-
Αν μου επιτρέπεις να επέμβω (γιατί διακρίνω μια επιφυλακτικότητα/εχθρότητα σε άλλα θέματα συζήτησης) το Tipo είναι ένα καλό φθηνό αυτοκίνητο, το είχα κι εγώ στα υπ' όψιν σαν εναλλακτική πριν βρω τη προσφορά στο Aircross, και μου είχε πάει ο νους ότι αυτό κοιτούσες, αλλά πιστεύω πως με τον κινητήρα & εξοπλισμό που το σκέφτεσαι, είναι ένα σαφώς υποδεέστερο αμάξι του Citroen που έχεις. Τέλειο ίσως για φθηνή μετακίνηση απ' το Α στο Β σημείο, αλλά ούτε σαν τιμόνι ή ανάρτηση θα σε ενθουσιάσει, δεν είναι σαν τα παλιά Φιατ που ήταν πολλές φορές υποδειγματικά στις αστικές μετακινήσεις (ενώ το Panda ας πούμε παραμένει τέτοιο).
Αν δεν χάσεις λεφτά, δηλαδή όσο πουλήσεις το citroen να πληρώσεις το Fiat χωρίς να δώσεις φράγκο παραπάνω, τότε ΟΚ (αν και στο συνολικό ποσό που έχεις ξοδέψει θα σου μείνει ένα υποδεέστερο αμάξι). Θα είχε νόημα ίσως να πάρεις το μικρό πετρέλαιο που είναι απ' τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα στην αγορά σήμερα και με κινητήρα, αν όχι 'σκυλί' που κυκλοφορέι πολλά χρόνια και δεν έχει μυστικά ή τρελά κόστη συντήρησης-επισκευής, ώστε να κερδίσεις λεφτά μακροχρόνια (αν και στην Αθήνα πάντα υπάρχει το ρίσκο απαγόρευσης, κι εσύ αν 'σου κάνει' θα το κρατήσεις πολλά χρόνια).
Αν δεν βρίσκεις test drive πήγαινε ζήτα να νοικιάσεις για μια-δυο μέρες το αμάξι, θα βρεις πολύ φθηνά αυτή την εποχή και σίγουρα θα το έχουν οι εταιρείες ενοικίασης, είναι απ΄ τα πιο διαδεδομένα μοντέλα, και το πετρέλαιο και σε βενζίνη. Οι μάντρες γύρω απ' το αεροδρόμιο (όχι μέσα) φαντάζομαι θα βαράνε μύγα τελείως αυτή την εποχή, αν τους κάνεις κανα δυο τηλέφωνα και εξηγήσεις τί θες ίσως μπορούν να στα βρουν και τα δυο να τα δοκιμάσεις πριν αγοράσεις.
-
Παίζει και η φθηνότερη λύση του να βάλεις κανένα σετ πιο σφιχτές αναρτήσεις (ρυθμιζόμενες) στο C3. Ναι ακούγεται λίγο over the top, είναι όμως πιο απλό και φθηνό από το να αλλάζεις ολόκληρο αμάξι!!!!
-
Ο κάκτος καταργήθηκε , οπότε μόνο ότι έχει ξεμείνει . Αν έχει ξεμείνει .
Πάντως στην έκθεση της Ωμέγα δεν είχαν κανένα .
-
Αν δεν χάσεις λεφτά, δηλαδή όσο πουλήσεις το citroen να πληρώσεις το Fiat χωρίς να δώσεις φράγκο παραπάνω, τότε ΟΚ (αν και στο συνολικό ποσό που έχεις ξοδέψει θα σου μείνει ένα υποδεέστερο αμάξι).
Κανονικά θα πρέπει να του περισσέψουν χρήματα, με τίποτα να μην έρθει μια ή άλλη (πόσο μάλλον να χάσει). Το Tipo που κοιτάει έχει €12.800 και το Aircross φεύγει άνετα στα €15.000, εγώ θα έλεγα και €16.000 ίσως.
