εξωφρενικη τιμη, αλλα γιατι εγω δεν εχω τοσα για να δωσω.
-
Έχει λογική αυτό που λες αλλά πιο πολύ για μία Ferrari ή μία Bentley ή ενα bmw i8 και λιγοτερο για μία X1
Σκέψου ότι αυτή τη στιγμή αγοράζεις 116d με 24 χιλιάρικα, δηλαδή 2 χιλιάρικα πάνω από μια giulietta ή ένα 308 ή ένα astra ή golf κτλ.Και αν αγόραζες το απερχόμενο μοντέλο της 116 το Δεκέμβριο ,θα έβγαινε περίπου στα ίδια λεφτά με τον ευρωπαϊκό(+Honda) μη premium ανταγωνισμο!
Γι'αυτό και έχει γεμίσει ο τόπος με bmw 1 και γι'αυτό θα πουληθούν και Χ1...αρκετοί μεσαίοι ή μικρομεσαίοι ελπίζουν ότι μια πετρελαιοκίνητη Χ1 1500cc μπορεί να κυμανθεί κάτω από τα 30 ή ότι μια 2λιτρη μπορεί να μην ξεπερνάει τα 35.Σε αυτά τα χρήματα υπάρχει ακόμα ένας όχι αμελητέος αριθμός συμπολιτών μας που μπορεί να ανοιχτεί... -
Δεν βλέπεται η σειρά 1 και μπροςτα και πιςω ομως.... Απορώ που premium εταιρίες βγάζουν μοντέλα σαν την 1 ή την Α η merc.... Για να πάρεις το σήμα;
Για να το βλέπεις το αγοράζεις το αμαξι ή για να το οδηγήσεις; Αν είναι για να το βλέπεις παρε ένα μοντελακι υπο κλιμακα.
Σωστα πρωτα για να το οδηγας αλλα μεσα του εισαι, πρεπει τουλαχιστον μεσα να σ αρεσει μεσα ,ε και μετα καινουργιο αμαξι ειναι αμα κατεβαινεις να πας δουλεια και δε το χαζευεις εχω εχεις σκασει τοσα λεφτα, ξενερρα.
-
Έχει λογική αυτό που λες αλλά πιο πολύ για μία Ferrari ή μία Bentley ή ενα bmw i8 και λιγοτερο για μία X1
Σκέψου ότι αυτή τη στιγμή αγοράζεις 116d με 24 χιλιάρικα, δηλαδή 2 χιλιάρικα πάνω από μια giulietta ή ένα 308 ή ένα astra ή golf κτλ.Και αν αγόραζες το απερχόμενο μοντέλο της 116 το Δεκέμβριο ,θα έβγαινε περίπου στα ίδια λεφτά με τον ευρωπαϊκό(+Honda) μη premium ανταγωνισμο!
Γι'αυτό και έχει γεμίσει ο τόπος με bmw 1 και γι'αυτό θα πουληθούν και Χ1...αρκετοί μεσαίοι ή μικρομεσαίοι ελπίζουν ότι μια πετρελαιοκίνητη Χ1 1500cc μπορεί να κυμανθεί κάτω από τα 30 ή ότι μια 2λιτρη μπορεί να μην ξεπερνάει τα 35.Σε αυτά τα χρήματα υπάρχει ακόμα ένας όχι αμελητέος αριθμός συμπολιτών μας που μπορεί να ανοιχτεί...Καλησπερα Λεωνιδα! Να παρει ο κοσμος και την 1 και την 2 και την 102. Να μπορει ομως. Μην πεσει στη λουμπα και μετα δεν χαρει το αμαξι και του το παρει η τραπεζα.
-
Γι'αυτό και έχει γεμίσει ο τόπος με bmw 1 και γι'αυτό θα πουληθούν και Χ1...αρκετοί μεσαίοι ή μικρομεσαίοι ελπίζουν ότι μια πετρελαιοκίνητη Χ1 1500cc μπορεί να κυμανθεί κάτω από τα 30 ή ότι μια 2λιτρη μπορεί να μην ξεπερνάει τα 35.Σε αυτά τα χρήματα υπάρχει ακόμα ένας όχι αμελητέος αριθμός συμπολιτών μας που μπορεί να ανοιχτεί...Γιατι είναι μεσαίοι ή μικρομεσαίοι αυτοι που αγοραζουν στα 30-35? Ευκατάστατοι είναι. Οι μεσαίοι αγοραζουν κατω από τα 20 τωρα λογω κρισης.
Επισης που εχει γεμισει ο τοπος από 1? Η BMW πριν την κριση πουλαγε 10000 αυτοκίνητα τον χρονο και τωρα εχει πεσει στα 3000.
