-
Εξωτερικά είναι υπέροχο, το θέμα είναι ότι τεχνολογικά είναι μια γενιά πίσω... Μας αρέσει δεν μας αρέσει το Golf έχει χτίσει όνομα, το ίδιο και τo focus.. Το megane με αντίστοιχο εξοπλισμό με το focus st line x πόσο κοστίζει?
-
Το Γκολφ ειναι μια μπαρουφα.Ειχα το πενταρι για πολλα χρονια.Οχι σοβαρα θεματα αλλα ποιοτικα πολλα.Πολυς ντορος για το τιποτα και φυσικα πολυ υπερεκτιμημενο.Ακριβο χωρις να το αξιζει.Και φυσικα η συντηριτικουρα που συνεχιζεται.Το οχταρι ελαχιστα διεφερε απο το πενταρι που ειχα.....
Το Φοκους σαφως εχει χτισει ονομα με την οδηγοκεντρικοτητα του....
-
Εξωτερικά είναι υπέροχο, το θέμα είναι ότι τεχνολογικά είναι μια γενιά πίσω...
Σε τι είναι τεχνολογικά πίσω; Κινητήρες; Πλαίσιο; Δεν βλέπω να υπολείπεται κάπου.
-
Το 2016 έβγαλε στην παραγωγή ένα αυτοκίνητο που απλά έφτασε να είναι στα ίδια επίπεδα με το Golf 6, κοινή πλατφόρμα, κινητήρες κλπ, στο εσωτερικό μέχρι και στο pre facelift δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Είναι κρίμα γιατί είναι πανέμορφο ίσως αν δεν ήταν τόσο ακριβό, θα μου πείτε ότι και το clio ακριβό είναι αλλά πουλάει..
-
Μάλλον καλύτερα από Golf έστριβε και πήγαινε στον δρόμο!
-
Εγω θα σας πω τι έφταιγε κατά την άποψή μου.
1.Η εισαγωγική το είχε πολύ χύμα.
2.πραγματικα ήταν στενάχωρα στις πίσω θέσεις.
Ειχα πάει να το δω μήπως και το αγοραζα. Αλλα τελικά άλλαξαν τα πλάνα μου.
Για δύο άτομα και δύο μικρά παιδιά ήταν εξαιρετικό πάντως.
-
Οδηγώντας το εδώ και 3.5 χρόνια, θα το χαρακτήριζα κάτι παραπάνω από decent small family car. Κάνει αυτά που υπόσχεται, δεν υστερεί αλλά και δεν ανεβάζει και τον πήχη πουθενά.
Μεγάλο του ατού θεωρώ ότι είναι η ποιότητα κύλισης. Ακόμα και τώρα εντυπωσιάζομαι σε κάθε ταξίδι. Μειονέκτημά του η σχεδίαση του εσωτερικού που χωρίς να είναι κακή, θεωρώ ότι δεν συνάδει με την εικόνα του εξωτερικού. Θα συμφωνήσω επίσης με τον φίλο που λέει ότι είναι ογκώδες για τα δεδομένα της κατηγορίας (με 4,36 μήκος και 1,82m πλάτος είναι στο άνω άκρο της κατηγορίας).
Οβερόλ, είμαι πολύ ικανοποιημένος και, απαντώντας στον φίλο παραπάνω, δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην το προτιμήσει κάποιος έναντι πχ. ενός πολυφορεμένου golf (παρεμπιπτόντως υπήρξα και κάτοχος για 6 χρόνια του golf V).
Τώρα γιατί δεν πουλάει; Μάλλον είναι συνδυασμός διαφόρων παραγόντων όπως η συρρίκνωση της C κατηγορίας, η έλλειψη ισχυρού σέλινγκ πόιντ, το brand name των ανταγωνιστών τύπου corolla, focus, golf.
-
Νομιζω τα ειπες ολα mphysiker.....
-
Ως ιδιοκτήτης 308 MK II να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με Lap και είναι πολύ πιο όμορφο από το 308. Το GT/RS-Line στο μπλέ του είναι χάρμα οφθαλμών. Ειδικά το GT/RS-Line SW, που φυσικά ποτέ δεν είδαμε και δεν θα δούμε στην Ελλάδα, είναι τόσο όμορφο που για κάποια στιγμή με έκανε να ξεχάσω τα διάφορα που με χαλούσαν στην Renault.
Στα td όταν πήρα το 308 (Δεκέμβριος 2019) είχα οδηγήσει το Mégane και μου άρεσε περισσότερο ως τιμόνι και πάτημα στον δρόμο από το 308. Ήταν καλύτερο σε χώρους εμπρός, τα ίδια σκατά πίσω, τα ίδια σε χώρο αποσκευών, σαφώς πιο εργονομικό, είχε πιο ακριβείς αλλαγές μηχανικού κιβώτιου ταχυτήτων ενώ παρά τον επιπλέον θόρυβο που παράγει ο Tce (140ps είχα οδηγήσει το Mégane) είναι πιο γραμμικός αλλά και έχει λίγο καλύτερες ανάσες στις υψηλές στροφές από τον 1,2Τ puretech των 130ps.
Υστερούσε σε ηχομόνωση αλλά και ποιότητα υλικών - συναρμογής καμπίνας. Αν εκείνο το βράδυ δεν είχα λάβει προσφορά 'την οποία δεν μπορούσα να αρνηθώ' πιθανότατα θα είχα καταλήξει στο Mégane 1,3 dynamic 140ps. Η τότε αγορά αφορούσε όχημα για την σύζυγο. Για την δική μου αγορά στο άμεσο μέλλον αγόραζα άνετα μπλέ Mégane SW (μεταξόνιο 2,7m) 160ps M/T GT/RS-Line και ας μου έβγαινε κανα 29κ και ας 'με κορόιδευε ο κόσμος' και διάφοροι εδώ μέσα...
