-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φίλε Κώστα καλώς ήρθες! Μη του τα λες απότομα... Θα πάθει πολιτισμικό σοκ!Καλώς σας βρήκα παιδιά...Διαβάζω χρόνια το φόρουμ αλλά τώρα έκανα εγγραφή...Με έβγαλε απ΄τα ρούχα μου ο φίλος...Έλεος με τον κάθε άσχετο πια...
Προχθές ένας γνωστός μου που γλυκοκοιτάζει το κασκάι το 1.5 diesel, να μου λέει για τα ιαπωνικά ότι είναι τα καλύτερα κτλ...Όταν του είπα ότι ο κινητήρας είναι renault δεν με πίστευε ο τύπος και νόμιζε ότι τον κοροιδεύω κιολας...
-
Για 'μένα πάντως μη το σκέφτεσαι. Το vitara νομίζω πως σου αρέσει πολύ. Αν αγοράζαμε τα αυτοκίνητα μας βάσει κάποιας νόρμας του στυλ (Ποιο συμφέρει, ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα, ποιος εξοπλισμός είναι απαραίτητος κλπ) τότε λογικά θα υπήρχε ένα μόνο αυτοκίνητο στο δρόμο το οποίο όμως τελικά δεν θα γούσταρε κανένας. Μέσα στα forums ο καθένας θα πει το μακρύ και το κοντό του. Εσένα όμως δες τι σου αρέσει τελικά. Στη γειτονιά μου κάποιος πήρε το καινουργιο renegate. Ενας άλλος τον κάκτο. Εγώ το duster. Μεταξύ μας είπαμε καλορίζικα. Ο καθένας πηρε το δρόμο του με το αυτοκίνητο που έκανε κέφι.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Για 'μένα πάντως μη το σκέφτεσαι. Το vitara νομίζω πως σου αρέσει πολύ. Αν αγοράζαμε τα αυτοκίνητα μας βάσει κάποιας νόρμας του στυλ (Ποιο συμφέρει, ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα, ποιος εξοπλισμός είναι απαραίτητος κλπ) τότε λογικά θα υπήρχε ένα μόνο αυτοκίνητο στο δρόμο το οποίο όμως τελικά δεν θα γούσταρε κανένας. Μέσα στα forums ο καθένας θα πει το μακρύ και το κοντό του. Εσένα όμως δες τι σου αρέσει τελικά. Στη γειτονιά μου κάποιος πήρε το καινουργιο renegate. Ενας άλλος τον κάκτο. Εγώ το duster. Μεταξύ μας είπαμε καλορίζικα. Ο καθένας πηρε το δρόμο του με το αυτοκίνητο που έκανε κέφι.συμφωνω και έχεις απολυτο δικιο. απλά ακόμα δεν εχω αποφασισει.
Η αληθεια ειναι οτι μου αρεσεουν και τα 2 αρκετα....
Και επειδή και τα λεφτα είναι πολλά και οι εποχές δυσκολές, το σκεφτεσαι και θες να είσαι οχι 100% σιγουρος, αλλά 1000 -
Κι εγω ειμαι στην κατηγορια των υποψηφιων αγοραστων ενος οικογενειακου πετρελαιοκινητου crossover και ειμαι αναμεσα σε Honda CR-V, Honda HR-V και Hyundai Tucson. Αλλα ακομα κι αν κατεληγα αυριο θα ηταν αδυνατο να αγορασω λογω της φημολογουμενης αλλαγης του φορολογικου πλαισιου. Κατι ακουγεται για φορο πολυτελειας σε καινουργια ΙΧ με εμπορικη αξια μεγαλυτερη των 20.000 (η 30.000 συμφωνα με αλλες φημες). Αν γινει αυτο, τα ξεχναμε τα οικογενειακα crossover γιατι τα 2-3 που στοιχιζουν λιγοτερο απο 20.000 δε μου κανουν ουτε απο μεγεθος ουτε απο δυνατοτητες. Καλα θα κανουν οι κυβερνωντες να ξεκαθαρισουν το τοπιο γιατι η αγορα θα νεκρωσει εντελως απο τη σταση αναμονης των αγοραστων.
