-
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
Ζυγίζεις θετικά,(τιμή,εξοπλισμό,κατανάλωση) και αρνητικά,(όνομα,ποιότητα) και αποφασίζεις μόνος σου.Εννοείς 'απτή' ποιότητα υλικών εσωτερικού ή εννοείς γενικότερα κακή κατασκευή?
-
Ποιότητα υλικών σαλονιού,μέτρια ποιότητα βαφής,άβαφα εξαρτήματα στο κάτω μέρος του αμαξώματος.
-
Ο χρήστης AntonisTjet έγραψε:
Μια ερωτηση για παλιους αλλα και νεους κατοχους Duster. Τελικα εχει νοημα η επιλογη του σαν οχημα αποκλειστικα για ασφαλτινες μετακινησεις; Ειναι αρκετα ραφιναρισμενο πλεον ωστε να συμβιωσει καποιος μαζι του χωρις να κανει χρηση εκτος δρομου; Φυσικα αναφερομαι στο δικινητο.Έχω στην κατοχή μου από τον Ιούνιο του 2014 το duster facelift 4x2 στην έκδοση style (full extra) εκείνη την εποχή. Το αυτοκίνητο έχει στα χέρια μου κάνει κάπου 115000 χλμ. Τα περισσότερα είναι στην ΑΟ και σε εθνικές οδούς. Σπανιότατα μπαίνει και στην Αθήνα. Καθημερινά κάνω ένα μικρό offroad λόγω γειτονιάς πριν βγω σε ανοικτό δρόμο. Μέση κατανάλωση στα 5,8 με ταχύτητες ταξιδιού, αξιοπιστία ¨αναφοράς' (μια λάμπα κόστους 2 ευρώ χρειάστηκε να αλλάξω τις προάλλες), άνεση Γαλλικής σχολής, απουσία τριγμών λόγω καλής συναρμογής και χώρους άνω του μέσου όρου της κατηγορίας. Για στροφιλίκια δεν κάνει και γενικότερα για γρήγορους ρυθμούς. Κλασσικό τεμπέλικο παλαιάς κοπής suv το οποίο όμως το λάτρεψα. Στο καινούργιο μπήκα το είδα μέσα έξω και βλέπω πως είναι σε κάποια σημεία (Του φαίνεσθαι περισσότερο) βελτιωμένο. Πλουσιότερος εξοπλισμός, καλύτερες τιμές (Το δικό μου το πήρα τοις μετρητοίς 19000) επανασχεδιασμένο και ανώτερο σε θέματα εργονομίας ενώ ποιοτικά ένα κλικ παραπάνω. Το σημαντικότερο είναι πως συνεχίζει να εφοδιάζεται με άριστα μηχανικά σύνολα που εξασφαλίζουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες χλμ ομαλής οικονομικής και απρόσκοπτης λειτουργίας. Από την άλλη όπως είδα στο δικό μου, δεν δυσκολεύεται να βγει στο χώμα και τώρα που έρχεται το καλοκαιράκι έχει να πατήσει αρκετό κατσάβραχο. Τα κόντι που φορούσε ήταν πολύ καλά όμως προχώρησα σε ένα πείραμα που ευτυχώς μου βγήκε και του έδωσα ένα πιο στριτάδικο χαρακτήρα πιο ήσυχο και οικονομικό δίχως το αυτοκίνητο να με προβληματίσει στο χώμα που πατώ. Άλλωστε η απόσταση από το έδαφος είναι αρκετή από μόνη της ώστε να ξεπεράσω πολλές κακοτοπιές. Κάποιες ανάγκες - προτεραιότητες με οδήγησαν στην απόκτηση του 4χ2 και το ουσιαστικό παράπονο δεν έχω. Αν θα έπαιρνα το νέο; Παρολίγο να το κάνω και επιφυλλάσομαι για το μέλλον... Από εκεί και μετά αντίστοιχο vfm μόνο στο scross το οποίο θεωρώ ιδανικό suv για στριτάδικη χρήση δίχως να χρειαστεί να ξοδευτούν μεγαλα ποσά και να ξηλωθούν τσέπες.
Τα εξαρτήματα από κάτω δεν ξέρω αν είναι άβαφα αλλά στην περίπτωση του δικού μου είναι ανέπαφα. Αν αγχώνεσαι ζήτα δώρο ένα σπρέι -
Χαχα
-
Νικος Τιγκ τα σέβη μου! Χρόνια Πολλά!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Νικος Τιγκ τα σέβη μου! Χρόνια Πολλά!Χρόνια πολλά Σπύρο
-
14ο, αναμεσα σε 379 μοντελα, σε πωλησεις στην Ευρωπη για το Φλεβαρη του 2018. 30% πανω σε σχεση με φλεβαρη 2017.
http://carsalesbase.com/european-car-sa ... 18-models/ -
-
Το περίμενα το βιντεάκι του τυπά είναι ωραίος και 'βλέπει' λεπτομέρειες που άλλοι τις κάνουν γαργάρα.
