-
Είμαι ανάμεσα σε
Leon 1.6 tdi 105 hp
Giulietta 1.6 JTDM-2 105 hp
BMW 116d EfficientDynamics 5dΠιο πολύ ανάμεσα σε Alfa και BMW είμαι. Αν και έχω και τη σκέψη να πάω στο Leon σαν πιο οικονομική λύση.
-
Είμαι ανάμεσα σε
Leon 1.6 tdi 105 hp
BMW 116d EfficientDynamics 5dΠιο πολύ ανάμεσα σε Alfa και BMW είμαι. Αν και έχω και τη σκέψη να πάω στο Leon σαν πιο οικονομική λύση.
-
Είμαι ανάμεσα σε
Leon 1.6 tdi 105 hp
-
Καλωσόρισες στο forum!
Μιλάς για καινούριο αμάξι;Αν ναι,ίσως να παίξει κάποιο ρόλο στην απόφασή σου ότι η Giulietta είναι μοντέλο κάποιων ετών ενώ η 116d facelift είναι ολοκαίνουρια,έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγες μέρες.Από την άλλη όμως η Giulietta είναι ετοιμοπαράδοτη και αισθητά φτηνότερη,κοντά στα 4 χιλιάρικα πρέπει να κυμαίνεται η διαφορά τους.
Τι οδηγός είσαι και τι θα σε ενδιέφερε πιο πολύ από το νέο σου αμάξι...επιδόσεις,χώροι,αξιοπιστία,μεταπώληση; -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Καλωσόρισες στο forum!
Μιλάς για καινούριο αμάξι;Αν ναι,ίσως να παίξει κάποιο ρόλο στην απόφασή σου ότι η Giulietta είναι μοντέλο κάποιων ετών ενώ η 116d facelift είναι ολοκαίνουρια,έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγες μέρες.Από την άλλη όμως η Giulietta είναι ετοιμοπαράδοτη και αισθητά φτηνότερη,κοντά στα 4 χιλιάρικα πρέπει να κυμαίνεται η διαφορά τους.
Τι οδηγός είσαι και τι θα σε ενδιέφερε πιο πολύ από το νέο σου αμάξι...επιδόσεις,χώροι,αξιοπιστία,μεταπώληση;Καλώς σας βρήκα. Σας διαβάζω καιρό πάντως, απλά τώρα ήρθε η ώρα για αυτοκίνητο...
Ετοιμοπαράδοτες μου είπανε είναι και οι BMW.
Γενικά θέλω αμάξι να το οδηγάω και όχι να είναι στον αυτόματο. Χώροι δε με πολυνοιάζουν. Και με τη BMW καλυμμένος θα είμαι. Το χω σκεφτεί και γω αυτό που λες για τη BMW, πως είναι νέο μοντέλο Περίμενα την alfa την collezione με τα 120 άλογα, αλλά μου είπανε πως Ελλάδα δε θα παίξει. Εξωτερικά η προ facelift έκδοση BMW κάτι με χαλούσε. Τώρα μου κάθεται πιο καλά - μου αρέσει αρκετά. Εσωτερικά, οκ η BMW πολύ ανώτερη από alfa. Στα 3 χιλιάρικα μου είπανε τη διαφορά για τη βασική έκδοση πάντα.ΥΓ: To Leon δεν τα πλησιάζει καν τα άλλα δύο λες ε;
-
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες καινούριες 116d.Εγώ την Τρίτη που μίλησα με Αθηναίο αντιπρόσωπο,μου είπαν για αναμονή περίπου 40-50 ημερών για λευκή 116d με mpack.
Για την 116d f/l σου έδωσαν δηλαδή τιμή κοντά στα 23;Με τι εξοπλισμό;
Αν όντως υπάρχει ετοιμοπαράδοτη να πας να την οδηγήσεις να δεις πώς θα σου φανεί.Και εμένα μου αρέσει εξωτερικά αλλά αφενός οι χώροι και αφετέρου δύο δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ''οριακό σε δύναμη κινητήρα'',με έκαναν να διατηρώ επιφυλάξεις.Άσε που με την επικείμενη μείωση του ΦΠΑ,δεν κουνάω ρούπι προς το παρόν!
