-
Megane98hp wrote:
Συγνώμη να καταλάβω. Για ποιο κρος μιλάμε ότι είναι vfm?
Με 14000 παίρνετε sedan που χωράει μέσα 38 μαντράχαλους και τα παιδιά τους. Δεν είναι vfm αυτό?
Ναι οκ vfm το Σεντάν αλλά για εμένα δεν υπάρχει αυτή η κατηγορία οχημάτων.
Απόλυτα λογικό για σένα και τον οποιονδήποτε να μην υπάρχει σαν κατηγορία, αλλά στη πράξη υπάρχει, ζει και βασιλεύει και όχι επειδή το λέω εγώ.
Επίσης να πω και κάτι άλλο που διαβάζω πολύ συχνά ότι κατασκευάζται λέει στη Τουρκία. Τι εννοείτε ρε παιδιά όταν το λέτε αυτό ? Επειδή το σεντάν το 'ζω' και μάλιστα έντονα από τότε που κυκλοφόρησε, βλέπω ένα αυτοκίνητο που στη πράξη είναι αξιόπιστο παρόλη τη σκληρή χρήση.
Δεν λέω σε καμιά περίπτωση ότι το εσωτερικό του, τα υλικά του είναι κορυφαίας ποιότητας. Αυτός που θα το επιλέξει όμως θα το ξέρει από την αρχή.
-
Και τι να τους κάνουμε τους 38 μαντράχαλους και τα παιδία τους...Σκέψου να γυρίσεις σπίτι με δαύτους... Τι θα σου πει η γυναίκα;
Ξέρεις πόσο φαγι ζητουν αυτοι.
Εντελός άσχετο το σχόλιο αλλά έχεις δίκιο και απλά το αναφέρω γιατί έχω επενδύσει πολλά χρήματα στη 'μπάκα' μου και το φαγητό είναι ζωτικής σημασίας για μένα.
Βασικά δεν κατάλαβα ούτε εγώ τι έγραψα τώρα αλλά ... χαβαλές να γίνεται.
-
Ε ναι,... Και εγω χαβαλέ... σε πείραζα. Το καταλαβα τι εννοούσες.
-
Ε ναι,... Και εγω χαβαλέ... σε πείραζα. Το καταλαβα τι εννοούσες.
ΕΤΣΙ!!!
-
Για τον κινητήρα 1.6D 130ps πως γίνεται να δηλώνουν ίδιο περίπου 0-100 τα tipo cross και jeep compass?
To Tipo cross 1435kg το Compass 1620kg.
10.5 sec 0-100 δηλώνουν και τα δύο
-
Μήπωτο πιο βαρύ έχει 8αρι κιβωτιο με κοντες πρώτες σχέσεις;
-
Βλέποντας και τα δύο με το μηχανικό 1540 είναι το κομπας 1360 το τιπο. Και όντως δίνουν 10.5 το τιπο 10.6 το τζιπ. Όντως δεν έχει πολύ λογική. Μάλλον υποεκτίμηση στο Φίατ βλέπω.
Στο απλό τιπο με τον 120 και στο προ fl compass επίσης με τον 120 τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά υπέρ του τιπο 9.7 με 11 και έχει σαρωτική επικράτηση σε όλες τις μετρήσεις. Δεν μπορεί ξαφνικά στο κρος και στο fl να πατσισαν έτσι.
https://zeperfs.com/en/duel6143-7014.htm
Φυσικά πάντα παίζει ρόλο και το κιβώτιο.
Δες εδώ με το δικό μου που είναι 100 κιλά ελαφρύτερο και όμως παντού σχεδόν νικάει το τιπο πάντα για τον ίδιο κινητήρα!
https://zeperfs.com/en/duel6143-6682.htm
Κάνει δουλίτσα η φιατ τελικά....
-
-
Το είχα δει το βίντεο αυτό. Καλή δουλίτσα κάνει με μετρήσεις εντός πίστας ο τύπος.
-
Έχοντας οδηγήσει για 4 μέρες ένα fiat Tipo city cross 1.0lt και μετά από 900 χλμ τα οποία έγιναν περίπου 80 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κόνιτσας, κινούμενος 40% ΕΓΝΑΤΙΑ με 120 km/h και τα υπόλοιπα σε ορεινό επαρχιακό δίκτυο έχω καταλήξει στα παρακάτω:
Α. Ιδιαίτερα οικονομικό, μόνο 6lt/100km (υπάρχει φωτώ αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να την ανεβάσω) φορτωμένο με 3 άτομα και αποσκευές.
