-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν συμφωνω με αυτά που γραφεις. Εννοείται ότι ο κοσμος στα φορουμ παει για να βρει λυση στα προβλήματα του όχι για να γραψει αν είναι ευχαριστημένος (πολύ σχετικο αυτό γιατι εξαρτάται τα απο τις απαιτησεις, την χρηση, και ποσα καταλαβαινει ο καθενας για το αμαξι του). Τα προβλήματα κοστιζουν σε χρημα και χρονο γιαυτο θελεις να τα αποφυγεις..Αυτό που γράφεις είναι σαν να συμφωνείς....οπότε γιατί δεν συμφωνείς? Δεν το κατάλαβα (συγνώμη, δεν είναι κάτι προσωπικό μην παρεξηγηθώ....συζήτηση κάνουμε!). Το ότι 100 άτομα θα γράψουν για ένα πρόβλημα σε ένα φόρουμ (από τους χιλιάδες ιδιοκτήτες) δεν είναι μέτρο σύγκρισης ούτε σωστό δείγμα (ποιοτικά και ποσοτικά) για να βγουν συμπεράσματα.
Η Ελλαδα δεν είναι μεγαλη αγορα για να εχεις καλο δειγμα και γενικα στην δικη μου εμπηρεια τα συνεργεια δεν είναι στο επιπεδο αυτων σε άλλες χωρες. Το τι λεει η Ελληνικη αντιπροσωπεια δεν θα το εμπιστευομουν. Γιαυτο παω στα αμερικανικα και αγγλικα φορουμ οπου υπαρχει πολύ κοσμος με αυτά τα αμαξια και είναι καλυτερη πηγη πληροφοριων.
Σαφώς και δεν είναι μεγάλη αγορά. Αλλά τουλάχιστον έχουμε μια βάση κάποιων χιλιάδων αυτοκινήτων με αυτόματα κιβώτια. Επίσης, δεν έχω επίσημα στοιχεία από την Ελληνική αντιπροσωπεία, είναι πληροφορία 'off the record' μέσα από την αντιπροσωπεία.
Άλλαξα για δεύτερη φορά (είχα αλλάξει και στα 10.000 χλμ) λάδια και φίλτρο λίγο πριν τα 20.000 χλμ.
Είναι πάντως αισθητή η διαφορά στη λειτουργία και την απόδοση του αυτοκινήτου μετά από κάθε αλλαγή...
Σαν να παίρνει πάνω του το αμάξι αμέσως μετά...Λογικό Βασίλη. Το φρέσκο λάδι πάντα κάνει καλό στο μοτέρ και τα 10.000χλμ είναι ένα πολύ καλό όριο (και ασφαλές) για αλλαγή λαδιών.
-
Τελικά κάποιος κάτοχος της τρικύλινδρης 1500 βρε παιδιά..? Εντυπώσεις θέλουμε και μεις που ψαχνόμαστε ακόμη.
Διάβασα το θετικό τεστ του περιοδικού drive αλλά μετράει και η γνώμη του κατόχου.Εύγε emperor για το update πληροφοριών! (Χρήσιμο ειδικά για εμένα που ψάχνομαι για την αγορά του Χ1).
-
Ο χρήστης d_am έγραψε:
Τελικά κάποιος κάτοχος της τρικύλινδρης 1500 βρε παιδιά..? Εντυπώσεις θέλουμε και μεις που ψαχνόμαστε ακόμη.
Διάβασα το θετικό τεστ του περιοδικού drive αλλά μετράει και η γνώμη του κατόχου.Εύγε emperor για το update πληροφοριών! (Χρήσιμο ειδικά για εμένα που ψάχνομαι για την αγορά του Χ1).
Μιλάς για το diesel μάλλον, γιατί για βενζίνη ήδη υπάρχει υλικό καταγεγραμμένο.
Το θέμα είναι ότι ήδη κυκλοφορούν αρκετά στον δρόμο - έχω δει και εδώ στα Γιάννενα - αλλά δυστυχώς δεν μπαίνει κάποιος να γράψει τη γνώμη του...
