-
Βεβαια πρεπει να δει κανεις και τη χρηματοδότηση που επίσης έχει διαφορα υπερ του qq
-
Ο χρήστης cac έγραψε:
Βεβαια πρεπει να δει κανεις και τη χρηματοδότηση που επίσης έχει διαφορα υπερ του qqΕχει χαμηλότερο επιτόκιο η νισσαν?
πάντως τον τιμοκατάλογο του scross που ειδα πλεον το gl+Το αντίστοιχο του acenta το εχουν στα 18900 που σημαίνει οτι με παζάρι μπορει να κατέβει και στα 18000. Δλδ μιλάμε για διαφορα ως και 6.5 χιλιαρικα σε σχεση με το qq ! Τεραστια διαφορα ! Με τόσα λεφτα καλύπτεις τους τόκους 7 ετών ή παιρνεις δεύτερο μεταχειρισμένο! Πολλα λεφτα διαφορα που για μένα δεν δικαιολογούν την διαφορα των αμαξιων . Απιςτευτα πιο vfm το σουζουκι .
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Βεβαια πρεπει να δει κανεις και τη χρηματοδότηση που επίσης έχει διαφορα υπερ του qq
Εχει χαμηλότερο επιτόκιο η νισσαν?
πάντως τον τιμοκατάλογο του scross που ειδα πλεον το gl+Το αντίστοιχο του acenta το εχουν στα 18900 που σημαίνει οτι με παζάρι μπορει να κατέβει και στα 18000. Δλδ μιλάμε για διαφορα ως και 6.5 χιλιαρικα σε σχεση με το qq ! Τεραστια διαφορα ! Με τόσα λεφτα καλύπτεις τους τόκους 7 ετών ή παιρνεις δεύτερο μεταχειρισμένο! Πολλα λεφτα διαφορα που για μένα δεν δικαιολογούν την διαφορα των αμαξιων . Απιςτευτα πιο vfm το σουζουκι .
Το Gl+ scross είναι στα 21.790 (με απόσυρση δικη σου) και το επιτόκιο είναι 9%! Το ίδιο επιτόκιο πάιζει τελικά και στη Nissan!
-
μόλις γυσρισα και από τη Nissan. Το qq είναι θεικό όμω η τιμή του ξεφεύγει! Τo accenta con 4X2 1.6 στα 26.590! Το ερωτεύθηκε και η γυναίκα μου αλλά... Ξαναπέρασα και απο την opel και είδα και πάλι το mokka! To 4χ2 cosmo είναι περίπου στα 25500
-
Αδελφέ αν σου αρέσει τόσο το qq να σου δωςω εγώ το δικό μου.. Δεν το πολυ χρησιμοποιώ λόγω εταιρικού όποτε μιλάμε για acenta premium σε μαύρο μεταλλικό 1,5 με την επέκταση εγγύησης στα 6 χρονια, δερμάτινο σαλόνι και ένα σωρό αλλα έξτρα όπως π.χ premium chrome pack, λαςπωτηρες auto folding mirrors, συναγερμό φιμέ, έξι μηνών με 2800 χιλιόμετρα φυλασσόμενο σε υπόγεια θέση parking.. Με 24000 ευρώ ειναι δικό σου απο Τρίτη. Αν θες ειτε εσυ ειτε κάποιος άλλος pm please.
Καινούργια ολα αυτά μιλάμε για πάνω απο 27500 ευρώ. -
Ο χρήστης cac έγραψε:
Εχει χαμηλότερο επιτόκιο η νισσαν?
Το Gl+ scross είναι στα 21.790 (με απόσυρση δικη σου) και το επιτόκιο είναι 9%! Το ίδιο επιτόκιο πάιζει τελικά και στη Nissan!
