-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εντάξει μην τρελαθουμε κιόλας. Αν εχεις οδηγήσει κάποιο καλο αυτοκίνητο το qq σου φαίνεται κουβάς. Απλα είναι ομορφο εξωτερικά και οικονομικό σε τέλη και καταναλωση. Κατα τα λοιπά έχει χαμηλή ποιότητα υλικών και συναρμογης. Υπαρχουν πράγματα που απλα είναι απαράδεκτα. Πιο πρόσφατο το προβλημα με το λεβιε ταχυτήτων που κουνιεται στο πάτημα η αφημα του γκαζιού που είναι και καλά φυσιολογικό. Ολα τα περίεργα είναι και καλά φυσιολογικά στο qq. Σε γενικές γραμμές δεν αξίζει τα πολλά λεφτά του.Συμφωνω απολυτως, ειναι υπερτιμημενο αυτη την στιγμη στην αγορα , και εχουν δωθει πολλα πολλα λεφτα στο σωστο Marketing και διαφημηση του αυτ/νητου.
-
Τι διαφορετικό έχει αυτό το θέμα από το 'Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover'?
Τι αξία έχει να συζητάμε το ίδιο ακριβώς θέμα σε 4-5 διαφορετικά θέματα; Έτσι και αλλιώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για πετρελαιοκίνητα crossover και αυτό φαίνεται και από τις συζητήσεις για το κάθε μοντέλο ξεχωριστά (QQ, Vitara, κλπ). Ας κρατήσουμε τουλάχιστον ένα μόνο κεντρικό θέμα για αγορά πετρελαιοκίνητου crossover ώστε να μην χανόμαστε και λέμε επίσης συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.
-
Εντάξει μην τρελαθουμε κιόλας. Αν εχεις οδηγήσει κάποιο καλο αυτοκίνητο το qq σου φαίνεται κουβάς. Απλα είναι ομορφο εξωτερικά και οικονομικό σε τέλη και καταναλωση. Κατα τα λοιπά έχει χαμηλή ποιότητα υλικών και συναρμογης. Υπαρχουν πράγματα που απλα είναι απαράδεκτα. Πιο πρόσφατο το προβλημα με το λεβιε ταχυτήτων που κουνιεται στο πάτημα η αφημα του γκαζιού που είναι και καλά φυσιολογικό. Ολα τα περίεργα είναι και καλά φυσιολογικά στο qq. Σε γενικές γραμμές δεν αξίζει τα πολλά λεφτά του.Τελικά φίλε iceman7 εσύ με το δικό σου τι έκανες; Αν θυμάμαι καλά είχες εκφράσει την διάθεση να το ξεφορτωθείς. Επίσης θυμάμαι πως και ο αντιπρόσωπος είχε την διάθεση να δείτε από κοινού τα θέματα που σε είχαν απασχολήσει. Πάντως σε ότι έχει να κάνει με τα μικρομεσαία crossover όντως ως προς την οδήγηση συγκρινόμενα μάλιστα με κοσμήματα οδικής συμπεριφοράς (πχ alfa romeo) όντως συμπεριφέρονται και είναι κουβάδες. Εκεί θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Όμως ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν το παίρνεις με το κριτήριο της απόλυτης οδηγικής ευχαρίστησης. Αποτελούν ως γνωστό μια μέση οδό σε θέματα οδικής συμπεριφοράς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που εκεί απαιτείται όμως πολλαπλάσιο ποσό για την απόκτηση τους. Υπερτιμημένο δεν το χαρακτηρίζω. Η τσιμπιμένη του τιμή όμως ωφείλεται στον κανόνα προσφοράς και ζήτησης. Ετσι και αυτό όπως και κάποιο γνωστό μας γερμανικό είναι πάντα πιο αλμυρά από τους άμεσους ανταγωνιστές τους. Όμως για πολλούς και όχι ιδιαίτερα ψαγμένους οδηγούς το qq και το άλλο... αποτελούν ασφαλές εισιτήριο στον κόσμο της οδήγησης.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Ολλανδία. ..