-
Plutare δε πρόσεξα αν απάντησες νωρίτερα, αλλά μήπως έκανες test drive στο QQ?
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Plutare δε πρόσεξα αν απάντησες νωρίτερα, αλλά μήπως έκανες test drive στο QQ?Ναι έκανα φίλε το 1.5. Πολύ ωραίο κι ήρεμο, καθόλου θορυβωδες. Θα το ήθελα ελαχιστα πιο δυνατό ομως... σε αυτό το θέμα το vitara με κέρδισε, αν και ο κινητήρας του είναι πιο θορυβώδης, σε ανεκτά παρόλα αυτά επίπεδα
Θέλω βέβαια να το ξανακάνω και δεύτερο td για περισσότερο χρόνο -
Πρόσεξες αν έκανε τίποτα θορύβους; Ο λεβιες κουνιόταν; Ποσά χιλιόμετρα είχε;
-
Ο λεβιές ήταν λίγο χαλαρός, σε νορμάλ όμως θεωρώ πλαίσια. Τριγμούς δεν κατάλαβα, τα χιλιόμετρα δεν τα θυμάμαι. Αυτό που μου έκανε εντύπωση αρνητική ήταν ότι ένα πλαστικό δεξιά από τον λεβιέ ταχυτήτων ήταν λίγο ξεκουμπωμενο (το έχω ξανασυναντησει σε εκθεση ) το οποίο πριν ξεκινήσουμε κούμπωσε με τρόπο ο πωλητής....
-
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Αυτοκίνητο με γαλλικό κινητήρα, στο τζάμπα μπορεί....οι Γάλλοι είναι καλοί για καμιά μπαγκετα και μέχρι εκεί.
Suzuki με fpt επάνω που τροφοδοτεί σε τεχνογνωσία και τη Ferrari...
Το δικό μου scross τελικιασμενο,κοντερισια 215 και πήγαινε και άλλο το σκυλί..τρελό εργαλείο τέλος.Για πες μας ποια τεχνολογία έδωσε η Fiat Powertrain Technologies στην Ferrari. Μήπως ο πρώην γκουρού κινητήρων της Scuderia την εποχή της παντοδυναμίας των V10 της, Paolo Martinelli, πήρε εδώ και μερικά χρόνια εσωτερική μεταγραφή στην FPT?
-
Απ όλα αυτά που έχουν αναφερθεί εμένα 2 με συγκινούν vitara και qq. Δύσκολη επιλογή μεταξύ των δυο και σίγουρα το td θα βοηθήσει πολύ απλώς κοίτα να κάνεις σε ίδιες ή σχεδόν ίδιες εκδόσεις. Λίγο πιο πάνω το qq για μένα και σχεδιαστικά και επειδή έχει τύχει να το οδηγήσω πολλές φορές και έχω δει την οδική του συμπεριφορά.
-
Οταν εκανα td το qq παρατηρησα και εγω, οπως ο plutare, οτι το δεξι πλαστικο του λεβιε ταχυτητων ηταν σπασμενο και δεν κουμπωνε με τιποτα. Περα απο την ασχημη εντυπωση που μου εκανε καταλαβα οτι το αμαξι δεν κανει για 'σκληρη χρηση'.