18.900 εχει το 4χ2 για αυτο έλεγα και αντίστοιχα 24.500 το 4χ2 qq περσινές τιμες τωρα μπορει να ειναι και στα 25κ .Το 4χ4 qq acenta ειναι στα 26.5 χιλιαρικα με περσινές τιμες πριν τα 500ρικα αύξηση που διάβασα για φέτος. Αν συγκρίνεις το 21.700 του scross θα το συγκρίνεις με το 26.5-27 του qq. Οι διάφορες ειναι τεράστιες και δεν δικαιολογούνται για εμενα σε αυτο τον βαθμό. Έως 2-2.5 χιλιαρικα ειναι διαφορα των δυο μοντέλων . Τα 6 χιλιαρικα ειναι αποτέλεσμα μάρκετινγκ κατα την γνωμη μου παντα. Και εχω οδηγήσει σε πολλα td το qq εχω άποψη.
-
και που κατεληξες τελικα?
-
Ο χρήστης cac έγραψε:
μόλις γυσρισα και από τη Nissan. Το qq είναι θεικό όμω η τιμή του ξεφεύγει! Τo accenta con 4X2 1.6 στα 26.590! Το ερωτεύθηκε και η γυναίκα μου αλλά... Ξαναπέρασα και απο την opel και είδα και πάλι το mokka! To 4χ2 cosmo είναι περίπου στα 2550026590? πέρυσι που κυκλοφόρησε ειχε σχεδον 1500 ευρω λιγότερα! Αντε καλα, μεχρι να ξεβγει το μοντελο θα εχει πιάσει τα 27! Θα μου πεις αφου πουλάει καλα κανουν και τσιμπάνε την τιμη!
-
Ο χρήστης cac έγραψε:
και που κατεληξες τελικα?Αν ρωτάς εμενα κατέληξα στο gl+ Μεταλλικό 4χ2 με 19.500. Εκείνη την εποχη μου έβγαινε σχεδον 5.5 χιλιαρικα φθηνότερο απο το αντίστοιχο qq. Τωρα με την μειωση της τιμης του s cross και την αύξηση στο qq η διαφορα εχει εκτοξευθεί πάνω απο τα 6.5 χιλ. Φυσικα το qq ειναι συνολικα καλυτερο με κυρία ατού την εξωτερικη εμφανιση , την πιο hitech προσέγγιση , και την μαλακότερη πισω αναρτηση σε σχεση με το σουζουκι.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
μόλις γυσρισα και από τη Nissan. Το qq είναι θεικό όμω η τιμή του ξεφεύγει! Τo accenta con 4X2 1.6 στα 26.590! Το ερωτεύθηκε και η γυναίκα μου αλλά... Ξαναπέρασα και απο την opel και είδα και πάλι το mokka! To 4χ2 cosmo είναι περίπου στα 25500
26590? πέρυσι που κυκλοφόρησε ειχε σχεδον 1500 ευρω λιγότερα! Αντε καλα, μεχρι να ξεβγει το μοντελο θα εχει πιάσει τα 27! Θα μου πεις αφου πουλάει καλα κανουν και τσιμπάνε την τιμη!
η τιμη ειναι με το κλειδι πινακιδες κλπ!
καμια αποψη για το μοκκα? -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αν ρωτάς εμενα κατέληξα στο gl+ Μεταλλικό 4χ2 με 19.500. Εκείνη την εποχη μου έβγαινε σχεδον 5.5 χιλιαρικα φθηνότερο απο το αντίστοιχο qq. Τωρα με την μειωση της τιμης του s cross και την αύξηση στο qq η διαφορα εχει εκτοξευθεί πάνω απο τα 6.5 χιλ. Φυσικα το qq ειναι συνολικα καλυτερο με κυρία ατού την εξωτερικη εμφανιση , την πιο hitech προσέγγιση , και την μαλακότερη πισω αναρτηση σε σχεση με το σουζουκι.
