-
αν ηταν ετσι, δεν θα εφερνε καμια εταιρεια τα γνησια, θα επαιρναν ολοι τα ιμιτασιον
-
Μου φαίνεται περιττή όλη αυτή η συζήτηση για τον Σαρακάκη. Όταν ψάχναμε και εμείς για αμάξι και κοιτούσαμε το Civic (μιας και το HRV αργεί) μου είχαν κάνει και εμένα εντύπωση οι τιμές του. Από την άλλη βέβαια, δεν πιστεύω πως υπάρχει εταιρεία που δεν θέλει να πουλάει. Για να επιμένει η Honda όλα αυτά τα χρόνια να συνεργάζεται με τον Σαρακάκη, και να είναι ικανοποιημένη με τα 50 αυτοκίνητα που πουλάει τον μήνα, κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς.
-
Φίλε Αλέξανδρε, ας υποθέσουμε λοιπόν πως κάποιος έχει ένα crv δεκαετίας που στην πιάτσα δεν πιάνει περισσότερα από 7 ή 8 χιλιάρικα. Με δική του υπαιτιότητα το χτυπά στη μούρη και καταστρέφει προφυλακτήρα, ένα προβολάκι ομίχλης, φανάρι και φλας ενώ θέλει να φτιάξει καπό και φτερό. Εάν το σύνολο των εργασιών και της δουλειάς είναι περίπου στο 1.5 χιλιάρικο ενώ με ημιτασιόν φανάρι, προβολάκι, προφυλακτήρα πάει στα 700, εσύ τι λες πως θα έκανε; Για τον λόγο αυτό υπάρχουν τα ημιτασιόν και όχι για καινούργια αυτοκίνητα που συνήθως οι ιδιοκτήτες πληρώνουν και κάτι παραπάνω στην ασφάλεια για να καλύψουν και τέτοιες περιπτώσεις. Προσοχή. Από την αρχή δεν διαφώνησα με τις προθέσεις σου σε αυτά που γράφεις. Σου παραθέτω μόνο κάποιες απλές διαπιστώσεις που βγαίνουν από την καθημερινότητα αλλα και από τις τιμές που θέτουν ως τίμημα οι κατασκευαστές των προϊόντων αλλά και τις ενέργειες των καταναλωτών σε θέματα αγοράς συντήρησης και επισκευής .
-
Για να επανελθουμε στο θεμα της τιμης του CRV. Η Honda πουλαει σε ολη την Ευρωπη τα αυτοκινητα της με τιμη τσιμπημενη (στην Αμερικη ειναι αρκετα φτηνοτερα). Κι αυτο γιατι εκτος του αυτοκινητου, σου πουλαει brandname και αξιοπιστια. Ολα τα reviews που εχω διαβασει απο το εξωτερικο (autobild, die zeit, whatcar, autoexpress, κλπ) γραφουν οτι το αμαξι ειναι ακριβοτερο απο τον ανταγωνισμο. Ολα ΟΚ μεχρις εκει, δε διαφωνει κανεις. Το προβλημα ειναι οτι υπαρχει ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ αναμεσα στο μεσο ορο των ευρωπαικων τιμων και στην τιμη της ελληνικης αντιπροσωπειας. Εκει δεν παιζει ρολο η Honda προφανως αλλα η ελληνικη αντιπροσωπεια. Και δεν ειναι λογικη 'αφου ρε φιλε πας να δωσεις 30.000 ευρω για αμαξι, πως κανεις ετσι για τα 3.000 εξτρα;' Ειναι για το γαμωτο. Και η κοκακολα μου αρεσει που κανει 1 ευρω αλλα αμα ο περιπτερας της γειτονιας τη βαλει 3 ευρω και μου πει 'Τοσο την πουλαω, αμα γουσταρεις παρτην', ε τοτε κι εγω θα του πω 'Βαλτη εκει που ξερεις' κι ας διψαω, κι ας εχω 1000 ευρω στην τσεπη εκεινη τη στιγμη.
