-
Εξ όσων θυμάμαι, από την αρχή ήταν διαθέσιμο το χειροκίνητο. Θα το κοιτάξω σπίτι, όπου έχω την 1η έκδοση του καταλόγου της Χ1 άρα θα αναγράφει εάν ήταν διαθέσιμο άμεσα το χειροκίνητο ή όχι. Πάντως είναι συχνό το φαινόμενο να κάνουν λάθος ή 'λάθος' οι πωλητές.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εξ όσων θυμάμαι, από την αρχή ήταν διαθέσιμο το χειροκίνητο. Θα το κοιτάξω σπίτι, όπου έχω την 1η έκδοση του καταλόγου της Χ1 άρα θα αναγράφει εάν ήταν διαθέσιμο άμεσα το χειροκίνητο ή όχι. Πάντως είναι συχνό το φαινόμενο να κάνουν λάθος ή 'λάθος' οι πωλητές.Θυμάμαι ξεκάθαρα ότι ακόμη και το configurator στο site της εταιρίας δεν έδινε επιλογή χωρίς αυτόματο κιβώτιο για την 20d...Ήταν υποχρεωτική επιλογή! Γιατί είχα μπει 10 φορές για να δω τι με παίρνει να βάλω από εξοπλισμό στο budget που είχα...
-
ΟΚ Βασίλη σε πιστεύω! Μάλλον θυμάμαι λάθος.
Άλλο ένα 'λάθος' τότε που μπήκε στάνταρ το χειροκίνητο, γιατί αυτό ανεβάζει ακόμα περισσότερο την τιμή του αυτοκινήτου με αυτόματο κιβώτιο (για εμένα δεν υφίσταται Χ1 με χειροκίνητο κιβώτιο στα 2λιτρα μοτέρ...δεν έχει κανένα νόημα!!).
-
Στην αρχη μονο με το αυτοματο ερχονταν. Παντως γενικα ελαχιστο κοσμο αφορα πια αυτο γιατι ελαχιστοι θα αγορασουν το Χ1 στα 50κ.
Ελπιζω Φανη να μην σου μπαινουν ιδεες.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στην αρχη μονο με το αυτοματο ερχονταν. Παντως γενικα ελαχιστο κοσμο αφορα πια αυτο γιατι ελαχιστοι θα αγορασουν το Χ1 στα 50κ.Ελπιζω Φανη να μην σου μπαινουν ιδεες.
Ιδέες φυσικά και μου μπαίνουν!!! Απλά δεν υπάρχουν τα χρήματα....μια Χ1 20d, όπως την θέλω, με το σημερινό φορολογικό καθεστώς ξεπερνάει τις €55.000. Η μόνη περίπτωση για να πάρω Χ1 σύντομα θα είναι να βρώ κάποιο μεταχειρισμένο (1.500αρι εννοείται) σε πολύ καλή τιμή.
-
1500άρι μην πάρεις...καλύτερα παλιότερη πιο δυνατή...ή περίμενε να βρεις από εξωτερικό καμία πιο φτηνά...
Έτσι θα την ευχαριστηθείς... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
1500άρι μην πάρεις...καλύτερα παλιότερη πιο δυνατή...ή περίμενε να βρεις από εξωτερικό καμία πιο φτηνά...
Έτσι θα την ευχαριστηθείς...Δίκιο έχεις....αλλά αφού εγώ θα είμαι ο 2ος οδηγός, μικρή διαφορά θα μου κάνει!
-
Φάνη μου, εννοώ ότι το 1500άρι θα έχει απλά ανεκτές επιδόσεις και δεν θα πάρεις αυτό που ψάχνει κάποιος από μια 'bmw' στον ίδιο βαθμό που θα το πάρεις από έναν πιο ισχυρό κινητήρα...
Έχεις πολύ μεγαλύτερη πείρα από μένα από την εταιρία και καταλαβαίνεις τι εννοώ.. -
Φάνη μου, εννοώ ότι το 1500άρι θα έχει απλά ανεκτές επιδόσεις και δεν θα πάρεις αυτό που ψάχνει κάποιος από μια 'bmw' στον ίδιο βαθμό που θα το πάρεις από έναν πιο ισχυρό κινητήρα...
Έχεις πολύ μεγαλύτερη πείρα από μένα από την εταιρία και καταλαβαίνεις τι εννοώ..Συμφωνώ Βασίλη μου 100%.
Απλά, πλέον έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες, οπότε δυστυχώς η οδηγική ευχαρίστηση δεν είναι προτεραιότητα όπως κάποτε. Ουσιαστικά το οικογενειακό αυτοκίνητο πλέον το χρησιμοποιεί καθημερινά η γυναίκα μου και εγώ το ΣΚ όταν πάμε βόλτα και σε 2-3 ταξίδια το χρόνο.