ΥΓ1: Έχοντας οδηγήσει σε άλλο όχημα τον Tce 160ps με μηχανικό κιβώτιο (QQ) δηλώνω μεγάλος φαν και θεωρώ πως το Mégane στον δρόμο θα είχε συνολικά ως οδηγική εμπειρία ανώτερους αντιπάλους μόνο τα Focus/Civic των 182ps με τους πολλαπλούς και τα άριστα τιμόνια/μηχανικά κιβώτια στην κατηγορία του.
ΥΓ2: Με έναν εισαγωγέα που δεν θα τον ένοιαζε να πουλάει μόνο QQ και Clio θα είχε πολύ καλύτερες πωλήσεις. Είναι θαμμένο και αδικημένο όχημα...
-
https://www.renault.fr/vehicules-particuliers/megane-3-berline-phase-2/rs-line.html
Αυτό πάντως φαίνεται πολύ όμορφο. Και δεν συζητάμε καν για αυτό:
-
Αυτό όσο πάει μου αρέσει και περισσότερο. Είμαι καλά γιατρέ μου;
Με τον TCe των 160hp πρέπει να είναι και αρκετά ενδιαφέρον και οδηγικά.
-
Ας περιμένουμε να δούμε και το vision...
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/premiera-gia-to-renault-megane-evision/
-
Ας περιμένουμε να δούμε και το vision...
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/premiera-gia-to-renault-megane-evision/
Αυτό μάλλον θα βγει μόνο ηλεκτρικό όμως..
-
Σε επικοινωνία σήμερα με αντιπροσωπεία της Renault μου είπαν ότι ακόμα δεν γνωρίζουν πότε θα έρθει το facelift, πιθανώς σε 2-3 μήνες. Αυτήν την στιγμή διαθέσιμο μου είπαν υπάρχει μόνο ένα Megane RS, τίποτε άλλο. Άφησα το τηλέφωνο και μου είπαν όταν έχουν νεότερα θα με καλέσουν.
Απίστευτο ότι σε άλλες χώρες τα οδηγούν ήδη και εδώ δεν έχει καν μοντέλο για στατική παρουσίαση ώστε να μπορεί κάποιος να το παραγγείλει και ας έρθει σε 5-6 μήνες δεδομένης της κατάστασης.
-
Καλά ότι να ναι.....
-
Μαλλον ο Θ ακολουθει τα χναρια του Σ .
-
Αφού τα έχουμε πει. Τον θείο τον νοιάζει να πουλάει Clio QQ και Micra, τέλος. Εδώ κόβει το Navarra. Το Navarra που με ΠΑΣΟΚ το παίρνανε μαύρο διπλοκάμπινο και είχε γίνει μόδα πριν έρθουν τα suvs...
Έχω ζήσει πέρασμα από αντιπροσωπεία Renault (στην Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν παρατημένη πραγματικά είναι λυπηρό) με στόχο το Mégane ενώ ο πωλητής με ωθούσε χωρίς κανένα ενδοιασμό σε αρκετά φτηνότερο όχημα (Clio 1.0). Δεν θα μπορέσω να τους καταλάβω ποτέ. Έχω μιλήσει για δύο τρία θέματα μέχρι με τα κεντρικά στην Αθήνα και δεν μπορούσα να βγάλω άκρη. Να θες να πάρεις Renault και να μην το πάρεις γιατί νιώθεις ξεκρεμαστος από την πρώτη επίσκεψη στην αντιπροσωπεία. Τουλάχιστον ρε σεις για το ξεκαρφωμα περιμένετε να το αγοράσουμε πρώτα και μετά μας έχετε γραμμένους όπως οι περισσότεροι άλλοι αντιπρόσωποι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων...
-
Δυστυχώς με τέτοια κατάσταση κανείς δεν μπορεί να προτιμήσει Renault, πλην Clio. Ο πεθερός μου είχε Scenic και όταν του είπα ότι σκέφτομαι και το Megane μου είπε άστη Renault δες κανένα άλλο.
Κρίμα και το αυτοκίνητο φαίνεται ωραίο και η RS έκδοση θεωρείται το καλύτερο μπροστοκίνητο hot hatch μαζί με το Civic Type-R.
-
Εξαιρετική προσέγγισις. Τέσπα δεν ήταν πάντα έτσι. Μα τώρα καθώς έχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις του κοινού έτσι πάει ο κόσμος. Κάποτες πήγαινες στην αντιπροσωπεία για μεγκάν και έφευγες με λαγκούν.
Είδα μια τέτοια διχίλιαρη με 170 ίππους ενός γείτονα προχθές στο σέρβις του ντουστ και ήταν σε κατάσταση καινουργί η τάνα. Ετοιμος να την πάρω και να φύγω ήμουν. Μου λέει ο μάστορας. 'Απορώ γιατί δεν την υποστηρίζουν πλέον με ανταλλακτικά κλπ από το εργοστάσιο. Ποιο εύκολα βρίσκεις ότι θες για ρενώ 5 παρά για δαυτη' . Κοπρόγαλλοι.
-
To Navara το κόβει η Nissan από την Ευρώπη, δεν το κόβει ο εδώ εισαγωγέας.
Renault Megane IV