-
Σπυρο (SPI_duster) συμφωνω με οσα λες και εχεις δικιο
ειδικα σε παλιοτερα αμαξια, και αν τα πληρωνεις απο την τσεπη σου, προτιμας τα πιο φθηνα ανταλλακτικα, ισως και μεταχειρισμενα (μιλαμε για ανταλλακτικα φανοποιίας)
αλλά υπαρχουν και οι περιπτώσεις να εχεις καινουριο αμαξι (με μεικτη ασφαλεια) ή να σε τρακαρει καποιος άλλος κτλ και να μην τα πληρωσεις απο την τσεπη σου
εκει συνηθως χρησιμοποιεις τα οριτζιναλ
οπως και να εχει και τα 2 ειδη ανταλλακτικων εχουν αγοραστες, γι αυτο αλλωστε υπαρχουν και στην αγορα, γιατι καταναλωνονται
δε νομιζω να διαφωνούμε, επι της ουσιας, σε κατιgeiasou (δεν ξερω το ονομα σου, δεν εχει μεγαλη σημασια ) συμφωνω με οσα εγραψες
+1
(παντως στην Αμερικη ειναι ολα τα αμαξια φθηνοτερα) -
Ακόμα και στην Αμερική, μπορεί να πωλούνται τα Honda φθηνότερα από ότι στην Ευρώπη, αλλά και πάλι είναι ακριβότερα από τα υπόλοιπα της εκεί αγοράς (Jeep, Nissan, Toyota, Chevrolet κ.λπ.)
Νομίζω είναι πολιτική της εταιρείας να κινείται προς premium τιμές και στην Ελλάδα ο αντιπρόσωπος το παρακάνει λίγο... -
Νομίζω ότι ξεφεύγουμε από την συζήτηση με τις αντιλογίες και τους διαξιφισμούς…. Δεν χρειάζονται διαξιφισμοί, μια παρέα είμαστε και σαφώς θέλουμε το καλύτερο στην τιμή και ειδικά αυτήν την οικονομική περίοδο που ζούμε με μια Ελλάδα ΠΛΗΡΩΣ πρωχευμενη…..
Δεν έχουμε να χάσουμε ένα στείλουμε ένα εμαιλ σοβαρό μεν, αλλά διαμαρτυρίας για την αρκετά αυξημένη πολική που έχει ο Σαρακάκης….
Κακά τα ψέματα….όλα τα μοντέλα είναι αρκετά τσιμπημένα….
Δυστυχώς ο γιος μου θα έρθει αργά σπουδάζει, διακοπές κλπ…και άντε να βάλεις ένα παιδί 21 χρονών να μεταφράσει (γράψει) στην αγγλική γλώσσα ένα κείμενο από τα Ελληνικά…
Από εσάς φίλοι μοι δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει καλά Αγγλικά;;;;;
Δεν ξέρουμε αν καταφέρουμε αν κάνουμε τίποτα στον Σ, απλά μια διαμαρτυρία και στο κάτω-κάτω ας το πετάξουν το εμαιλ μας στα άχρηστα…. Ας γελάσουν….η μισή ντροπή δική μας, η μισή δική τους………. -
Ο χρήστης 1kost12 έγραψε:
Νομίζω ότι ξεφεύγουμε από την συζήτηση με τις αντιλογίες και τους διαξιφισμούς…. Δεν χρειάζονται διαξιφισμοί, μια παρέα είμαστε και σαφώς θέλουμε το καλύτερο στην τιμή και ειδικά αυτήν την οικονομική περίοδο που ζούμε με μια Ελλάδα ΠΛΗΡΩΣ πρωχευμενη…..
Δεν έχουμε να χάσουμε ένα στείλουμε ένα εμαιλ σοβαρό μεν, αλλά διαμαρτυρίας για την αρκετά αυξημένη πολική που έχει ο Σαρακάκης….
Κακά τα ψέματα….όλα τα μοντέλα είναι αρκετά τσιμπημένα….
