-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Οι πωλησεις της εταιρειας στην Ελλαδα ειναι ακριβως στο 1/3 απο οτι ηταν πριν την κριση. Αν γυρισεις στο 2005 πολυ λιγες εκπτωσεις επαιζαν τοτε. Αρα τωρα μετα την κριση εχει πολυ καλυτερες τιμες. Γενικα στον κοσμο ομως η εταιρεια παει σουπερ και δεν εχει αναγκη να δινει εκπτωσεις εκτος απο τα μοντελλα που ειναι κοντα στο τελος του κυκλου τους οπως σειρα 1,3 κλπ που φυσιολογικα θα πρεπει να τα σπρωξει. Το πηρες το αμαξι απο το φανοποιειο;
Πάντως εδώ πάνω ο αντιπρόσωπος πάει...φέτες εδώ και μήνες! Το έχω ξαναγράψει, πολλοί λόγω του κινδύνου κουρέματος των καταθέσεων προτίμησαν να επενδύσουν σε ακίνητα αλλά και σε...αυτοκίνητα και μάλιστα συχνά αξίας!
Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που λες για τις τιμές. Εγώ ξέρω ότι η προηγούμενη 20d που κοίταζα ξεκινούσε από 35k ενώ η καινούρια που πήρα από τα 40k (και πάλι καλά που πρόλαβα...τώρα έχει 44-45 αν θυμάμαι καλά...).Το αμάξι λογικά θα το πάρω σήμερα. Δεν με έχει πειράξει τόσο εφόσον έχω το αντικατάστασης που κάνει τη δουλειά μου.
Μου λέει χθες η μεγάλη κόρη μου (2,5 χρονών)- Μπαμπά, ποιου είναι αυτό το αυτοκίνητο;;
- Μου το έδωσε ένας κύριος.
- Πού είναι το δικό μας αυτοκίνητο ;;
- Το έδωσα στον κύριο να το φτιάξει επειδή χτύπησα την πόρτα.
- Γιατί χτύπησες την πόρτα;
- Επειδή δεν πρόσεξα.
- Γιατί δεν πρόσεξες;;
- Επειδή εσύ και η αδερφή σου τσιρίζατε και μου προκαλέσατε πονοκέφαλο!!
Σκέφτεται λίγο και γυρίζει πρώτα στη μικρή : - Ακούς Ζωή;; Να μην τσιρίζεις...έχει πονοκέφαλο ο μπαμπάς!!!
Και μετά φωνάζει σε μένα: - Να το πάρουμε πίσω το αυτοκίνητό μας! Δεν μου αρέσει αυτό!!!!
Χαχαχχαα θέα!
Να τις χαίρεσαιΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Να 'σαι καλά πασά μου!
Είναι όνειρο τα κορίτσια μου στα καλά τους...
Όταν 'στραβώνουν' όμως, είναι να την κάνεις για άλλο...Γαλαξία! -
Οποίος έχει κορίτσι ξέρει φίλε....
Όπως και να το κάνεις όμως τα κορίτσια είναι ευλογία [emoji14] [emoji12] [emoji14] [emoji12] [emoji14] [emoji12]Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Οι πωλησεις της εταιρειας στην Ελλαδα ειναι ακριβως στο 1/3 απο οτι ηταν πριν την κριση. Αν γυρισεις στο 2005 πολυ λιγες εκπτωσεις επαιζαν τοτε. Αρα τωρα μετα την κριση εχει πολυ καλυτερες τιμες. Γενικα στον κοσμο ομως η εταιρεια παει σουπερ και δεν εχει αναγκη να δινει εκπτωσεις εκτος απο τα μοντελλα που ειναι κοντα στο τελος του κυκλου τους οπως σειρα 1,3 κλπ που φυσιολογικα θα πρεπει να τα σπρωξει. Το πηρες το αμαξι απο το φανοποιειο;Πριν την κρίση η φίρμα προόριζε την εδώ θυγατρική της να γίνει το κέντρο βαλκανίων και ΝΑ Ευρώπης. Η κρίση έφερε τα πάνω κάτω και οι εδώ υπάλληλοι της εταιρείας χρειάστηκε να διαλέξουν εάν θα συνεχίσουν να εργάζονται για αυτή αλλά στο εξωτερικό πλέον ή...
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Οποίος έχει κορίτσι ξέρει φίλε....