δε ξερω αν θα ερθει ποτε ελλαδαόλοι λένε τα καλύτερα γι' αυτό το αυτοκίνητο, αλλά εντό στο Ελλάντα...δεν...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Τελικά φίλε iceman7 εσύ με το δικό σου τι έκανες; Αν θυμάμαι καλά είχες εκφράσει την διάθεση να το ξεφορτωθείς. Επίσης θυμάμαι πως και ο αντιπρόσωπος είχε την διάθεση να δείτε από κοινού τα θέματα που σε είχαν απασχολήσει. Πάντως σε ότι έχει να κάνει με τα μικρομεσαία crossover όντως ως προς την οδήγηση συγκρινόμενα μάλιστα με κοσμήματα οδικής συμπεριφοράς (πχ alfa romeo) όντως συμπεριφέρονται και είναι κουβάδες. Εκεί θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Όμως ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν το παίρνεις με το κριτήριο της απόλυτης οδηγικής ευχαρίστησης. Αποτελούν ως γνωστό μια μέση οδό σε θέματα οδικής συμπεριφοράς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που εκεί απαιτείται όμως πολλαπλάσιο ποσό για την απόκτηση τους. Υπερτιμημένο δεν το χαρακτηρίζω. Η τσιμπιμένη του τιμή όμως ωφείλεται στον κανόνα προσφοράς και ζήτησης. Ετσι και αυτό όπως και κάποιο γνωστό μας γερμανικό είναι πάντα πιο αλμυρά από τους άμεσους ανταγωνιστές τους. Όμως για πολλούς και όχι ιδιαίτερα ψαγμένους οδηγούς το qq και το άλλο... αποτελούν ασφαλές εισιτήριο στον κόσμο της οδήγησης.
Το αυτοκίνητο μου αρέσει εμφανισιακά και από άποψη κόστους χρήσης και κίνησης!
Μπήκα στη διαδικασία να το δώσω λόγω απογοήτευσης από το υπόλοιπο πακέτο και επειδή υπήρχε μια επαγγελματική προοπτική που θα μου έδινε καλό οικογενειακό όχημα.
Ωστόσο και η κίνηση αυτή έχει παγώσει λόγω της αβεβαιότητας της χώρας αλλά και τα ποσά που προσφέρονταν από τους ενδιαφερόμενους στις αγγελίες ήταν 'προσβλητικά'.
Δεν έχω τέτοια κολλήματα με 'οδηγική ευχαρίστηση' .... μέσα μετακίνησης είναι τα αυτοκίνητα και άλλωστε στη χώρα μας ούτε δρόμους έχουμε όυτε σωστή συμπεριφορά στο δρόμο. Μακάρι να είχα την πολυτέλεια να μετακινούμαι με ξένο όχημα καθημερινά και να με πηγαίνουν σε ταξίδια ή εκδρομές.
Η έννοια του κουβά που γράφω έχει να κάνει με την 'ψευτικίλα' που βγάζει το όχημα. Πριν είχα RAV4 και η στιβαρότητα, ο όγκος και αίσθηση του οχήματος αυτού δεν υπάρχει επ ' ουδενί στο qq. Αντίθετα αν κάποιος έρχεται από μικρό αμάξι το qq θα του φανεί χλιδή! Έκανα συνειδητά downgrade για οικονομικούς λόγους αλλά δεν περίμενα και τόσο μεγάλη διαφορά στην καθημερινή αίσθηση!
Για το θέμα του αντιπροσώπου και τηρουμένων των αναλογιών δεν έχω παράπονο. Ασχολήθηκαν αλλά λύση εν τέλει δεν πολυβρήκαμε. Εβαλα πολύ νερό στο κρασί μου και αναπολώ την Τογιότα με τα απροβληματιστα οχήματά της.
Το μπαστάρδεμα των ΝΙΣΣΑΝ με τα επάρατα γαλλικά δεν νομίζω ότι έχει βγει σε καλό! Το ότι είναι στα γαλλικά φυσιολογικό λ.χ. να παίζει ο λεβιές από την 3η και πάνω κάθε φορά που αφήνω ή πατάω το γκάζι (πέρα από θορύβους συναρμογής, κινητήρα, λασκαρισμένα εξαρτήματα κλπ, που βελτιώνονται ή λύνονται αν κατοικοεδρεύσεις στα συνεργεία)
εγώ δεν το καταλαβαίνω.
Σε κανένα αυτοκίνητο που έχει περάσει από τα χέρια μου δεν είχα τέτοια αντίδραση του κιβωτίου και μου χαλάει τα μάλα την οδηγική αίσθηση καθώς μου αρέσει να οδηγώ με το δεξί χέρι στο λεβιέ! -
Πάντως τα κιβώτια της Nissan ανέκαθεν ήταν από τα καλύτερα της αγοράς...