Δυστυχώς ο γιος μου θα έρθει αργά σπουδάζει, διακοπές κλπ…και άντε να βάλεις ένα παιδί 21 χρονών να μεταφράσει (γράψει) στην αγγλική γλώσσα ένα κείμενο από τα Ελληνικά…
Από εσάς φίλοι μοι δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει καλά Αγγλικά;;;;;
Δεν ξέρουμε αν καταφέρουμε αν κάνουμε τίποτα στον Σ, απλά μια διαμαρτυρία και στο κάτω-κάτω ας το πετάξουν το εμαιλ μας στα άχρηστα…. Ας γελάσουν….η μισή ντροπή δική μας, η μισή δική τους……….+1
εγω παντως δεν ξερω τοσο καλα Αγγλικα (σε επιπεδο proficiency)
ας το γραψει καποιος αλλος, αν γινετε -
Στην Αμερικη η Honda εχει και την premium θυγατρικη της την Acura γιαυτο τα απλα Honda τα πουλαει σε πιο λογικες τιμες. Οποιος θελει premium παει και παιρνει το αντιστοιχο Acura που ουσιαστικα ειναι το ιδιο αυτοκινητο με πιο χλιδατο εσωτερικο.
-
Πήραμε το θάρρος να σας στείλουμε αυτό το εμαιλ….
Κατά αρχήν είμαστε από την Ελλάδα υποψήφιοι πελάτες σας γνωρίζοντας καλά την αξιοπιστία και την ποιότητα των αυτοκινήτων σας… Όμως δυστυχώς στην Ελλάδα χρόνια τώρα ο επίσημος αντιπρόσωπος σας ο Σαρακάκης εξακολουθεί να κρατά μια αυστηρή υψηλοτάτη τιμολογιακή πολιτική σε όλα σχεδόν τα μοντέλα σας….
Βασικά εγώ ενδιαφέρομαι για το civik MY2015… και ερωτώ, πως είναι δυνατόν σε μια ΠΛΗΡΩΣ πτωχευμενη χώρα σαν την Ελλάδα να έχει 23.000-24.500 Euro και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες φτηνότερα και με αρκετά αξεσουάρ πάνω του ενώ εδώ στην Ελλάδα πάνε extra…. Αυτό συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα μοντέλα…
Δεν θέλετε εσείς πωλήσεις;;;; γιατί αναγκαστικά στέφετε τους πελάτες σας στην αγκαλιά άλλων εταιριών;;;;; είναι γνωστό που άνετα μπορείτε να δείτε στο διαδίκτυο της πωλησεις που κάνει ανάλογη Γιαπωνέζικη εταιρία αυτοκινήτων στην Ελλάδα, με την δική σας την Ηonda….
Δεν θέλω να στραφώ σε άλλη εταιρία. Πιστεύω στην δική σας εταιρία αλλά βοηθήστε τον μέσο πολίτη της πτωχυμένης Ελλάδας…..
Σαν και μένα είναι ΠΟΛΛΟΙ διαβάζοντας κάποιο γνωστό φόρουμ στην Ελλάδα. Δυσαρεστημένοι με την υψηλή τιμολογιακή πολιτική που έχει ο αντιπρόσωπος σας στην Ελλάδα, ο κ. Σαρακάκης!!!!
Με εκτίμηση….. (το όνομα μου πλήρως…. )Σκέφτηκα σαν βάση αυτό το κείμενο να στείλουμε…..
Ακούω προτάσεις, διορθώσεις, ιδέες….
Απλά ας κάνουμε κάτι…..και ας το πετάξουν στα έχρησα…
Αν είναι σοβαρή εταιρία που ακούνε τους πάντες μπορεί να μας απαντήσουν έστω και αρνητικά…..
Πιστεύω ότι αξίζει να δούμε αν όντως ακούει τον πελάτη και σέβεται το χρήμα που θέλει να δώσει για τα «προϊόντα» της…… -
Πολύ πτώχευση βρε παιδί μου, σα να ζητιανεύουμε είναι
-
ακουω προτάσεις....διορθώσεις!!!! ολο αυτο το μηνυμα το εκανα στην δουλειά μου μεσα σε 6-8 λεπτά!!!!