-
Ο χρήστης Nikitaras έγραψε:
Απ όλα αυτά που έχουν αναφερθεί εμένα 2 με συγκινούν vitara και qq. Δύσκολη επιλογή μεταξύ των δυο και σίγουρα το td θα βοηθήσει πολύ απλώς κοίτα να κάνεις σε ίδιες ή σχεδόν ίδιες εκδόσεις. Λίγο πιο πάνω το qq για μένα και σχεδιαστικά και επειδή έχει τύχει να το οδηγήσω πολλές φορές και έχω δει την οδική του συμπεριφορά.Όντως δύσκολη επιλογή. Σχεδιαστικά σε μένα αρέσει περισσότερο το vitara εξωτερικά και το QQ εσωτερικα
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Οταν εκανα td το qq παρατηρησα και εγω, οπως ο plutare, οτι το δεξι πλαστικο του λεβιε ταχυτητων ηταν σπασμενο και δεν κουμπωνε με τιποτα. Περα απο την ασχημη εντυπωση που μου εκανε καταλαβα οτι το αμαξι δεν κανει για 'σκληρη χρηση'.Πάνω σ αυτό ρε παιδιά εγώ κάνω την εξής σκέψη. Τέτοιες εποχές το να δώσει κάποιος 20+ είναι μια υπέρβαση, αυτό ισχύει και σε μένα και σκοπεύω το αυτοκινητο που θα πάρω να το κρατησω 15+ χρόνια. Λέω λοιπόν τώρα μπορεί το εσωτερικό του QQ να είναι σχεδιαστικά ασύγκριτα ανώτερο του vitara, αλλά μήπως τα σκληρά & αντιαισθητικα πλαστικά του vitara κρατήσουν και δεν ξεκουμπωσουν και δεν τριξουν ποτε; βέβαια θα μου πεις με τα μήπως δεν πας μπροστά, απλά μοιράζομαι τον προβληματισμο μου....
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Οταν εκανα td το qq παρατηρησα και εγω, οπως ο plutare, οτι το δεξι πλαστικο του λεβιε ταχυτητων ηταν σπασμενο και δεν κουμπωνε με τιποτα. Περα απο την ασχημη εντυπωση που μου εκανε καταλαβα οτι το αμαξι δεν κανει για 'σκληρη χρηση'.Πάνω σ αυτό ρε παιδιά εγώ κάνω την εξής σκέψη. Τέτοιες εποχές το να δώσει κάποιος 20+ είναι μια υπέρβαση, αυτό ισχύει και σε μένα και σκοπεύω το αυτοκινητο που θα πάρω να το κρατησω 15+ χρόνια. Λέω λοιπόν τώρα μπορεί το εσωτερικό του QQ να είναι σχεδιαστικά ασύγκριτα ανώτερο του vitara, αλλά μήπως τα σκληρά & αντιαισθητικα πλαστικά του vitara κρατήσουν και δεν ξεκουμπωσουν και δεν τριξουν ποτε; βέβαια θα μου πεις με τα μήπως δεν πας μπροστά, απλά μοιράζομαι τον προβληματισμο μου....
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Οταν εκανα td το qq παρατηρησα και εγω, οπως ο plutare, οτι το δεξι πλαστικο του λεβιε ταχυτητων ηταν σπασμενο και δεν κουμπωνε με τιποτα. Περα απο την ασχημη εντυπωση που μου εκανε καταλαβα οτι το αμαξι δεν κανει για 'σκληρη χρηση'.
Πάνω σ αυτό ρε παιδιά εγώ κάνω την εξής σκέψη. Τέτοιες εποχές το να δώσει κάποιος 20+ είναι μια υπέρβαση, αυτό ισχύει και σε μένα και σκοπεύω το αυτοκινητο που θα πάρω να το κρατησω 15+ χρόνια. Λέω λοιπόν τώρα μπορεί το εσωτερικό του QQ να είναι σχεδιαστικά ασύγκριτα ανώτερο του vitara, αλλά μήπως τα σκληρά & αντιαισθητικα πλαστικά του vitara κρατήσουν και δεν ξεκουμπωσουν και δεν τριξουν ποτε; βέβαια θα μου πεις με τα μήπως δεν πας μπροστά, απλά μοιράζομαι τον προβληματισμο μου....
1ον : 15 χρόνια χλωμό να κρατήσεις αμάξι πλέον...Δεν τα κάνουν πια όπως παλιά...
