-
Μια χαρα επιλογη αξιζει καθε δεκαρα
-
Το αν θα δώσει κάποιος προκαταβολή είναι θέμα συμφωνίας με τον έμπορο. Εκεί που πήρα το duster έχω αγοράσει κ άλλα αυτοκίνητα κ δεν είχα δώσει καθόλου προκαταβολή. Αν και θεωρώ μεγάλη την προκαταβολή που έδωσα δεν έχω πρόβλημα. Οι εποχές είναι δύσκολες και ενδεχομένως κ οι έμποροι να θέλουν να προστατέψουν την ρευστότητα που έχουν. Φόβος μην χάσει κάποιος την προκαταβολή δεν νομίζω οτι τίθεται. Η κατάθεση γίνεται απευθείας στην εισαγωγική εταιρεία και όχι στον εκάστοτε έμπορο.
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Η κατάθεση γίνεται απευθείας στην εισαγωγική εταιρεία και όχι στον εκάστοτε έμπορο.Πρώτη φορά το ακούω αυτό!!
Σε όσα αυτοκίνητα έχω αγοράσει, η κατάθεση (ή τα μετρητά ή η κάρτα) ήταν στον έμπορο, όχι στην εισαγωγική. Ειδικά οι εισαγωγικές που είναι θυγατρικές των μητρικών, δεν δέχονται από τον αγοραστή χρήματα, μόνο από τον έμπορο.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Η κατάθεση γίνεται απευθείας στην εισαγωγική εταιρεία και όχι στον εκάστοτε έμπορο.
Πρώτη φορά το ακούω αυτό!!
Σε όσα αυτοκίνητα έχω αγοράσει, η κατάθεση (ή τα μετρητά ή η κάρτα) ήταν στον έμπορο, όχι στην εισαγωγική. Ειδικά οι εισαγωγικές που είναι θυγατρικές των μητρικών, δεν δέχονται από τον αγοραστή χρήματα, μόνο από τον έμπορο.
λαθος φάνη...
αυτο συμβαινει οταν ο εμπορος δεν εχει πλαφον ή εχει χρωστουμενα και το εχει υπερβει ή οταν εχει αλλου ειδους προβληματα, οπως δεσμευση λογαριασμων.... λησμονεις οτι ειμαστε @cheaprus_era -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
λαθος φάνη...
αυτο συμβαινει οταν ο εμπορος δεν εχει πλαφον ή εχει χρωστουμενα και το εχει υπερβει ή οταν εχει αλλου ειδους προβληματα, οπως δεσμευση λογαριασμων.... λησμονεις οτι ειμαστε @cheaprus_eraΔεν το ξέρω αυτό πραγματικά! Εγώ πάντα στον Σπανό έκανα κατάθεση ή επιταγή, ποτέ στην BMW Hellas!
Τώρα, τα χρήματα τα έδωσα στην Βελμάρ, σε δικό τους λογαριασμό έκανα κατάθεση, όχι στην Ford Motor Hellas.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
...Τώρα, τα χρήματα τα έδωσα στην Βελμάρ, σε δικό τους λογαριασμό έκανα κατάθεση, όχι στην Ford Motor Hellas.Παρομοίως, όπως επίσης και έπρεπε να υπογράψω την έξοδο και παραλαβή, ώστε να το ξεχρεώσουν από την αποθήκη τους και να ματσάρουν το έσοδο από την κατάθεσή μου. Υποθέτω τέτοια διπλοεγγραφή κάνει και ο έμπορος προς τον εισαγωγέα, αντιστοίχως για να ματσάρουν έσοδο-έξοδο και να εμφανίσει ο καθένας το προβλεπόμενο κέρδος.
-
βελμαρ-σπανος προφανως δεν εχουν θεμα plafond.
οι επαρχιακοι ομως αστα να πανε...
το μεγαλυτερο τωρινο προβλημα ειναι η δεσμευση λογαριασμων: βαζεις προκαταβολη στον εμπορο και την παιρνει η εφορια αντι ο εισαγωγεας. το εχουν λυσει με τριγωνικη συναλλαγη = χρεοπιστωνει τον πελατη ο εισαγωγεας και μετα κοβει παροχη ο εμπορος στον εισαγωγεα. -
Αυτό με τις δεσμεύσεις μπορεί να ισχύει, αλλά εφόσον έχει ήδη προβλήματα ο έμπορος/dealer. Να μου πεις βέβαια, και εσύ -ο πελάτης- που να το ξέρεις ? Αλλά αν είναι έτσι όπως λέει ο gatoz, απλά θα δεις κάπως περίεργο/διαφορετικό δικαιούχο στο καταθετήριο (γιατί π.χ. οι έδρες των Α.Ε. δεν φαίνονται στα στοιχεία των τραπεζών στις μεταφορές) και λίγοι θα ψάξουν και θα καταλάβουν τι συμβαίνει....