Πράγματι λίγο εκνευριστικά τα ορατά μέρη που γίνανε τσιπιές λόγω κόστους (θέλω να πιστεύω όχι σε αόρατα κρίσιμα σημεία που θα επηρεάζουν την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου) αλλά σε αυτές τις τιμές τί ανταγωνισμός υπάρχει? -
Στο βιντεάκι επιβεβαιώνεται η vfm επιλογή του duster για νιοστή φορά. Όσον αφορά το γυμνό μέταλλο κάτω χαμηλά στα πίσω φτερά, έτσι είναι και στα προηγούμενα duster και αποτελεί αρνητικό σημείο μόνο αισθητικά. Προβλήματα ουσίας δεν υπάρχουν. Προσωπικά μόνο ένα αρνητικό σημείο θεωρώ πως έχει σε σχέση με το δικό μου. Καθώς οι γυάλινες επιφάνειες μειώθηκαν και σε συνδυασμό με τα μαύρα πλαστικά του εσωτερικού και υφάσματα, το νέο duster έγινε πιο μουντό, πιο σκοτεινό. Για τα πίσω φανάρια και γενικότερα την πίσω του όψη είναι θέμα γούστου αλλά δεν θεωρώ επίσης ότι αισθητικά είναι ντε και καλά καλύτερη. Η μπροστινή του όψη όμως είναι ξεκάθαρα ομορφότερη. Όπως έγραψα πιο πάνω, παρολίγο να το έπαιρνα δίνοντας το δικό μου και λίγα ακόμη χιλιάρικα όμως δεν προχώρησα για ένα και μόνο λόγο. Εχω κάνει λίγα σχετικά χλμ με το δικό μου ώστε να το σπρώξω για να πάρω το ίδιο αυτοκίνητο σε δυνατότητες. Τα μόνα παραπάνω που θα αποκτουσα θα ήταν το cruise control και το start stop δίχως τα οποία μπορώ να ζήσω. Μόνο για την 4χ4 έκδοση θα πήγαινα σήμερα και με κλειστά τα μάτια αν χρειαζόμουν καινούργιο αυτοκίνητο. Τέλος ο χώρος αποσκευών στο δικό μου είναι κατα 20 με 30 λίτρα μεγαλύτερος και φυσικά δεν έχει να ζηλέψει κάτι.
-
Το αμάξι είναι άπαιχτο στα λεφτά του. Οποίος είναι μερακλής το παίρνει και το φτιαχνει όπως γουσταρει. Σε ότι αφορά τους θόλους η επιλογή της Dacia μπορεί να είναι και συνειδητή καθώς πολλοί αγοραστές που θα το πάρουν μπορεί να επιλέξουν να το πισσαρουν με το που το πάρουν, κάτι που θα έκανα και εγώ.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η χαμηλή τιμή του οφείλεται σε αυτές τις ατέλειες.
Το κόστος για να μπει ένα καλό πλαστικό στους θόλους ή για να μονωθεί είναι μηδαμινό.
Όπως επίσης οι ορατοί στο μάτι συνδετήρες του συρραπτικού στη μοκέτα είναι μόνο αντιαισθητικό. Θα μπορούσαν να έβαζαν ενιαία μοκέτα που να μην χρειάζεται συρραπτικό. Αυτά νομίζω ότι είναι 'τσαπατσουλιές'.Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως σε άλλα σημεία που δεν φαίνονται στο μάτι, υπάρχουν σοβαρότερες 'τσαπατσουλιές' που παίζουν πραγματικό ρόλο στη μείωση του κόστους παραγωγής.