2ον : τα 'πλαστικά' και το 'τρίξιμο' είναι το τελευταίο, για το οποίο θα πρέπει να ανησυχείς όταν αγοράζεις αμάξι. Ούτως ή άλλως μετά από λίγα χρόνια διάφορα θα τρίζουν λόγω φθοράς...Για το 'ξεκούμπωμα' τι να πω...Αμάξι είναι όχι παντελόνι! Δεν είναι από πηλό το αυτοκίνητο να 'σκορπίσει'! Δεν σε ειρωνεύομαι, αλλά είσαι υπερβολικός σε αυτά που γράφεις σε αυτό το μήνυμα. Έχεις δει ποτέ αμάξι, οποιασδήποτε ποιότητας, να ξεκουμπώσουν τα πλαστικά;Για να επανέλθω στο θέμα, το QQ είναι σαφώς υπερτιμημένο. Το ομορφότερο - κατά τη γνώμη μου - στην κατηγορία του, με έναν από τους καλύτερους - και πιο οικονομικούς - κινητήρες στα 1500-1600 κυβικά, με πολύ καλό πλέον εξοπλισμό, αλλά πάλι υπερτιμημένο και με 'ασθένειες' σαν αυτές που έχουν γραφεί από πολλούς. Το αν θα το επιλέξεις σχετίζεται με το πόσο σου αρέσει, με το αν σε καλύπτει και σε συμφέρει. Στην τιμή που φτάνει πάντως ιδίως με full εξοπλισμό προφανώς σκέφτεται κάποιος και premium επιλογές που δεν απέχουν πολύ σε κόστος. Τέλος, προσωπικά δεν θα απέκλεια και ένα σε εξαιρετική κατάσταση μεταχειρισμένο, εφόσον προφανώς κοστίζει λιγότερο και είναι σαφώς καλύτερο αμάξι από το QQ. Εάν μάλιστα αλλάξει ο τρόπος φορολογίας οχημάτων και δεν παίζουν πλέον ρόλο τα κυβικά, στα 2000cc υπάρχουν και καλύτερες επιλογές.
Το Vitara προσωπικά μου φαίνεται αδιάφορο σχεδιαστικά. Αλλά εάν σου αρέσει...δική σου η επιλογή!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πάνω σ αυτό ρε παιδιά εγώ κάνω την εξής σκέψη. Τέτοιες εποχές το να δώσει κάποιος 20+ είναι μια υπέρβαση, αυτό ισχύει και σε μένα και σκοπεύω το αυτοκινητο που θα πάρω να το κρατησω 15+ χρόνια. Λέω λοιπόν τώρα μπορεί το εσωτερικό του QQ να είναι σχεδιαστικά ασύγκριτα ανώτερο του vitara, αλλά μήπως τα σκληρά & αντιαισθητικα πλαστικά του vitara κρατήσουν και δεν ξεκουμπωσουν και δεν τριξουν ποτε; βέβαια θα μου πεις με τα μήπως δεν πας μπροστά, απλά μοιράζομαι τον προβληματισμο μου....
1ον : 15 χρόνια χλωμό να κρατήσεις αμάξι πλέον...Δεν τα κάνουν πια όπως παλιά...