Αναφορικά με την κριτική του drive πάντως, θα γράψω ότι εμένα δεν με έπεισε...αναφορικά με τον κινητήρα του αυτοκινήτου...
Χθες διάβαζα και άλλη κριτική του drive για το diesel DS5...και ομολογώ ότι η επίσης αρκετά θετική άποψη του συντάκτη δεν ταιριάζει με τα...νούμερα...Συνεπώς, η μόνη σίγουρη λύση είναι: test drive!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Μιλάς για το diesel μάλλον, γιατί για βενζίνη ήδη υπάρχει υλικό καταγεγραμμένο.
Το θέμα είναι ότι ήδη κυκλοφορούν αρκετά στον δρόμο - έχω δει και εδώ στα Γιάννενα - αλλά δυστυχώς δεν μπαίνει κάποιος να γράψει τη γνώμη του...Εεεεεεμμμμ μαζευτήκατε εδώ οι λεφτάδες και παίρνετε 2λιτρα αέρα πατέρα. (εννοείται κάνω πλάκα)
Αναφορικά με την κριτική του drive πάντως, θα γράψω ότι εμένα δεν με έπεισε...αναφορικά με τον κινητήρα του αυτοκινήτου...
Χθες διάβαζα και άλλη κριτική του drive για το diesel DS5...και ομολογώ ότι η επίσης αρκετά θετική άποψη του συντάκτη δεν ταιριάζει με τα...νούμερα...Συνεπώς, η μόνη σίγουρη λύση είναι: test drive!
- πολλά παραπάνω από 1
-
Ναι για το diesel μιλώ. Επίσης έχω δει αρκετά diesel 1500 στον δρόμο, ακόμη και στην πόλη μου, αλλά δεν έχουμε νεα απο κανένα εδώ τουλάχιστον.
Το συγκεκριμένο μοντέλο πιστεύω, είναι περισσότερο ταιριαστό στον οικογενειάρχη που ζητά άνεση-χώρους-ασφάλεια και...BMW, χωρίς απαιτήσεις επιδόσεων. Έκανα τεστ το καλοκαίρι και διαπίστωσα ακριβώς αυτό. Ενα πολυτελή-πανέμορφο-άνετο-¨οικογενειακών'¨επιδόσεων SUV ακόμη και στην βασική του έκδοση..Απλά, το budget δεν φτάνει πλέον να πάω για xdrive, αλλά ούτε και για sdrive 18d που φτάνει κάπου πάνω απο 40.000 σήμερα..
-
θα σου γράψω το ίδιο που έγραψα και στον Φάνη: play safe για λίγο καιρό, ανάμεινε ανακοινώσεις για τέλη κυκλοφορίας και φορολογία οχημάτων πρώτα, ενδεχομένως και καμία προσφορά στους επόμενους μήνες...και βλέπεις τι σε συμφέρει περισσότερο!
-
Ευχαριστώ, αυτή την τακτική έχω διαλέξει..
Παρουσιάστηκαν 2-3 ευκαιρίες για αγορά μεταχ/νου - με super ευκαιρία αυτή που μετά απο ερώτηση στην αντιπροσωπεία νομίζω πως ηταν κράχτης.
-
Ο χρήστης d_am έγραψε:
Ευχαριστώ, αυτή την τακτική έχω διαλέξει..Παρουσιάστηκαν 2-3 ευκαιρίες για αγορά μεταχ/νου - με super ευκαιρία αυτή που μετά απο ερώτηση στην αντιπροσωπεία νομίζω πως ηταν κράχτης.
'φορτωμένο' το αμάξι, αν και τις 18άρες δεν τις θεωρώ καλή επιλογή...
από την άλλη 36k για 115 άλογα προσωπικά δεν θα τα έδινα...
Από τη στιγμή που όμως εσένα σε καλύπτει ο κινητήρας, κάθε άλλη άποψη περιττή! -
Ο χρήστης d_am έγραψε:
Παρουσιάστηκαν 2-3 ευκαιρίες για αγορά μεταχ/νου - με super ευκαιρία αυτή που μετά απο ερώτηση στην αντιπροσωπεία νομίζω πως ηταν κράχτης.Πάρα πολλά ΑΧΡΗΣΤΑ έξτρα (π.χ. M-Pack) τα οποία είναι παράλογα ακριβά και ανεβάζουν χωρίς λόγο την τιμή.