-
Για πείτε μου τη γνώμη σας. Θα δεχόσασταν δώρο συναγερμό αντιπροσωπείας; Τι πρέπει να ξηλωθεί για να τοποθετηθεί; Αξίζει τον κόπο;
-
Εγώ όχι. Δεν είναι ότι ξηλώνουν κάτι φοβερό αλλά κάνα καλωδιάκι να μην κάτσει καλά μετά ψάχνεις για τριξίματα κτλ. Από την άλλη όσο λίγο κι αν είναι το ξήλωμα μπορεί να σπάσει κάνα κλιψάκι. Άσε που ο συναγερμός που βάζουν θα είναι στάνταρτ φτηνιάρικος. Και στην τελική πότε είδατε τελευταία φορά επίδοξο κλέφτη ν' αποτρέπεται από συναγερμό; Αν δείτε να χτυπάει συναγερμός με κάποιον μέσα έχετε πάρει αστυνομία; Το πιο πιθανό είναι να έχει μπει ο ιδιοκτήτης και ο συναγερμός να χτυπάει κατά λάθος.
Αν βάλεις βέβαια σοβαρό συναγερμό εκεί κάτι μπορεί να γίνει. Αλλά σίγουρα δε βγάζουν τέτοιο για δώρο. Εγώ είχα ζητήσει εργοστασιακό αλλά μου είχαν πει ότι δε γίνεται ούτε με παραγγελία.
Από την άλλη κάποιοι λένε ότι ο μη εργοστασιακός μπορεί να μη συνεργάζεται σωστά με τον εγκέφαλο και να σου δημιουργεί άλλα προβλήματα. Στην αντιπροσωπεία με είχαν διαβεβαιώσει ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί αν συνέβαινε δε θα τους συνέφερε να βάζουν οι ίδιοι after market συναγερμό στον οποίο δίνουν εγγύηση γιατί μετά θα έρχονταν όλοι για επισκευές. Νομίζω ότι αυτό που λένε ισχύει, αφενός γιατί έχει λογική, αφετέρου γιατί τόσος κόσμος έχει βάλει after market αλλά δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.
Για τους λόγους που λέω παραπάνω όμως εγώ δε θα έβαζα εδώ συναγερμό, τουλάχιστον όχι από αυτούς που δίνει δώρο η αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης regbulk έγραψε:
Για πείτε μου τη γνώμη σας. Θα δεχόσασταν δώρο συναγερμό αντιπροσωπείας; Τι πρέπει να ξηλωθεί για να τοποθετηθεί; Αξίζει τον κόπο;Όχι, για τους λόγους που αναφέρει και ο TimDeLAY. Συνοπτικά:
- Αμφίβολης ποιότητας εγκατάσταση
- Φτηνός συναγερμός που ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα
- Ενδεχομένως να προκαλέσει τριγμούς και ακόμα χειρότερα, ηλεκτρικά & ηλεκτρονικά προβλήματα.
-
Ουτε αφτερ. Ασφαλεια κλοπης ολικη μερικη και απολαυσε το καφε σου
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ουτε αφτερ. Ασφαλεια κλοπης ολικη μερικη και απολαυσε το καφε σου+1
-
Ο χρήστης regbulk έγραψε:
Για πείτε μου τη γνώμη σας. Θα δεχόσασταν δώρο συναγερμό αντιπροσωπείας; Τι πρέπει να ξηλωθεί για να τοποθετηθεί; Αξίζει τον κόπο;Απλός συναγερμός δεν έχει νόημα, εκτός και αν έχεις και άλλα μέτρα ασφαλείας (κάμερα, remote start/stop, κλειστό χώρο στάθμευσης κλπ). Αν είναι αντικλεπτικό, και υπάρχει εγγύηση για την τοποθέτηση και τη λειτουργία του, ναι.
Αν είναι απλός συναγερμός, δεν ξηλώνεται τίποτα το φοβερό, 3-4 καλωδιώσεις περνάνε, και πιο πολύ για να κρύψουν τη μονάδα. Αν είναι αντικλεπτικό, τότε δρομολογούνται διάφορα καλώδια που παρεμβάλονται σε εργοστασιακές καλωδιώσεις, οπότε εκεί υπάρχει ένα μικρό θέμα.
-
Εάν αποφασίσω να μη βάλω συναγερμό, τι προτείνετε για εναλλακτικό δώρο που θα μπορούσα να ζητήσω;
-
Πολλα μπορεις να ζητησεις. Π.χ υποβραχιονιο,φιμε,κοτσαδορο
-
Τα 2 πρώτα τα έχει η prestige για την οποία ενδιαφέρομαι... Κοτσαδόρος σαν δώρο; Θεωρούσα ότι τους πέφτει ακριβό για δώρο.