Για το S-Cross δεν γνωρίζω, αλλά το Vitara στην έκδοση GL+ βγαίνει με μεταλλικό χρώμα γύρω στα 20.500€ την στιγμή που το QQ 1.5 στην έκδοση Energy με μεταλλικό χρώμα βγαίνει στα 20.800€ δηλαδή διαφορά μόλις 300€. Οι κυριότερες διαφορές στον εξοπλισμό (που βρήκα) είναι το δερμάτινο τιμόνι/επιλογέας, ο κλιματισμός (έναντι απλού AC), οι ζάντες αλουμινίου και το σύστημα infotainment. Με το QQ χάνεις 10 ίππους και εξοπλισμό, κερδίζεις σε χώρους και ποιότητα κύλισης.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αν ρωτάς εμενα κατέληξα στο gl+ Μεταλλικό 4χ2 με 19.500. Εκείνη την εποχη μου έβγαινε σχεδον 5.5 χιλιαρικα φθηνότερο απο το αντίστοιχο qq. Τωρα με την μειωση της τιμης του s cross και την αύξηση στο qq η διαφορα εχει εκτοξευθεί πάνω απο τα 6.5 χιλ. Φυσικα το qq ειναι συνολικα καλυτερο με κυρία ατού την εξωτερικη εμφανιση , την πιο hitech προσέγγιση , και την μαλακότερη πισω αναρτηση σε σχεση με το σουζουκι.
Για το S-Cross δεν γνωρίζω, αλλά το Vitara στην έκδοση GL+ βγαίνει με μεταλλικό χρώμα γύρω στα 20.500€ την στιγμή που το QQ 1.5 στην έκδοση Energy με μεταλλικό χρώμα βγαίνει στα 20.800€ δηλαδή διαφορά μόλις 300€. Οι κυριότερες διαφορές στον εξοπλισμό (που βρήκα) είναι το δερμάτινο τιμόνι/επιλογέας, ο κλιματισμός (έναντι απλού AC), οι ζάντες αλουμινίου και το σύστημα infotainment. Με το QQ χάνεις 10 ίππους και εξοπλισμό, κερδίζεις σε χώρους και ποιότητα κύλισης.
Τις επιδοσεις του vitara με τον 1.6 δεν τις γνωριζω , αλλα οι επιδοσεις του s cross με τον 1.6 σε σχεση με τον 1.5 qq εχουν μεγάλες διάφορες.
-
Ο χρήστης cac έγραψε:
26590? πέρυσι που κυκλοφόρησε ειχε σχεδον 1500 ευρω λιγότερα! Αντε καλα, μεχρι να ξεβγει το μοντελο θα εχει πιάσει τα 27! Θα μου πεις αφου πουλάει καλα κανουν και τσιμπάνε την τιμη!
καμια αποψη για το μοκκα?Κοιτα το Μοκκα με τον νέο 1.6 εχει φρεσκαριστεί πολυ αποδίδει 136/320 και ειναι ο δυνατότερος ντίζελ της κατηγορίας και προσφέρει καλες επιδοσεις απο οτι βλέπω. Ειναι ποιοτικό μεσα καλα εξοπλισμένο. Με χαλάει το μικρο πορτ μπαγκαζ και χαμηλός προφυλακτήρας. Σε αυτα τα λεφτα + 25 χιλιαρικα θα περίμενα να κυκλοφορηςει το Honda hrv . Καλυτερη εμφανιση καλος κινητήρας, περισσότερος χώρος αποσκευών, ειναι χοντα, δεν ξερω τι θα λεει απο χώρους μεσα.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Τις επιδοσεις του vitara με τον 1.6 δεν τις γνωριζω , αλλα οι επιδοσεις του s cross με τον 1.6 σε σχεση με τον 1.5 qq εχουν μεγάλες διάφορες.
Το vitara με το scross δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Απλά είναι λίγο πιο ελαφρύ το vitara και έχει λίγο περισσότερη ροπή.κατα τα άλλα ίδιοι κινητήρες...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Να προσθέσω τους προβολείς ομίχλης για το vitara
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
καμια αποψη για το μοκκα?Κοιτα το Μοκκα με τον νέο 1.6 εχει φρεσκαριστεί πολυ αποδίδει 136/320 και ειναι ο δυνατότερος ντίζελ της κατηγορίας και προσφέρει καλες επιδοσεις απο οτι βλέπω. Ειναι ποιοτικό μεσα καλα εξοπλισμένο. Με χαλάει το μικρο πορτ μπαγκαζ και χαμηλός προφυλακτήρας. Σε αυτα τα λεφτα + 25 χιλιαρικα θα περίμενα να κυκλοφορηςει το Honda hrv . Καλυτερη εμφανιση καλος κινητήρας, περισσότερος χώρος αποσκευών, ειναι χοντα, δεν ξερω τι θα λεει απο χώρους μεσα.