Η Giulietta πάλιωσε στα δικά μου μάτια,δεν ξέρω...δε θα με ξετρέλαινε η ιδέα απόκτησής της.Ίσως όμως να σε ενδιαφέρει αυτό το φρέσκο νέο για έκπτωση 500€ + κάποιες άλλες παροχές!
http://www.autogreeknews.gr/teleutaia-n ... -giulietta
Στο leon δεν αναφέρθηκα επειδή δεν το ξέρω...δε μου αρέσει και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου
To A3 sportback 1.6 tdi με τα 110 άλογα το έχεις αποκλείσει; -
Καλό και το audi, αλλά διαβάζω άρθρα που λένε για ένα πιο ποιοτικό VW, και είναι ψυχολογικό το θέμα ας πούμε. Και αν είναι να ανέβω σε τέτοιο ποσό, προτιμώ τη BMW. Για τον ίδιο λόγο απέκλεισα και το VOLVO το V40 - παλιό focus.
Για το ΦΠΑ, λένε οτι θα καταργήσουν όμως την απόσυρση. Δεν ξέρω τι να πεις με αυτούς που έχουμε μπλέξει. Άσε γιατί και αυτό που λένε με τα νέα μέτρα για τα diesel με έχουν βάλει σε προβληματισμούς.
Τη βασική έκδοση μου είπανε στα 23 και μάλιστα μόνο σε λευκό ή μαύρο.
Αυτό που γράφει για τα 3 χρόνια είναι μόνο για παραγγελίες και αν κατάλαβα καλά ούτε καν για τώρα. Θα αργήσει αρκετά να εφαρμοστεί. Τουλάχιστον έτσι μου είπε ο πωλητής. Πάντως σε εμφάνιση είναι κορυφαία, ειδικά η sprint... αν και δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα...
Το leon σκέφτομαι πως είναι οικονομικό για αυτά που προσφέρει. Το έχω σαν επιλογή που σπαστώ γενικά και πω πως δε θα τα σπρώξω τα χρήματα για αυτοκίνητο.
Μετά κοίταζα για υποτίθεται αξιόπιστα αυτοκίνητα - auris ή pulsar - αλλά μου φαίνονται πολύ 'κουβάδες'... Civic αποκλείστηκε λόγω αντιπροσωπείας.
Golf, Astra, Focus δε μου αρέσουν καθόλου.
Μετά Κορεάτης και Γάλλος με αφήνουν αδιάφορο, αν και το ceed φαντάζει value for money.
Αυτά σε γενικές γραμμές.
-
Θα σου πω την άποψή μου διότι έχω οδηγήσει κάποια αυτούς τους μήνες που ψάχνω στις κατηγορίες των πετρελαιοκίνητων crossover και μικρομεσαίων.
To v40 cross country είναι όμορφο αμάξι και με καλό εξοπλισμό ασφαλείας αλλά οι επιδόσεις του πολύ μέτριες,ίσως και εξαιτίας του βάρους του.Πιστεύω πως η επόμενη γενιά θα είναι καλύτερη.
Το Αudi Α3 είναι συνολικά καλό αμάξι,ίσως λίγο ''πολυφορεμένο'' εξωτερικά...εμένα ας πούμε μου θυμίζει έντονα το Leon.Αν σε ενδιαφέρει πάντως,στο τελευταίο τεύχος των ''4 Τροχών'' στο συγκριτικό με την καινούρια 116d,το Α3 με τα 110 πλέον άλογα υπερέχει με άνεση σε επιταχύνσεις/ρεπρίζ και συνολικά κερδίζει στο συγκριτικό.
Το Auris δεν το έχω οδηγήσει διότι δε μου αρέσει,το θεωρώ άσχημο.Η Toyota είναι καλή εταιρεία και πραγματικά μου τη δίνει που δεν έχει ένα αμάξι να μου αρέσει.
Ανανεώνεται κιόλας σύντομα(εμφάνιση-κινητήρες)και η toyota προσφέρει μείωση στην τιμή του εδώ και λίγες μέρες,επωμίζεται εκείνη την επικείμενη μείωση του ΦΠΑ.
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είναι ''κουβάς'',το αδικείς πολύ.
Το Golf δε με τρελαίνει και έχει φορεθεί τόσο πολύ που με απωθεί.
