-
Φίλε Emperor σε ευχαριστώ για την απάντηση σου αλλά εκτός απο οτι έχω διαβάσει τα post σου, είναι κάτι που το γνωρίζω και εγώ. Ο φίλος μου όμως φοβάται μήπως μέσα στην πόλη χτυπάει πάνω απο 10-11 και επειδη εγώ δεν μπορώ να του το απαντήσω αυτό, ρώτησα τα άλλα μέλη που έχουν προβεί στην αγορά της sDrive18i. Θυμάμαι 2 μέλη που την είχαν αγοράσει και για αυτό ρώτησα την άποψη τους.
-
Το αμάξι το έχει κολλητός φίλος. Με ζορισμα δεν θα απέκλεια κ νούμερα τέτοια. Με το eco κ προσοχή στο γκάζι μπορείς να πέσεις σε λογική κατανάλωση...
Εξαρτάται από το πώς το πας κ το τι θες από το αμάξι... -
'Γενέθλια' για την 20d Χ1 μου και είπα να γράψω ένα κείμενο μετά από 1 χρόνο συμβίωσης μαζί της! Στόχος μου είναι να δώσω μια αντικειμενική όσο περισσότερο μπορώ εικόνα τονίζοντας ΚΑΙ τα θετικά αλλά ΚΑΙ τα αρνητικά που έχω δει.
Εμφάνιση:
Καταρχήν, να γράψω πως το αμάξι ήταν love at first sight! Από την πρώτη στιγμή που είδα φωτογραφίες στο net ερωτεύτηκα την εξωτερική της εμφάνιση. Μοιάζει πολύ περισσότερο με suv από την προηγούμενη γενιά και έχει έναν μοντέρνο αλλά και συγχρόνως «κλασικό» τύπο που πιστεύω θα αντέξει αρκετά στον χρόνο. Μπορεί να την ήθελα ακόμη πιο ρηξικέλευθη, αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την προσωπική μου τάση για καινοτομία και εξέλιξη.Εσωτερικό – Υλικά:
Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Τα υλικά είναι από πολύ καλά μέχρι εξαιρετικά. Τα περισσότερα πλαστικά είναι μαλακά, αλλά υπάρχουν και ορισμένα πιο σκληρά, χαμηλά, τα οποία δεν ενοχλούν. Πάντως η ποιότητα υλικών της καμπίνας μου φαίνεται ένα κλικ κάτω από της Mercedes (πάντα προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός…), αλλά πάλι πάνω από τα υπόλοιπα φτηνότερα suv που έχω μπει. Το ντουλαπάκι όμως δεν χωράει πολλά πράγματα, αλλά σε αποζημιώνουν οι πολλές θήκες, τα μεγάλα πλαϊνά, ο «κουβάς» ανάμεσα στα καθίσματα. Επίσης, δεν υπάρχει δοχείο απορριμμάτων και πήρα ένα εγώ extra.
Οι χώροι είναι καλοί εσωτερικά, οι θέσεις πολύ βολικές – αν και sport - και το κενό πάνω από τα κεφάλια όλων ανετότατο. Θυμίζω ότι είμαι 1.96 και έχω τέρμα ψηλά τη θέση οδήγησης και μένουν τουλάχιστον 10-15 πόντοι ακόμη μέχρι την οροφή. Ο χώρος από πίσω μου είναι άνετος, δεν ακουμπούν καν τα πόδια τους στο κάθισμά μου ακόμη και αν είναι τόσο ψηλοί όσο εγώ.Το πορτ παγκάζ είναι μεγάλο, ιδίως με τους χώρους κάτω από το δάπεδο. Τρομερή ευκολία αποτελεί το ότι το κάλυμμα που αποκαλύπτει τον κρυφό πάτω σπάει στα 3 και διπλώνει με διάφορους τρόπους στην πλάτη του πορτ παγκάζ. Έτσι μπορείς να απομονώνεις διάφορα τμήματα του κρυφού πάτου, γεγονός που αποτελεί μεγάλη διευκόλυνση για τα ψώνια του super market που έτσι τα στριμώχνεις και δεν κόβουν βόλτες όσο επιστρέφεις σπίτι. Σε ταξίδια, ενώ παλιά χρησιμοποιούσα μπαγκαζιέρα, πλέον δεν την έχω ξαναβάλει. Όλα μας τα πράγματα χωράνε στο πορτ παγκάζ και 1-2 τσάντες στα πόδια μπροστά από τα καθίσματα των παιδιών.
