-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Στην ΒΕΛΜΑΡ,που εγινε στο service, εγινε το α,β,γ.Απλα δεν μου αρέσει το πλήθος των volvo, opel,seat και saab και η εικόνα των τεχνικών να ασχολουνται με ολο τον συμφερτο , με το μεγαλύτερο ποσοστο των αυτοκινήτων,να εχει προβλήματα.
Σκέψου εικόνα με πληθώρα volvo , χαζευα τα αγαπημένα μου Xc60& xc90, η οποια είναι θεωρητικά premium μάρκα χωρίς το α, β, γ.
Επί της ουσίας σωστό το service και η παρατήρηση που έκανα για την συναρμογη του καλυμματος του radar του ctba , οδήγησε στην αντικατασταση του καλυμματος.
να σε ρωτήσω κάτι ;για το crv έχεις χώρο parking ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δεν χρειάζεται καθώς δεν χτυπάει πολύ στο μάτι.
Από την άλλη είναι μικρότερο σε μήκος από το προηγούμενο αυτοκίνητο μου και μπορώ και το παρκάρω ευκολότερα λόγω ορατότητας ,τιμονιού που κόβει πολύ και ηλεκτρονικών βοηθημάτων (parking sensors μπρος ,πίσω και πίσω κάμερας).
-
Με μεγαλύτερη λεπτομέρια το υβριδικό CRV
147 άλογα από θερμικό κινητήρα άλλα τόσα από ηλεκτροκινητήτα (188) παράγουν μια συνδιασμένη ισχύ 288 PS και 50Ν ροπής
θα είναι ενδιαφέρον και επιπλεον (μικρύνε και άλλο σε μήκος) 4585 από 4605
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Περι λαδιών κουβένταΤο συστημα του Honda service σου βγάζει ένδειξη ανάλογα με τις συνθήκες. Στην δική μου περίπτωση έβγαλε στα 20.000.
Όμως λόγω επιστημονικής και επαγγελματικής ενασχόλησης παρατηρούσα τα λάδια από πιο κοντά μετά τα 15.000
Μεταξύ 15.000-18.000 ,ήθελε συμπληρωση 500ml γεγονός μάλλον αναμενόμενο καθώς αποδεικνύεται από πολλές εργαστηριακές αναλύσεις οτι εκείνο το όριο και μετά τα λάδια εμφανίζουν μεγαλύτερη τάση αφομοιώσης (χημική αποσύνθεση - chemical degradation ).
Yπόψιν μιλάμε για ιδανικές συνθήκες για τον χρόνο ζωής των λαδιών (η πλειονότητα των ταξιδιών είναι περισσότερο από 400 χλμ και σε ζεστή χώρα όπως η Ελλάδα.)
Λοιπον για το θεμα λαδια. Εγω μεσα σε 1 χρονο και 11 μηνες που κλεινω με το CRV idtec 2WD εχω κανει 50.500 χλμ. Του εχω πιει το αιμα. Απο αυτα τα χιλιομετρα τα 30.000 εχουν γινει σε εθνικες οδους και επαρχιακους δρομους και τα 20.000 μεσα στην Αθηνα. Τις 2 πρωτες αλλαγες τις εκανα συμφωνα με το service reminder στα 20.000 και στα 40.000 χλμ με ενδειξεις ΑΒ και ΑΒ2 αντιστοιχα. Ωστοσο τη δευτερη φορα μετα τα 15.000 χλμ διαπιστωσα οτι τα λαδια ειχαν παραγινει μαυρα και αραια και ελειπε 0,5 λιτρο το οποιο και συμπληρωσα με λαδι Honda Oil 1 απο το Σ. (Ηρωας ). Μετα απο διεξοδικη συζητηση του θεματος με εναν τεχνικο του εξουσιοδοτημενου συνεργειου Honda του Σ., με εναν ηλεκτρολογο ταξι και με ενα φιλο μου γνωστη που οδηγει χρονια πετρελαιοκινητα, αποφασισα να τηρω μεν τις ενδειξεις του service reminder αλλα να πηγαινω το αμαξι για απλη αλλαγη λαδιων - φιλτρου καθε 10.000 χλμ και οχι καθε 20.000 που προτεινει η Honda. Ετσι θα το πηγαινω για να γινεται το προγραμματισμενο service οποτε βγαζει την ενδειξη ο service reminder (συνηθως καθε 20.000 χλμ) αλλα ενδιαμεσα μολις συμπληρωθουν τα 10.000 χλμ απο το προηγουμενο service θα κανω μια εξτρα αλλαγη λαδιων. Κακο δεν πιστευω οτι του κανω, καλο του κανω, του δινω εξτρα ζωη στον κινητηρα. Και επειδη σκοπευω να κρατησω το αμαξι για πολλα πολλα χρονια, θεωρω οτι μπορει να δωσω κατι παραπανω στη συντηρηση αλλα θα το γλιτωσω σε βαθος χρονου απο τις βλαβες.
