-
Να πας οπωσδήποτε να την οδηγήσεις για να σιγουρευτείς ότι 'σου κάνει'!
Όσο για το outsider...αφού δε βρήκες κάτι μέχρι στιγμής, λογικά δε θα βρεις εκτός κ αν περιμένεις κάποιους μήνες μέχρι να φτάσουν τα νέα megane και astra.
Αν πας σε μη μεταλλικό, οι πωλητές προτείνουν ξεκάθαρα το λευκό. Ιδίως στην έκδοση με το m pack,η αντίθεση ομορφαίνει το αμάξι αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος για να το προτιμήσεις.
Ρώτα πάντως και για το m pack, έχουν κάποιο προωθητικό που ίσως να σε ενδιαφέρει. -
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Μη μεταλλικό άστο. Μεταλλικό για να κρατήσει χρόνια.Δεν ισχύει αυτό.
-
Τελικά η BMW υπήρχε ετοιμοπαράδοτη;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μη μεταλλικό άστο. Μεταλλικό για να κρατήσει χρόνια.
Δεν ισχύει αυτό.
Πες μου κι όλας πως θαμπώνει το ίδιο εύκολα το μεταλλικό χρώμα με το απλό
-
Το αν είναι ένα χρώμα μεταλλικό ή όχι δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα του. Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά του μεταλλικού; Βάζουν μέσα στην μπογιά ρινίσματα μετάλλων τα οποία λαμπιρίζουν στον φως! Οι όποιες διαφορές προκύπτουν από τα ίδια τα χρώματα (κάποια χρώματα ξεθωριάζουν ευκολότερα) και από την διαδικασία της βαφής (π.χ. 2 στρώματα, 3 στρώματα, διπλό βερνίκι κλπ).
Γενικά πάντως έχω παρατηρήσει ότι έχεις προκαταλήψεις προηγούμενων δεκαετιών γύρω από το αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το αν είναι ένα χρώμα μεταλλικό ή όχι δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα του. Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά του μεταλλικού; Βάζουν μέσα στην μπογιά ρινίσματα μετάλλων τα οποία λαμπιρίζουν στον φως! Οι όποιες διαφορές προκύπτουν από τα ίδια τα χρώματα (κάποια χρώματα ξεθωριάζουν ευκολότερα) και από την διαδικασία της βαφής (π.χ. 2 στρώματα, 3 στρώματα, διπλό βερνίκι κλπ).Γενικά πάντως έχω παρατηρήσει ότι έχεις προκαταλήψεις προηγούμενων δεκαετιών γύρω από το αυτοκίνητο...
Στην απλή βαφή μπαίνει απλή βαφή. Συνήθως αστάρωμα, βάψιμο (μία στρώση) και βερνίκωμα (αν η λαμαρίνα είναι καινούργια, αλλιώς μπορεί να χρειασθεί και στοκάρισμα σε κάποια σημεία). Στα μεταλλικά μπαίνει σκόνη μετάλλου σε αναλογία σκόνη μετάλλου προς σκόνη μπογιάς 1/50. Μπορεί αν θέλει ο πελάτης να αυξήσει την αναλογία του μετάλλου. Συνήθως στο μεταλλικό βάψιμο, γίνονται δύο στρώσεις μπογιάς. Μιλάμε για αυτοκίνητα μεσαίας οικονομικά κατηγορίας. Η Mercedes στις αρχές του 2000 χρησιμοποίησε ceramic nano-particles για να μη χαράσσει εύκολα το βερνίκι. Αλλά το σταμάτησε. Πάντως προσφέρει με το ανάλογο κόστος βερνίκι με μεγαλύτερη αντιχαρακτική ικανότητα.
Οι βαφές απλές και μεταλλικές με την πάροδο του χρόνου 'ανοίγουν' ή και ξεθωριάζουν (υπεριώδης ακτινοβολία, όξινη βροχή, ατμοσφαιρική ρύπανση). Στο μεταλλικό επειδή υπάρχει μέσα το μέταλλο το οποίο αντανακλά το φως, το γυάλισμα δε χάνεται εύκολα (αντοχή στο χρόνο που την πληρώνεις).Στην απλή βαφή το γυάλισμα μπορεί να χαθεί πιο εύκολα. Ειδικά στην απλή βαφή, γρατσουνιές, θολούρες από περιττώματα πουλιών φαίνονται πιο εύκολα γιατί το χρώμα δεν γυαλίζει όπως στο μεταλλικό.
