-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
http://www.powertrain.renault.com/our-range/powertrain-units-of-our-range/1.6-dcir9m
Και η Renault έλεγε ότι ο κινητήρας της είναι ο πιο ήσυχος της κατηγορίας όταν τον παρουσίασε... πιθανόν τώρα να έχει ξεπεραστεί από τον Honda η τον Opel....
Στάλθηκε από το XOOM 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιαννη τον βαφτίσαμε. Οι κινητήρες της RENAULT αν δεν το έχουν κάνει ήδη, θα αγγιξουν τα 20 χρόνια εξέλιξης και αξιοπιστίας. Ετσι ευκολα αβιάστα δεν τους καθαιρείς...
Όχι βέβαια ίσα ίσα που κάθε μέρα.... τον απολαμβάνω!!!!
Στάλθηκε από το XOOM 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οπως γραφουμε τα καλα του αυτοκινητου, ετσι πρεπει να ειμαστε αντικειμενικοι και να γραφουμε και τα οποια αρνητικα του. Προσφατα εκανα ενα ταξιδι σε επαρχιακη οδο φορτωμενος με 4 ατομα (οδηγος + αλλοι 3 ενηλικες) και το πορτμπαγκαζ γεματο αποσκευες. Λογω ζεστης ειχαμε κλειστα τα παραθυρα και τον κλιματισμο στο φουλ. Παρατηρησα λοιπον οτι το αυτοκινητο σε συγκεκριμενα σημεια (πχ. προσπεραση σε ανηφορα) ψιλογονατιζε και η αποδοση του ηταν μειωμενη σε σχεση με οταν το οδηγω μονος μου χωρις κλιματισμο, θα ελεγα ενα 10-15% κατω. Ο κλιματισμος πρεπει να κοβει αρκετουτσικα αλογα και σε συνδυασμο με το φορτωμα το αμαξι ηταν οριακα. Οχι οτι υπαρχει καποιο προβλημα ασφαλειας η αδυναμιας να εκτελεσει τους απαιτουμενους χειρισμους αλλα ηταν οριακα. Οπως λοιπον ειχα προτεινει και στο παρελθον αν καποιος υποψηφιος αγοραστης σκοπευει να φορτωνει συχνα το αυτοκινητο και να κανει και χρηση του κλιματισμου ολο το χρονο ας προτιμησει την ισχυροτερη εκδοση με τα 160 αλογα για να εχει το κεφαλι του ησυχο. Αντιθετα αν το αμαξι δεν φορτωνεται συχνα και ο κλιματισμος ανοιγει μονο στις μεγαλες ζεστες οπως αυτες τις μερες, το 120αρι ειναι υπερεπαρκες.
-
Ουσιαστικά η μεγάλη διαφορά είναι ότι θα πρέπει να το πηγαίνεις με λίγη περισσότερη προσοχή όταν είναι φορτωμένο και ειδικά όταν πρόκειται να πραγματοποιήσεις προσπέραση. Μικρό το κακό. Στην ΕΟ Αθηνών - Λαμίας το προηγούμενο ΣΚ τέσσερις ενήλικες και 1 πιτσιρίκι πήγαινα σταθερά με 140 και το κλιματιστικό στο full. Μόνο όταν ήθελα να προσπεράσω ήμουν λίγο περισσότερο προσεκτικός αλλά ως εκεί. Μέχρι και 160 εξω από την Θήβα μια χαρά τα έπιασα και τα διατηρισα για τα 18 χλμ αλλά με αρκετή περισσότερη κατανάλωση. Οι όποιες δυσκολίες εμφανίζονται είναι στους δρόμους διπλής κατεύθυνσης με στροφιλίκια. Εκεί είναι που αν κάποιος βιάζεται, θέλει πραγματικά τα περισσότερα άλογα ώστε να έχει καλές ρεπριζ. Ειδικά στα suv η εννοια της τελικής μου είναι πραγματικά αδιάφορη όπως και το 0 - 100. Πιο σημαντικά είναι τα 60 - 100 ή 80 - 120 και φυσικά τα 100 - 0.