Όπως και να το κάνεις όμως τα κορίτσια είναι ευλογία [emoji14] [emoji12] [emoji14] [emoji12] [emoji14] [emoji12]Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
+10000
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αν κόψουν οι πωλήσεις...θα επανεξετάσουν...Φίλε μου η BMW είχε πάντα ως στόχο ένα συγκεκριμένο κοινό το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν ήταν τόσο μεγάλο. Χρειάστηκε να βάλει νερό στο κρασί της για να φτιάξει αυτή την υπέροχη 116 ώστε να προσεγγίσει μεγαλύτερα στρώματα. Αν συμπαθώ την εταιρεία είναι γιατί ποτέ όμως δεν έκανε υποχωρήσεις σε θέματα ποιότητας. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουν τα οχήματά της να κρατούν τιμές και δίκαια θα συνεχίσει να καταλαμβάνει το κομμάτι της πίτας που της αναλογεί. Αλίμονο αν χρειαστεί να μειώσει δαπάνες σε θέματα εξέλιξης και στα προϊόντα της... ώστε να προσφέρει αυτά σε πιο συμπαθητικές τιμές. Θυμάμαι μέρες του 2009 ήταν που παραλίγο να πάρω μια 320i με 170 τόσα άλογα. Τα χρήματα ήταν πολύ καλά για το αυτοκίνητο τότε, αλλά μια σημαντική αγορά και επένδυση πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ που έκανα , δεν μου επέτρεψε να προχωρήσω στην αγορά του. Στο μέλλον ίσως την ξανασυναντήσω και τότε αν δεν έχω άλλη υποχρέωση να σμίξουμε!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αν κόψουν οι πωλήσεις...θα επανεξετάσουν...
Φίλε μου η BMW είχε πάντα ως στόχο ένα συγκεκριμένο κοινό το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν ήταν τόσο μεγάλο. Χρειάστηκε να βάλει νερό στο κρασί της για να φτιάξει αυτή την υπέροχη 116 ώστε να προσεγγίσει μεγαλύτερα στρώματα. Αν συμπαθώ την εταιρεία είναι γιατί ποτέ όμως δεν έκανε υποχωρήσεις σε θέματα ποιότητας. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουν τα οχήματά της να κρατούν τιμές και δίκαια θα συνεχίσει να καταλαμβάνει το κομμάτι της πίτας που της αναλογεί. Αλίμονο αν χρειαστεί να μειώσει δαπάνες σε θέματα εξέλιξης και στα προϊόντα της... ώστε να προσφέρει αυτά σε πιο συμπαθητικές τιμές. Θυμάμαι μέρες του 2009 ήταν που παραλίγο να πάρω μια 320i με 170 τόσα άλογα. Τα χρήματα ήταν πολύ καλά για το αυτοκίνητο τότε, αλλά μια σημαντική αγορά και επένδυση πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ που έκανα , δεν μου επέτρεψε να προχωρήσω στην αγορά του. Στο μέλλον ίσως την ξανασυναντήσω και τότε αν δεν έχω άλλη υποχρέωση να σμίξουμε!
Μια 528i με 193 άλογα (μοντέλο 2000) έκλεισε τελικά ο μπατζανάκης μου χθες σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή (απομένει έλεγχος σε συνεργείο - φανοποιείο...). Τον έπεισα να μείνει μακριά από κάτι b class και prius, τα οποία και είχε ήδη οδηγήσει, και χθες, όταν οδήγησε την μπέμπα, έπαθε 'πνευματικό τσίου τσίου' υπερθεματίζοντας πόσο δίκιο είχα...
-
Να πω και εγω 2-3 σκεψεις:
-
Η BMW hellas, λογω θυγατρικης με την μητρικη (και οχι εισαγωγικη οπως πχ η Kosmocar), εχει τελειως διαφορετικη προσεγγιση στις πωλησεις (ειχα κανει και μεταπτυχιακη εργασια στο marketing της bmw hellas!). Καθοριζει την προτεινομενη λιανικη τιμη, δινει πολυ μεγαλος περιθωριο κερδους στους αντιπροσωπους της (σε πολλες εταιριες θα ακουσετε για €500-1.000 κερδος ανα αυτοκινητο οταν στην bmw για ιδιας κατηγοριας τιμης ειναι €3-4.000) και αφηνει τον καθε αντιπροσωπο να κανει την εκπτωση που θελει (η οποια εξαρταται απο πολλους παραγοντες). Ειναι ισως και ενα τεχνασμα για να εχει υψηλες αρχικες τιμες και να δικαιολογει το ονομα της αλλα ταυτοχρονα να ειναι και ανταγωνιστικη σε καποιον πραγματικα ενδιαφερομενο.