Αυτά με τα χρώματα. Το μεγάλο πρόβλημα που είχαν κάποιες εταιρίες ήταν στο βερνίκι. Και σε απλές και σε μεταλλικές μπογιές, έσκαζε το βερνίκι με αποτέλεσμα να μένει εκτεθειμένη η μπογιά (απλή ή μεταλλική).
Σχετικά με την διαφορά ποιότητας. Φυσικά και υπάρχει διαφορά αφού στη βαφή μπαίνει μέσα και το μέταλλο (ανεβάζοντας την ποιότητας) + τη διπλή στρώση. Αν δε μπορείς να το δεχτείς εντάξει....
Δεν είναι κακό να έχει κάποιος απλή βαφή. Και τις δύο αν τουλάχιστον τις κερώνει συχνά θα τις χαίρεται για καιρό. Αν έχει παραπάνω χρόνο μπορεί να χρησιμοποιήσει πηλό, glazes, κλπ κλπΥ.Γ.
Υπάρχει και ένα καλό άρθρο εδώ για τις μεταλλικές βαφές. Έχουν και τα κακά τους. Δυσκολότερη διόρθωση μικρογρατζουνιών, 'σβησίματος' του χρώματος ή επαναβαφής αν και με το φασματογράφο μπορείς να το πετύχεις. Λέει και γιατί και πόσο κοστίζει στην Αμερική μια απλή και μια μεταλλική βαφή.
http://www.carsdirect.com/car-maintenance/7-pros-and-cons-of-metallic-car-paint
Και επειδή είμαι αν θέλει ο mod ας βάλει το μήνυμα στον κατάλληλο τοπικό -
Βρήκα μια προσφορά με ηλιοροφή για την 116d.
Αξίζει λέτε η ηλιοροφή ή γενικά έχουν θέματα.
Δεν ξέρω έχω ακούσει διάφορα περίεργα. -
Δεν εχει κανενα απολυτως θεμα. Εγω σε ολα μου τα αυτοκινητα ειχα ηλιοροφη και αυτο λογο τσιγαρου
-
Πολυ παλια καποιες ηλιοροφες εμπαζαν νερο λογο ελλατωματικων λαστιχων αλλα πλεον δεν εχω ακουσει κατι.
-
Πάνε πολλά χρονια που δεν έχουν ακουστεί θέματα.. Και αυτά τότε ηταν κυριως σε κάποιες που έβαζαν εδω τρυποντας εκ των υστέρων ουρανό.
Ειναι υπέροχη αίσθηση και ειναι ένα ακομα που μου λείπει απο το rav -
H ηλιοροφή είναι το τελευταία που πρέπει να σε απασχολεί! Άμα είναι καλή η προσφορά ... βουρ για 116d!!
-
Τέλος, το έκλεισα, με την ηλιοροφή.
Thnx το forum για τις πληροφορίες! -
Κ Α Λ Ο Ρ Ι Ζ Ι Κ Η
-
καλορίζικο!
Πήρες μεταλλικο χρώμα; -
Ο χρήστης ΛΑΜΙΝ έγραψε:
Κ Α Λ Ο Ρ Ι Ζ Ι Κ Ηκαλορίζικο!
Πήρες μεταλλικο χρώμα;Να 'στε καλά, ευχαριστώ.
Όχι, σε άσπρο την πήρα. -
το καλυτερο πηρες. Κι εγω στην F30 το ιδιο χρωμα. Καλους δρομους!Ειχα βαλει φωτο. Βάλε και εσυ να καμαρωσουμε την κουκλα!
-
Την παρέλαβα. Δεν την έχω χαρεί ακόμα, αλλά έρχεται σκ.
Καμιά συμβουλή για τώρα στην αρχή;
Thanks. -
Καλοτάξιδη η Γερμανιδούλα!Βάλε φωτο από τις πρώτες βόλτες του ΣΚ
-
Ο χρήστης den_exo_idea έγραψε:
Καμιά συμβουλή για τώρα στην αρχή;Διάβασε καλά το manual και δοκίμασε στην πράξη πως δουλεύουν τα συστήματα για τα οποία διάβασες.
-
Ο χρήστης den_exo_idea έγραψε:
Τέλος, το έκλεισα, με την ηλιοροφή.
Thnx το forum για τις πληροφορίες!καλοτάξιδο.....
σε τι τιμούλα το πήρες (αν επιτρέπεται!);
Επιλογή μικρομεσαίου πετρέλαιο