-
Οι όποιες δυσκολίες εμφανίζονται είναι στους δρόμους διπλής κατεύθυνσης με στροφιλίκια. Εκεί είναι που αν κάποιος βιάζεται, θέλει πραγματικά τα περισσότερα άλογα ώστε να έχει καλές ρεπριζ. Ειδικά στα suv η εννοια της τελικής μου είναι πραγματικά αδιάφορη όπως και το 0 - 100. Πιο σημαντικά είναι τα 60 - 100 ή 80 - 120 και φυσικά τα 100 - 0.Όχι μόνο για τα suv φιλε Σπύρο.
nickthetrib from tapatalk
-
Καταρχήν να πω μπράβο στον φίλο geiasou για το μήνυμά του. Τέτοια μηνύματα βοηθούν πραγματικά του άλλους ιδιαίτερα τους υποψήφιους αγοραστές! Από την άλλη να σημειώσω ότι με τόσο βαρύ φορτίο λίγα αμάξια κ αυτά με πολλά πολλά άλογα δεν θα ζοριζονταν...άρα μην αισθάνεσαι καθόλου ότι το αμάξι σου υστερεί!
Συμφωνώ κ με τα σχόλια των Σπύρο κ nick. Ολα τα αμάξια χρειάζονται καλές ρεπριζ μεταξύ 60-120 χλμ ώστε να εξασφαλίζουν ασφαλείς κ γρήγορες προσπεράσεις! -
small overlap crash test του αμερικανικου οργανισμου για την οδικη ασφαλεια IIHS στο Honda CRV (MY2015) απο την πλευρα του συνοδηγου: αποτελεσμα Acceptable
ΥΓ: Οι Αμερικανοι τσιμπησαν αρκετους κατασκευαστες οι οποιοι ενισχυαν μονο την αριστερη πλευρα του πλαισιου των μοντελων τους προκειμενου να λαμβανουν καλη βαθμολογια στο small overlap crash test το οποιο μεχρι προτινος διεξαγοταν αποκλειστικα απο τη μερια του οδηγου (αριστερη). Μολις ομως αλλαξαν το σημειο προσκρουσης και το πηγαν απο τη μερια του συνοδηγου (δεξια) τους περιμενε μια δυσαρεστη εκπληξη. Καποια μοντελα μεταξυ των οποιων και σχετικα ακριβα SUV (RAV4, Forester, Xtrail) ειχαν κακη συμπεριφορα με αποτελεσμα τον πιθανο τραυματισμο του συνοδηγου. CRV και CX5 ειχαν μετρια συμπεριφορα βασει της οποια πιθανοτερο ειναι να μην τραυματιστει ο συνοδηγος η να τραυματιστει ελαφρα ενω το μονο ως σημερα με καλη συμπεριφορα μοντελο ειναι το νεο Tuscon.
σχετικα ---> http://www.iihs.org/iihs/news/desktopne ... rs-at-risk
Youtube Video -
Η απάτη είναι προφανέστατη και μάλλον έχει γίνει κανόνας για κάποιους κατασκευαστές...
-
Η απάτη είναι προφανέστατη και μάλλον έχει γίνει κανόνας για κάποιους κατασκευαστές...Νομίζω ότι θα είναι πάγια τα τακτική από όλους ή έστω τους περισσότερους!
-
Σκεφτομουν να το γράψω έτσι αλλά δεν ήθελα να φανώ αφοριστικός. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως εντοπίστηκε ας πούμε ασύμμετρο το x-trail και πως δεν θα ισχύει πιθανόν το ίδιο για το kadgar ή το δικό μου duster. Αυτό το τελευταίο είχε στερηθεί ένα αστέρι στην πρώτη γενιά καθώς οι τσίπιδες τότε δεν είχαν βάλει το esp στις βασικές εκδόσεις.
-
Σκεφτομουν να το γράψω έτσι αλλά δεν ήθελα να φανώ αφοριστικός. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως εντοπίστηκε ας πούμε ασύμμετρο το x-trail και πως δεν θα ισχύει πιθανόν το ίδιο για το kadgar ή το δικό μου duster. Αυτό το τελευταίο είχε στερηθεί ένα αστέρι στην πρώτη γενιά καθώς οι τσίπιδες τότε δεν είχαν βάλει το esp στις βασικές εκδόσεις.Δεν ξερω αν επηρεαζονται και τα Qashqai, Kadjar, Duster κλπ αλλα απο το αμερικανικο τεστ ειναι εμφανες οτι το Xtrail εχει ενισχυση στην πλευρα του οδηγου (για να βγαινει ΟΚ στα crash test) η οποια απουσιαζει απο την πλευρα του συνοδηγου.