-
Τα εξτρα της bmw συνεχιζουν να ειναι πανακριβα! Βασιλη στο ναβι δεν επεσε η τιμη, συνεχιζει να ειναι πανακριβο. Τα €650 αφορουν retrofit λυση, μη εργοστασιακη.
-
Στο configurator δεν υπαρχουν τιμες, διοτι με το νεο φορολογικο συστημα ειναι τοσο δυσκολο να υπολογιστουν που πιστευω οτι ή θα παρει αρκετους μηνες να προγραμματισουν το configurator ή απλα δεν θα το κανουν καθολου. Πριν το νεο φορολογικο συστημα υπηρχαν τιμες απο το 2014.
-
-
Πολύ ενδιαφέρουσες πάλι οι παρατηρήσεις σου!
Το configurator πάντως δούλευε με τιμές μέχρι πριν μερικούς μήνες, σίγουρα μέχρι Νοέμβριο που παρέλαβα την Χ1 μου.
Θυμάμαι να το χρησιμοποιώ για να δω πού φτάνει η τιμή με αυτά που ήθελα να βάλω...και μετά να αρχίζω να κόβω για να μην ξεφύγει και άλλο το budget...
Μετά όλο το site υπέστη κάποια αναμόρφωση...και μάλιστα δεν είμαι σίγουρος ότι έγινε καλύτερο... -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
- Στο configurator δεν υπαρχουν τιμες, διοτι με το νεο φορολογικο συστημα ειναι τοσο δυσκολο να υπολογιστουν που πιστευω οτι ή θα παρει αρκετους μηνες να προγραμματισουν το configurator ή απλα δεν θα το κανουν καθολου. Πριν το νεο φορολογικο συστημα υπηρχαν τιμες απο το 2014.
Γιατί είναι δύσκολο; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η λιανική αξία προ φόρων του κάθε πακέτου ή έξτρα εξοπλισμού. Τα αθροίζεις όλα, βάζεις το ποσοστό του τέλους ταξινόμησης (από την αξία που προκύπτει), βάζεις και το ΦΠΑ και τέλος.
Οι βασικές τιμές λιανικής προ φόρων είναι άλλωστε διαθέσιμες (απλά όχι στον configurator).Το γιατί δεν το κάνουν δεν ξέρω. Μπορεί να υπάρχουν εμπορικοί λόγοι, μπορεί το κόστος της αλλαγής του configurator ανάλογα να είναι υψηλό, μπορεί να μην έχουν ποιος να τους το κάνει, μπορεί να είναι υπό κατασκευή και να αργεί ακόμα, μπορεί απλά να μην θέλουν να ασχοληθούν, ποιός ξέρει;
-
Πρεπει να πληρωσουν developers & business analysts για να φτιαξουν το νέο συστημα υπολογισμου και προφανως δεν εχουν παρει ακομα εγκριση για να ξοδεψουν τα χρηματα.
-
Ειναι δυσκολο γιατι το configurator ηταν στημενο με την λογικη της τελικης τιμης. Τωρα πρεπει να στηθει απο την αρχη με την λογικη της τιμης προ φορων, μετα να αθροιζει και μετα να γινονται οι υπολογισμοι. Επισης πρεπει να περαστει νεος πινακας φορολογησης (2 παραμετρων: ρυπους και αξια και σκεψου οτι πχ αλλαζει ο φορος εαν μπουν μεγαλυτερας ζαντες και αυξηθουν οι ρυποι!). Εεε αυτα πρεπει καποιος να τα φτιαξει!
Επισης, δεν θα μπορει να δειχνει τιμες των εξτρα πριν προστεθουν, γιατι η τελικη τιμη του καθε εξτρα δεν ειναι οριστικη.
-
Είναι τελική η τιμή ακριβώς πριν την επιλέξεις, αλλά δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται η τελική τιμή έτσι κι αλλιώς. Το σύνολο στο τέλος είναι που μετράει.
Αν ενδιαφέρονται, το αναλαμβάνω το project
Πάντως το καινούριο καθεστώς μπορεί να επιτρέψει στον έμπορο μεγαλύτερες εκπτώσεις από πριν αν το σκεφτείς, γιατί την έκπτωση πια δεν την κάνει στην τελική του τιμή (που πριν δεν επηρεαζόταν από το fix τέλος ταξινόμησης) αλλά στο κέρδος του καθαρά. Και αν μάλιστα η λιανική προ φόρων είναι κοντά σε κάποια κλίμακα έχει πολύ ενδιαφέρον. Πχ μπορεί να σου κάνει (στην τσέπη του) 10 ευρώ έκπτωση και η τελική τιμή να είναι 2 χιλιάρικα κάτω (ακραίο παράδειγμα, τυχαία νούμερα).