2ον : τα 'πλαστικά' και το 'τρίξιμο' είναι το τελευταίο, για το οποίο θα πρέπει να ανησυχείς όταν αγοράζεις αμάξι. Ούτως ή άλλως μετά από λίγα χρόνια διάφορα θα τρίζουν λόγω φθοράς...Για το 'ξεκούμπωμα' τι να πω...Αμάξι είναι όχι παντελόνι! Δεν είναι από πηλό το αυτοκίνητο να 'σκορπίσει'! Δεν σε ειρωνεύομαι, αλλά είσαι υπερβολικός σε αυτά που γράφεις σε αυτό το μήνυμα. Έχεις δει ποτέ αμάξι, οποιασδήποτε ποιότητας, να ξεκουμπώσουν τα πλαστικά;Για να επανέλθω στο θέμα, το QQ είναι σαφώς υπερτιμημένο. Το ομορφότερο - κατά τη γνώμη μου - στην κατηγορία του, με έναν από τους καλύτερους - και πιο οικονομικούς - κινητήρες στα 1500-1600 κυβικά, με πολύ καλό πλέον εξοπλισμό, αλλά πάλι υπερτιμημένο και με 'ασθένειες' σαν αυτές που έχουν γραφεί από πολλούς. Το αν θα το επιλέξεις σχετίζεται με το πόσο σου αρέσει, με το αν σε καλύπτει και σε συμφέρει. Στην τιμή που φτάνει πάντως ιδίως με full εξοπλισμό προφανώς σκέφτεται κάποιος και premium επιλογές που δεν απέχουν πολύ σε κόστος. Τέλος, προσωπικά δεν θα απέκλεια και ένα σε εξαιρετική κατάσταση μεταχειρισμένο, εφόσον προφανώς κοστίζει λιγότερο και είναι σαφώς καλύτερο αμάξι από το QQ. Εάν μάλιστα αλλάξει ο τρόπος φορολογίας οχημάτων και δεν παίζουν πλέον ρόλο τα κυβικά, στα 2000cc υπάρχουν και καλύτερες επιλογές.
Το Vitara προσωπικά μου φαίνεται αδιάφορο σχεδιαστικά. Αλλά εάν σου αρέσει...δική σου η επιλογή!
Emperor δεν έχει να κάνει με το αν είμαι ψιρας η όχι. Διαφωνώ όμως σε αυτό που λες. Όταν θα ακούμπησε σε μια εταιρεία 20-22Κ έχω την απαίτηση τα πλαστικά να μην ξεκουμπωσουν. Τώρα προφανώς και δεν θα ασχολούνταν κάνεις με αυτό, αν το Internet δεν ήταν γεμάτο με κατόχους που περιγράφουν τέτοιες περιπτώσεις... μπορεί κάποιος να δώσει εύκολα τα λεφτά του και να είναι και στα @%#&÷* και να λέει σιγά και αν μου βγάλει κάτι σε 5 χρόνια θα το δώσω. Δεν αγοράζουν όμως όλοι έτσι και έχω την εντύπωση ότι είναι πολλοί αυτό που ανήκουν στην κατηγορία μου, που δηλαδή γι αυτούς είναι μια υπέρβαση και θέλουν να κάνουν μια σωστή επιλογή που θα είναι αξιόπιστη και θα κρατήσει για χρονια....
Θα μου πεις πως κάνεις έτσι κουκλίτσα μου για ένα πλαστικό ( και ίσως να χει και δίκιο ), αλλά δεν είναι το πλαστικό το θέμα, το πλαστικό είναι απλά ένα δείγμα κατ εμε που με βάζει σε σκεψεις για το πόσο προσεγμένο είναι το αυτοκίνητο... -
Έχεις δει σε αυτοκίνητο να ξεκουμπώσουν τα πλαστικά από μόνα τους;
Εγώ στο δικό μου (9 ετών αυτοκίνητο πια...) έφαγα τα δάχτυλα και τα νύχια μου και μου βγήκε η πίστη να ξεκουμπώσω κάποια διπλανά μέρη από το καντράν για να βγάλω το εργοστασιακό 'ηχοσύστημα' και να βάλω το car dvd. Έχω μπει σε αμάξια 15-20 ακόμη και 30 ετών και πλαστικά να ξεκουμπώνουν μόνα τους δεν έχω δει πουθενά.Σέβομαι, συμμερίζομαι και είμαι μαζί σου 100% για το ότι, εφόσον θα δώσεις τόσα χρήματα, θέλεις και μια α ποιότητα και π.χ. να μην τρίζουν τα πάντα από το πρώτο διάστημα ή έστω τα πρώτα χρόνια. Αλλά μετά από κάποια χρόνια φθορές θα βγάλει το αμάξι, μακάρι να είναι ασήμαντες και το κυριότερο ελάχιστα κοστοβόρες.
