-
Οχι ηταν νεο μοντελο. Πανω στην ιδια ομως πλατφόρμα με αρκετες ομως αναβαθμίσεις σε σημεια κλειδιά. Αλλοι χαλυβες και ενισχύσεις κτλ.....
-
https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/xanei_tin_tetrakinisi_to_dacia_duster-7794101/
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dacia_Duster
2010 το πρώτο, 2013 το fl του.
2017 το δεύτερο, fl σύντομα, και 2023 φημολογείται το 3ο.
-
https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/xanei_tin_tetrakinisi_to_dacia_duster-7794101/
Ο.κ., thanks.
Μάλλον κάπου μπερδεύτηκα μεταξύ fl στο 1ο και παρουσίαση του νέου το 2017-18.
-
Dublin wrote:
Ο.κ., thanks.
Μλλον κάπου μπερδεύτηκα μεταξύ fl στο 1ο και παρουσίαση του νέου το 2017-18.
Καλά, δεν είχες και άδικο, σαν ένα καλό face lift έμοιαζε!
Γενικά στις τελευταίες γενιές η Renault έχει φιλοσοφία 'βελτίωσης' (Duster, Clio, Captur) παρά μεγάλων αλλαγών.
-
Δοκιμή του DCi115hp με τις νέες προδιαγραφές ρύπων:
https://www.newsauto.gr/test-drive/athina-chalkida-me-to-dacia-duster-1-5-blue-dci-115-ps/
-
Επόμενη δοκιμή Drive: στη Θεσσαλονίκη με Veyron, πιο φθηνή από learjet!
-
Ετσι, σωστός. Παντα εξετάζουμε και συγκρίνουμε για το ιδιο utility.
Ή εναλλακτικά το κόστος ευκαιρίας. Έτσι μετριούνται οι επενδυσεις/αγορές.... Αλλα τεσπα
-
Ωραιος ο Γυρος. Με βγαζει απο τον κοπο να εξηγω γιατι εχω στο γκαραζ μια GLA 200 ενα ντουστ 1.5dci και ενα σει σπορτινγκ - ερωτα μεγαλο.
-
Υπάρχει κάτοχος του LPG να μας ενημερώσει για τον κινητήρα; 3μελής οικογένεια (ελπίζουν 4μελής σύντομα) με διάθεση για μεγάλα ταξίδια (και φορτώματα, και camping και τέτοια) ενδιαφέρεται πολύ σοβαρά, αλλά από το test drive δεν βγήκαν ασφαλή συμπεράσματα (είχε πάει ο φίλος μου και κάνανε 4-5 ευθείες, και δεν ξέρει καλά από αυτοκίνητα).
Ιδανικά θα ήθελαν diesel, αλλά έχουν αυστηρό budget 17.000 euro
-
Τριμελής σε Clio LPG, δεν έχω θέμα, μια χαρά πάει. Μόνος το λες και σβέλτο έως γρήγορο για καθημερινό.
Με +200-250 κιλά που είναι το Duster όμως, μάλλον οριακό για σπιρτόζο οδηγό, έως κάνω κάποιες παραχωρήσεις (κυρίως λόγο μακριάς μετάδοσης που έχουν όλα πλέον, για οικονομία). Πριν 15 χρόνια αυτά τα άλογα και την ροπή την είχαν όλα τα μικρομεσαία 1600άρια και υποτίθεται ήταν μια χαρά για οικογένειες. Τώρα εξαρτάται τον οδηγό. Αν υπήρχε ένα 1.3Τ με LPG, θα ήταν τέλειο για την περίπτωση.
Αυτό το δεν ξέρει από αυτοκίνητα βέβαια, μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα πάρει χαμπάρι αν δεν οδηγήσει κάνα πιο γρήγορο. Ρώτα τον, ένα Focus 1600 ατμόσφαιρα θα σου έφτανε; Αν πει ναι, μάλλον του κάνει και το συγκεκριμένο Duster...
-
Υπάρχει κι ο Yem.
