-
Ξέρει κανείς πότε αναμένεται ο νέος βενζινοκινητήρας (1,3λτ) στο Megane;
-
Όχι πριν το φθινόπωρο.
-
Καλησπέρα σκέφτομαι και εγώ να πάρω το megane, αξίζει τλκα? Από service η Renault είναι οικονομική η είναι ακριβή
-
Ο χρήστης Mixalispan έγραψε:
Καλησπέρα σκέφτομαι και εγώ να πάρω το megane, αξίζει τλκα? Από service η Renault είναι οικονομική η είναι ακριβήΊσως και η πιο φθηνή..
-
Η Renault πλέων είναι καλή εταιρία η τα αυτόκινητα τς βγάζουνε προβλήματα?
-
Η Renault πάντα ήταν καλή εταιρεία. Όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να βγάλουν προβλήματα. Άλλες μάρκες βγάζουν λιγότερα, άλλες περισσότερα, αλλά δεν κρίνει μόνον αυτό αν ένα αυτοκίνητο είναι καλό.
-
Φίλε το Megane dci 110 αγόρασα και νομίζω έκανα την καλύτερη επιλογή. Μέχρι στιγμής έχω κάνει 25500 χλμ. σε 6 μήνες. Το μικρό service το εκανα στα 15000 χλμ με κόστος 120 ευρώ περίπου. Το αυτοκίνητο στο δρόμο είναι καταπληκτικό, με κορυφαίο κράτημα, πολύ καλά φρένα (για του astra υπάρχουν επιφυλάξεις), άκρως ροπάτο με επιταχύνσεις μετά τα 60 ισάξιες του astra, το οποίος έχει βέβαια και 136 hp (υστέρει σε τελική από astra, αλλά μέχρι τα 170 -175 το αυτοκίνητο πετάει), και με τον dci κινητήρα απολύτως ήσυχο σε αντίθεση με τους αλλους πετρελαιοκινητήρες. Παράλληλα, το αυτοκίνητο εν σχέσει με το astra ειναι πιο φρέσκο σχεδιαστικα, αλλα και τεχνολογικά (θα βγει το νέο astra σε 1,5 χρόνο νομίζω). Παράλληλα, το τιμόνι με αφήνει άκρως ικανοποιημένο σε αντίθεση με κριτικές που είχα διαβάσει. Από κατανάλωση 5,5 μικτός κύκλος που είναι πολύ ικανοποιητικός. Αρνητικά θα τόνιζα την έλλειψη ορατότητας προς τα πίσω και τους περιορισμένους πίσω χώρους (πάντως δύο άτομα πίσω, ακόμα και υψηλόσωμα χωράνε). Ο χώρος αποσκευών είναι από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας, αχανή θα τον χαρακτήριζα. Πάντως με τις εκπτώσεις που υπάρχουν αυτήν την περίοδο, νομίζω ότι το αμάξι κρινεται ως great value. Αγόρασα τον Δεκέμβριο του 2017 την έκδοση dinamic με 18800 ευρώ περίπου, κατόπιν έκπτωσης 1500 ευρώ + απόσυρσης ενός αυτοκινήτου για 800 ευρώ. Αντιθέτως, το astra με παρόμοιο εξοπλισμό έβγαινε περίπου 1500 ευρώ παραπάνω. Τώρα αν δεν φείδεσαι χρημάτων, θα μπορούσες να δεις αν έχει έρθει και ο κορυφαίος dci 130, με 2000 - 3000 ευρώ παραπάνω, όπου εκεί βέβαια δεν υφίσταται καν θεμα σύγκρισης με το astra. Ελπίζω να σε κατατόπισα όσο μπορούσα, καλή αγορά.
-
σε ευχαριστώ πολύ για τς πληροφορίες που μου έδωσες για το αμάξι,δν εχω μεγάλη επαφή με τα αμάξια και ετσι ηθελα να κανω μια ερευνα αγορας,γιατι μου αρεσει παρα πολυ το megane αλλα δν ειχα ακουσει καλα λογια,τωρα για το αμαξι πού κοιτάω εγω φιλε μου ειναι το 1.200 tce 130ps gt line.Σου ευχομαι να ειναι καλοριζικο και καλοταξιδο
-
Πρόχωρα άφοβα!
Ναι η Renault είχε περάσει περίοδο κακής αξιοπιστίας αλλά από τότε έχουν περάσει πια 10-15 χρόνια. Οι τελευταίες γενιές ακριβώς το αντίθετο... Αλλά...καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα! Χαχα!
Έτσι κι αλλιώς δίνει και καλές εγγυήσεις... Παίζει και καλή έκπτωση μέχρι τέλη του μήνα από -1.000 έως -1.300. Οπότε αν σου αρέσει why not?
-
Νέο μέλος στη familia, το πήρε ο μπατζανακης. Οσονουπω θα μεταφέρω εντυπώσεις.
-
Ποικιλία ιπποδυνάμεων θα έχει ο 1.3 TCe στο Megane IV, 100,115,140 & 160 hp:
http://renaultnews.gr/renault-megane-%C ... %84%CE%B7/
-
Κάλλιο αργά παρά ποτέ....