-
Εξαρτάται πώς εννοείς τον όρο 'μικρομεσαίοι' ή 'μεσαίοι'...όπως όμως κι αν τον εννοεί κανείς, τα 25-30 χιλιάρικα για αγορά αυτοκινήτου δε θεωρούνταν υπέρογκη δαπάνη από αρκετούς Έλληνες μεχρι και το 2009 κ εξακολουθούν να μη θεωρούνται από κάποιους αν πρόκειται για ένα premium αμάξι.Αυτός είναι και ο λόγος(πέρα από την ποιότητα φυσικά ) που έγραψα ότι έχει πουλήσει πολύ η σειρά 1...και δεν αναφέρθηκα στις πωλήσεις κάποιας συγκεκριμένης χρονιάς,η αναφορά ήταν συνολικότερη.Η διάφορα στις πωλήσεις που λες δεν ξέρω αν είναι αυτή αλλά σίγουρα πωλούνταν περισσότερα αμάξια προ 6 ετίας ή 7ετίας,είναι λογικό...σε όλη την αγορά υπάρχει πτώση συγκριτικά με τότε αλλά αυτό τι σχέση έχει με όσα έλεγα;Δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχουν κυκλοφορήσει πολλοί άσοι,είτε αυτοί είναι του 2006 ειτε του 2012.Παρεμπιπτόντως τον Αύγουστο του 2015 πουλήθηκαν 268 bmw ενώ τον Αύγουστο του 2014 113...σημεία των capital controls ημερών.
Και για να επανέλθω...για τους 'ευκατάστατους' , το πόσο αυτό ανεβαίνει και για τους πραγματικά έχοντες ακόμα περισσότερο.
Καλησπέρα sbr! Δε διαφωνώ...Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι που κάνουν τέτοιες αγορές πλέον είναι κάπως ωριμοτεροι συγκριτικά με λίγα χρόνια πιο πριν..άλλωστε οι τράπεζες δε δινουν πια τοσο εύκολα χρηματοδότηση για αγορα αυτοκινήτου και από τις κουβέντες που έχει τύχει να κάνω τα τελευταία 2 χρόνια περί αυτού,η αίσθηση ειναι ότι τα πιο πολλά αμάξια αγοράζονται μετρητοίς...ο καιρός θα δείξει -
Toν Αυγουστο 15 ειχε περασει η αναταραχη απο τα CC και ο κοσμος σταματησε να αγοραζει. Η αυξηση είναι από την προσφορα που ετρεξε και ακομα τρεχει η εταιρεια.
Τα ποσα που αναφέρεις και η λαθος αντιληψη των Ελλήνων πριν την κριση για τι είναι ακριβο και τι φθηνο είναι που μας εφτασε εδώ που μας εφτασε.
Όταν στην Αμερική το μεσο αυτοκινητο πωλειται για $28-29.000 ή περιπου 24-25000 ευρω από την στιγμη που υπαρχει διαφορα στο βιοτικο επιπεδο ποσο νομιζεις ότι πρεπει να πωλειται το μεσο αμαξι; Το μεσο στην Ελλαδα πρεπει να είναι στα 16-18000 περιπου (πχ ένα Φοκους, ένα Κια κλπ).
-
Η προσφορά δεν ήταν κάτι σπουδαίο για όσους είχαμε κάνει έρευνα αγοράς...εγώ την ίδια τιμή που πήρα πριν την προσφορά μετά από εκτενή έρευνα αγοράς,την ίδια πήρα και μετά από αυτήν.Σε κάποιους ίσως να αποτέλεσε δέλεαρ αλλά η αύξηση του Αυγούστου έχει κυρίως να κάνει με τον τρόμο για το κούρεμα καταθέσεων...άλλωστε άγγιξε όλες τις premium εταιρείες,όχι μόνο την bmw...θα δούμε και τα στατιστικά του τρέχοντος μήνα και θα συγκρίνουμε.
Όσο για το ''πόσο νομίζεις ότι πρέπει να πωλείται το μέσο αμάξι'',δεν άνοιξα τέτοιο θέμα...απλά έκανα μια διαπίστωση σχετικά με τις πωλήσεις της bmw 1 και μία πρόβλεψη για τις πωλήσεις της Χ1,τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.Πόσα χρήματα θα δαπανήσει ο υπάλληλος ή ο επιχειρηματίας ή ο συνταξιούχος για το αμάξι του και τι ακριβώς ορίζεται ως ''μέσο αμάξι'' δεν μπορώ να το ορίσω αλλά ούτε και να το σταθμίσω ή να το ''στρογγυλέψω'' με κάποιον τρόπο που να αφορά όλους.
Άσε που ο τρόπος που ορίζει ο καθένας την τσέπη του είναι θέμα δικό του...άλλος βάζει ή μάλλον έβαζε δόσεις για να πάρει αμάξι και άλλος έχει πενταψήφιο/εξαψήφιο στην άκρη και κυκλοφορεί με atos.