αντε να κανουμε ενα πλάνο για να το διορθώσουμε...... -
Για να ειμαι δικαιος, πρεπει να σημειωσω, οτι οπως εχει πλεον διευκρινιστει στο σαιτ του Σαρακακη, η τιμη του CRV AWD Elegance περιλαμβανει 10% φορο πολυτελειας, και η τιμη των CRV AWD Executive και CRV AWD Auto Elegance, 30% φορο πολυτελειας αντιστοιχα. Που σημαινει οτι σε ενα βαθμο για τις υπερβολικες τιμες του ευθυνεται η κρατικη φορολογηση. Ωστοσο το ιδιο πιστευω οτι ισχυει και για αλλες εταιριες οι οποιες εχουν καταφερει να κρατησουν τις τιμες τους ελαφρως χαμηλοτερα οπως π.χ η Toyota και η Nissan.
http://www.honda-cars.gr/cr-v-4x4/price/ -
Καλημέρα σας
Εδώ και λίγες μέρες είμαι κάτοχος CR-V 1.6 diesel AWD elegance. Το προηγούμενο αυτοκίνητο είναι ένα μικρομεσαίο Corolla 1.4 10ετίας. Η ολική εμπειρία οδήγησης είναι κάτι το άλλο! Τελείως διαφορετικό. Από το φόρτωμα μέχρι την οδήγηση σε ανοιχτό δρόμο. Σε συνηθισμένο ταξίδι πριν ένα μήνα, είχα βάλει όλα τα πράγματα στο Corolla όταν είδα ότι είχα ξεχάσει την στράτα του μπέμπη. Αποτέλεσμα να τα βγάλω ξανά όλα έξω για να τα βάλω με την σωστή σειρά ώστε να χωρέσουν. Στο CRV που το ξαναέπαθα, απλά άνοιξα το πορτ παγκζ και την έβαλα μέσα.
Στην αρχή πήγαινα για το Civic Tourer λόγω χώρων, επιδόσεων κλπ αλλά όταν είδα το CRV στην έκθεση το ερωτεύθηκα. Του έκανα και ένα τεστ drive και αυτό ήταν. Το μοντέλο του 2015 είναι για μένα πανέμορφο τόσο μέσα όσο και έξω. Έχει ότι σύστημα χρειάζομαι για ασφαλή και άνετη οδήγηση και για ταξίδια τουλάχιστον είναι πολύ ποιο οικονομικό από το Corolla (full φορτίο με γυναίκα και 2 παιδία και αποσκευές παντού – μα παντού, και air condition το trip computer μου έβγαζε το 12,8lt/100km). Το Honda μου λέει προς το παρόν 7,4 αλλά πέφτει όσο εκπαιδεύομαι ΕΓΩ στο diesel και στις αλλαγές των σχέσεων. Σίγουρα το εργοστασιακό 4,9 μικτός κύκλος είναι μόνο θεωρία.
Μου έκανε εντύπωση στην εθνική, που μετά τα 85-90 km/h ζήτησε 6η και από εκεί και πέρα απλά δεν ασχολούμουνα με ταχύτητες. Έχει τόση ροπή που απλά πατάς λίγο παραπάνω και κάνες μια ασφαλή προσπέραση σαν κύριος.
Πάρα πολύ ευχαριστημένος και ποντάροντας στην αξιοπιστία της Honda, ελπίζω να αντέξει αρκετά χρόνια = τόσο ώστε σε αυτό να μάθω τα παιδιά μου να οδηγάνε και ακόμα περισσότερο.Αν θέλει κάποιος να του πω κάτι συγκεκριμένο για το αυτοκίνητο, πολύ ευχαρίστως.