Ίσως σου έτυχε λαχείο αυτοκίνητο
Βέβαια, αυτό δεν ακυρώνει τα δικαιολογημένα παράπονα - και δικά σου και των άλλων - για κάθε σφάλμα σε αμάξι το οποίο κάποιος έχει πληρώσει τόσο ακριβάΌσο για την Toyota είναι δική της ευθύνη που μένει πίσω από τον ανταγωνισμό εδώ και πολλά χρόνια.
Η αξιοπιστία - αν και έχει πληγεί κι αυτή σε κάποιο βαθμό - δεν αρκεί για να αγοράζουν όλοι οι αγοραστές ένα αυτοκίνητο.
Στην συγκεκριμένη κατηγορία των SUV κάτω των 2000cc η Toyota ακόμη δεν έχει πρόταση και μάλλον θα αργήσει πολύ να γίνει ανταγωνιστική (η σύμπραξη με την BMW βλέπω να την κρατά πάλι πίσω από τον ανταγωνισμό) σε οδηγούς που ψάχνουν το κάτι παραπάνω στην οδήγηση. Προφανώς βέβαια υπάρχουν και οδηγοί που τους αρκεί να πηγαίνουν με 70 με το λατρεμένο τους Avensis κρατώντας 30 μέτρα απόσταση από το προπορευόμενο όχημα έχοντας την ικανοποίηση ότι έχουν κάνει 200.000 χλμ χωρίς βλάβη. Με γεια τους με χαρά τους. Από την άλλη υπάρχουν και άλλοι που δεν αρκούνται σε αυτό... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πάντως τα κιβώτια της Nissan ανέκαθεν ήταν από τα καλύτερα της αγοράς...
Ίσως σου έτυχε λαχείο αυτοκίνητο
Βέβαια, αυτό δεν ακυρώνει τα δικαιολογημένα παράπονα - και δικά σου και των άλλων - για κάθε σφάλμα σε αμάξι το οποίο κάποιος έχει πληρώσει τόσο ακριβάΤο θέμα είναι ότι ειναι λέει 'απόλυτα φυσιολογικό' και το αντιμετωπίζουν οι μισοί και πάνω των κατόχων όπως διαβάζω και στο QGC αλλά και στο αγγλικό φόρουμ!
Αρα δεν φαίνεται να είναι θέμα λαχείου αλλά της γαλλικής επιρροής μιας και εκεί εντοπίζεται το χαρακτηριστικό αυτό!Όσο για την Toyota είναι δική της ευθύνη που μένει πίσω από τον ανταγωνισμό εδώ και πολλά χρόνια.
Η αξιοπιστία - αν και έχει πληγεί κι αυτή σε κάποιο βαθμό - δεν αρκεί για να αγοράζουν όλοι οι αγοραστές ένα αυτοκίνητο.
Στην συγκεκριμένη κατηγορία των SUV κάτω των 2000cc η Toyota ακόμη δεν έχει πρόταση και μάλλον θα αργήσει πολύ να γίνει ανταγωνιστική (η σύμπραξη με την BMW βλέπω να την κρατά πάλι πίσω από τον ανταγωνισμό) σε οδηγούς που ψάχνουν το κάτι παραπάνω στην οδήγηση. Προφανώς βέβαια υπάρχουν και οδηγοί που τους αρκεί να πηγαίνουν με 70 με το λατρεμένο τους Avensis κρατώντας 30 μέτρα απόσταση από το προπορευόμενο όχημα έχοντας την ικανοποίηση ότι έχουν κάνει 200.000 χλμ χωρίς βλάβη. Με γεια τους με χαρά τους. Από την άλλη υπάρχουν και άλλοι που δεν αρκούνται σε αυτό...Το RAV4 όσο και το μικρό diesel yaris που έχουμε δεύτερο τα έχω χαρεί και οδηγικά παρότι δεν 'ψάχνομαι¨ γενικά.