-
Οι τιμες στον configurator υπηρχαν μεχρι και την 1 ιουνιου 2016. Μετα που αλλαξε το συστημα φορολογησης κατεβηκαν.
Τελη ιουλιου ξανανεβηκαν για 1-2 μερες και μετα παλι κατεβηκαν.Την προηγουμενη βδομαδα πωλητης στον Σπανο μου ειπε οτι θα ξανανεβουν μεσα σε αυτη, αλλα ακομα τπτ , οποτε δεν ειμαι αισιοδοξος.
Ο λογος που δεν εχουν ανεβει ακομα, το παραπανω ποστ του Fanis75
-
Συγκριτικό : VW Tiguan Vs BMW X1
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 135741.asp
-
Διαφωνω με αυτα που γραφει...απο την αλλη ποτε δεν συμφωνησα με το Auto Triti!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Διαφωνω με αυτα που γραφει...απο την αλλη ποτε δεν συμφωνησα με το Auto Triti!!Με τι ακριβώς διαφωνείς Φάνη;
Εγώ συμφωνώ με αρκετά και διαφωνώ με κάποια...
Π.χ. ο χώρος αποσκευών του Tiguan δεν είναι ουσιαστικά μεγαλύτερος από του Χ1 για να γραφεί το συγκεκριμένο σχόλιο. -
Διαφωνω σε αυτα που λεει για την Χ1 για ποιοτητα κυλισης και εκτος δρομου δυνατοτητες (ειναι καλυτερη απο το tiguan και στα 2 σημεια). Επισης διαφωνω για το ποσο καλο λεει οτι ειναι το dsg...ειναι οντως καλο (αν και στην εκκινηση υστερει πολυ), αλλα δεν συγκρινεται με το 8αρι steptronic.
Σαφως και η Χ1 ειναι αρκετα καλυτερη και μονο λογω τιμης 'χανει'.
-
Καταρχην συγκρινει το 150 τιγκουαν το 190 bmw. Αυτα τους δωσαν μαλλον και σου λεει κανε ενα συγκριτικο. Οτι να ναι.
Τωρα για το εκτος δρομου περα απο την ιδιαιτερη τετρακινηση μαλλον υπολογιζουν και τα 20 εκατοστα απο το εδαφος στην εκδοση 4χ4.
Αν και ελαχιστα μεγαλυτερο το πορτ μπαγκαζ τα θεωρω ισαξια -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Καταρχην συγκρινει το 150 τιγκουαν το 190 bmw. Αυτα τους δωσαν μαλλον και σου λεει κανε ενα συγκριτικο. Οτι να ναι.
Τωρα για το εκτος δρομου περα απο την ιδιαιτερη τετρακινηση μαλλον υπολογιζουν και τα 20 εκατοστα απο το εδαφος στην εκδοση 4χ4.
Αν και ελαχιστα μεγαλυτερο το πορτ μπαγκαζ τα θεωρω ισαξιαΣωστή παρατήρηση που άλλοτε δημιουργεί πλεονεκτήματα υπέρ του ενός και άλλοτε υπέρ του άλλου:
π.χ. το tiguan χάνει πολύ σε επιδόσεις με τα 150 άλογα - αν και χάνει και με τα 190 από τα νούμερα των κατασκευαστών - αλλά από την άλλη παρουσιάζεται με καλύτερη κατανάλωση - προφανώς με 40 άλογα λιγότερα - ενώ θα έπρεπε να δούμε την κατανάλωση του tiguan με τα 190 άλογα, η οποία πιστεύω ότι ελάχιστα θα διαφέρει από του Χ1.
Για την κύλιση νομίζω ότι τα run flat ελαστικά της Χ1 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ετυμηγορία. Για το χώρο αποσκευών δεν ξέρω τι να υποθέσω εφόσον το συρόμενο κάθισμα από τη μια αφαιρεί χώρο από τους επιβάτες και από την άλλη από τον χώρο αποσκευών. Εάν τα 515 λίτρα που δίνει η VW έχουν σαν αποτέλεσμα λιγότερο χώρο για τους επιβάτες σε σχέση με τους επιβάτες της Χ1, τότε δεν μιλάμε για καλύτερους χώρους, αλλά για χειρότερους...
Έχει πολλές λεπτομέρειες το άρθρο που χρήζουν διερεύνησης...
BMW X1 2016