-
Οι νεες τιμες του CRV μετρητοις και με το κλειδι στο χερι μετα την αυξηση της φορολογιας απο τον Τσιπρα:
CRV FWD (120ps) Elegance: 34.000 euro
CRV AWD (160ps) Elegance: 37.400 euro
CRV AWD (160ps) Elegance Auto: 40.700 euro
http://www.honda-cars.gr/cr-v-4x4/price/και να σκεφτεις το δικο μου το πηρα 6μηνες πριν με αποσυρση και πριν τις αυξησεις των φορων 28.000
-
Να τους χαιρόμαστε.
Λίγο με αυτές τις αυξήσεις και λίγο με τους επιπλέον φόρους και τις εισφορές, καθιστούν την αγορά ενος νεου αξιοπρεπους αυτοκινήτου για την μεσαία τάξη, πρακτικά αδυνατηΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Οι νεες τιμες του CRV μετρητοις και με το κλειδι στο χερι μετα την αυξηση της φορολογιας απο τον Τσιπρα:
http://www.honda-cars.gr/cr-v-4x4/price/και να σκεφτεις το δικο μου το πηρα 6μηνες πριν με αποσυρση και πριν τις αυξησεις των φορων 28.000
έτσι όπως έχουν τώρα τα πράγματα geiasou όλοι όσοι αγόρασαν με το καινούριο καθεστώς αισθάνονται πολύ τυχεροί τώρα...
-
Παει το crv. Πάμε για το hrv μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
έτσι όπως έχουν τώρα τα πράγματα geiasou όλοι όσοι αγόρασαν με το καινούριο καθεστώς αισθάνονται πολύ τυχεροί τώρα...
Πραγματικά είναι σημαντική η διαφορά στο ποσό.Και ερωτώ:αν κάποιος θέλει να το πουλήσει τώρα μετά από μισό ή ένα χρόνο,θα πάρει περισσότερα χρήματα απ'όσα όταν το αγόρασε;Αν για παράδειγμα έχεις αγοράσει το προηγούμενο καλοκαίρι ένα καινούριο αμάξι με 30 χιλιάρικα το οποίο τώρα πωλείται στα 35 ή 36, έχεις ''δικαίωμα'' να το πουλήσεις ως ελαφρώς μεταχειρισμένο στα 32 ας πούμε; Οεο
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Να τους χαιρόμαστε.
Λίγο με αυτές τις αυξήσεις και λίγο με τους επιπλέον φόρους και τις εισφορές, καθιστούν την αγορά ενος νεου αξιοπρεπους αυτοκινήτου για την μεσαία τάξη, πρακτικά αδυνατηΝαι αλλά Jaguar & Range Rover μειώθηκαν δραματικά οι τιμές....πάρτε κόσμε Jaguar!! Πλέον με τα χρήματα του CRV μπορείς να πάρεις την βασική έκδοση της F-Pace.
-
Ισχυει αυτό που λες.
Πάει τέλος, ένας ακόμα τομέας που αποδεικνύει ότι είμαστε μπανανιαΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Να τους χαιρόμαστε.
Λίγο με αυτές τις αυξήσεις και λίγο με τους επιπλέον φόρους και τις εισφορές, καθιστούν την αγορά ενος νεου αξιοπρεπους αυτοκινήτου για την μεσαία τάξη, πρακτικά αδυνατηΝαι αλλά Jaguar & Range Rover μειώθηκαν δραματικά οι τιμές....πάρτε κόσμε Jaguar!! Πλέον με τα χρήματα του CRV μπορείς να πάρεις την βασική έκδοση της F-Pace.
Καμμια τιμη από BMW εχουμε να δουμε εκει τι παιζει τωρα? Κερδίζουμε ή χανουμε;
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Ισχυει αυτό που λες.
Πάει τέλος, ένας ακόμα τομέας που αποδεικνύει ότι είμαστε μπανανιαΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Περιέργως λιγο που εχω δει την νεα φορολογια φαινεται ποιο ορθολογικη από την παλια αλλα δεν εχω δει ολες τις τιμες από την αγορα.
-
Πώς είναι ορθολογική ρε παιδια; έγιναν πιο φθηνά τα οικονομικά μικρά και όλα πάνω από 14-15 χιλιάρικα αυξήθηκαν.
Δηλαδή μια οικογένεια με 2 παιδιά τι πρέπει να πάει να πάρει το yaris;Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Honda CR-V 2015