-
Φίλε Storm το duster είναι μπροστά στα μάτια των ειδικών και των καταναλωτών 8 χρόνια τώρα. Ο λόγος που η τιμή του είναι χαμηλή δεν είναι ένας. Πρώτα πρώτα η ποιότητα στα πλαστικά και ελαστικά τσιμούχες κλπ που βλέπουμε στο αυτοκίνητο είναι μέτρια. Οι διακόπτες προέρχονται από στοκ renault μοντέλων προηγούμενων ετών. Απουσιάζουν ακόμη και στην πιο ακριβή έκδοση ηλεκτρονικά βοηθήματα που σε άλλα ανταγωνιστικά του οχήματα συχνά είναι στα defaults. Οι πρόχειρες επίσης τακτοποιήσεις ή και τσαπατσουλιές αν θες μαρτυρούν ελάχιστο χρόνο εργατικών ανά μονάδα στην παραγωγή. Κάποιες ελλείψεις πλαστικού ή ότι άλλο στα φτερά έχουν μικρό κέρδος ανά μονάδα αλλά όταν μιλάμε για αυτοκίνητο που θα παραχθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια αποφέρουν κέρδος. Οι νέες ράγες οροφής ουσιαστικά προέρχονται από προηγούμενες πάλι υλοποιήσεις για την renault στα kangoo κλπ. Μόλις πριν λίγες μέρες άλλαξα μια λάμπα daylight στο δικό μου με κόστος 2 ευρώ όταν άλλα οχήματα θα απαιτούσαν πολλαπλάσια λόγω led κλπ. Ο κινητήρας 1,5 dci αλλά και οι άλλοι με το οποίο εφοδιάζεται έχουν φτάσει στο όριο εξέλιξης εδώ και χρόνια. Το κόστος τους που είναι και το πιο σημαντικό στην κατασκευή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι το ελάχιστο. Τέλος η ανάρτηση είναι αυτή που υπήρχε στο qq πρώτης γενιάς. Τι άλλο θέλεις; Εσύ δηλαδή πόσα εκτιμάς ότι θα κόστιζε ένα iphone πρώτης γενιάς σε σχέση με την 6η σημερα. Το duster είναι καλό δίχως να φέρει όμως επάνω του κάποια καινοτόμα εφαρμογή που να το καθιστά ακριβό. Μη κοιτάς που οι Γερμανοί δίνουν στην σκόντα με διαφορά εξαμήνου, άντε έτους ότι νέο υλοποιούν καθιστώντας τα μοντέλα της σχετικά αλμυρά σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Εδώ έναν 1.6dci και τόσα χρόνια ακόμη η renault δεν τον δίνει στην dacia... Τον προσφέρει απλόχερα όμως στα υπόλοιπα του ομίλου. Εμένα πάντως μου αρέσει να υπάρχουν επιλογές τύπου duster για εκείνους που δεν θέλουν απαραίτητα το κάτι παραπάνω αλλά κυρίως να κάνουν τη δουλειά τους απλά και όμορφα. Εμένα για παράδειγμα μου είναι αδιάφορο το αυτόματο φρενάρισμα και γενικώς κάποιο ζόρι τραβάω με τα αυτόνομα συστήματα... Αν τα είχε επάνω του το duster λες να είχε την ίδια τιμή; Αν είχε το carlink της ρενώ θα παρέμενε στα ίδια χαμηλά επίπεδα; Όταν έρθει η ώρα θα τα αποκτήσει και αυτά. Όταν δηλαδή θα τα βλέπεις και στα εισαγωγικά μοντέλα των άλλων εταιρειών. Αυτά είναι τα κουμπιά της Αλέξαινας...
-
Δεν το σκεφτόμουν έτσι ακριβώς το θέμα.
Όταν έγραψα για άλλες 'τσαπατσουλιές' εννοούσα για υλικά προμηθευτών χαμηλής ποιότητας που είναι ζημιάρικα και κάνουν τη ζωή του πελάτη 'μαρτύριο'.
Το Duster δεν το έχω ψάξει καθόλου, δεν το ξέρω το αυτοκίνητο, οπότε γράφω εντελώς γενικά επειδή είδα στο βίντεο τον τύπο που τόνισε την μέτρια ποιότητα. Ο τύπος όμως δεν είπε τελικά αν αυτή η 'μέτρια ποιότητα' μπορεί να βγάλει ζημιές. Δεν το έψαξε περισσότερο. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο.Ένα παράδειγμα.
Μέτρια ποιότητα είναι το συρραπτικό στις μοκέτες. Ok. Αλλά αυτό δεν προκαλεί και ιδιαίτερο πρόβλημα στο αυτοκίνητο.
Μέτρια ποιότητα όμως μπορεί να είναι και ένα μοτέρ καθαριστήρων που κατασκευάζεται από μία άγνωστη Ρουμανική εταιρεία και τα πουλάει 'κοψοχρονιά' στην dacia.
Το μοτέρ όταν θα χαλάσει (που θα χαλάσει) θα κοστίσει τουλάχιστον 200euro.