Προφανώς πλέον δεν θα αλλάζουμε αμάξια ανά 5 χρόνια (εγώ δεν το έκανα ποτέ ούτως ή άλλως...) αλλά και τα 15 χρόνια που αναφέρεις με τις ευπάθειες των σημερινών αυτοκινήτων μοιάζει πραγματικά δύσκολο ιδίως εάν είναι να πληρώσεις σε βλάβες την αξία του ξανά. Βέβαια, εδώ μπαίνουν 1000 παράγοντες όπως το τι αμάξι θα σου τύχει, τι χρήση θα του κάνεις, πώς θα το οδηγείς, τη συντήρηση θα γίνεται κτλ...Π.χ. προσωπικά κάνοντας 20-25.000 χλμ το χρόνο στα 15 χρόνια θα έφτανα από 300.000 μέχρι 375.000 χλμ. Θα πρέπει να έχω πιάσει τον πρώτο λαχνό για να αντέξει το αμάξι τόσο διάστημα χωρίς να έχω πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά μου... -
Αν αναλογιστείς λίγο αυτά που γράφεις στα οποία και συμφωνώ, σκέψου πόσο μαλάκια είναι αν σε ένα αυτοκίνητο 9 ετών παλεύεις για να ξεκουμπωσεις ένα πλαστικο, όπως λες, και σε ενα μολις κάποιων μηνών να ξεκουμπωσουν από μόνα τους...
Τέλος πάντων για να μην το κουράζουμε άλλο, overall το Qq το θεωρώ ένα πολύ καλό αυτοκίνητο το οποίο είναι μέσα στις πιθανές μου επιλογές -
Νιώθω πως όλα ΟΚ με το QQ, αλλά πως η Nissan αμέλησε να κάνει τις απαραίτητες δοκιμές στον δρόμο πριν το κυκλοφορήσει. Προβλήματα όπως τα τριξίματα στο φιλτροκούτι, τους καθρέφτες, τους αισθητήρες παρκαρίσματος, το start/stop κλπ, αποκλείεται να είχαν ξεφύγει της προσοχής των δοκιμαστών. Αλλά προφανώς για να προλάβει να το βγάλει γρήγορα ή για λόγους κόστους δεν το δοκίμασε όσο έπρεπε.
Το θέμα είναι κατά πόσο προχώρησαν σε βελτιώσεις στην πορεία.
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Αν αναλογιστείς λίγο αυτά που γράφεις στα οποία και συμφωνώ, σκέψου πόσο μαλάκια είναι αν σε ένα αυτοκίνητο 9 ετών παλεύεις για να ξεκουμπωσεις ένα πλαστικο, όπως λες, και σε ενα μολις κάποιων μηνών να ξεκουμπωσουν από μόνα τους...Σαν κατοχος QQ απο 7/2014 να πω μονο τα εξης:
Για τα πλαστικα που ξεκουμπωνουν, οντως συμβαινει στο QQ. Eιναι ομως ενα γενικοτερο φαινομενο,που συμβαινει σε παρα πολλες μαρκες στα καινουρια μοντελα, αφου πλεον εχουν σταματησει να χρησιμοποιουνται βιδες, και χρησιμοποιουνται clips.
Tα οποια ειναι τραγικα, γιατι ειτε σπανε ειτε ξεκουμπωνουν, και γενικοτερα δεν σου δινουν την στιβαροτητα και τη σταθεροτητα που σου δινουν οι βιδες.Τωρα οσον αφορα τα υπολοιπα μικροπροβληματα, οντως ειναι εκνευριστικα, αλλα εντασσονται στις παιδικες ασθενεις ενος καινουριου αυτοκινητου.Το σημαντικο για μενα, ειναι οτι κανεις μεχρι τωρα, ειτε εδω ειτε στο εξωτερικο δεν εχει αναφερει μηχανικο προβλημα.
Επιλογη οικογεινειακού crossover-suv