Το Astra το οδήγησα και μάλιστα με τον καινούριο πετρελαιοκινητήρα με τα 136 άλογα.Οδηγικά δε μου άρεσε για να μην πω ότι με απογοήτευσε.Και να μου άρεσε όμως,δε θα προχωρούσα σε αγορά με δεδομένο ότι μέσα στο έτος έρχεται η επόμενη γενιά(το ίδιο ισχύει και για το megane).
Για την giulietta και την 116d τα είπαμε...έχω την εντύπωση ότι η απερχόμενη 116d είναι καλύτερη σε πολλούς τομείς.
Το pulsar ούτε κρύο ούτε ζέστη,δεν το έχω οδηγήσει.Το ίδιο και το ceed.
Και πάμε στο focus.Αν δεν ήταν τόσο αδιάφορο εξωτερικά,θα είχα σκεφτεί σοβαρότατα την αγορά του 1.5 tdci με τα 120 άλογα.Με διαφορά καλύτερο στο δρόμο από όλα όσα έχω οδηγήσει,όμορφο εσωτερικά και με 20 χιλιάρικα θα είχα αμάξι για πολλά χρόνια.
Το civic δεν το έχω οδηγήσει διότι με ξενίζει η εμφάνισή του αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ καλό σε όλα του,κρίνοντας από όσα διαβάζω.Για το Σαρακάκη που σε προβληματίζει,ακούγονται διάφορα...δεν έχω άποψη.
Όσο για την απόσυρση,κάθε χρόνο καταργείται και όλο εδώ είναι.Αλλά ακόμα κι αν καταργηθεί,αυτό θα συμβεί από Γενάρη.Επομένως αν ο μειωμένος ΦΠΑ ισχύσει από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη,έχουμε 3-4 μήνες περιθώριο να πάρουμε αμάξι επωφελούμενοι και των δύο πλεονεκτημάτων...θεωρητικά βέβαια όλα αυτά διότι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει σ'αυτή τη χώρα -
Η Βmw 1 δεν είναι καινούργια αλλά κυκλοφορεί από το 2011. Τώρα απλώς κυκλοφόρησε το Facelift. Το να την ονομάζουμε 'νέο' μοντέλο είναι σαν να πέφτουμε στην παγίδα του marketing της ΒΜW . H Guiletta, πάλι, κυκλοφορεί από το 2010 και το facelift βγήκε το 2014. Ένα χρόνο διαφορά έχει το ένα αυτοκίνητο από το άλλο, σιγά τη διαφορά... Αναμένεται (πραγματικά) νέα σειρά 1 το 2017 και αντικαταστάτης της Alfa μεταξύ 2017-2018.
Επίσης, να προσθέσω ότι στο Leon ο πετρελαιοκινητήρας αναβαθμίστηκε σε Euro 6 και ανέβηκε στα 110 άλογα μόλις πριν λίγες μέρες. Δεν αναφέρομαι στην ecomotive έκδοση, η οποία είναι ούτως ή άλλως 110, αλλά στις άλλες εκδόσεις. -
Η 116d f/l έχει διαφορετικό κινητήρα από την απερχόμενη και σημαντικές διαφορές στο πίσω μέρος...λιγότερες στο μπροστινό.Αυτό από μόνο του νομίζω πως τα λέει όλα.Το marketing της bmw προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο.Η νέα σειρά 1 πάντως πιθανότατα θα είναι προσθιοκίνητη.
Aπό την άλλη η Giulietta στο facelift του 2014 δεν άλλαξε αισθητικά σε τίποτα από την αρχική γι'αυτό και στα δικά μου μάτια έχει παλιώσει,είναι υποκειμενική η άποψη.Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι είναι άσχημη,αντιθέτως. -
Έχεις υπόψη σου ότι η bmw στη βασική είναι πολύ γυμνή έτσι;
Για εμένα είναι κρίμα να πάρεις ένα τόσο ωραίο αμάξι και να μην έχει 4-5 βασικά πράγματα πάνω. Οπότε αν ήθελα να φτάσω την distinctive έκδοση της άλφα, η διαφορά στην τιμή θα ανέβαινε αρκετά πάνω από τα 3 χιλιάρικα.