Για μένα αυτό είναι δείγμα μέτριας ποιότητας για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος και όχι η μοκέτα ή το πλαστικό στους θόλους. -
Και μένα αδιάφορο μου είναι το αυτόματο φρενάρισμα φίλε Spi αλλα πετάχτηκε ένας παππούλης τις προάλλες στο άσχετο -δεν είδε, δεν άκουσε- και έπεσε απίστευτο πλάκωμα στα φρένα, δεν ξέρω αν σε κάποια χρόνια θα έχω τα ίδια ρεφλέξ, ταχυπαλμία 150+ και 2 ρεύματα να αναρωτιόνται αν ήθελε να αυτοκτονήσει ο γέροντας...
Γνώμη μου πως σιγά-σιγά πρέπει να ενσωματωθεί γενικώς παντού, τα δε αθόρυβα/ηλεκτροκίνητα πρέπει να το έχουν στάνταρ...
Σόρυ για το λίγο off-topic -
Storm τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είναι των ίδιων προμηθευτών και των λοιπών εταιρειών. Στην περίπτωση του abs χαρακτηριστικά είχα αναφέρει πως δεν φορά το τελευταίας γενιάς της bosch αλλά της προηγούμενης. Όλα είναι δοκιμασμένα. Το δικό μου έχει γράψει 115000 χλμ και πέρα της λάμπας που ανέφερα στα 4 χρόνια δεν έχει κάνει τσικ. Με απλά λόγια η τσιγκουνιές υπάρχουν αλλά δεν έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του μοντέλου. Το τελευταίο αυτοκίνητο σήμερα διαθέτει ρυθμιστικό του ύψους των φώτων είτε αυτόματο είτε με διακόπτη ηλεκτρονικό. Το duster έχει ένα μηχανικό κάτω από το τιμόνι. Αξιόπιστος είναι και δεν θα χαλάσει ποτέ. Ποιότητα όμως 0. Αν χαλάσει; 5 ευρώ επισκευή. Αν χαλάσει το δικό σου για ρώτα να μας πεις και εμάς. Καλό είναι να αναρωτιόμαστε όπου όμως υπάρχει περιθώριο. Διαφορετικά θα μπούμε σε θεωρίες συνωμοσίας.
ALatar φίλε μου αργά ή γρήγορα θα ενσωματωθεί το συστηματάκι αυτό όπως και άλλα. Εγώ τέτοια συστήματα με αυτόνομες δράσεις τα θέλω αφού έχουν δοκιμαστεί με ασφάλεια στην αρένα. Το ίδιο είχα αντιμετωπίσει και τα πρώτα abs, esp ή αμφισβητούσα άλλους νεωτερισμούς. Πάντως με το duster δεν σκοτώθηκε κανείς από δυσλειτουργία του ηλεκτρικού χειρόφρενου. -
Να δω στο Fabia αν έχει ρυθμιστή για τα φώτα.
Προσπαθώ να θυμηθώ αν έχω 'ασχοληθεί' ποτέ με κάποιο τέτοιο ρυθμιστή σε αυτοκίνητό μου;
Πάντως χθες είδα ότι λειτουργεί ο διακόπτης των alarm και αναβόσβηναν και τα φλας έξω...Αν και εφόσον δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας τότε το Duster είναι μια χαρά αυτοκίνητο. Αυτό έχει σημασία.
-
Επίσης μη ξεχνάμε ότι περιορίστηκε στα 'τρία' του αστέρια... γιατί δεν είχε αυτόνομο φρενάρισμα!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Να δω στο Fabia αν έχει ρυθμιστή για τα φώτα.
Προσπαθώ να θυμηθώ αν έχω 'ασχοληθεί' ποτέ με κάποιο τέτοιο ρυθμιστή σε αυτοκίνητό μου;Όλα όσα έχουν απλά φώτα αλογόνου έχουν ρύθμιση για το ύψος της δέσμης. Και το Panda έχει και μάλιστα ηελκτρική ρύθμιση και με κουμπάκια και ένδειξη στο ταμπλό!
-
ρε σεις για τι μπλιμπλικια λετε...
το ντουστ ειναι αυτο που παιρνεις για να μεγαλωσεις τα παιδια σου. παει, δεν σπαει, δεν καιει. και αν ξερασουν, κλασουν δεν εγινε και τπτ.... τιμιον ως εξηγημενη σιτι τουρ.... αξισει και το τελευταιον το σεντ πριν το παρει ο φλαμπουραρης και σια
οταν θα μεγαλωσουν, θα ειναι στη εποχη που αρχιζει να μην σου σηκωνεται, οποτε παιρνεις οτι γουσταρεις...
Dacia Duster II