Στη δεύτερη παράγραφό σου δε θα διαφωνήσω...υπήρξαν αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι είτε από απωθημένο/ψώνιο είτε από ελαφρομυαλίαση είτε παρασυρμένοι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα dolce vita, έκαναν μια αγορά αυτοκινήτου την οποία στην πορεία δεν μπόρεσαν να την υποστηρίξουν.Εδώ βέβαια να πούμε ότι λίγοι περίμεναν αυτήν την τόσο ραγδαία και δυσμενή εξέλιξη των οικονομικών της χώρας...πόσοι ήταν αυτοί που το 2005 ή το 2007 περίμεναν να φτάσουμε μέχρι εδώ... -
Αυτο Λεωνιδα οι τραπεζες επρεπε να το κανουν απο την αρχη. Μου ελεγε ο θειος μου πως παλιοτερα για να παρεις δανειο απο την τραπεζα, ηθελε εγγυητη και τριτεγγυητη για να ειναι δυο φορες εξασφαλισμενη. Καποια στιγμη εδινε δανεια αερα πατερα. Πολλοι γινανε 'πλουσιοι', παρασυρθηκαν και αγορασανε και αυτοκινητα και σπιτια πιο πανω απο τις δυνατοτητες τους.....Και πιστωτικες καρτες. Ρε με ειχαν πρηξει. Τηλ γεια σας, ελατε να σας βγαλουμε καρτα με τοσο επιτοκιο κλπ κλπ. Σε παρακαλουσαν να πας να σου δωσουν χρημα! Ετσι εγινε η φουσκα που εσκασε και μας πηρε και μας σηκωσε. Μαλλον δεν μας σηκωσε. Πεσμενοι για τα καλα ειμαστε. Το δηλαδη ποιο ειναι. Οσο σηκωνει η τσεπουλα τοσο αγοραζεις και ασε και λιγα στην ακρη. Στα αυτοκινητα πολυτελειας διαβαζα εκεινες τις εποχες των παχεων αγελαδων, ποσοστιαια σε σχεση με τον πλυθησμο, χτυπιομασταν με τη Γερμανια (που ειχε πραγματικα καλυτερο βιοτικο επιπεδο και οχι μεσω δανεικων οπως εμεις)! Χαμος. Εσυ φιλε καλα εκανες και το εψαξες και εκανες και μια αγορα καλη και εισαι ok Η ερευνα αγορας βγαζει λαυρακια πολλες φορες, οπως και η υπομονη.
-
Sbr η φράση που λες ' Όσο σηκώνει η τσεπουλα σου τόσο αγοράζεις και άσε και λίγα στην ακρη' είναι ότι πιο σωστό έχει γραφτεί εδώ και καιρό στο forum..... αν όλοι πορευόμασταν έτσι όλα θα ήταν διαφορετικά
-
Εγώ προσωπικά διαφωνώ :
Όσα σηκώνει η τσεπούλα σου και άσε και αρκετά (για να μην πω πολλά) στην άκρη...
Πρέπει να λαμβάνεις τα μέτρα σου προβλέποντας το χειρότερο σενάριο... -
Προσωπικά όταν αγόρασα το αυτοκίνητο μου έδωσα όλα τα χρήματα cash γιατί η τσέπη μου το άντεχε όπως ακόμη και τα διπλάσια. Ενα χρόνο μετά σε αυτή την χώρα δεν μπορώ να αντιληφθώ ακόμη πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα. Ότι χειρότερο και αν έχω σκεφτεί, κατι χειρότερο έχει έρθει τα τελευταία 5 χρόνια.
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Sbr η φράση που λες ' Όσο σηκώνει η τσεπουλα σου τόσο αγοράζεις και άσε και λίγα στην ακρη' είναι ότι πιο σωστό έχει γραφτεί εδώ και καιρό στο forum..... αν όλοι πορευόμασταν έτσι όλα θα ήταν διαφορετικάplutare εχω συγγενη και γνωστο καμμενους απο στεγαστικα δανεια και καρτες. Παρασυρθηκαν ειδικα ο συγγενης, πηρε, ξαναπηρε και τωρα ειναι με 200.000 ευρω χρεος και κοντευει και με καταθλιψη. Ο γνωστος ειναι με ενα στεγαστικο και με ενα αλλο δανειο που πηρε για να αγορασει ενα αμαξι 27.000 ευρω και δεν εχει τωρα χρηματα να σπουδασει το παιδι του. Εχει δουλεια με μισθο. Δεν ειχε μυαλο πως το παιδι του μπορει να περασει πανεπιστημιο. Τεσπα. Ανθρωποι ειμαστε, λαθη κανουμε, παγιδες παταμε. Μια το χρηματιστηριο και τωρα αυτο.
Αλλα ρε παιδια με τον συγγενη δλδ τι να πω. Τα βγαζει περα οσο μπορει με δουλεια σε εναν που κανει επισκευες σε σπιτια και με τσονταρισμα (διακριτικα βοηθα καποιος την οικογενεια του). Αν του κατσει κανενα 30αρι, 100αρι ευρω παραπανω (κανει και μονος αν βρει μαστορεματα), παει και μου τα βαζει στο αμαξι. Τον λεω ρε συ, εχεις παιδια. Ελα ρε, με 100 ευρω θα σωθω; Οχι. Αλλα ειναι αναγκη να πας να μου τα ριξεις στο αμαξι ρε φιλε; Δλδ αξιζει περισσοτερο απο δυο ανηλικα παιδακια; Δεν ειμαι καλυτερος του. Αλλα καπου η κοινη λογικη μιλαει ρε γμτ.
BMW X1 2016