Πάντως είναι πολύ καλές οι επιλογές σου. Και εγώ για bmw 1 και άλφα ενδιαφέρομαι μόνο προς το παρόν (βενζίνη). -
Εγω σε αυτη την κατηγορια αν ηθελα ενα αμαξι diesel σε 'λογικη' τιμη θα επαιρνα με κλειστα ματια το Honda Civic. Απλα ειναι το καλυτερο στην κατηγορια, τα κανει ολα καλα. Εχει μακραν το καλυτερο μοτερ, το καλυτερο κιβωτιο, την καλυτερη οικονομια, τους μεγαλυτερους χωρους και τη μεγαλυτερη αξιοπιστια (με βαση ολες τις ερευνες ιδιοκτητων του εξωτερικου). H κακη αντιπροσωπεια αν δεν εχεις κανενα απροοπτο (τρακαρισμα, βλαβη κλπ) δε θα σε επηρεασει καπου. Αν εχεις κανεις το σταυρο σου.
Τωρα αν θες να δωσεις παραπανω λεφτα και να προσεγγισεις η να ξεπερασεις το 30αρι θα επαιρνα μονο την BMW 1 facelift. Εχεις αλλη αισθηση οδηγικα, αλλη ποιοτητα κατασκευης.
Αουτσαιντερ στις μαρκες του 'λαου' το Ford Focus και στα premium το Volvo V40 D2. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Έχεις υπόψη σου ότι η bmw στη βασική είναι πολύ γυμνή έτσι;
Για εμένα είναι κρίμα να πάρεις ένα τόσο ωραίο αμάξι και να μην έχει 4-5 βασικά πράγματα πάνω. Οπότε αν ήθελα να φτάσω την distinctive έκδοση της άλφα, η διαφορά στην τιμή θα ανέβαινε αρκετά πάνω από τα 3 χιλιάρικα.
Πάντως είναι πολύ καλές οι επιλογές σου. Και εγώ για bmw 1 και άλφα ενδιαφέρομαι μόνο προς το παρόν (βενζίνη).Η BMW δίνει σα δώρο την έκδοση advantage. Δεν ξέρω βέβαια ποια extra σε ενδιαφέρουν εσένα, αλλά δε μου φάνηκε να λείπει κάτι. Η alfa δεν έχει κάτι ιδιαίτερο στη distinctive έκδοση να θυμάμαι τουλάχιστον που να κάνει τη διαφορά. Το διζωνικό κλιματισμό μόνο σκέφτομαι. Το εσωτερικό της BMW μου φαίνεται πολύ καλύτερο από της alfa. Εκεί που η άλφα δεν παίζεται είναι στην εσωτερική ομορφιά - ειδικά η sprint!
Μπέρδεμα είναι πάντως
Εγω σε αυτη την κατηγορια αν ηθελα ενα αμαξι diesel σε 'λογικη' τιμη θα επαιρνα με κλειστα ματια το Honda Civic. Απλα ειναι το καλυτερο στην κατηγορια, τα κανει ολα καλα. Εχει μακραν το καλυτερο μοτερ, το καλυτερο κιβωτιο, την καλυτερη οικονομια, τους μεγαλυτερους χωρους και τη μεγαλυτερη αξιοπιστια (με βαση ολες τις ερευνες ιδιοκτητων του εξωτερικου). H κακη αντιπροσωπεια αν δεν εχεις κανενα απροοπτο (τρακαρισμα, βλαβη κλπ) δε θα σε επηρεασει καπου. Αν εχεις κανεις το σταυρο σου.
Τωρα αν θες να δωσεις παραπανω λεφτα και να προσεγγισεις η να ξεπερασεις το 30αρι θα επαιρνα μονο την BMW 1 facelift. Εχεις αλλη αισθηση οδηγικα, αλλη ποιοτητα κατασκευης.
Αουτσαιντερ στις μαρκες του 'λαου' το Ford Focus και στα premium το Volvo V40 D2.To civic καλός κινητήρας, ωραίο το κόλπο με τα καθίσματα, έτσι και έτσι εμφάνιση, αλλά ακούω τόσα για Σαρακάκη που δε θέλω να μπλέξω.
Το V40, το παλιό focus, δε θα έδινα τόσα λεφτά για αυτό. Σίγουρα χειρότερο απο BMW για μένα. Αρκετά βαρύ, θέλει πιο δυνατό κινητήρα νομίζω.
