-
Καλησπέρα,
Θεωρείται φυσιολογικό το γεγονός μετά το 1ο ετήσιο σέρβις, να έχει ανέβει η μέση τιμή κατανάλωσης της βενζίνης απο 8,7l/100 σε 9,2l/100 , χωρίς να έχει αλλάξει η οδηγική μου συμπεριφορά , η σχεδόν καθημερινή διαδρομή εντός πόλης, τα χλμ ? Κοντέυω να δώ τιμή που έπιανα με Peugeot 307 1.4lt 75Hp και κάτι δεν μου πάει καλά, ενώ 1 χρόνο δεν είχα τέτοιο θέμα. Κατανοώ απόλυτα το γεγονός ότι δεν πρόκειται κανένα αυτοκίνητο να πιάσει εργοστασικές μετρήσεις, αλλά εντός πόλης οδήγηση χωρίς υπερβολές μου φαίνεται περίεργο, ειδικά που δεν φαινόταν απο την αρχή. Ακολουθώ κατά 80% την ένδειξη αλλαγής ταχύτητας για οικονομική οδήγηση απο την αρχή
Έχω παρατηρήσει επίσης και την άνοδο στην στιγμίαια κατανάλωση , πατώντας το γκάζι που πλέον με τα παραπάνω δεδομένα απλά το ακουμπάω ή το χαιδεύω να το γράψω καλύτερα. Άλλαξα και βενζίνη με 100 οκτάνια αλλά είδα μεγαλύτερη εκτόξευση των τιμών...
Με ένα ρεσερβουάρ γεμάτο 55lt έβγαζα πάνω απο ένα μήνα διαδρομών και περίπου 580-620 χλμ . Στο τελευταίο γέμισμα , το 1ο μετά το σέρβις , με φούλ γέμισμα καταναλώθηκε σε 26 μερές διανύοντας 552 χλμ.
Έχει κάποιος παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο?
-
Μήπως απλά μηδενίζοντας τα χιλιόμετρα για το επόμενο service σου μηδενίσανε και τις μέσες καταναλώσεις κλπ?
Οπότε θα πρέπει να διανύσεις κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα για να ξαναστρώσουν τα νούμερα.
Λογικά και όταν το αγόρασες που ήταν μηδενικά τα νούμερα οι μέσοι όροι σου πρέπει να ήταν ψηλότεροι από αυτούς που έβλεπες όταν στρώσανε.
Αν μηδενίστηκε η μέση κατανάλωση είναι φυσιολογικό να σου δείχνει λιγότερα χιλιόμετρα αυτονομίας γιατί υπολογίζει τα εναπομείναντα με μεγαλύτερη μέση κατανάλωση. -
Σε κάθε γέμισμα που κάνω, μηδενιζω τις τιμές μου για να έχω ξεκάθαρη άποψη της κατανάλωσης μου, οπότε δεν πρέπει να είναι κάτι τέτοιο... ακόμα και σε 6η ταχύτητα με 120 -130 χλμ /ωρα , ακουμπώντας το γκάζι είναι πάνω απο 8-9 η μέση, αντί να χαμηλώνει και να ξεκουράζει τον κινητήρα...
Αυτά τα νούμερα δεν τα είχα πρίν... έχω κάνει πχ Αθήνα-Ιωάννινα με μέση κατανάλωση 7,8 lt και φορτωμένο αυτοκίνητο..
-
Για δες μήπως δεν έχουν κουμπωσει καλά τον σωλήνα μετά το φίλτρο αέρα και τραβάει παραπάνω.
-
Μηπως αλλαξες βενζιναδικο;
-
Και βενζινάδικο άλλαξα...αλλά στο 2ο γέμισμα...
Το επίσημο συνεργείο δεν βρήκε κάτι και στις ηλεκτρονικές μετρήσεις..Παραδέχεται όμως ότι τιμές άνω του 9lt/100 είναι υπερβολικές για κινητήρα 1,2lt
-
Μπορει να σου παραφουσκωσαν τα λαστιχα ή να σου εβαλε λιγοτερο καυσιμο το βενζινάδικο. 0.5 λιτρο ή μερικα χιλιομετρα διαφορα ειναι ελαχιστη αλλαγη. Σε βάθος χρονου θα καταλαβεις καλυτερα διαφορες αν μετρας και οχι ανα γεμισμα.