-
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Πολλα μπορεις να ζητησεις. Π.χ υποβραχιονιο,φιμε,κοτσαδοροΠλαστικο καλυμα προτμπαγκαζ και πατακια σαν σκαφακια, δωρεαν το πρωτο σερβις η εκπτωση στα επομενα
-
Εξαρταται απο τον αντιπροσωπο. Γνωστος μου πριν καποια χρονια που πηρε opel astra του τον εκαναν δωρο.
Offtopic αλλα χτες περασα απο μια αντιπροσωπεια dacia και το ειχε td σε πορτοκαλι χρωμα. Παρα πολυ ομορφο,μου αρεσε αρκετα. Βεβαια δεν ειχα χρονο να ασχολειθω πολυ αλλα η διαφορα ποιοτητας στο εσωτερικο του ηταν εμφανης σε σχεση με αυτο που αντικαθιστα. -
Τελικά η prestige έχει τις όμορφες 17αρες ζάντες;
Γιατί στο car.gr σε ένα search που έκανα δεν είδα κανένα με αυτές αν και έγραφαν prestige στην περιγραφή.Επίσης η διαφορά τιμών μεταξύ sportive και prestige είναι 1810€ για το 4Χ2 και 1780€ για το 4Χ4 (μιλάμε πάντα για το DCi)
Πάμε τώρα να δούμε τις διαφορές στον εξοπλισμό.
Το prestige έχει παραπάνω:- Αυτόματο κλιματισμό
- Κάμερα multi-view (δεν μπαίνει extra σε sportive)
- Κάμερα οπισθοπορείας (μπαίνει extra σε sportive)
- Ζάντες 17'
- Καθρέφτες, ράγες ,πόδια εμπρός - πίσω σε σατινέ χρώμα.
- Υποβραχιόνιο , οσφυϊκή ρύθμιση, συρτάρι κάτω από το κάθισμα συνοδηγού.
- Επένδυση καθισμάτων σε γκρι ύφασμα.
Απορίες:
- Οι καθρέφτες είναι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι ;
- Το multimedia σύστημα υποστηρίζει Android Auto και car play ;
- Το sportive έχει ράγες οροφής και ποδιές εμπρός πίσω απλά δεν είναι βαμμένες όπως στην prestige ;
- Τα καθίσματα διαφέρουν μόνο στο χρώμα;
- Πόσο χρεώνεται το μεταλλικό;
Συμπεράσματα:
Η sportive στο 4x2 είναι πολύ συμφέρουσα και προσθέτεις μόνο κάμερα οπισθοπορείας , ο κλιματισμός αξίζει μόνο για τους πανέμορφους διακόπτες που ενσωματώνουν την θερμοκρασία ψηφιακά ( εγώ προσωπικά δεν έχω δει κλιμα σε αυτοκίνητο που να μην χρειαστεί να βάλεις χέρι αφού ορίσεις την επιθυμητή θερμοκρασία ) , το υποβραχιόνιο είναι της πλάκας , βρίσκεις πολύ καλύτερα aftermarket , οσφυϊκή ρύθμιση επίσης της πλάκας στα περισσότερα αυτοκίνητα κάνεις την δουλειά σου με ένα κατάλληλο μαξιλαράκι ή κάλυμμα καθίσματος.
Ζάντες κρατάς τις 16αρες με χιονολαστιχα ή χωμάτινα και για δρόμο έχεις τεράστια aftermarket ποικιλία σε πιο όμορφες 18αρες.
Αν ποδιές και ράγες διαφέρουν μόνο στο χρώμα τι πιο εύκολο να τις βάψεις.
Για τα καθίσματα δεν ξέρω καθώς επίσης και για το multi view κάμερα που δεν μπορείς να το βάλεις μετά aftermarket αλλά ούτε σαν extra και είναι μεγάλο κρίμα αυτό.
Επίσης αν δεν υποστηρίζεται AA στο multimedia σε λίγο καιρό λογικά οι Κινέζοι θα έχουν προτάσεις σε Android πολύ ανώτερες του εργοστασιακού max με 450€.
Άρα με την διαφορά από την prestige βάζεις μεταλλικό χρωματακι και περισσεύουν χρήματα ακόμη για aftermarket καλουδια.Τα ίδια και ακόμη περισσότερο ισχύουν με το 4x4 καθώς εκεί χωράει επιπλέον μόνο το μεταλλικό χρώμα στην sportive - λογικά γιατί δεν ξέρω πόσο χρεώνεται - καθώς περισσεύουν μόνο 500 ευρώ περίπου για την αλλαγή κλίμακας.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Dacia Duster II