-
Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνω ότι το C3 Aircross ήταν λανθασμένη επιλογή. Το Cactus θα ήταν καλύτερο, αλλά δεν ήταν φθηνότερο από το Aircross κάνα 2 χρόνια πριν και δεν είμαι και σίγουρος ότι πραγματικά θα ήταν ικανοποιητικό για τα γούστα σου.
Τώρα να 'εκθειαζουμε' τα απλά 206 και Saxo του παρελθόντος νομίζω είναι κάπως περίεργο τουλάχιστον. Έχω ακόμη τα 2 αυτά αυτοκίνητα (1.4 και 1.1) και σε σχέση με το 2008 είναι σαν αυτοκίνητα των Flintstones!
Γιατί δεν κοιτάς κάνα 307-308 μεταχειρισμένο;
-
Ο κάκτος καταργήθηκε , οπότε μόνο ότι έχει ξεμείνει . Αν έχει ξεμείνει .
Πάντως στην έκθεση της Ωμέγα δεν είχαν κανένα .
Έτσι το ανέφερα. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το εσωτερικό του. Αν μου άρεσε θα το είχα αγοράσει αντί του Aircross.
-
piliourits wrote:
Αν δεν χάσεις λεφτά, δηλαδή όσο πουλήσεις το citroen να πληρώσεις το Fiat χωρίς να δώσεις φράγκο παραπάνω, τότε ΟΚ (αν και στο συνολικό ποσό που έχεις ξοδέψει θα σου μείνει ένα υποδεέστερο αμάξι).
Κανονικά θα πρέπει να του περισσέψουν χρήματα, με τίποτα να μην έρθει μια ή άλλη (πόσο μάλλον να χάσει). Το Tipo που κοιτάει έχει €12.800 και το Aircross φεύγει άνετα στα €15.000, εγώ θα έλεγα και €16.000 ίσως.
Και υπολόγισε και την ανταλλαγή του 206 που όλο και κάτι θα πιάσει.
Βασικά για το Aircross περιμένω την Spotawheel. Θέλω να δω τι τιμή θα μου πούνε.
-
Storm wrote:
Σε ευχαριστώ!
Πρέπει να το κάνω test drive για να δω λίγο το πάτημά του. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχει ανάρτηση και πάτημα CITROEN.
στο aircross σε πιάνει αυτή η ζαλάδα-ναυτία που έπιανε και εμένα στην C4 II 1.6 hdi ???
Αυτός ήταν και ο λόγος που την πούλησα στους 7 μήνες και το ότι ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο που δεν μπορούσα να αντιληφθώ τον όγκο του...
Ακριβώς το ίδιο ενιωθα και εγώ...Την είχε ένας φίλος μου εταιρικό .
-
Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνω ότι το C3 Aircross ήταν λανθασμένη επιλογή. Το Cactus θα ήταν καλύτερο, αλλά δεν ήταν φθηνότερο από το Aircross κάνα 2 χρόνια πριν και δεν είμαι και σίγουρος ότι πραγματικά θα ήταν ικανοποιητικό για τα γούστα σου.
Τώρα να 'εκθειαζουμε' τα απλά 206 και Saxo του παρελθόντος νομίζω είναι κάπως περίεργο τουλάχιστον. Έχω ακόμη τα 2 αυτά αυτοκίνητα (1.4 και 1.1) και σε σχέση με το 2008 είναι σαν αυτοκίνητα των Flintstones!
Γιατί δεν κοιτάς κάνα 307-308 μεταχειρισμένο;
Το Cactus αναφέρθηκε στα πλαίσια της πλάκας. Δεν μου αρέσει το εσωτερικό του.
Το Aircross εμένα δεν με έχει πείσει σε κάποια θέματα. Και δεν εννοώ οδηγική συμπεριφορά, τιμόνι κλπ... Ας πούμε ότι αυτά είναι καθαρά θέμα πως οδηγεί ο καθένας.