-
Εάν τα λάστιχα είναι περισσότερο από το κανονικό φουσκωμένα, δεν νομίζω πως επιβαρύνουν την κατανάλωση. Από εκεί και μετά η διαφορά δεν μου μοιάζει τόσο μεγάλη αλλά περισσότερο φυσιολογική. Το βάρος και το είδος του οχήματος με κάνουν να το πιστεύω... Επίσης όμως θεωρώ πως είναι καλό μετά από περισσότερα γεμίσματα να παρατηρούμε και να δίνουμε βάση στις τιμές αυτές. Εγώ ας πούμε έχω δει διακυμάνσεις στο ντίζελ αλλά στα 10000χλμ σχεδόν από 4,8 έως 5,8 και από εποχή σε εποχή.
-
Δεν διαφωνώ... αλλά όλα τα παραπάνω τα έχω κάνει...και τα λάστιχα ελέγχω μια φορά το μήνα , μαζί με το γέμισμα..
Κοίτα για εμένα που το κάνω 1 χρόνο και οδηγάω ενα χρ'ονο που έχω το αυτοκίνητο και μέχρι το 1ο σέρβις, δεν είχα δει καμία διαφορά σε όλο το σύστημα και την συμπεριφορά ..μετά το σέρβις έχει παρατηρηθε'ι η διαφορά αυτό ειναι το περίεργο
-
Σε πιστεύω με 1000. Υπάρχει περίπτωση να σου έκαναν κάποιο update? Εξηγούμαι... Όταν πρωτοπήρα το duster είχα παρατηρήσει πως εν κινήσει με 'νεκρά' στην στιγμιαία κατανάλωση μου έδειχνε κατανάλωση '0'. Φυσικά αυτό δεν ίσχυε και όταν το συζήτησα μαζί τους συνέπεσε χρονικά με την λήψη ενός firmware από την Renault το οποίο πέρασαν στον εγκέφαλο. Εκτοτε ακόμη και δίχως επιλεγμένη σχέση σε κίνηση του οχήματος με ταχύτητες άνω των 20χλμ/ώρα οι στιγμιαίες μου καταναλώσεις κυμαίνονται από 0, 5 έως και 1, κάτι. Φυσικά τώρα το πιστεύω περισσότερο και ας μου χαλάει λίγο την διάθεση.
-
Αυτ'ο συμβαίνει όντως με τη νεκρά...δεν θυμάμαι όμως πρίν αν συνέβαινε και δεν μου είπα κάτι απο το συνεργείο..
Δεν ξέρω ποια κατάσταση είναι η φυσιολογική και ίσως είναι όλα θέμα των ηλεκτρονικών μετρήσεων..
-
Anyway στο νήμα του duster είναι ένα καλό παλικάρι ο kkokolis (κάπως έτσι υπογράφει νομίζω). Φορά το duster του τον 1.2 με τα 125 άλογα βενζίνης και μπορεί να συγκρίνετε απόψεις. Αν μη τι άλλο έχει ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για τον ίδιο κινητήρα σε σχετικά ελαφρύτερο αμάξωμα ενώ μπορεί να σου πει πιθανό για τις ενδείξεις σε κίνηση με 'νεκρά'. Όσον αφορά τα εξουσιοδοτημένα ναι μεν οι γνώσεις τους πολλές μα αν δεν τους σπρώξεις και λίγο δύσκολα στροφάρουν για το κάτι παραπάνω.
-
Εάν δεν ήταν οι εγγυήσεις στην μέση, δεν θα με έβλεπαν εξουσιοδοτημένα...
Έχεις δείκάτι στο νήμα του Duster που αφορά το ίδιο θέμα ? Πάω να του ρίξω μια ματιά.
-
Το θεμα δεν ειναι τι γραφει το trip. Εχεις μετρηση καταναλωση με λιτρα;
-
Επίσης οι εξωτερικές θερμοκρασίες παίζουν ρόλο στην κατανάλωση. Όσο πιο κρύο τόσο μεγαλύτερη η κατανάλωση.