Β. Πολύ ελαστικός κινητήρας στις μικρές και μέσες ταχύτητες. Χωρίς να έχει τη δύναμη του πετρελαίου, ότι ταχύτητα του έβαζες τραβούσε από χαμηλά. Βέβαια ο κινητήρας είναι λίγος για το βάρος του αυτοκινήτου αλλά για μεταφορά οικογένειας είναι αποδεκτός.
Γ. Ήσυχο αυτοκίνητο με τον κινητήρα να μην ακούγεται.
Δ. Ουδέτερη οδική συμπεριφορά χωρίς εκπλήξεις . Το παραπάνω ύψος είναι καλοδεχούμενο γιατί περνάς άνετα από λακκούβες και πέτρες χωρίς να σκέφτεσαι ότι θα βρει το αμάξι και χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα στις στροφές.
Ε. Χώροι ατελείωτοι. Το προηγούμενο αμάξι μου ήταν Nissan pulsar το οποίο έχει από τα μεγαλύτερα μεταξόνια της κατηγορίας. Το fiat πίσω είναι εξίσου μεγάλο, μπροστά πιο άνετο και το πορτ μπαγκαζ σαφώς μεγαλύτερο.
Στ. Τα πλαστικά που έχει δεν είναι από τα καλύτερα αλλά μέσα στο αμάξι δεν έτριζε τίποτα.
Θεωρώ ότι με τον κινητήρα diesel 1.6 θα είναι το καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο κάτω από 30000 ευρώ για κάποιον που κάνει πάνω από 30000 χιλιόμετρα το χρόνο. Οδήγησα το ford puma 125 ps το οποίο έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά αλλά είναι στενό στο εσωτερικό του. Το C4 diesel καλό αλλά βγαίνει κοντά 30000 και με μικρό πορτ μπαγκαζ. Το xceed 136ps πιο στενό στο εσωτερικό και με πιο μικρό πορτ μπαγκαζ. Το 2008 πετρέλαιο ωραίο και άνετο αλλά 31500.
-
τίμιο αυτοκίνητο και οικονομικο για SUV χωρίς να ιντριγκαρει.
Το απλό tipo που είναι επίσης πολύ τιμιο νομίζω θα πάει καλύτερα. αυτος που ψαχνει για SUV συνήθως ξέρει ότι θα δώσει παραπάνω χρήματα από ενα χαμηλο και είναι διατεθημένος να τα δώσει μόνο αν είναι και λίγο τρεντυ που σε αυτό λείπει νομίζω αλλά μπορει να κάνω και λάθος. εμφανισιακα δεν με τρελαινει αλλά καλη πρόταση την θεωρώ Vfm
-
Τι καλύτερο θεωρείς οτι θα έχει το 'πετρέλαιο';
-
Πήρε κανείς τιμή από μαγαζί για το Κρός;
Με αυτόματο πόσο πάει;
(Tkin αν και μου φαίνεται λίγο ακριβό -όλα ακριβά μου φαίνονται μετά την τιμή που ψώνισα- νομίζω είναι πολύ καλή περίπτωση αν πρόκειται να αλλάξεις το δικό σου. Αλλά πήγαινε σε αυτόματο, είναι άλλη φάση η ροπή του ντίζελ χωρίς τις αλλαγές)
-
Καλημέρα
Θεωρώ ότι το πετρέλαιο θα έχει καλύτερη κατανάλωση από τα 6lt/km (https://www.spritmonitor.de/en/overview/16-Fiat/565-Tipo.html?fueltype=1&constyear_s=2021&powerunit=2) το οποίο είναι σημαντικό δεδομένης και της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου για κάποιον που κάνει πάνω από 30000km το χρόνο. Επιπλέον θα έχει και δυνατότερο τράβηγμα χαμηλά.
-
Καλημέρα piliourits
Έχω παραγγείλει το cross 1.6lt με επιπλέον Ραδιόφωνο 10,25' με Wireless CarPlay/Android Auto, Blind Spot Assist, καθρέπτες στο χρώμα του αυτοκίνητου και Σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Keyless Go). Τελική τιμή όλα μέσα 22500. Όταν έκανα παραγγελία δεν υπήρχε επιλογή αυτόματου κιβωτίου.
-
Με τον 1.0 το οδηγησα και εγώ με συνοδηγό και άδειο εντάξει κινείται αξιοπρεπώς αλλά μέχρι εκεί. Επίσης είναι μόνο 5ταχυτο.
Το 1.6 130 320 ντίζελ από τις 1500 είναι άλλη ιστορία πολύ καλύτερα τραβήγματα ειδικά φορτωμένο σε σχέση με το 1.0 που θα ξελιγωνεται και φυσικά 6ταχυτο.