-
στη γκαμα λειπει ενα κινητηρας
-
55Κ για X1 ? Πάμε καλά ?
Jaguar F-Pace 2.0D R-Sport 1.999cc/180hp Diesel 54.100€
Και αν θέλουμε το κάτι παραπάνω:
Jaguar F-Pace 3.0D Pure 300hp 2.993cc/300hp Diesel 67.100€
Ή με 4Κ€ ακόμα την Prestige, για πιο σωστό εξοπλισμό. To έχω πει από τη πρώτη στιγμή που βγήκαν οι τιμολογήσεις της F-Pace, θα σαρώσει ότι κινείται μεταξύ 40Κ και 60Κ ευρώ...
-
f-pace έχει και τιμή 2.0 180 4wd και απο 49Κ νομίζω αλλά χειροκίνητο σασμάν. Είναι και πανέμορφο αμάξι.Η συντήρηση όμως είναι άλλο κεφάλαιο.Τι θα πληρώσει σε ενα service η jaguar και τι η bmw?
Βέβαια όταν έχεις 50Κ να διαθέσεις ίσως δεν θα κολλήσεις στις τιμές των service της κάθε premium εταιρείας -
Έβαλα την R-sport λόγω του ότι κάνει 54Κ (άρα είναι κοντά στα 55Κ που ανέφερες) και είναι full εξοπλισμένη, δηλαδή δεν υπάρχει καμία επαφή με την Χ1, ότι extra και να της βάλεις για να φτάσει τα 55Κ. Αλλιώς με 42Κ παίρνεις μια 2λιτρη diesel Pure και είσαι μια χαρά
Ας κάνει και 500€ το service, δηλαδή θα δώσεις στη 5ετία άλλα 2500€ για να είσαι κύριος, υπάρχει καμία σύγκριση ?
-
ακριβως αυτο εννοουσα, στα 55-57Κ παιζεις πια σε f-pace και evoque με αντιστοιχο εξοπλισμο , που ειναι και turn heads cars. (απλα λιγο πιο αργα , που το 90% του κοσμου δεν τους νοιαζει)
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Το διλιτρο με τα 190αλογα ειναι μια πληρης και αριστη επιλογη, αλλα στα 55Κ που φτανει με λιγα εξτρα, σε βαζει σε πειρασμο θυσιαζοντας λιγο επιδοσεις να κοιταξεις σε ΠΙΟ premium και ξεχωριστες προτασεις.Το αμάξι ξεκινά πλέον από περίπου 44k αν θυμάμαι καλά (εγώ το πρόλαβα με 4-5k κάτω...) με 190 άλογα, 4κίνηση και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο στάνταρ.
Το έχουμε ξαναγράψει ότι ο πρόσθετος εξοπλισμός είναι πολύ υπεροκοστολογημένος στην bmw, αλλά για να φτάσεις και 10k πάνω θα πρέπει να βάλει αρκετά και ακριβά πράγματα...Νομίζω ότι μπορεί κάποιος να ζήσει και με κάτι λιγότερο. Αν όχι...ιδού η Ρόδος -
Είναι μερικές φορές κουραστικό (συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα νήματα) αλλά ειδικά όταν μιλάμε τώρα για την Χ1 και την έκδοση 190 ίππων μπορεί να φέρει γέλιο ή εκνευρισμό ανάλογα την ιδιοσυγκρασία και τη στιγμή που θα πετύχει κάποιον να το διαβάζει... Και γιατί να μην πάρω αυτό ή εκείνο στα λεφτά αυτά; Στην περιπτωση της Χ1 μιλάμε για ένα απολυτα ολοκληρωμένο όχημα από πολλές απόψεις και η παραπάνω ερώτηση μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί το λιγότερο 'ενός παιδιού'... Το αυτοκίνητο προσφέρει άριστες επιδόσεις για την κατηγορία , έχει την οδική συμπεριφορά μιας τριάρας στεϊσον και την πρακτικότητα και χώρους μιας grand tourer. Δεν ερωτοτροπεί με τον χαρακτήρα του απόλυτου suv (κάτι που το κάνει αρκετά καλά για τους περισσότερους) δεν ζηλεύει τίποτε όμως από δύναμη και οδική συμπεριφορά πολλών ακριβών sedan. Είναι μοναδική και πραγματικά το ζήτημα έχει να κάνει με το γνωστό: 'Σε όποιον αρέσει...'.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Το διλιτρο με τα 190αλογα ειναι μια πληρης και αριστη επιλογη, αλλα στα 55Κ που φτανει με λιγα εξτρα, σε βαζει σε πειρασμο θυσιαζοντας λιγο επιδοσεις να κοιταξεις σε ΠΙΟ premium και ξεχωριστες προτασεις.