-
Τριμελής σε Clio LPG, δεν έχω θέμα, μια χαρά πάει. Μόνος το λες και σβέλτο έως γρήγορο για καθημερινό.
Με +200-250 κιλά που είναι το Duster όμως, μάλλον οριακό για σπιρτόζο οδηγό, έως κάνω κάποιες παραχωρήσεις (κυρίως λόγο μακριάς μετάδοσης που έχουν όλα πλέον, για οικονομία). Πριν 15 χρόνια αυτά τα άλογα και την ροπή την είχαν όλα τα μικρομεσαία 1600άρια και υποτίθεται ήταν μια χαρά για οικογένειες. Τώρα εξαρτάται τον οδηγό. Αν υπήρχε ένα 1.3Τ με LPG, θα ήταν τέλειο για την περίπτωση.
Αυτό το δεν ξέρει από αυτοκίνητα βέβαια, μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα πάρει χαμπάρι αν δεν οδηγήσει κάνα πιο γρήγορο. Ρώτα τον, ένα Focus 1600 ατμόσφαιρα θα σου έφτανε; Αν πει ναι, μάλλον του κάνει και το συγκεκριμένο Duster...
Δεν ξέρει από αυτοκίνητα, σημαίνει ότι δεν έχει οδηγήσει πολλά και δεν μπορεί να καταλάβει από ένα test drive τι να περιμένει από αληθινές (και φορτωμένες) συνθήκες.
Τώρα έχουν Ιαπωνικό B suv 1.400 90 άλογα (ατμόσφαιρα) με βάρος στον τόννο (970κιλά επίσημα), νομίζω με περισσότερο φόρτωμα στο Duster θα ξενερώσουν άσχημα. Είναι τουλάχιστον 200-300 κιλά βαρύτερο σαν αυτοκίνητο + τα έξτρα εύκολα θα είναι +500 κιλά από το τωρινό τους.
-
Μπορούν να ανέβουν στα 17.600 για το νέο Βιτάρα; Είναι αμαξάρα και με απίστευτο (για τα χρήματα) εξοπλισμό.
-
- 200 + 500 κιλα παραπάνω με τα εξτρα? Τοτε ναι ας μη το δουν. Ας πανε στο βιταρα καλιτερα. Σωστα λεει ο dimsabas.
-
Για κάποιο λόγο έχουν φάει κόλλημα ότι δεν θέλουν να περάσουν τα 17.000 σε τιμή! Αφού σκέφτομαι να τους δώσω εγώ τα 600€ γιατί με έχουν εκνευρίσει!
Πάντως το Prestige έκανε 300€ λιγότερα από ότι κάνει η Sportive τώρα..
Μεταξύ C3 Aircross και Duster τώρα η κατάσταση, ειλικρινά πιστεύω ότι παρά είναι αργό το Duster.
Θα πιέσω λίγο ακόμη για Vitara.
Η προσφορά @dimsabas είναι μόνο έως τέλος του μήνα; Ποια αντιπροσωπεία προτείνετε;
-
Πραγματικά πρέπει να πάει με όλη την οικογένεια και να το οδηγήσει παραπάνω. Εφόσον είναι ζεστός για αγορά πρέπει να επιμείνει για test drive μεγάλης διάρκειας. Μπορεί σε αναλογία κιλών / ίππο το LPG φορτωμένο να μην κολακεύεται είναι όμως turbo που βοηθά τις ρεπρίζ οπότε στην τελική να του φανεί επαρκέστατο αν είναι ήσυχος οδηγός.
Οι κάτοχοι Duster στο πετρέλαιο συχνά αναφέρουν στο forum τους μεγαλύτερη πραγματική μέση κατανάλωση από αυτή που εμφανίζεται στο trip . Για μισό με ένα λίτρο παραπάνω έχουν αναφέρει.
-
Πριν 15 χρόνια τα σβέλτα μικρομεσαία 1600 είχαν 0-100 κοντά στα 10'' και ήταν σαφώς ταχύτερα από τα αυτοκίνητα που αναφέρεις. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επαρκεί το Duster LPG για ένα ήρεμο ταξίδι.