-
Νομίζω πως αδικούμε την Χ1 αν σταθούμε μόνο στα οδικά της χαρακτηριστικά.
Ακόμη και με τον 1.5 με τις αναιμικές πλην όμως αξιοπρεπείς επιδόσεις, εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό αυτοκίνητο (για όποιον μπορεί να την αποκτήσει!)
-
+1
-
παιδια οτι και να λεμε , δεν γινεται αμαξι σχεδον 2 τονων να εχει κατω απο 150 αλογα κινητηρα. Ειναι απλα επικινδυνο και ας μην εισαι 'ραλλιστας'.
Επιβεβαιωνω και γω οτι η 20d ερχεται με χειροκινητο κιβωτιο , μονο η 25d εχει αυτοματο στον βασικο. -
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
παιδια οτι και να λεμε , δεν γινεται αμαξι σχεδον 2 τονων να εχει κατω απο 150 αλογα κινητηρα. Ειναι απλα επικινδυνο και ας μην εισαι 'ραλλιστας'.
Επιβεβαιωνω και γω οτι η 20d ερχεται με χειροκινητο κιβωτιο , μονο η 25d εχει αυτοματο στον βασικο.1600 κιλά είναι...και κάποιες βερσιόν και πιο κάτω! Αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι για να κινηθείς άνετα χρειάζονται 150 άλογα. Τα 136 είναι τελείως οριακά αν και με το sport mode όλα ανεβαίνουν πολύ. Σε ξεκολλάει από κομβόι σαν αυτό που πέτυχα σήμερα πίσω από 2 τριαξονικά βυτιοφόρα που δεν ξέρω τι στο διάολο κουβαλούσαν και πήγαιναν με 50-60 στον επαρχιακό δρόμο γεμάτο στροφές προς Κόνιτσα. Τα τριαξονικά είχαν κολλήσει το ένα πίσω από το άλλο και από πίσω είχαν κολλήσει 10-15 αμάξια...Έβαλα sport mode...και αντίο...
Το αυτόματο κιβώτιο ιδίως για τους δυνατούς κινητήρες μου φαίνεται 'εκ των ων ουκ άνευ'.
-
Καλησπερα παιδια!
Θελω να κανω μια ερωτηση. Ενας φιλος ενδιαφερεται για την νεα X1, συγκεκριμενα την sDrive18i.
Θελει παρα πολυ να βαλει και ηλιοροφη. Ομως σε κανενα βιντεακι στο youtube δεν την δειχνουν να ανοιγει..Οποτε η ερωτηση ειναι αν ξερει κανεις στα σιγουρα αν ανοιγει η οροφη στην νεα X1?
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Καλησπερα παιδια!Θελω να κανω μια ερωτηση. Ενας φιλος ενδιαφερεται για την νεα X1, συγκεκριμενα την sDrive18i.
Θελει παρα πολυ να βαλει και ηλιοροφη. Ομως σε κανενα βιντεακι στο youtube δεν την δειχνουν να ανοιγει..Οποτε η ερωτηση ειναι αν ξερει κανεις στα σιγουρα αν ανοιγει η οροφη στην νεα X1?
https://www.google.gr/search?q=f84+x1+o ... F4ckZ_M%3A
Με μικρή επιφύλαξη...ΝΑΙ!
-
Καλησπερα παιδια!
Θελω να κανω μια ερωτηση. Ενας φιλος ενδιαφερεται για την νεα X1, συγκεκριμενα την sDrive18i.
https://www.google.gr/search?q=f84+x1+o ... F4ckZ_M%3A
Με μικρή επιφύλαξη...ΝΑΙ!
Καλημερα φιλε Emperor!
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Εχεις δικιο τελικα.. ανοιγει οντως.