Το αμάξι ξεκινά πλέον από περίπου 44k αν θυμάμαι καλά (εγώ το πρόλαβα με 4-5k κάτω...) με 190 άλογα, 4κίνηση και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο στάνταρ.
Το έχουμε ξαναγράψει ότι ο πρόσθετος εξοπλισμός είναι πολύ υπεροκοστολογημένος στην bmw, αλλά για να φτάσεις και 10k πάνω θα πρέπει να βάλει αρκετά και ακριβά πράγματα...Νομίζω ότι μπορεί κάποιος να ζήσει και με κάτι λιγότερο. Αν όχι...ιδού η Ρόδος
Emperor η προσφορα ειναι απο τωρα τον Σεπτεμβρη και μπορεις να δεις οτι πραγματικα εχει λιγα και αυτονοητα extra και η τιμη του φτανει τα 58.400Ε και με εκπτωση μου το αφηνει 55.800Ε.
Το μονο περιττο εξτρα ισως ειναι η ηλιοροφη, αλλα αλλαζοντας την τιμη , αλλαζει και η εκπτωση. Και να φανταστει κανεις δεν εχω βαλει μεσα ουτε GPS, ουτε το ποιοτικο ηχοσυστημα, ουτε bucket καθισματα, ουτε το πακετο εσωτερικου φωτισμου, που ισως ακουγονται υπερβολες , αλλα νομιζω την σημερινη ημερα ειναι απαραιτητα για ενα συγχρονο αμαξι αυτης της κλασης.Οπως και να χει να επαναλαβω την αρχικη μου θεση , γιατι εχω την αισθηση οτι ηδη εχω παρεξηγηθει, η διλιτρη Χ1 με τα 190αλογα ειναι μια πληρης και αριστη επιλογη. Ισως το καλυτερο στην κατηγορια του. Απλα σε αυτα τα χρηματα μπαινει σε επιπεδα αλλων επιλογων , που ισως να υστερουν σαν πακετο αλλα υπερτερουν σαν status, ονομα και 'ξεχωριστικοτητα' , κριτηρια που για καποιους παιζουν σημαντικοτερο λογο στα 55+Κ.
-
Thn εκπτωση δεν την βλεπω. Βλεπω ότι σου αλλαζει τα λάστιχα με 19αρια σαν δωρο, αλλα η διαφορα σε αυτόν δεν νομιζω να είναι πανω από 1000 ευρω (αφου θα κρατησει τα παλια). Που είναι η εκπτωση?
-
ναι στα 58.400 αφαιρει 2.500 , που στην ουσια ειναι το ιδιο κοστος με τις 19αρες. Ετυχε ομως. Και σε αλλο πακετο ιδιας αξιας χωρις εξτρα ζαντες, παλι 2.500 εκοψε.
ΥΓ: οι εξτρα ζαντες κανουν 3.500 και αυτην περιοδο ειναι προσφορα στα 2.500
-
Ναι αλλα μπορεις να τις βρεις φθηνοτερα από εξωτερικο. Δεν αξιζει να τις βαλεις από τον ντηλερ. Αλλα τι τις θες τις 19αρες σε αυτό το αμαξι? Δεν τεριαζουν καθολου.
BMW X1 2016