Η ηχομόνωση είναι υποδειγματική. Νιώθεις σαν να είσαι σε κάψουλα. Καταλαβαίνεις τη διαφορά αν ανοίξεις και κλείσεις τα παράθυρα. Με ταχύτητες 150+ και ενώ κοιμούνται τα παιδιά ψιθυρίζεις και συνεννοείσαι μια χαρά.
Το σύστημα πολυμέσων είναι απλά εξαιρετικό, το bluetooth λειτουργεί τέλεια, όπως και όλα τα συστήματα που έχουν σχέση με το cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, αλλαγή λωρίδας, ρύθμιση ταχύτητας με όριο και αρκετά άλλα που βαριέμαι να γράψω. Να σημειώσω μόνο πως το αυτόματο φρενάρισμα έχει δουλέψει 1-2 φορές που εγώ δεν φρέναρα και όντως το αμάξι έκοψε πάρα πολύ, καθώς και ότι το cruise control είναι τεράστια ευκολία σε ανοιχτό δρόμο…είναι σαν να οδηγείς ηλεκτρονικό παιχνίδι στο pc…To start stop συνήθως το απενεργοποιώ. Άλλωστε ελάχιστα οδηγώ μέσα στην πόλη…
Το στερεοφωνικό δεν είναι τίποτα τρομερό, αλλά ο ήχος είναι δυνατός, γεμάτος (metal ακούμε είπαμε!!) και αρκετά ποιοτικός. Το ραδιόφωνο πιάνει ακόμη και σε σημεία που δεν έπιανε το προηγούμενο car dvd που είχα στο προηγούμενο αμάξι.
Η ψύξη και η θέρμανση είναι απόλυτα αποτελεσματικές.Οδήγηση
Ο κυριότερος λόγος για να πάρεις αυτό το αμάξι είναι η οδήγηση. Η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία και δεν μπορώ να την συγκρίνω με κανένα από τα υπόλοιπα suv – εκτός bmw – που έχω οδηγήσει. Όσοι έχουν μπει στο αμάξι εντυπωσιάζονται από την άνεση και την ποιότητα της κύλισης. Τελευταίο παράδειγμα, προχθές έτυχε να μου ζητήσει το αφεντικό μου να τον πάω στο συνεργείο για να πάρει το δικό του Passat – ο άνθρωπος έχει ταξιδέψει και μετακινηθεί με πάρα πολλά top class αυτοκίνητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό λόγω της ιδιότητάς του – και το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν : «Ρε Βασίλη, τι κύλιση είναι αυτή;;; Κοίτα πως περπατάει στον δρόμο…σαν να έχει χαλί από κάτω!…»
Από την άλλη, λόγω των run flat σε έντονες λακκούβες καταλαβαίνεις χτύπημα και εκεί ίσως σκεφτώ την λύση των κανονικών ελαστικών στην πρώτη αλλαγή.Πέρα από την κύλιση το αμάξι είναι σφιχτά και sport στημένο σαν hatchback. Δεν γέρνει στις στροφές, στρίβει εξαιρετικά και με ακρίβεια, δεν φεύγει από τον δρόμο ακόμη και υπό πραγματικά μεγάλες πιέσεις, το έχω τεστάρει πλέον υπό πολύ πιεστικές συνθήκες και πάντα η τετρακίνηση - και τα ηλεκτρονικά; - κρατούν το αμάξι καρφωμένο στον δρόμο με απόλυτη σιγουριά.