-
Είναι λίγο αναμενόμενο σε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα τα λάδια να μαυρίζουν περισσότερο. Σε συζήτηση με φίλο βαθύ γνώστη του θέματος μου τόνισε ότι εφόσον τα χιλιόμετρα γίνονται σε αυτοκινητόδρομο ή γενικά σε ανοιχτό δρόμο και όχι πόλη,δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα αλλάξεις πριν από την ώρα που λέει ο κατασκευαστής. Ειδικά τα λάδια low saps είναι ειδικά σχεδιασμένα για τους σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες. Στην ίδια συζήτηση μου ανέφερε ότι αν αλλάζουμε τα λάδια πολύ νωρίτερα,δεν προλαβαίνουν να κάνουν την δουλειά τους. Ομολογώ ότι δεν το είχα ξανακούσει κάτι τέτοιο. Μου το εξήγησε αλλά δεν θυμάμαι τι μου είπε.
-
Κ εγω δεν το εχω ξανακούσει αυτο!!
Για ξαναρωτά τον γιατι μου φαινεται ολίγον κουφό... -
Και εγώ τόσα χρόνια ήξερα ότι όσο πιο συχνά τα αλλάζεις,τόσο το καλύτερο. Θα μάθω αύριο και θα ενημερώσω. Πάντως σαν εισαγωγέας λιπαντικών που είναι θα περίμενες να υποστηρίζει τη συχνή αλλαγή,για ίδιο όφελος βέβαια.
-
Εχει ξαναγραφτει
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Περι λαδιών κουβέντα
Το συστημα του Honda service σου βγάζει ένδειξη ανάλογα με τις συνθήκες. Στην δική μου περίπτωση έβγαλε στα 20.000.
Όμως λόγω επιστημονικής και επαγγελματικής ενασχόλησης παρατηρούσα τα λάδια από πιο κοντά μετά τα 15.000
Μεταξύ 15.000-18.000 ,ήθελε συμπληρωση 500ml γεγονός μάλλον αναμενόμενο καθώς αποδεικνύεται από πολλές εργαστηριακές αναλύσεις οτι εκείνο το όριο και μετά τα λάδια εμφανίζουν μεγαλύτερη τάση αφομοιώσης (χημική αποσύνθεση - chemical degradation ).
Yπόψιν μιλάμε για ιδανικές συνθήκες για τον χρόνο ζωής των λαδιών (η πλειονότητα των ταξιδιών είναι περισσότερο από 400 χλμ και σε ζεστή χώρα όπως η Ελλάδα.)
