Καλησπέρα,
Βρίσκομαι κ εγώ στο ψάξιμο για αγορά νέου οχήματος κ έχω καταλήξει περίπου στις επιλογές που παραθέτεις, με τη μόνη διαφορά ότι μάλλον θα είναι βενζινοκίνητη έκδοση μιας και τα ετήσια χιλιόμετρα είναι λίγα και ως επι το πλείστον αστικά. Δεν έχω κάνει ακόμα κανένα test drive από αλλά μιας κ τα περισσότερα μοντέλα από αυτά τα είδα πρόσφατα στατικά σε εκθέσεις παραθέτω τις εντυπώσεις μου
Qashqai: Για μένα το καλύτερο σε ότι αφορά την εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση και την ποιότητα των υλικών στην καμπίνα. Επίσης και το ποιο ευρύχωρο . Ακριβούτσικο όμως στην Acenta … Από το Connect δεν εντυπωσιάστηκα πάντως νομίζω δεν αξίζει τα λεφτά που ζητάει.
Scross: Πολύ καλοί χώροι και ειδικά χώρος αποσκευών – Παρένθεση: Δώσε βάση στον χώρο αποσκευών για τα παιδιά.. καρότσια , ποδηλατάκια πατίνια κε ένα σωρό συμπράγκαλα που φέρνει το παιδί εκμηδενίζουν τους χώρους, ένας μεγάλος χώρος αποσκευών σου λύνει τα χέρια και βοηθάει να είναι όλα τακτοποιημένα κ να μην φαίνεται το μάξι τσαντίρι και κλείνει η παρένθεση. Νομίζω ότι είναι το πιο value for money από όλα τα αναφερόμενα μοντέλα . Είναι βέβαια πιο πολλά χρόνια στην κυκλοφορία και δεν δείχνει τόσο φρέσκο σχεδιαστικά όσο τα υπόλοιπα , αν βέβαια το υπολογίζεις αυτό.
Vitara: Έχω ανάμικτες εντυπώσεις από το νέο Vitara. Στα συν η πολύ δελεαστική τιμή του , ο πλήρης εξοπλισμός στην έκδοση GL+ και φρέσκια σχεδίαση εξωτερικά που προσωπικά μου αρέσει. Αλλά άνοιξα την πόρτα για το εσωτερικό και ψιλοαπογοητεύτηκα από την εικόνα και τα υλικά… μπορεί να είναι καλοφτιαγμένο μέχρι εκεί δεν έχει κάτι να σε ενθουσιάσει από πλαστικά και σχεδίαση. Θεωρώ ότι την περίοδο που διανύουμε τα 20.000 και πλέον ευρώ είναι σεβαστό ποσό για τον μέσο αγοραστή και με αυτά τα χρήματα δικαιούται να περιμένει ένα πιο «πολυτελές» εσωτερικό. Επίσης θα περίμενα λίγο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών ειδικά αν σκεφτούμε ότι δεν διαθέτει καν ρεζέρβα αλλά μόνο κιτ επισκευής ελαστικού.
Peugeot 2008: Το 2008 πήγα να το δώ πιο πολύ από περιέργεια δεν το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά αλλά τελικά όταν το είδα από κοντά μου άλλαξε γνώμη. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό , έχει κάνει άλματα η Peugeot σε αυτό τον τομέα. Λίγο με προβλημάτισαν οι χώροι για τους πίσω αλλά συνολικά ειδικά αν σκεφτούμε ότι βασίζεται στο 208 νομίζω ότι έχει πολύ καλή εκμετάλλευση χώρων για το μέγεθός του. Έχει βέβαια κάποιες ελλείψεις σε εξοπλισμό π.χ. ο αυτόματος κλιματισμός προσφέρεται ως στάνταρ μόνο στην κορυφαία έκδοση, αλλά από την άλλη έχει το καλό ότι μπορείς να προσθέσεις τα περισσότερα έξτρα μεμονωμένα (π.χ. ηλιοροφή ή clima ) χωρίς να είσαι αναγκασμένος να ανέβεις έκδοση ή να πάρεις πακέτο και κάτι άλλο που μπορεί να μην σε ενδιαφέρει, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για τα qashqai , vitara κλπ. Παρεμπιπτόντως το 2008 μπορεί πλέον να παραγγελθεί και με τον νέο κινητήρα 1,2 turbo βενζίνη με 110 άλογα
Sorry για το μεγάλο post ελπίζω να βοήθησα κάπως, πάντως προ το παρόν μένω αναποφάσιστος και θα περιμένω να κάνω και test drive και να κρίνω.
Υ.Γ. αν κάποιος ξέρει πού υπάρχει για test drive το qashqai 1,2 turbo ή το έχει οδηγήσει ας μου στείλει ένα PM , να μην βγούμε off topic εδώ.