Το τιμόνι είναι άμεσο, κλασικό bmw, χωρίς τζογάρισμα όταν ανεβαίνουν οι ταχύτητες. Σε χαμηλές ταχύτητες και μόνο με το eco mode είναι λίγο πιο χαλαρό. Αλλά και με eco, αν βυθίσεις το πόδι στο γκάζι, όλα αυτομάτως σφίγγουν αυτόματα…
Το αυτόματο κιβώτιο είναι εξαιρετικό. Μόνο με το eco mode και σε πολύ πολύ χαμηλές στροφές (κάτω από 1500) έχει ένα μικρό lag. Με το κανονικό είναι ανεπαίσθητο και με το sport mode αυτό εξαφανίζεται εντελώς. Μάλιστα η απόκριση του γκαζιού με το sport mode είναι τέτοια που όταν είμαι πίσω από αμάξι κοντά του, νιώθω ότι ακόμη και με ένα τσίμπημα θα πέσω πάνω του…Ο κινητήρας 20d με τα 190 άλογα είναι απολαυστικός. Έχεις πραγματικά όση δύναμη χρειάζεσαι για προσπεράσεις και πολλή περισσότερη. Με 2000 στροφές οι ταχύτητες είναι πάνω από 120-130…Ακόμη και σε ορισμένες φάσεις «καγκουριάς» με τύπους που τους έτρωγε ο…κώλος τους…η ιπποδύναμη και το αυτόματο κιβώτιο δούλεψαν υποδειγματικά…Μάλιστα ο κινητήρας μετά από 23.000 χλμ έχει ανοίξει πάρα πολύ σε σχέση με την αρχή! Θα έλεγα ότι η απόδοση του eco mode έχει φτάσει σχεδόν αυτήν του comfort mode και αυτή του confort πλησιάζει του sport. Τέτοια είναι η διαφορά σε σχέση με τα πρώτα χιλιόμετρα του άστρωτου τότε αυτοκινήτου. Πλέον ελάχιστες φορές χρησιμοποιώ τα άλλα δύο modes, πηγαίνω σχεδόν αποκλειστικά με eco αφού η δύναμη του αμαξιού και με αυτό είναι τόση που περνάς αέρα όποτε χρειαστεί. Τα άλλα τα βάζω πού και πού γιατί σκέφτομαι ότι καλό κάνει στο αμάξι να «ξεκαπνίζεται»…
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα με χάλαγε και ο 25d! Αλλά τα παραπάνω άλογα είναι πραγματικά μόνο για απόλαυση και ξεκάβλωμα και όχι γιατί τα έχεις ανάγκη για να προσπεράσεις. Πάντως, δεν αποκλείω κάποια στιγμή να σκεφτώ ένα upgrade, όχι γιατί δεν μου αρκούν τα 190, αλλά γιατί…πάντα θέλεις περισσότερα!!off road
Επειδή είχα γράψει αναλυτικά το καλοκαίρι για την εμπειρία μου σε απαιτητικό κακοτράχαλο χωματόδρομο προς ερημική παραλία, θα περιοριστώ εδώ να επαναλάβω ότι το αμάξι δεν κατάλαβε μία και δεν ένιωσα ίχνος ανασφάλειας σε κανένα σημείο...Κατανάλωση
Όσο κρατούσε το στρώσιμο και λίγο μετά πήγαινα αρκετά στρωτά και είχα πετύχει ακόμη και 1000 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα (60 περίπου λίτρα), αλλά με αυγό κάτω από το πόδι. Η κατανάλωση μέσα στην πόλη χτυπάει πάντα από 8 και πάνω, ενώ έξω πέφτει ακόμη και κάτω από 6. Έχω πετύχει ακόμη και 5-5,5 σε ανοιχτό δρόμο με 100χλμ την ώρα. Η μέση κατανάλωσή μου στα πρώτα 10.000 χλμ ήταν 6-6,5. Μετά τα 10k χλμ ήρθε το καλοκαίρι, τα ταξίδια και η επιθυμία να απολαύσω το αμάξι όσο περισσότερο μπορώ. Στην Εγνατία πλέον πήγαινα με 160-180 και προφανώς η κατανάλωση έχει ανέβει. Τώρα βρίσκεται μεταξύ 6,5 και 7, και πιο κοντά στο 7 όσο περισσότερο απολαμβάνω τη ροπή του αυτοκινήτου.Συμπέρασμα
Συνοψίζοντας να ομολογήσω ότι ενώ παλιότερα έμπαινα στο αμάξι μου και βαριόμουν να οδηγήσω, πλέον ανυπομονώ για την επόμενη βόλτα και ακόμη καλύτερα διαδρομή – ταξίδι εκτός πόλης…Επίσης, είναι πραγματικά δύσκολο έως ακατόρθωτο να οδηγήσεις «φρόνιμα» με την Χ1 επιδιώκοντας 'χαμηλές καταναλώσεις'.