Αντώνης -
με τα 160 άλογα, σωστά;
Το έχεις οδηγήσει και σε επαρχιακό δίκτυο; Αν θέλεις γράψε περισσότερα για την οδηγική συμπεριφορά, πως λειτουργεί και στις χαμηλές στροφές, το cruise control κτλ... -
Ναι αυτό με τα 160άλογα . Ο συνολικός χρόνος οδήγησης και τα χιλιόμετρα είναι ακόμα λίγα και ακόμα λαμβάνω γνώση από το αυτοκίνητο και πως κινείται στο δρόμο. Οι διαδρομές που έχει κάνει είναι μέσα στην Αθήνα (Αττική οδός, Κατεχάκη και λοιποί δρόμοι) και ένα πήγαινε-έλα σ το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Τι μου έχει κάνει εντύπωση:
**> **Το πόσο εύκολα στρίβει – θα περίμενα ότι για να στρίψουν τα 4.6 μέτρα έπρεπε κάνω αρκετές στροφές το τιμόνι. Το αντίθετο. Το τιμόνι μου φάνηκε να έχει μικρή διαδρομή και το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται άμεσα στις διορθώσεις του δίχως την άσκηση ιδιαίτερης δύναμης. Από την άλλη μεριά, όταν οδηγείς σε ανοιχτό δρόμο με ταχύτητα, πρέπει να οδηγείς με τον προβλεπόμενο τρόπο: να κάθεσαι στη σωστή απόσταση από το τιμόνι και να το κρατάς και με τα 2 σου χέρια. Στις στροφές εν κινήσει, το αυτοκίνητο είναι βεντούζα. Δεν το έχω στρεσάρει ακόμα αρκετά σε κλειστές στροφές με μεγάλες ταχύτητες αλλά μου εμπνέει μία σιγουριά ότι θα ακολουθήσει την διαδρομή που θέλω.
**> **Το πόσο εύκολα φρενάρει – δεν ξέρω αν φταίει που είναι καινούργια τα τακάκια κλπ αλλά το αυτοκίνητο ακινητοποιείται γρήγορα. Όταν διάβαζα τα συστήματα που έχει για αυτό το σκοπό (ABS, EBD και Brake Assist κλπ) δεν πολυέδωσα σημασία μέχρι που τα είδα στην πράξη. Έχει και το City Brake Active System CTBA που υποτίθεται ότι φρενάρει μόνο του αν πας με 5-30 χλμ και έχεις εμπόδιο μπροστά. Λέω υποτίθεται διότι δεν νομίζω να το δοκιμάσω ποτέ εσκεμμένα να πέσω πάνω σε κάτι για να δω αν δουλεύει.
**> **Κραδασμοί και θόρυβος – Οκ, δεν έχω τόσο ευαίσθητο ποπό όπως έλεγε ο Lauda στο Rush, αλλά η ολική αίσθηση είναι πολύ καλή. Με την πρώτη εντύπωση τα καθίσματα να είναι λίγο σκληρά, οι κραδασμοί από το δρόμο μετριάζονται και αποσβήνονται. Ο θόρυβος της μηχανής ακούγεται μόνο όταν είναι τα παράθυρα ανοικτά και οι αεροδυναμικοί θόρυβοι στα 160 καθόλου ενοχλητικοί. Ιδικά αν έχεις και μουσικούλα να παίζει μέσα, δεν ακούς τίποτα (παρεμπιπτόντως, το ηχητικό σύστημα πολύ καλό με πολλά καλούδια και ευκολίες αν και δεν έχει CD – εχει όμως 2 usb θύρες).
**> **Το σαλόνι και οι χώροι - Έχοντας κοντά στα 2 μέτρα ύψος, ήταν από τα λίγα αυτοκίνητη που έχω μπει μέσα, να κάνω τέρμα το κάθισμα πίσω και κάτω, να κατεβαίνω και να πηγαίνω στο πίσω κάθισμα και να κάθομαι άνετα. Ακόμα και στο Civic Tourer που ζαχάρωνα εξαρχής, με αυτές τις ρυθμίσεις, από πίσω καθόταν μόνο ένα παιδάκι. Επίσης, επειδή το τιμόνι ρυθμίζεται πάνω-κάτω και μέσα-εξω, είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που τα πόδια μου κλειστά χωράνε κάτω από το τιμόνι. Γενικά οι χώροι που έχει το CRV είναι άπλετοι.