-
Όπως τα λέτε όλοι κάπου στην μέση! Δεν έχει απλετους χώρους αλλά χωράει μια χαρά πολύ πράγμα. Δεν έχω κάνει ακόμα ταξίδια μέχρι το Αλεποχώρι εχω πάει 2 φορές και από εθνική και από το παλιό δρόμο! Πάει ξεκούραστα και ξενέρωτα αλλά επειδή είναι turbo πετάγεται εκεί που θα το χρειαστείς και θα τραβήξει σε ανηφόρα (φορτωμένο μέτρια, 2 ποδήλατα, 1 σακ βουαγιαζ και 4-5 τσάντες super market βαριές με μπύρες, κόκα κολες, απορυπαντικα κτλ) Κατανάλωση έχω από τον παλιό δρόμο με 70 - 80 ανηφόρες κατηφόρες 6λ/100χλμ και από εθνική με 120 έχω κοντά στο 7λ/100. Πάει ξεκούραστα και αθόρυβα! Θα το ήθελα ποιο φαρδύ, μου φαίνεται ότι το φοκους μκ1 ήταν ποιο φαρδύ!
Η διαφορά με κάποιο αυτοκίνητο πετρέλαιου είναι σαφώς το κόστος κτήσης στα 18κ παίρνεις κάτι πολύ οικονομικό σε καύσιμο ενώ για να πας σε diesel θες 2-3 κ παραπάνω!
Ελπίζω να βοήθησα
-
asteris wrote:
Πριν 15 χρόνια τα σβέλτα μικρομεσαία 1600 είχαν 0-100 κοντά στα 10'' και ήταν σαφώς ταχύτερα από τα αυτοκίνητα που αναφέρεις. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επαρκεί το Duster LPG για ένα ήρεμο ταξίδι.
Νομίζω δίνει 15, κάτι, για τα 0-100, είναι ένα αυτοκίνητο που το παίρνεις για να το φορτώνεις και να κουβαλάς ανθρώπους και πράγματα, φοβάμαι ότι οριακά δεν κάνει.
Ο κινητήρας κάνει πολύ περισσότερο νόημα σε Clio/Sandero, πολύ μικρότερα και με λιγότερο χώρο για πράγματα, για ένα C suv μάλλον έπρεπε να βάλουν κάτι δυνατότερο.
Επίσης πλέον είναι και 1000-2000 ακριβότερο ανά έκδοση (από την 1η στην 3η) στο L.P.G και το diesel ξεκινάει πάνω από 21.000 (1η έκδοση 21.500 χωρίς χρώμα, όταν είχα πάρει προσφορά ήταν 19.000 για την Prestige πρίν 1 χρόνο ακριβώς).
-
https://www.ultimatespecs.com/car-specs/Ford/811/Ford-Focus-2-16.html
https://www.ultimatespecs.com/car-specs/Skoda/1763/Skoda-Octavia-2-16.html
Καλά 12 δευτερόλεπτα, και ήταν και κάνα κατοστάρι κιλά πιό ελαφριά από το Duster. Μετά αρχίσανε σιγά-σιγά τα τουρμπάκια και ζωηρέψανε. Σαφώς υπήρχαν και κάτι 156 και άλλα τέτοια γρήγορα, αλλά δεν συγκρίνονται τα τωρινά, και κιλά πήραν για να γίνουν πεντάστερα στο NCAP, και διαχείριση Euro6 που πνίγει το γκάζι για να μην μολύνουνε έχουν, και μακρύτερες μεταδόσεις για οικονομία και όλα κατά των τωρινών είναι όταν πρόκειται για γκάζια.
Ούτε εγώ το έπαιρνα το Duster με 100 άλογα, για να μην παρεξηγιέμαι, αλλά για να κοιτάει LPG, μάλλον άλλα τον ενδιαφέρουν, όχι το 0-100. 4 άτομα οικογένεια πάντως δεν πας με το 0-100, με τις ρεπρίζ και την κατανάλωση πας, αυτά να δει...
Dacia Duster II