Είναι τιμια επιλογή εδώ που έφτασαν οι τιμές για το κρος αφού με 22.000 παίρνεις από τους καλύτερους ντίζελ της κατηγορίας καλούς χώρους πίσω και αποσκευών , καλή απόσταση από το έδαφος καλή εξωτερική εμφάνιση , φουλ εξοπλισμό που σε άλλα της κατηγορίας θες άλλο ένα ταληρο.
Και εσωτερικα μόνο οι πόρτες είναι μέτριες σε ποιότητα τα υπόλοιπα πλαστικά είναι αποδεκτά περνάνε την βάση.
Αυτόματο δεν δίνει.
Πηλιου αν προχωρούσα τώρα σε αμάξι στα λεφτά αυτά μάλλον μονόδρομος θα ήταν το Φίατ δεν βλέπω κάποιο που να δίνει περισσότερα στην κατηγορία του.
-
REALZEUS wrote:
Με τον 1.0 το οδηγησα και εγώ με συνοδηγό και άδειο εντάξει κινείται αξιοπρεπώς αλλά μέχρι εκεί. Επίσης είναι μόνο 5ταχυτο.
Το 1.6 130 320 ντίζελ από τις 1500 είναι άλλη ιστορία πολύ καλύτερα τραβήγματα ειδικά φορτωμένο σε σχέση με το 1.0 που θα ξελιγωνεται και φυσικά 6ταχυτο.
Είναι τιμια επιλογή εδώ που έφτασαν οι τιμές για το κρος αφού με 22.000 παίρνεις από τους καλύτερους ντίζελ της κατηγορίας καλούς χώρους πίσω και αποσκευών , καλή απόσταση από το έδαφος καλή εξωτερική εμφάνιση , φουλ εξοπλισμό που σε άλλα της κατηγορίας θες άλλο ένα ταληρο.
Και εσωτερικα μόνο οι πόρτες είναι μέτριες σε ποιότητα τα υπόλοιπα πλαστικά είναι αποδεκτά περνάνε την βάση.
Αυτόματο δεν δίνει.
Πηλιου αν προχωρούσα τώρα σε αμάξι στα λεφτά αυτά μάλλον μονόδρομος θα ήταν το Φίατ δεν βλέπω κάποιο που να δίνει περισσότερα στην κατηγορία του.
Είναι τρομερό value for money με πραγματικά εντυπωσιακούς χώρους, ένα κλικ κάτω από C4 όμως, για κάποιον που ψάχνει φθηνό crossover. Το Bayon - σαν μικρότερο - ένα click κάτω και από το Fiat.
-
Καμια σχεση. Πολλά κλικς κάτω το Bayon. Το ένα ειναι c hatch με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το c4 σαφέστατα θα είναι πολλά κλικς καλύτερο και πιο εκλεπτυσμένο αλλά και πολύ πιο ακριβό.
Γενικα το c4 αν ρίξει τις τιμές του είναι ίσως το καλύτερο οικογενειακό αυτή την στιγμή.
Αντίστοιχα το focus για πιο σπορτιφ αίσθηση και η corolla για το υβριδικο της συστημα.
Αυτοί εινακ οι κεντρικοί πλανήτες στην αγορά και ολα τα αλλα δορυφόροι γυρω τους
-
Tkin73 wrote:
REALZEUS wrote:
Αυτόματο δεν δίνει.
Είναι τρομερό value for money με πραγματικά εντυπωσιακούς χώρους, ένα κλικ κάτω από C4 όμως, για κάποιον που ψάχνει φθηνό crossover. Το Bayon - σαν μικρότερο - ένα click κάτω και από το Fiat.
Σε απτή ποιότητα το c4 είναι καλύτερο καθώς είναι και ξεκάθαρα ακριβότερο ειδικά αν βάλεις τον εξοπλισμό του τιπο.
Το τιπο είναι πιο άνετο πίσω και σε αποσκευές και με δυνατότερο ντίζελ, σε επιδόσεις πρέπει να είναι ανταγωνιστικα
-
Ωραίο αμάξι αλλά Μεγάλο φάουλ η έλλειψη αυτόματου... δεν μπαίνει το Aisin ή δεν θέλει η Stelantis να σπάσει την αγορά; ας κρατούσαν το διπλοσύμπλεκτο δεν νομίζω να είχαν πρόβλημα με τα όρια εκπομπών. Σε αυτά τα λεφτά μπορεί κάποιος να πάρει Kamiq αλλά... DSG! Οπότε μένει το Tipo Cross σαν καλή αγορά. Ίσως όταν βγουν εποχιακές προσφορές πουλήσει πολύ καλύτερα.
Fiat Egea - Tipo