Πολύ σωστός. Γενικά νομίζω πως το mokka είναι το πιο μικρο από όλα αυτά, αν και ο νέος κινητήρας πρέπει να ναι πολύ καλός. Πάντως αν έχει το ίδιο κιβώτιο με το εταιρικο astra που έχω τώρα, κλαφτα....
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Τις επιδοσεις του vitara με τον 1.6 δεν τις γνωριζω , αλλα οι επιδοσεις του s cross με τον 1.6 σε σχεση με τον 1.5 qq εχουν μεγάλες διάφορες.Υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά υπέρ του Suzuki στις ρεπρίζ κυρίως, οπότε αν θέλει κάποιος αντίστοιχες (ή καλύτερες) επιδόσεις με το QQ θα πρέπει να πάει στο 1.6, το οποίο όμως σημαίνει άλλα 2500€. Το κατά πόσο αξίζει, το κρίνει ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του.
-
Διαβάζω σχόλια μερικών εδώ μέσα και βλέπω πραγματικά αγωνιωδεις προσπάθειες να μειώσουν την αξία του qq. Άλλος συγκρίνει την 1.5 έκδοση κινητήρα (ενώ φορά και 1.6 ντίζελ) με την 1.6 ντίζελ άλλης μάρκας. Άλλος θεωρεί πως η σχέση αξίας τιμής δεν είναι η καλύτερη της αγοράς. Το πιο ωραίο κάποιοι επιμένουν να θέτουν θέματα αξιοπιστίας του κινητήρα όταν όλοι οι κάτοχοι του αυτοκινήτου έχουν ένα διαρκές χαμόγελο σε αυτό το θέμα καθώς προβλήματα κινητήρα δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ. Τελικά οι πολέμιοι εμφανέστατα του qq καταλήγουν πως ένα όχημα που μπορεί να κινείται απρόσκοπτα για πολλές χιλιάδες χλμ είναι τελικά υπερεκτιμημένο. Βέβαια στα νήματα των δικών τους οχημάτων ή αυτών που προμοτάρουν... διαβάζει κανείς απίστευτα πράγματα από κατόχους τους για αεροδυναμικούς θορύβους κροταλίσματα μηχανών και άλλα λοιπά συμπαραμαρτούντα. Η σπουδή να μειωθεί η πραγματική αξία (χρυσή τομή οδικής συμπεριφοράς, ασφάλειας, άνεσης, χώρων) του qq εμένα μου προκαλεί μόνο γέλιο πλέον. Η αισθητική του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα προτερήματα του το κάνει νουμερο 1 στις προτιμήσεις. Ο σχεδιασμός του παραπέμπει καθαρά σε suv ενώ πολλές από τις πραναφερθείσες συγκρίσεις αφορούν υπερυψωμένα πολυμορφικά. Αυτά τα τελευταία μπορεί να είναι πρακτικά όμως έδωσαν εξετάσεις και το ευρύ κοινό δεν τα αποδέχθηκε καθώς (γμτ που να πάρει... το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κλίσεις τα φώτα και να το βλέπεις ίδιο με όλα τα άλλα). Τι σχέση έχουν ας πούμε οι γραμμές του μόκα με αυτές που παραπέμπουν σε ένα suv; ή του sx4; Επειδή οι σχεδιαστές αυτού του τελευταίου το είδαν το κενό αυτό, προσπάθησαν και έφεραν το καινούργιο vitara. Όμως αυτό είναι σαφώς μικρότερο και υποδεέστερο του qq. Εν κατακλείδι το qq όπως και το golf είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Αν σου αρέσει το παίρνεις. Αν δεν σου αρέσει άστο...