Ξέροντας τι μπορεί να κάνει, στην πρώτη ευκαιρία θα πατήσεις το γκάζι λίγο περισσότερο, θα πάρεις τη στροφή με πιο πολλά, θα δοκιμάσεις τη δύναμη και το κράτημα σε μια απαιτητική διαδρομή και θα χαμογελάσεις απολαμβάνοντας τη βόλτα με άνεση, ξεκούραση και ασφάλεια…Συνολικά, λοιπόν πρόκειται για ένα εξαιρετικά στημένο αμάξι, με ένα από τα καλύτερα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων και έναν πραγματικά απολαυστικό κινητήρα. Είναι αναμφίβολα **ακριβό **- οι πιο κάτω version είναι πιο προσιτές και μάλλον πιο λογικές για τη σημερινή εποχή - το οποίο όμως σε αποζημιώνει με τον ροπάτο κινητήρα του.
Περιμένω τα επόμενα χρόνια για να δω και πόσο αξιόπιστο θα αποδειχθεί...! -
Όπως σου έχω ξαναπεί Βασίλη, για εμένα έχεις το καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο για την Ελλάδα και την Ελληνική πραγματικότητα!!
ΥΓ: Σιγά μην έχει ποιότητα ένα κλικ κάτω από Mercedes (ειδικά τις σύγχρονες!)...άνετα είναι ένα κλικ επάνω η BMW, ειδικά εάν συγκρίνεις την Χ1 με την κουδουνίστρα την GLA.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όπως σου έχω ξαναπεί Βασίλη, για εμένα έχεις το καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο για την Ελλάδα και την Ελληνική πραγματικότητα!!ΥΓ: Σιγά μην έχει ποιότητα ένα κλικ κάτω από Mercedes (ειδικά τις σύγχρονες!)...άνετα είναι ένα κλικ επάνω η BMW, ειδικά εάν συγκρίνεις την Χ1 με την κουδουνίστρα την GLA.
Φάνη μου επίτρεψέ μου να διαφωνήσω και με τα δύο!
Η Χ1 είναι πολύ ακριβό αμάξι και γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να είναι 'καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο' ούτε για την Ελλάδα.
Επίσης, η Gla έχει μεν άλλα μειονεκτήματα, αλλά τα υλικά της καμπίνας της και η εμφάνιση μέσα μου φάνηκαν καλύτερα και μου άρεσαν και περισσότερο.edit: Αύριο που θα οδηγήσω την 430 coupe θα σου πω ποιο είναι το καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο!!! χαχαχα!!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
'Γενέθλια' για την 20d Χ1 μου.....Χρόνια της πολλά ,να τη χαίρεσαι και να την καμαρώσεις μ'έναν καλό γαμπρό
Να είστε γεροί οικογενειακώς και να διανύσετε πολλά ακόμα χλμ -
Φάνη μου επίτρεψέ μου να διαφωνήσω και με τα δύο!
Η Χ1 είναι πολύ ακριβό αμάξι και γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να είναι 'καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο' ούτε για την Ελλάδα.
Επίσης, η Gla έχει μεν άλλα μειονεκτήματα, αλλά τα υλικά της καμπίνας της και η εμφάνιση μέσα μου φάνηκαν καλύτερα και μου άρεσαν και περισσότερο.edit: Αύριο που θα οδηγήσω την 430 coupe θα σου πω ποιο είναι το καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο!!! χαχαχα!!
Nα πάς να πάρεις Corolla ρε....και να μου δώσεις εμένα την Χ1!!
ΥΓ: Το καλύτερο το είπα με ένα υψηλό, αλλά λογικό χρηματικό όριο (€50.000) και για τους δρόμους μας και παραμένοντας έως τα 2.000 κ.εκ.
ΥΓ1: Εμένα (δεν την έχω οδηγήσει την GLA) μου φάνηκε κουδουνίστρα και σαφώς χειρότερη ποιοτικά (καλά αισθητικά δεν βλέπεται!) από την Χ1.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
'Γενέθλια' για την 20d Χ1 μου.....
Χρόνια της πολλά ,να τη χαίρεσαι και να την καμαρώσεις μ'έναν καλό γαμπρό
Να είστε γεροί οικογενειακώς και να διανύσετε πολλά ακόμα χλμΩχ! θα έχει να κυνηγάει 3 γαμβρούς τώρα!
Να την χαίρεσαι Βασίλη!
-
χαχαχα!
Ευχαριστώ παίδες!
Άπειρα ασφαλή και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα για όλους!
Απλά είπα να γράψω ένα απολογιστικό μετά από έναν χρόνο για όποιον σκέφτεται π.χ. την Χ1...για να έχει πληροφορίες...