Είναι ωστόσο απαράδεκτο για τέτοια εταιρεία που στο χώρο των crossover δεν έχει να επιδείξει τίποτα ενδιαφέρον πέραν του lexus nx200 που προφανώς ξεφεύγει. To νέο RAV4 δεν μου πολυαρέσει εμφανισιακά και βέβαια ο δίλιτρος δεν το βοηθά! -
εμένα το νέο Rav4 ιδίως σε μαύρο που το έχω δει από κοντά μου αρέσει πολύ
το θέμα είναι ότι ακόμη και με το 2λιτρο μοτέρ σε επιδόσεις κυμαίνεται στο μέσο όρο
σκέψου τι θα γίνει μόλις βάλουν 1600άρι πάνω...θα σέρνεται κανονικότατα...Βέβαια, για να λέμε και την αλήθεια...δε φταίνε οι εταιρίες αν στην Ελλάδα παραλόγως έχουμε ποινικοποιήσει τα 2000cc και πάνω...
-
μου αρέσει να οδηγώ με το δεξί χέρι στο λεβιέ!Αυτό είναι λάθος και από οδηγικής άποψης (πάντα τα 2 χέρια στο τιμόνι όταν δεν αλλάζουμε ταχύτητα) αλλά και μηχανολογικής (επιπλέον στρες στο κιβώτιο).
-
Καλησπέρα,
Βρίσκομαι κ εγώ στο ψάξιμο για αγορά νέου οχήματος κ έχω καταλήξει περίπου στις επιλογές που παραθέτεις, με τη μόνη διαφορά ότι μάλλον θα είναι βενζινοκίνητη έκδοση μιας και τα ετήσια χιλιόμετρα είναι λίγα και ως επι το πλείστον αστικά. Δεν έχω κάνει ακόμα κανένα test drive από αλλά μιας κ τα περισσότερα μοντέλα από αυτά τα είδα πρόσφατα στατικά σε εκθέσεις παραθέτω τις εντυπώσεις μουQashqai: Για μένα το καλύτερο σε ότι αφορά την εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση και την ποιότητα των υλικών στην καμπίνα. Επίσης και το ποιο ευρύχωρο . Ακριβούτσικο όμως στην Acenta … Από το Connect δεν εντυπωσιάστηκα πάντως νομίζω δεν αξίζει τα λεφτά που ζητάει.
Scross: Πολύ καλοί χώροι και ειδικά χώρος αποσκευών – Παρένθεση: Δώσε βάση στον χώρο αποσκευών για τα παιδιά.. καρότσια , ποδηλατάκια πατίνια κε ένα σωρό συμπράγκαλα που φέρνει το παιδί εκμηδενίζουν τους χώρους, ένας μεγάλος χώρος αποσκευών σου λύνει τα χέρια και βοηθάει να είναι όλα τακτοποιημένα κ να μην φαίνεται το μάξι τσαντίρι και κλείνει η παρένθεση. Νομίζω ότι είναι το πιο value for money από όλα τα αναφερόμενα μοντέλα . Είναι βέβαια πιο πολλά χρόνια στην κυκλοφορία και δεν δείχνει τόσο φρέσκο σχεδιαστικά όσο τα υπόλοιπα , αν βέβαια το υπολογίζεις αυτό.
Vitara: Έχω ανάμικτες εντυπώσεις από το νέο Vitara. Στα συν η πολύ δελεαστική τιμή του , ο πλήρης εξοπλισμός στην έκδοση GL+ και φρέσκια σχεδίαση εξωτερικά που προσωπικά μου αρέσει. Αλλά άνοιξα την πόρτα για το εσωτερικό και ψιλοαπογοητεύτηκα από την εικόνα και τα υλικά… μπορεί να είναι καλοφτιαγμένο μέχρι εκεί δεν έχει κάτι να σε ενθουσιάσει από πλαστικά και σχεδίαση. Θεωρώ ότι την περίοδο που διανύουμε τα 20.000 και πλέον ευρώ είναι σεβαστό ποσό για τον μέσο αγοραστή και με αυτά τα χρήματα δικαιούται να περιμένει ένα πιο «πολυτελές» εσωτερικό. Επίσης θα περίμενα λίγο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών ειδικά αν σκεφτούμε ότι δεν διαθέτει καν ρεζέρβα αλλά μόνο κιτ επισκευής ελαστικού.