Αλλά το Aircross δεν πρόκειται να το 'εκθειάσω' όταν δεν με πείθει σε πολύ σημαντικά (για μένα) θέματα.
Μην κοιτάς που δεν τα γράφω εδώ μέσα αναλυτικά και διαρκώς να επαναλαμβάνομαι. Δεν θέλω να προκαλώ διαμάχες και κόντρες. Για αυτό τα κρατώ για τον εαυτό μου και γράφω μόνο τα βασικά.
Λάθος επιλογή δεν ήταν και δεν είναι. Απλά για μένα η οδήγηση ενός αυτοκινήτου πάντα έπρεπε να μου προσφέρει μερικά στοιχεία που τα θεωρώ απολύτως απαραίτητα.
Όταν αυτά τα στοιχεία διαπιστώνω ότι δεν μου προσφέρονται χαλιέμαι και τελικά δεν γουστάρω να οδηγώ. Το θεωρώ αγγαρεία.
Θα σου δώσω και ένα παράδειγμα που το έχω αναφέρει χιλιάδες φορές εδώ μέσα. Αν δεν μπορώ να ακούσω την μουσική όπως εγώ γουστάρω, όπως εγώ θέλω, τότε χαλιέμαι εντελώς και αποφεύγω να οδηγώ το αυτοκίνητο και οδηγώ κάποιο άλλο π.χ. το 206. Και διάφορα άλλα τέτοια.
-
Αν μου επιτρέπεις να επέμβω (γιατί διακρίνω μια επιφυλακτικότητα/εχθρότητα σε άλλα θέματα συζήτησης) το Tipo είναι ένα καλό φθηνό αυτοκίνητο, το είχα κι εγώ στα υπ' όψιν σαν εναλλακτική πριν βρω τη προσφορά στο Aircross, και μου είχε πάει ο νους ότι αυτό κοιτούσες, αλλά πιστεύω πως με τον κινητήρα & εξοπλισμό που το σκέφτεσαι, είναι ένα σαφώς υποδεέστερο αμάξι του Citroen που έχεις. Τέλειο ίσως για φθηνή μετακίνηση απ' το Α στο Β σημείο, αλλά ούτε σαν τιμόνι ή ανάρτηση θα σε ενθουσιάσει, δεν είναι σαν τα παλιά Φιατ που ήταν πολλές φορές υποδειγματικά στις αστικές μετακινήσεις (ενώ το Panda ας πούμε παραμένει τέτοιο).
Αν δεν χάσεις λεφτά, δηλαδή όσο πουλήσεις το citroen να πληρώσεις το Fiat χωρίς να δώσεις φράγκο παραπάνω, τότε ΟΚ (αν και στο συνολικό ποσό που έχεις ξοδέψει θα σου μείνει ένα υποδεέστερο αμάξι). Θα είχε νόημα ίσως να πάρεις το μικρό πετρέλαιο που είναι απ' τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα στην αγορά σήμερα και με κινητήρα, αν όχι 'σκυλί' που κυκλοφορέι πολλά χρόνια και δεν έχει μυστικά ή τρελά κόστη συντήρησης-επισκευής, ώστε να κερδίσεις λεφτά μακροχρόνια (αν και στην Αθήνα πάντα υπάρχει το ρίσκο απαγόρευσης, κι εσύ αν 'σου κάνει' θα το κρατήσεις πολλά χρόνια).
Αν δεν βρίσκεις test drive πήγαινε ζήτα να νοικιάσεις για μια-δυο μέρες το αμάξι, θα βρεις πολύ φθηνά αυτή την εποχή και σίγουρα θα το έχουν οι εταιρείες ενοικίασης, είναι απ΄ τα πιο διαδεδομένα μοντέλα, και το πετρέλαιο και σε βενζίνη. Οι μάντρες γύρω απ' το αεροδρόμιο (όχι μέσα) φαντάζομαι θα βαράνε μύγα τελείως αυτή την εποχή, αν τους κάνεις κανα δυο τηλέφωνα και εξηγήσεις τί θες ίσως μπορούν να στα βρουν και τα δυο να τα δοκιμάσεις πριν αγοράσεις.