Λοιπον για το θεμα λαδια. Εγω μεσα σε 1 χρονο και 11 μηνες που κλεινω με το CRV idtec 2WD εχω κανει 50.500 χλμ. Του εχω πιει το αιμα. Απο αυτα τα χιλιομετρα τα 30.000 εχουν γινει σε εθνικες οδους και επαρχιακους δρομους και τα 20.000 μεσα στην Αθηνα. Τις 2 πρωτες αλλαγες τις εκανα συμφωνα με το service reminder στα 20.000 και στα 40.000 χλμ με ενδειξεις ΑΒ και ΑΒ2 αντιστοιχα. Ωστοσο τη δευτερη φορα μετα τα 15.000 χλμ διαπιστωσα οτι τα λαδια ειχαν παραγινει μαυρα και αραια και ελειπε 0,5 λιτρο το οποιο και συμπληρωσα με λαδι Honda Oil 1 απο το Σ. (Ηρωας ). Μετα απο διεξοδικη συζητηση του θεματος με εναν τεχνικο του εξουσιοδοτημενου συνεργειου Honda του Σ., με εναν ηλεκτρολογο ταξι και με ενα φιλο μου γνωστη που οδηγει χρονια πετρελαιοκινητα, αποφασισα να τηρω μεν τις ενδειξεις του service reminder αλλα να πηγαινω το αμαξι για απλη αλλαγη λαδιων - φιλτρου καθε 10.000 χλμ και οχι καθε 20.000 που προτεινει η Honda. Ετσι θα το πηγαινω για να γινεται το προγραμματισμενο service οποτε βγαζει την ενδειξη ο service reminder (συνηθως καθε 20.000 χλμ) αλλα ενδιαμεσα μολις συμπληρωθουν τα 10.000 χλμ απο το προηγουμενο service θα κανω μια εξτρα αλλαγη λαδιων. Κακο δεν πιστευω οτι του κανω, καλο του κανω, του δινω εξτρα ζωη στον κινητηρα. Και επειδη σκοπευω να κρατησω το αμαξι για πολλα πολλα χρονια, θεωρω οτι μπορει να δωσω κατι παραπανω στη συντηρηση αλλα θα το γλιτωσω σε βαθος χρονου απο τις βλαβες.
#geiasou
έχουμε καιρό να σε ακουσουμε και μας ειχαν λείψει τα κείμενα σου. Να κανονίσουμε crv meeting με την πρώτη ευκαιρία (είμαστε βολικοί και βολευόμαστε και σε ανσασερ όπως λει ο nam.α)Το crv προκαλεί να του κάνεις χιλιόμετρα (19.000 σε ένα έτος δεν έχω κάνει πότε μου σε ένα αυτοκίνητο, πόσο μάλλον φέτος που έχω άλλα δυο ), εσύ μας ξεπέρασες.
β)Το όριο όπως το υπολογίζω εγώ ήταν κόντα στα 15.000 , από εκεί και μέτα η χημική αποσύνθεση ήταν εμφανής και συμπλήρωσα και εγώ 500 ml.Για μενα δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις το honda oil. Ενα πλήρως συνθετικό 5W-30 είναι μια χαρά.
γ)Αλλαγή στα 10.000 ίσως είναι λίγο προώρη αλλά κακό κάνεις μόνο στην τσέπη σου. -
#geiasou
έχουμε καιρό να σε ακουσουμε και μας ειχαν λείψει τα κείμενα σου. Να κανονίσουμε crv meeting με την πρώτη ευκαιρία (είμαστε βολικοί και βολευόμαστε και σε ανσασερ όπως λει ο nam.α)Το crv προκαλεί να του κάνεις χιλιόμετρα (19.000 σε ένα έτος δεν έχω κάνει πότε μου σε ένα αυτοκίνητο, πόσο μάλλον φέτος που έχω άλλα δυο ), εσύ μας ξεπέρασες.
β)Το όριο όπως το υπολογίζω εγώ ήταν κόντα στα 15.000 , από εκεί και μέτα η χημική αποσύνθεση ήταν εμφανής και συμπλήρωσα και εγώ 500 ml.Για μενα δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις το honda oil. Ενα πλήρως συνθετικό 5W-30 είναι μια χαρά.
γ)Αλλαγή στα 10.000 ίσως είναι λίγο προώρη αλλά κακό κάνεις μόνο στην τσέπη σου.Να το κανονισουμε βεβαια. Ειμαστε λιγοι αλλα λεοντες οι Hondaκηδες και ειδικα οι CRVακηδες.
ΥΓ: Σημειωσα μακρα απουσια γιατι με εχει βαλει κατω η δουλεια αλλα ελπιζω σε καλυτερες μερες.
-
Ποσο έχεις μέση κατανάλωση;
Είχα σταθεροποιηθει στα 5,3 αλλα μετα λογω Ιονιας κατεληξα στα 5,5.
-
Αστεία νούμερα για ένα SUV αυτού του μεγέθους.
Θα ήθελα να ήξερα πόσο χαμηλότερη (?) κατανάλωση θα έχει το υβριδικό σε αντίστοιχες συνθήκες, όταν με το καλό κυκλοφορήσει. -
Ποσο έχεις μέση κατανάλωση;Είχα σταθεροποιηθει στα 5,3 αλλα μετα λογω Ιονιας κατεληξα στα 5,5.