Μπηκα στο configurator της BMW και ξεκινησα συνθεση για την Χ1 και στον προαιρετικο εξοπλισμο που ειναι η πανοραμικη γραφει τα παρακατω.Γυάλινη οροφή Panorama
**- γυάλινη επιφάνεια περίπου 1.200 x 847 mm
- στοιχείο γυάλινης οροφής με συρόμενη λειτουργία/ανάκλιση, ανοίγει εξωτερικά
- το πίσω τμήμα της γυάλινης οροφής είναι σταθερό
- κρύσταλλο με γκρι σκιά για βελτιωμένη προστασία από τον ήλιο
- αυτόματα ανοιγόμενος ανεμοθραύστης με δίχτυ, μπροστά
- το ηλεκτρικό σκιάδιο ηλιοπροστασίας ανοίγει προς την κατεύθυνση κίνηση και σε όλο το μήκος της πανοραμικής γυάλινης ηλιοροφής, σε κάθε περίπτωση στο χρώμα του ουρανού
- χειρισμός από τον συρόμενο διακόπτη στην κονσόλα χειριστηρίων οροφής, φωτιζόμενος
- εσωτερικός φωτισμός χωρίς λειτουργία φώτων ανάγνωσης πίσω αριστερά και δεξιά (έχουν αντικατασταθεί από τον κεντρικό εσωτερικό φωτισμό)
Σημείωση: δυνατότητα ανοίγματος/κλεισίματος από έξω με παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου στο τηλεχειριστήριο**
-
Να 'σαι καλά! Αρκετές πλέον οι 1500άρες βενζίνης και diesel στον δρόμο. Βέβαιη εμπορική επιτυχία της bmw αυτό το μοντέλο....και δύσκολα θα γίνονται εκπτώσεις υπό τέτοιες συνθήκες...Μακάρι ο εξοπλισμός να είχε πιο λογική τιμή, αλλά ας περιμένει λίγο ο φίλος σου και την περίοδο των εορτών μήπως και...
-
Να 'σαι καλά! Αρκετές πλέον οι 1500άρες βενζίνης και diesel στον δρόμο. Βέβαιη εμπορική επιτυχία της bmw αυτό το μοντέλο....και δύσκολα θα γίνονται εκπτώσεις υπό τέτοιες συνθήκες...Μακάρι ο εξοπλισμός να είχε πιο λογική τιμή, αλλά ας περιμένει λίγο ο φίλος σου και την περίοδο των εορτών μήπως και...Συγνωμη για την αργοπορια μου. Λογω δουλειας δεν ειχα μπει καθολου στους 4Τ.
Λοιπον στο θεμα μας. Φιλε Emperor πραγματικα το αυτοκινητο εχει γινει εμπορικη επιτυχια και ειδικα οι μικροτεροι κινητηρες που αναφερεις λογω τιμης.
Οταν πηγαμε και το ειδαμε επαθα πλακα. Ειδαμε μια μαυρη με το xLine πακετο. Εξωτερικα το αυτοκινητο με κερδισε και με το παραπανω. Αλλα και εσωτερικα ηταν τρομερο μιας και το πακετο αυτο προσθετει αρκετα και εσωτερικα.
Για τις διλιτρες που ρωτησαμε ξεφευγε αρκετα η τιμη μιας και αυτοματα σου προσθετει ενα πακετο με το αυτοματο στανταρ οποτε αλλαζει και ο συντελεστης για τα τελη ταξινομησης και αρχιζει απο τα 40Κ. Λιγο απογοητευκικο αυτο.
Οσον αφορα το να περιμενει που ειπες ειναι το τελευταιο πραγμα που τον νοιαζει μιας και το αυτοκινητο θα ειναι εταιρικο..
Απλως υπαρχει ταβανι στην τιμη που εχει και προσπαθουμε να επιλεξουμε καλυτερο-ωραιοτερο με βαση τα γουστα του εως εκεινο το ταβανι. -
Καλησπερα παιδιά, φίλος ενδιαφέρεται για την sDrive18i αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο αλλά τον προβληματίζει η απόδοση και η κατανάλωση του μοτέρ σε σχέση με το βάρος του αυτοκινήτου. Μήπως υπάρχει κάποιος κάτοχος να μας ενημερώσει σχετικά;
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Καλησπερα παιδιά, φίλος ενδιαφέρεται για την sDrive18i αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο αλλά τον προβληματίζει η απόδοση και η κατανάλωση του μοτέρ σε σχέση με το βάρος του αυτοκινήτου. Μήπως υπάρχει κάποιος κάτοχος να μας ενημερώσει σχετικά;Έχω γράψει σε προηγούμενη σελίδα αναλυτικό review για το αμάξι που ρωτάς.
Επιγραμματικά να σου πω ότι δεν πρέπει να περιμένεις ιδιαίτερες επιδόσεις με το συγκεκριμένο μοτέρ. Μόνο σε sport mode το αμάξι έχει δυνατό τράβηγμα, ενώ με το eco mode έχει μάλλον ράθυμες αντιδράσεις...
Η κατανάλωση μέσα σε πόλη χτυπάει από 8-9 και πάνω, ενώ σε ανοιχτό δρόμο πέφτει ακόμη και στο 7...
BMW X1 2016