Αν άλλαξες παραφλου και σου έβαλαν άλλο με μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα, εν μέρει εξηγείται. Επίσης και με τα λάδια κάτι παίζει, και εγώ βλέπω αλλαγές στην κατανάλωση μετά από σέρβις ή αλλαγή λαδιών για τα πρώτα 1000χλμ, αλλά επειδή τα κάνω σε λιγότερο από 2 βδομάδες και μετά στρώνει, δεν έχω ασχοληθεί.Υ.Γ. έχω αουρις 1,4 του 2007 βενζίνη.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Πρώτο service έκανε άνθρωπος, λάδια, φίλτρο λαδιού και φίλτρο αέρα αλλάζουν όλοι. Άντε και φίλτρο καμπίνας άμα έχει. Ούτε ψυκτικό, ούτε υγρά φρένων ουτε κάτι άλλο αλλάζουν. Και καινούργιο λάδι= 'καλύτερη λίπανση'= μειωμένες τριβές άρα μικρότερη κατανάλωση θεωρητικά.
-
Δημοσίευση από riverael1 » 03 Φεβ 2018 17:45
Το θεμα δεν ειναι τι γραφει το trip. Εχεις μετρηση καταναλωση με λιτρα;Όχι πριν δεν την μέτραγα , αλλά χρειαζόμουν περίπου 1 full γέμισμα το μήνα και παραπάνω, δλδ 55 λίτρα σύν ότι είχε στο τέλος το ρεζερβουάρ για 30 με 35 μέρες... αυτό σταθερά μέχρι το σέρβις...
Μετά το σέρβις και το πρώτο γέμισμα που παρατήρησα τη διαφορά ακόμα και στην επιτάχυνση , σαν να είναι μπουκωμένο ή να χάνει, άρχισα να μετράω και εφαγα 80 ευρω περίπου 56 λίτρα σε 28 μέρες... και 23 λίτρα σε 9 μέρες..Δημοσίευση από Infide1 » 03 Φεβ 2018 21:20
Πρώτο service έκανε άνθρωπος, λάδια, φίλτρο λαδιού και φίλτρο αέρα αλλάζουν όλοι. Άντε και φίλτρο καμπίνας άμα έχει. Ούτε ψυκτικό, ούτε υγρά φρένων ουτε κάτι άλλο αλλάζουν. Και καινούργιο λάδι= 'καλύτερη λίπανση'= μειωμένες τριβές άρα μικρότερη κατανάλωση θεωρητικά.Ακριβώς ... το θέμα δεν είναι μόνο η διαφορά στην κατανάλωση , που έχει ανέβει αισθητά... Βλέπω διαφορά και στην επιτάχυνση όπως είπα και πιο πάνω...ενώ φτάνει στις στροφές που δίνει την μέγιστη ροπή , δεν σπιντάρει όπως π΄ριν το σέρβις...
-
Δημοσίευσηαπό Infide1 » 03 Φεβ 2018 11:57
Για δες μήπως δεν έχουν κουμπωσει καλά τον σωλήνα μετά το φίλτρο αέρα και τραβάει παραπάνω.τα στοιχεία..
Αυτό ίσως πρέπει να δώ... δεν ξέρω..
-
Μήπως όλο αυτό ευθύνεται στα λάδια που σου έβαλαν? Δεν αναφέρομαι απαραίτητα στον τύπο, αλλά περισσότερο στη μάρκα.
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Μήπως όλο αυτό ευθύνεται στα λάδια που σου έβαλαν? Δεν αναφέρομαι απαραίτητα στον τύπο, αλλά περισσότερο στη μάρκα.Δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό, εκτός αν του έβαλαν μαργαρίνη...
Αν δεν έχει ξεκουμπώσει καμία σωλήνα μπορεί να έκαναν αναβάθμιση λογισμικού του εγκεφάλου με αυτά τα αποτελέσματα. Το θεωρώ όμως δύσκολο. Παίζει να είναι απλά και η αίσθηση. Μόνο με μετρήσεις μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάτι όντως άλλαξε.
Renault Kadjar