**> **Ξεκίνημα στο φανάρι – Ξεκινώντας από σταματημένος, έχοντας ενεργοποιημένο το σύστημα ECON για εξοικονόμηση καυσίμου-ενέργειας (επηρεάζει μεταξύ άλλων την ομαλότητα της επιτάχυνσης σε σχέση με το πόσο γρήγορα πατάς το γκάζι) ο χρόνος εναλλαγής από 1-2-3-4 ταχύτητα είναι τόσο σύντομος που δεν παίρνω το χέρι από τον λεβιέ. Όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα, τώρα μαθαίνω να οδηγάω diesel και ειδικότερα η 350 ροπή του CRV θέλει … εξημέρωση ειδικά στις χαμηλές στροφές.
**> **Λοιπά συστήματα – Στην αρχή μπορεί να μπερδευτείς με τις διαφορετικές πηγές πληροφόρησης. Ο οδηγός έχει το Multi-Information Display (MID) στο ταχύμετρο, την intelligent” Multi-Information Display (i-MID) στο πάνω μέσω του ταμπλό, και την 7-inch οθόνη αφής. Πολλές πληροφορίες μπορούν να ληφθούν (αν το επιλέξει ο οδηγός) σε όλες τις πηγές και θέλει λίγη εξοικείωση. Αν είσαι πάντως λίγο ‘γκατζετάκιας’ θα νιώσεις μέσα στο φυσικό σου χώρο. Συνέδεσα το τηλ Android με το Buetooth hands-free και λαμβάνω τηλ με τα κουμπιά στο τιμόνι ενώ αντίστοιχα μπορώ να δώσω φωνητική εντολή για κλήση σε αποθηκευμένο στην μνήμη αριθμό. Αν είχε iPhone οι φωνητικές εντολές θα ήταν πιο πολλές. Όσο για το Cruse Control, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Τι με έχει χαλάσει μέχρι τώρα. Το τιμόνι θέλει λίγο ευθυγράμμιση. Για να πηγαίνει ευθεία το αυτοκίνητο πρέπει το τιμόνι να είναι ένα τικ αριστερά. Έλεγξα το αέρα στα λάστιχα και το πίσω δεξιά του έλειπε μισό bar. Θα δω τώρα πως πάει αλλά μου έχει ανάψει το λαμπάκι τις πίεσης ελαστικών. Το άτιμο το σύστημα θέλει calibration μισή ώρα. Επίσης η σύζυγος που έχει πιο ευαίσθητο αυτί, είπε οτι ακούει έναν απαλό μεταλλικό θόρυβο από την μηχανή στα 120-140 χλμ. Για να δούμε…
Παρεμπιπτόντως, την πιο πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών του μοντέλου την είχε βρει εδώ http://www.netcarshow.com/honda/2015-cr-v/
-
Εξαιρετική και αναλυτικότατη περιγραφή! Εύχομαι να το χαρείς όσο δεν πάει άλλο!
Είναι και για μένα στα υπόψη, αλλά με χαλάει λίγο η εμφάνισή του (γούστο είναι αυτό...) και το τόσο μεγάλο αμάξωμα...Να μην σχολιάσω και την αύξηση της τιμής...
Για να το παρκάρεις αυτό μέσα σε πόλη θέλεις πάνω από 5,5 μέτρα χώρο. Εδώ που μένω ζορίζομαι με αμάξι 4,15...όχι 4,6
Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα! -
Καλοταξιδος φιλε !!!
Πολυ ωραιο και το site που προτεινες , οπως φυσικα και το αυτοκινητο σου !
-
Καλωσόρισες στο forum Αντώνη...καλή συνέχεια στις βόλτες με το θηριάκι !
Χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δίνεις για ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο!
Πρόλαβες αυτή την περιβόητη αύξηση και αν ναι,ήταν όντως τόσο μεγάλη; -
To 2005 είχαμε παρει ένα CR-V καινουριο, και αυτό ηθελε ευθυγράμμιση....Παραξενο να χρειαζτονται ακομα...Ποσο το πηρες;
Honda CR-V 2015