Αύριο η 430! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
'Γενέθλια' για την 20d Χ1 μου.....
Χρόνια της πολλά ,να τη χαίρεσαι και να την καμαρώσεις μ'έναν καλό γαμπρό
Να είστε γεροί οικογενειακώς και να διανύσετε πολλά ακόμα χλμΩχ! θα έχει να κυνηγάει 3 γαμβρούς τώρα!
Να την χαίρεσαι Βασίλη!
Και το χειρότερο είναι ότι αρνείται πεισματικά να μου γνωρίζει φίλες των θυγατέρων του όταν θα γίνουν 19-20...αλλά τέτοιος είναι
Άσε που εμείς εδώ πήζουμε στην κίνηση και ο προνομιούχος χαζομπαμπάς κάνει τουρνέ στην Ήπειρο με όλα τα μοντέλα της μπιεμνταμπλγιου -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ωχ! θα έχει να κυνηγάει 3 γαμβρούς τώρα!όχι βρε...με τις κόρες μου τα έχουμε συμφωνήσει!!
Τους γαμβρούς θα τους διαλέξει....ο μπαμπάς!! -
όχι βρε...με τις κόρες μου τα έχουμε συμφωνήσει!!
Τους γαμβρούς θα τους διαλέξει....ο μπαμπάς!!Σου έχω έτοιμο τον ένα γαμπρό...έχει και προίκα και μπόλικη ομορφάδα!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
όχι βρε...με τις κόρες μου τα έχουμε συμφωνήσει!!
Τους γαμβρούς θα τους διαλέξει....ο μπαμπάς!!Σου έχω έτοιμο τον ένα γαμπρό...έχει και προίκα και μπόλικη ομορφάδα!!
Αυτόν τον γαμπρό αγορίνα ΝΑΙ!
-
Αυτόν τον γαμπρό αγορίνα ΝΑΙ!
-
Βασίλη να την χαίρεσαι (ακόμα περισσότερο) την μπέμπα σου. Και ότι είπαν και οι προλαλήσαντες.
-
Να την χαίρεσαι Βασίλη. Να είναι καλοτάξιδη και του χρόνου να την πας σε ακόμη πιο ψηλά βουνά, σε ακόμα πιο ερημικές παραλίες
-
Όμορφη παρουσίαση! Να τη χαίρεσαι φίλε!
Η μόνη μου αντίρρηση στο κομμάτι που έχω δοκιμάσει είναι τα καθίσματα. Παραείναι νομίζω σπορ για το χαρακτηρα του αμαξιου.
Εμένα που είμαι γεμάτος δεν με βολέψει καθόλου μιας και τα πλαινά μου περισσευαν! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Όμορφη παρουσίαση! Να τη χαίρεσαι φίλε!
Η μόνη μου αντίρρηση στο κομμάτι που έχω δοκιμάσει είναι τα καθίσματα. Παραείναι νομίζω σπορ για το χαρακτηρα του αμαξιου.
Εμένα που είμαι γεμάτος δεν με βολέψει καθόλου μιας και τα πλαινά μου περισσευαν!Σε καταλαβαίνω Στεφανε! Κ ή δική μου πλάτη δεν χωράει ούτε στα καθίσματα της χ1 αλλά ούτε κ σε κάποιου άλλου αυτοκινήτου... Όντως είναι κ κάπως στητα κ ίσως όχι τόσο αραχτα όσο άλλα...
-
Να τη χαιρεσαι Βασιλη. Φοβερη x1 σ αυτα τα κυβικα
-
Ευχαριστώ όλους για τις ευχές παίδες! Προτείνω όλοι οι χρήστες - μερικοί ήδη το κάνουν και είναι πολύ χρήσιμο πιστεύω - είτε ανά χρόνο είτε ανά κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα να γράφουν τις εμπειρίες από τα αυτοκίνητά τους, καθώς έτσι βλέπουμε και την πορεία και τα προβλήματα - μακάρι να μην υπάρχουν! - στον χρόνο!
Να συμπληρώσω ότι έχω ήδη αλλάξει δύο φορές λάδια και φίλτρο λαδιού, στα 10.000 και στα 20.000 χλμ χωρίς να αναγράφεται τέτοια οδηγία κάπου από την bmw. Κανονικά η οδηγία κάνει λόγο για 30.000 χλμ, όπου θα ξαναλλάξω λάδια και φίλτρο και αν προβλέπεται κάτι άλλο...
BMW X1 2016