Στο φόρουμ κουβέντα κάνουμε, ούτε εχθρότητες, ούτε αντιπαλότητες.
Το Tipo φίλε piliourits δεν ήξερα καν ότι κυκλοφορεί ακόμη. Κατά λάθος είδα σε αγγελία του car.gr, το φτηνό street και διαπίστωσα αυτά που διαπίστωσα.
Πάρα πολλές φορές εδώ μέσα έχω γράψει ότι αδιαφορώ για στοιχεία εξοπλισμού ή για χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου που άλλοι εκστασιάζονται και τρελαίνονται από ευτυχία.
Άρα η λέξη 'υποδεέστερο' το Tipo από το Aircross έχει να κάνει με τι ζητάει τελικά ο καθένας μας από ένα αυτοκίνητο.
-
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις τι ακριβώς σε ενοχλεί στο Αιρκρος ..
Αλλωστε εμείς εδώ δεν μαλώνουμε , απλά συζητάμε .
Για τις κλίσεις και τις μαλακές αναρτήσεις , είναι γνωστό . Τώρα ζαλάδα , ναι θα μπορούσα να την δεχθώ , αν κάποιος έχει μάθει σε σπαστήρια μέσης που δεν έχουν κλίσεις . Αλλά πάλι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός , ιδιαίτερα σε τέτοια θέματα που είναι εντελώς προσωπικά .
-
Καταιγίδα, επειδή είσαι λίγο 'περίεργος' όσον αφορά τα θέλω σου και τα κριτήρια και οι απαιτήσεις σου φαίνονται να αποκλίνουν από αυτά του μέσου αγοραστή (και τα λέω αυτά χωρίς αρνητικό ή θετικό πρόσημο), πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις εκτεταμένο test drive στο Tipo προτού προβείς στην αγορά. Αλλιώς ρισκάρεις σοβαρά να απογοητευτείς πάλι...
-
Το Tipo δεν το έχω αγοράσει ακόμη και δεν ξέρω αν θα το αγοράσω.
Με ενδιαφέρει ότι δεν έχω διάθεση να χρησιμοποιώ το Aircross.
Και έχω ένα καινούριο αυτοκίνητο που 'σαπίζει' σε μία πυλωτή.
Η διάθεση προκύπτει από τι ζητάει ο καθένας από ένα αυτοκίνητο. Άλλος κάθεται και ασχολείται με το Android και κάνει αναβαθμίσεις, άλλος κοιτά τα LED φώτα και νοιώθει περήφανος, εγώ κοιτώ άλλα πράγματα.
Το τι κοιτώ το έχω επαναλάβει χιλιάδες φορές στο φόρουμ. Δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνομαι συνέχεια.
Από εκεί και πέρα κοιτώ και άλλα αυτοκίνητα στην μικρομεσαία κατηγορία αλλά μέχρι στιγμής κανένα δεν μπορώ να το δω και σαν καθημερινό μεταφορικό μέσο. Κανένα απολύτως.
Στην κατηγορία των σούπερ μίνι υπάρχουν αρκετά που μου αρέσουν (άλλωστε αυτή είναι η αγαπημένη μου κατηγορία) αλλά δεν μπορώ να αγοράσω σούπερ μίνι το κέρατό μου μέσα!!!!!!!!
Άι σιχτίρ και οι πολυκατοικίες και τα κοινόβια και οι διαχειριστές και οι σκατόγριες και όλοι!!!!!!!