Με βλέπω να αλλάζω κατηγορία αυτοκινήτου... -
Ο χρήστης den_exo_idea έγραψε:
To civic καλός κινητήρας, ωραίο το κόλπο με τα καθίσματα, έτσι και έτσι εμφάνιση, αλλά ακούω τόσα για Σαρακάκη που δε θέλω να μπλέξω.
Το V40, το παλιό focus, δε θα έδινα τόσα λεφτά για αυτό. Σίγουρα χειρότερο απο BMW για μένα. Αρκετά βαρύ, θέλει πιο δυνατό κινητήρα νομίζω.
Με βλέπω να αλλάζω κατηγορία αυτοκινήτου...Χαχα,Join the club Δες και τα crossovers και ό,τι θέλεις ρώτα,έχω μάθει απ'έξω τη μισή αγορά
Κάπως έτσι βρέθηκα και εγώ προ αδιεξόδου γι'αυτό και εκτός της κατηγορίας C, κοιτάζω και qashqai,vitara,hrv,renegade,500x κ.ο.κ.
Εκτός πια και αν αλλάξει κάτι με τις τιμές βενζίνης-diesel και στραφούμε πάλι προς τη βενζίνη. -
To civic καλός κινητήρας, ωραίο το κόλπο με τα καθίσματα, έτσι και έτσι εμφάνιση, αλλά ακούω τόσα για Σαρακάκη που δε θέλω να μπλέξω.
Με βλέπω να αλλάζω κατηγορία αυτοκινήτου...Χαχα,Join the club Δες και τα crossovers και ό,τι θέλεις ρώτα,έχω μάθει απ'έξω τη μισή αγορά
Κάπως έτσι βρέθηκα και εγώ προ αδιεξόδου γι'αυτό και εκτός της κατηγορίας C, κοιτάζω και qashqai,vitara,hrv,renegade,500x κ.ο.κ.
Εκτός πια και αν αλλάξει κάτι με τις τιμές βενζίνης-diesel και στραφούμε πάλι προς τη βενζίνη.Ας ερχότανε η giulietta η collezione και θα σου 'λεγα
Σήμερα που ξανακοίταζα την alfa, είδα και το Renegade. Στη φτηνή έκδοση πολύ άδειο δεν είναι; Αλλά δεν ψήνομαι καθόλου για τέτοια κατηγορία. Προτιμώ το panda
Πόσο καιρό ψάχνεις εσύ; -
Αρκετούς μήνες και αναμένονται κ άλλοι με αυτήν την αβεβαιότητα/αστάθεια...εκτός (ευχάριστου) απροόπτου φυσικά
Δεν υπάρχει κανένα αμάξι που να μου αρέσει τόσο ώστε να το έχω ερωτευτεί,εκτός φυσικά από το Q3 το οποίο όμως δε βγαίνει σε πετρέλαιο -
Αν σε βολεύει και η κατηγορία Β ,τότε μάλλον δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις από χώρους και επιδόσεις οπότε γιατί να μην πάρεις κάτι από τη C;
Τί εννοείς;
-
Έγραψες πιο πάνω ότι αν άλλαζες κατηγορία κ έφευγες από μικρομεσαία,δε θα σε ενδιέφεραν τα crossover αλλά μάλλον κάτι μικρό,τύπου Panda.Και σκέφτομαι ότι για να μπορείς να πάρεις κάτι μικρό,ίσως τώρα να μην έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις σε χώρους και επιδόσεις αλλά στην πορεία ίσως να σου φανεί ''λίγο'' ένα panda ή κάποιο άλλο παρόμοιο οπότε αφού έχεις την οικονομική άνεση για μικρομεσαίο,είναι καλύτερο...δεν έχεις λόγο για downgrade,εκτός κι αν κινείσαι αποκλειστικά σε πόλη
-
Μετά από αρκετή σκέψη, απέκλεισα σήμερα τη giulietta.
Η BMW παίζει μόνη της πλέον, εκτός και αν προκύψει κανένα άλλο outsider που δεν το βλέπω.
Το θέμα είναι να πετύχω τώρα μια καλή προσφορά και να διαλέξω και το χρώμα. Άσπρο, κόκκινο και μαύρο είναι δωρεάν μη μεταλλικά, τα υπόλοιπα με χρέωση. -
Μη μεταλλικό άστο. Μεταλλικό για να κρατήσει χρόνια.
Επιλογή μικρομεσαίου πετρέλαιο