Peugeot 2008: Το 2008 πήγα να το δώ πιο πολύ από περιέργεια δεν το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά αλλά τελικά όταν το είδα από κοντά μου άλλαξε γνώμη. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό , έχει κάνει άλματα η Peugeot σε αυτό τον τομέα. Λίγο με προβλημάτισαν οι χώροι για τους πίσω αλλά συνολικά ειδικά αν σκεφτούμε ότι βασίζεται στο 208 νομίζω ότι έχει πολύ καλή εκμετάλλευση χώρων για το μέγεθός του. Έχει βέβαια κάποιες ελλείψεις σε εξοπλισμό π.χ. ο αυτόματος κλιματισμός προσφέρεται ως στάνταρ μόνο στην κορυφαία έκδοση, αλλά από την άλλη έχει το καλό ότι μπορείς να προσθέσεις τα περισσότερα έξτρα μεμονωμένα (π.χ. ηλιοροφή ή clima ) χωρίς να είσαι αναγκασμένος να ανέβεις έκδοση ή να πάρεις πακέτο και κάτι άλλο που μπορεί να μην σε ενδιαφέρει, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για τα qashqai , vitara κλπ. Παρεμπιπτόντως το 2008 μπορεί πλέον να παραγγελθεί και με τον νέο κινητήρα 1,2 turbo βενζίνη με 110 άλογα
Sorry για το μεγάλο post ελπίζω να βοήθησα κάπως, πάντως προ το παρόν μένω αναποφάσιστος και θα περιμένω να κάνω και test drive και να κρίνω.
Υ.Γ. αν κάποιος ξέρει πού υπάρχει για test drive το qashqai 1,2 turbo ή το έχει οδηγήσει ας μου στείλει ένα PM , να μην βγούμε off topic εδώ. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
μου αρέσει να οδηγώ με το δεξί χέρι στο λεβιέ!
Αυτό είναι λάθος και από οδηγικής άποψης (πάντα τα 2 χέρια στο τιμόνι όταν δεν αλλάζουμε ταχύτητα) αλλά και μηχανολογικής (επιπλέον στρες στο κιβώτιο).
Σωστό.. αλλά μην φανταστείς ότι το κρεμάω εκεί!
Απλά σε κοντές/συχνές αλλαγές μένει το χέρι κοντά ή πάνω (σε εγρήγοση πάντα όχι τεμπέλικα) για να μην χάνουμε χρόνο... εκεί το τράβηγμα που κάνει ο λεβιές το νοιώθω (άσε που το βλέπω κιόλας, αν κοιτάξω... αλλά μην βγάζουμε και τα μάτια από το δρόμο!!) -
και εμένα μου άρεσε το 2008 αλλά το θεωρώ 'μικρό' για να μας καλύψει. Στρεφομαι προς τα δύο suzuki λόγω τιμής και από αυτά που διάβασα σκέφτομαι και το Honda τουλάχιστον μέχρι να μάθουμε τιμές! Το Vitara μοιάζει πλήρες στα 23.100 αλλά με 'κακό' εσωτερικό.Το qq ξεφεύγει στην τιμή και δύσκολα θα μπορέσω να ανέβω όπως τα υπολογίζω
-
Φιλε, αν το αμαξι το θες για βασικο οικογενειακο, τοτε θες μεγαλο πορτ μπαγκαζ, μεγαλους χωρους, αξιοπιστια και δυναμη, οποτε ή suzuki sx4 s-cross ή nissan qashqai. Γνωμη μου το suzuki λογω τιμης.. και υπολογησε το αμαξι να εχει ραγες οροφης για την μπαγκαζιερα..
-
θα είναι το βασικό για τετραμελή οικογένεια αλλά και καθημερινή μετακίνηση μεσα στην Αθήνα! Μόλις είδα και το 500X cross plus και μου άρεσε ιδιαίτερα και φυσικά και λόγω τιμής!
-
Ο χρήστης cac έγραψε:
θα είναι το βασικό για τετραμελή οικογένεια αλλά και καθημερινή μετακίνηση μεσα στην Αθήνα! Μόλις είδα και το 500X cross plus και μου άρεσε ιδιαίτερα και φυσικά και λόγω τιμής!το 500χ είναι πολύ ωραί, μέσα / έξω. Δεν έχει όμως πορτ μπαγκαζ.....
-
Η διαφορά με του 500x με το Vitara στο πορτ μπαγκάζ είναι μόλις 25 λίτρα...
350 έναντι 375
-
Ο χρήστης Sakattack έγραψε:
Η διαφορά με του 500x με το Vitara στο πορτ μπαγκάζ είναι μόλις 25 λίτρα...350 έναντι 375
το ξέρω, αλλά όταν τα δεις απο κοντά.....