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Διαβάζω σχόλια μερικών εδώ μέσα και βλέπω πραγματικά αγωνιωδεις προσπάθειες να μειώσουν την αξία του qq. Άλλος συγκρίνει την 1.5 έκδοση κινητήρα (ενώ φορά και 1.6 ντίζελ) με την 1.6 ντίζελ άλλης μάρκας. Άλλος θεωρεί πως η σχέση αξίας τιμής δεν είναι η καλύτερη της αγοράς. Το πιο ωραίο κάποιοι επιμένουν να θέτουν θέματα αξιοπιστίας του κινητήρα όταν όλοι οι κάτοχοι του αυτοκινήτου έχουν ένα διαρκές χαμόγελο σε αυτό το θέμα καθώς προβλήματα κινητήρα δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ. Τελικά οι πολέμιοι εμφανέστατα του qq καταλήγουν πως ένα όχημα που μπορεί να κινείται απρόσκοπτα για πολλές χιλιάδες χλμ είναι τελικά υπερεκτιμημένο. Βέβαια στα νήματα των δικών τους οχημάτων ή αυτών που προμοτάρουν... διαβάζει κανείς απίστευτα πράγματα από κατόχους τους για αεροδυναμικούς θορύβους κροταλίσματα μηχανών και άλλα λοιπά συμπαραμαρτούντα. Η σπουδή να μειωθεί η πραγματική αξία (χρυσή τομή οδικής συμπεριφοράς, ασφάλειας, άνεσης, χώρων) του qq εμένα μου προκαλεί μόνο γέλιο πλέον. Η αισθητική του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα προτερήματα του το κάνει νουμερο 1 στις προτιμήσεις. Ο σχεδιασμός του παραπέμπει καθαρά σε suv ενώ πολλές από τις πραναφερθείσες συγκρίσεις αφορούν υπερυψωμένα πολυμορφικά. Αυτά τα τελευταία μπορεί να είναι πρακτικά όμως έδωσαν εξετάσεις και το ευρύ κοινό δεν τα αποδέχθηκε καθώς (γμτ που να πάρει... το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κλίσεις τα φώτα και να το βλέπεις ίδιο με όλα τα άλλα). Τι σχέση έχουν ας πούμε οι γραμμές του μόκα με αυτές που παραπέμπουν σε ένα suv; ή του sx4; Επειδή οι σχεδιαστές αυτού του τελευταίου το είδαν το κενό αυτό, προσπάθησαν και έφεραν το καινούργιο vitara. Όμως αυτό είναι σαφώς μικρότερο και υποδεέστερο του qq. Εν κατακλείδι το qq όπως και το golf είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Αν σου αρέσει το παίρνεις. Αν δεν σου αρέσει άστο...Spi συμφωνώ σε πολλά από όσα λες για το QQ. Μιας και βρίσκομαι όμως στην διαδικασία επιλογής ανάμεσα σε αυτό και το vitara, θα ήθελα πραγματικά να μου πεις που είναι σαφέστατα υποδεέστερο το vitara; πέραν του καλύτερου εμφανισιακά εσωτερικού και του μεγαλύτερου πορτ μπαγκαζ, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Όσο για την σύγκριση που λες του 1.5 με τον 1.6 άλλων εταιριών είναι όπως λες λανθασμένη, αλλά εν μέρει είναι και αναπόφευκτη, μιας και σε επίπεδα τιμής ο 1.5 είναι εκεί που είναι ο 1.6 (τουλάχιστον στην suzuki). Και όπως όλοι ξέρουμε όταν πας να πάρεις ένα αυτοκίνητο τις συγκρίσεις τις κάνεις με βάσει το πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις και τι παίρνεις με αυτά, ασχέτως αν αυτό είναι σωστό ή όχι. ...
-
Για εμένα, εκείνο το οποίο με εντυπωσίασε το QQ σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που οδήγησα, ήταν η ποιότητα κύλισης και η ηχομόνωση της καμπίνας. Ειδικά το 1.6 το οποίο μάζευε και πολύ πιο εύκολα χιλιόμετρα από το 1.5, πηγαίναμε με 120 και νόμιζα ότι πάω με 70. Όλα τα υπόλοιπα (εκτός του Duster που είναι στο άλλο άκρο) είχαν τόσες αναπηδήσεις, ή θόρυβο που δεν ήταν χάλια, αλλά από την άλλη ήταν σαν να οδηγώ ένα οποιοδήποτε καθημερινό αυτοκίνητο.
Plutare, το QQ το έχεις κάνει test drive;
Επιλογη οικογεινειακού crossover-suv