Αυτη τη στιγμη εχω μεση καταναλωση στα 5,3 lt/100km. Εχει ψιλοτσιμπησει γιατι δεν οδηγω οικονομικα πλεον και κανω και αρκετα χλμ μεσα στην Αθηνα. Μεσα στην πολη το εχω μετρησει και εχει γυρω στα 6 lt/100km. Παλιοτερα η μεση καταναλωση μου ηταν κατω απο 5. Νταξει παιζει ρολο και οτι ειμαι δικινητος, εχω comfort που ειναι καμια 80αρια κιλα ελαφρυτερο απο το elegance 4WD και δεν εχω γυναικα-παιδια οποτε συνηθως κινουμαι 1 ατομο στο αμαξι. Ολα παιζουν το ρολο τους.
-
Εμείς έχουμε 6,2 με 6,4.Σπάνια σε κίνηση.Χωρίς econ. Tο εμείς αναφέρεται στο ότι, ανήκει μεν στη σύζυγο, άλλα το
κλέβω κατά το 90%, γιατί μου αρέσει. -
Ο χρήστης nam έγραψε:
Εμείς έχουμε 6,2 με 6,4.Σπάνια σε κίνηση.Χωρίς econ. Tο εμείς αναφέρεται στο ότι, ανήκει μεν στη σύζυγο, άλλα το
κλέβω κατά το 90%, γιατί μου αρέσει.Εχεις το AWD με τους 160 ιππους σωστα; Νομιζω εκει στο 1-1,5 lt / 100km ειναι η διαφορα στην καταναλωση σε σχεση με το 2WD αναλογα και του στυλ οδηγησης και των συνθηκων του δρομου βεβαιως βεβαιως. Τα 6,4 lt για τετρακινητο οχημα 1.600+ κιλων ειναι επικη καταναλωση ωστοσο...
-
Εχεις δίκιο. Αλλα πέρα απο την χαμηλή κατανάλωση και εχοντας οδηγησει σε td, αντίστοιχα αυτοκίνητα, πιστεύω ότι ο 1,6 με 120 και 160 hp, ειναι εξαιρετικοί.
-
Έτσι είναι όπως τα λεει ο nam
Σε απόδοση και χαρακτηριστικα λειτουργείας είναι ο καλύτερος κινητήρας diesel στα 1600 κυβικά.
Ο μόνος κοντίνος είναι ο 1.6 της Peugeot ο όποιος εαν και λίγος τραχύς είναι εξαιρετικός.Έχοντας δει το QQ 1.6D, Bmw x1 16D , 3008 1.6 HDi , μόνος ο κινητήρας της Peugeot είναι σχετικά κοντά στην μικρή έκδοση του κινητήρα της Honda. Για το 160 απλά θα πρέπει να πας στα 2000 κυβικά για να βρεις ισάξιο κινητήρα.
-
Υπάρχει από πιο παλιά της Renault ο 1.6 με δυο τουρμπο, 160 ps και 38 kg ροπή... Επίσης έβγαλα και η opel διτουρμπο με 160 ps...
-
Ζητώ συμβουλή από το forum.
Σήμερα που η hondara ήταν γυαλισμένη, καθαρή και με τα καινούργια της stylish πλαινα σκαλοπάτια , πέρασε ένας τσόγλανος και έσβησε ένα τσιγάρο στο καπό.
Το αυτοκίνητο είναι λευκό πέρλα , πράγμα που σημαίνει οτι η κιτρινίλα είναι σχεδόν αδύνατον να βγει. Τον έχουν πιάσει οι κάμερες.
Οι επιλογές έιναι δυο
α)Του την στήνεις αύριο και τον κάνεις μαύρο (ψυχαγωγικό αλλα δεν σου εξασφαλίζει οτι δεν θα ξαναγίνει)
β)Του κάνεις μήνυση με κίνδυνο να τον αθωώσει κανένας ελλεινός δικηγόρος γιατί τα πλάνα από τις κάμερες ενδεχομένως να παραβιάζουν νόμους ιδιωτικότητας.Τι προτείνετε΄
-
Να του σβήσεις το τσιγάρο στη γλώσσα!!
-
Εγώ θα τον περίμενα με ένα τσιγάρο στο χέρι και θα το έσβηνα στο μάγουλο του....
Honda CR-V 2015