Με όλους τους κινητήρες νέους ο τιμοκατάλογος. Παίζει ήδη προωθητικό:
**1.3 TCE 115 HP AUTHENTIC** **17205** **1.3 TCE 115 HP EXPRESSION** **19860** **1.3 TCE 140 HP EXPRESSION** **20855** **1.3 TCE 140 HP EXPRESSION EDC** **21650** **1.3 TCE 140 HP DYNAMIC** **21770** **1.3 TCE 140 HP DYNAMIC EDC** **25295** **1.3 TCE 140 HP INTENS** **25395** **1.3 TCE 140 HP INTENS EDC** **26945** **1.3 TCE 160 HP DYNAMIC** **24700** **1.3 TCE 160 HP DYNAMIC EDC** **26185** **1.3 TCE 160 HP INTENS** **26185** **1.3 TCE 160 HP INTENS EDC** **27420** **1.5 DCI 115 HP AUTHENTIC** **19860** **1.5 DCI 115 HP EXPRESSION** **21720** **1.5 DCI 115 HP EXPRESSION EDC** **25095** **1.5 DCI 115 HP DYNAMIC** **24895** **1.5 DCI 115 HP DYNAMIC EDC** **26380** **1.5 DCI 115 HP INTENS** **26280** **1.5 DCI 115 HP INTENS EDC** **29795** **1.7 DCI 150 HP INTENS EDC** **32955**
-
1η δοκιμή με τον νέο 1.3 TCe 140 hp:
https://www.newsauto.gr/test-drive/proti-dokimi-renault-megane-13-tce-140-dynamic/
-
Γενικά τα Renault (εκτός ορισμένων λίγων μοντέλων) χαντακώνονται στην Ελλάδα από την τιμολογιακή ποιτική της εισαγωγικής. Είναι λες και ο Θεοχαράκης θέλει να πουλήσιε μόνο Νισσάν και κανένα Ρενώ!
-
Πραγματικά καλό αυτοκίνητο, που όμως χαντακώνεται από την αρκετά αλμυρή του τιμή (εκδόσεις με σύγχρονο εξοπλισμό, όπως αυτόματο φρενάρισμα, ή με αυτόματο κιβώτιο, κοστίζουν μάλλον πολλά). Και είναι και 2-3 έτη στην αγορά.Τα αντίστοιχα Golf, Focus, 308, Astra, Leon, Scala είναι φθηνότερα, να μη μιλήσω για κορεάτικα ή τη νέα Κορόλα. Γι’αυτό ούτε πούλησε αρκετά έως τώρα, ούτε το βλέπω να πουλάει...
Το είχα οδηγήσει πέρισυ με το νέο μοτέρ στη Γερμανία (και μάλιστα με τα μόλις 115 άλογα, στο βαρύτερο Station Wagon, όπως έχω ξαναγράψει) και έμεινα με τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Κρίμα.
-
Δε μου αρέσει, οπτικά τουλάχιστον, ο αχταρμάς από καλώδια και σωλήνες μέσα στο χώρο της μηχανής. Η χαρά του μηχανικού...
-
Δε μου αρέσει, οπτικά τουλάχιστον, ο αχταρμάς από καλώδια και σωλήνες μέσα στο χώρο της μηχανής. Η χαρά του μηχανικού...
Και έχεις απόλυτο δίκιο! Δεν είναι εικόνα αυτή σύγχρονου μηχανοστασίου...
Αξίζει κανείς να δει μήπως σε πιο ακριβές εκδόσεις εξοπλισμού ή άλλα μοντέλα με τον ίδιο κινητήρα, υπάρχει πλαστικό κάλυμμα. Ή ακόμη κι αν δεν υπάρχει στη Renault, μήπως υπάρχει σε Nissan ή MB, που έχουν τον ίδιο κινητήρα (με αφαίρεση/αντικατάσταση του σχετικού σήματος, εννοείται).
Στο Skoda Rapid 1.6 TDi που είχα, παρόλο που ήταν η πιο ακριβή έκδοση δεν είχε το σχετικό κάλυμμα, το οποίο το είχα ζητήσει από την παραγγελία και μου το έφεραν ως ανταλλακτικό, μαζί με δύο μεταλλικές βάσεις (σαν πείρους) που χρειαζόταν για να μπει στη θέση του.
-
Το μονο που κανει ειναι να δυσκολευει την θερμοτητα να κινηται απο τον κινητηρα στο μηχανοστασιο..
Σε καποια πολυτελη μοντελα και στα γαλλικα υπαρχει κατι σαν τσοxα ...κουβερτα του κινητηρα, με σκοπο την μειωση του παραγωμενου θορυβου.
-
Το καπάκι απο μόνο του δεν κάνει τίποτα..απλά καλύπτει το χάος! Το θέμα ειναι να ειναι τακτοποιημένα ολα φια ευκολία συντήρησης, οχι απλά να καλύπτεται το χάος!!
-
Βέβαια πολλές φορές το χάος είναι πιο εύκολα προσπελάσιμο, από ότι να φαίνονται όλα τακτοποιημένα αλλά για να φτάσεις σε ένα σύστημα να πρέπει να ξηλώσεις άλλα 2-3 πρώτα... Οπότε μην ασχολείστε με πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν κι αφήστε τους μηχανικούς να ανησυχούν για το πόσο θα παιδευτούν.
Renault Megane IV