Αν ακούγομαι υπερβολικός , όποιος τα έχει δει απο κοντά ας πει την αποψη του -
Στα 350 είναι και το πορτ μπαγκαζ του mokka
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
350 έναντι 375
Αν ακούγομαι υπερβολικός , όποιος τα έχει δει απο κοντά ας πει την αποψη τουΌταν τα δεις από κοντά έχουνε διαφορά γιατί η ελληνική αντιπροσωπεία της Fiat εισάγει το 500Χ με ρεζέρβα, ενώ η Suzuki φέρνει το Vitara με κιτ επισκευής. Αν αφαιρέσεις την ρεζέρβα από το Fiat (πράγμα πολύ εύκολο, μιας και αφήνει εντελώς επίπεδο τον χώρο αποσκευών), τότε έχεις πρακτικά μόλις 25 λίτρα μικρότερο χώρο αποσκευών από το Vitara. Κανείς από τους δύο δεν είναι μεγάλος, αλλά δεν θεωρώ πως ο χώρος αποσκευών είναι λόγος για να επιλέξει κανείς το Vitara έναντι του 500Χ. Αν είχαν βάλει και στο Vitara ρεζέρβα και αυτός τόσο μικρός θα φαινότανε.
Δυστυχώς παλιά ήξερες ότι όλα τα αυτοκίνητα ερχόταν με ρεζέρβα και τα λίτρα που ανακοινώνανε ήταν ΚΑΘΑΡΑ λίτρα χώρου αποσκευών. Τώρα δυστυχώς οι εταιρείες βρίσκουν διάφορα κόλπα για να δείξουν ότι τα μοντέλα τους έχουν μεγάλο χώρο αποσκευών, χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο. Έτσι, τα 350 λίτρα που βλέπουμε για το 500Χ είναι χωρίς ρεζέρβα, ενώ αντίστοιχο 'κόλπο' κάνουν και από την Ford που ανακοινώνουν στα συγκριτικά 367 λιτρα, την στιγμή που στην πράξη με ρεζέρβα είναι κάτω από 320.
Στο Honda Civic για παράδειγμα, αν αφαιρέσεις την ρεζέρβα ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 470 λίτρα
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
350 έναντι 375
Αν ακούγομαι υπερβολικός , όποιος τα έχει δει απο κοντά ας πει την αποψη τουΌταν τα δεις από κοντά έχουνε διαφορά γιατί η ελληνική αντιπροσωπεία της Fiat εισάγει το 500Χ με ρεζέρβα, ενώ η Suzuki φέρνει το Vitara με κιτ επισκευής. Αν αφαιρέσεις την ρεζέρβα από το Fiat (πράγμα πολύ εύκολο, μιας και αφήνει εντελώς επίπεδο τον χώρο αποσκευών), τότε έχεις πρακτικά μόλις 25 λίτρα μικρότερο χώρο αποσκευών από το Vitara. Κανείς από τους δύο δεν είναι μεγάλος, αλλά δεν θεωρώ πως ο χώρος αποσκευών είναι λόγος για να επιλέξει κανείς το Vitara έναντι του 500Χ. Αν είχαν βάλει και στο Vitara ρεζέρβα και αυτός τόσο μικρός θα φαινότανε.
Δυστυχώς παλιά ήξερες ότι όλα τα αυτοκίνητα ερχόταν με ρεζέρβα και τα λίτρα που ανακοινώνανε ήταν ΚΑΘΑΡΑ λίτρα χώρου αποσκευών. Τώρα δυστυχώς οι εταιρείες βρίσκουν διάφορα κόλπα για να δείξουν ότι τα μοντέλα τους έχουν μεγάλο χώρο αποσκευών, χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο. Έτσι, τα 350 λίτρα που βλέπουμε για το 500Χ είναι χωρίς ρεζέρβα, ενώ αντίστοιχο 'κόλπο' κάνουν και από την Ford που ανακοινώνουν στα συγκριτικά 367 λιτρα, την στιγμή που στην πράξη με ρεζέρβα είναι κάτω από 320.
Στο Honda Civic για παράδειγμα, αν αφαιρέσεις την ρεζέρβα ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 470 λίτρα
Axel αν θυμάμαι καλά του 500x είναι 350 λίτρα αν βγάλεις την ρεζέρβα. Στο vitara είναι 375 λίτρα καθαρά, απλά αντί για ρεζέρβα έχουν βάλει το κιτ, δεν μετράνε λοιπόν και τον χώρο της ρεζέρβας
Επιλογη οικογεινειακού crossover-suv