-
Στην κατηγορία των σούπερ μίνι υπάρχουν αρκετά που μου αρέσουν (άλλωστε αυτή είναι η αγαπημένη μου κατηγορία) αλλά δεν μπορώ να αγοράσω σούπερ μίνι το κέρατό μου μέσα!!!!!!!!
Άι σιχτίρ και οι πολυκατοικίες και τα κοινόβια και οι διαχειριστές και οι σκατόγριες και όλοι!!!!!!!
Πάρε βρε το σουπερμίνι που σου αρέσει και χέστους όλους τους άλλους. Μην προσαρμόζεις τη ζωή σου στους 'περιορισμούς' που σου θέτει το περιβάλλον σου. Εξάλλου μπορείς να παρκάρεις το σουπερμίνι σου 30 πόντους πιο έξω και να καλύπτει τον ίδιο χώρο στην πυλωτή που θα κάλυπτε ένα μικρομεσαίο. Κι αν σου πουν γιατί παρκάρεις έτσι, πες ότι έχεις πρόβλημα με τη μέση σου και χρειάζεσαι άπλα για να βγάζεις τα ψώνια σου από το πορτμπαγκάζ.
-
στορμυ εγω θα το πω, παρε κανενα βιτ τετρα μουτουχου βενζινα, ακομη και ατουρμπιστο, εχει ουσια αμπλιμπλικωτη... και βασικα αν εχεις τα γκατς να πας για μονο ουσια, παρε εν γκραντ βιταρα 1.6 του 01-04 με αεριο και τελειωσες.
-
Μωρέ τα βουνά θα πάρω να πάω σε ένα σπήλαιο να ζήσω...
-
Storm wrote:
Πάρε βρε το σουπερμίνι που σου αρέσει και χέστους όλους τους άλλους. Μην προσαρμόζεις τη ζωή σου στους 'περιορισμούς' που σου θέτει το περιβάλλον σου. Εξάλλου μπορείς να παρκάρεις το σουπερμίνι σου 30 πόντους πιο έξω και να καλύπτει τον ίδιο χώρο στην πυλωτή που θα κάλυπτε ένα μικρομεσαίο. Κι αν σου πουν γιατί παρκάρεις έτσι, πες ότι έχεις πρόβλημα με τη μέση σου και χρειάζεσαι άπλα για να βγάζεις τα ψώνια σου από το πορτμπαγκάζ.
Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα δεν θα πούλαγα το FABIA...
-
Ας επιστρέψουμε στο θέμα...
Νέο Fiat Tipo σύντομα Ελλάδα... Επίσημα η αντιπροσωπεία θα το φέρει το 1ο δίμηνο του 2021... Μια χαρά.
Άντε να δούμε τιμές, εκδόσεις κλπ...
https://traction.gr/neo-fiat-tipo-cross-to-pio-peripeteiodes/
-
Ποιο tipo ρε παιδια, απορω πως καθεστε και ασχολειστε με τουρκικα αυτοκινητα, egea - αιγαιο δηλαδη προπαγανδα των τουρκων οτι ειναι δικο τους και το αιγαιο. Στον φιλο στορμ δεν φταινε τα αυτοκινητα, μαλλον τον τρωνε τα ρουχα του ενα πραμα. Μετα απο τεραστια ερευνα ειχε παρει το τρομερο fabia, το εδωσε στα μουλωχτα. Μετα απο ερευνα πηρε το aircross που το εβγαλε αυτοκινητο ζαλαδας, και απολαμβανει βολτες με αρχαιο 206. Τωρα ρωταει ολο το φορουμ για το τουρκικο. Θα το παρει και αυτο και θα το δωσει μετα απο ενα χρονο αφου θα του φανει στραβο και αναποδο. Και ολα αυτα και 1500χμ το χρονο...Δηλαδη τι να πεις....
-
Χε!χε! σωστός ο SportDna! Στα μουλωχτά ... και κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως δώσω και αναφορά εδώ μέσα...!...
Fiat Egea - Tipo