-
Μηχανικα λενε οτι ειναι ιδιο το αμαξι με το προηγουμενο... το κοντο σασμαν ηταν για να ειναι κοντη η 1η σε μια προσπαθεια προσομοιωσης των αργων που δεν εχει.. Εφοσον το αμαξι διατηρησε τα off road χαρακτηριστικα του προηγουμενου, θα ερθω σε μεγαλη εκπληξη αν πειραξαν το σασμαν.. (ελπιζω να μην το πειραξαν!)
-
Φιλε starfighter αν πας για το duster μονο με τετρακινηση και λογω χλμ diesel. Αν θες λιγο παραπανω υψος και μονο θα προτεινα sandero stepway diesel. Και με τα ρεστα πολλες βολτες-διακοπες. Την προηγουμενη εβδομαδα που περασα απο dacia αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι σε 10 μερες θα εχουν td το καινουργιο duster...
-
Όταν λέτε κοντό σασμάν, πόσο κοντό? Με 140 χλμ και έκτη πόσες στροφές έχει? Το ότι έχει κοντές τις πρώτες σχέσεις δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να μακρύνουν την έκτη για πιο ήσυχο και οικονομικό ταξίδι.
Επίσης για όποιον γνωρίζει, το edc έχει την ίδια κλιμάκωση με το χειροκίνητο? -
Κάπου έχω διαβάσει πως η πρώτη και η δεύτερη είναι πιο κοντές γιατί δεν έχει αργό το Duster.
Και από την τελική ταχύτητα που δίνει για το 4Χ4 που είναι χαμηλότερη ίσως να έχει πιο κοντές σχέσεις.Με 20000+ το χρόνο σίγουρα πας σε DCI.
Επίσης αφού δεν κοιτάς την έκδοση Prestige και δεν σε νοιάζει το αυτόματο EDC , πας χωρίς σκέψη στο 4x4.Ακόμη και 2-3 φορές το χρόνο να χρειαστεί πραγματικά αξίζει σε αυτό το αυτοκίνητο , άσε που θα σε κεντρίσει να ανακαλύψεις διαδρομές και μέρη που δεν θα σκεφτοσουν πριν να να προσεγγίσεις.
Ως προς τις επιδόσεις και την λειτουργία του diesel diesel DCI 110 σίγουρα θα σου φανεί τεράστια αναβάθμιση από του Ibiza ,μην σε προβληματίζει, παντού θα τραβάει καλύτερα και θα πηγαίνει πιο γρήγορα , όσο το κρατάς πάνω από 2000 στροφές δεν θα σε κρεμάσει πουθενά , εκεί που το ibizaki φορτωμένο και σε ανηφόρες θα έπρεπε να του πίνεις το αίμα 4000+ για πάει αξιοπρεπώς.
Για να είσαι πάντως σίγουρος κάνε test drive κάποιο άλλο DCI από τα τόσα που φοράνε αυτό τον κινητήρα αν δεν μπορείς να περιμένεις το Duster να γίνει διαθέσιμο.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
http://www.automobile-catalog.com/auta_details1.php
Εδώ λέει το DCi 4x2 έχει 48χλμ/1000 με έκτη.
Εδώ το 4x4 έχει 42.9χλμ/1000
Το ίδιο και το προηγούμενο duster 4x4 DCi
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Όταν λέτε κοντό σασμάν, πόσο κοντό? Με 140 χλμ και έκτη πόσες στροφές έχει? Το ότι έχει κοντές τις πρώτες σχέσεις δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να μακρύνουν την έκτη για πιο ήσυχο και οικονομικό ταξίδι.
Επίσης για όποιον γνωρίζει, το edc έχει την ίδια κλιμάκωση με το χειροκίνητο?Το 4κίνητο με 140 έχει πάνω από 3000σαλ... πολλές για ντίζελ... το 2κίνητο έχει λιγότερες στροφές και είναι ελαφρύτερο άρα πιο οικονομικό.. έχει επίσης και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.. αυτά είναι τα ΣΥΝ του 2κίνητου..
-
Ουσιαστικά το 4x4 Duster είναι σαν 5τάχυτο με μια επιπλέον ταχύτητα που προσομοιάζει τα κοντά. Άλλωστε νομίζω ο ίδιος ο κατασκευαστής προτείνει να ξεκινάει με 2α σε ίσιωμα. Οπότε λογικό (αν και όχι βολικό) να έχει πολλές στροφές σε σχετικά υψηλές ταχύτητες.
-
Παιδιά κατανοώ ότι οι πρώτες σχέσεις είναι πολύ κοντές (και καλώς είναι αφού μιλάμε για τετρακίνητο με αρκετό off road προσανατολισμό) αλλά θα μπορούσαν να μακρύνουν την έκτη, ειδικά στο τετρακίνητο, για πιο οικονομικό ταξίδι. Με 3000 στροφές ταξιδεύει με 129 χλμ που είναι όντως πολύ λίγα για diesel. Πρακτικά τα ταξίδια με ταχύτητες πέριξ των 150 χλμ θα είναι κουραστικά και ενεργοβόρα.
Βέβαια έχω συνηθίσει από το δικό μου αυτοκίνητο που στα 160 με έκτη έχει 2500 στροφές και στα 200 3200 -
Εγώ στις 3.000 έχω 180
-
Test drive θα βγούνε πολλά. Απλά το αυτοκίνητο τη προηγούμενη βδομάδα μοιράστηκε στις αντιπροσωπείες.
-
Στον κηφισο απεξω εχει ενα πινακιδωμενο. Λογικα td.
Στάλθηκε από το 5015X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εγώ στις 3.000 έχω 180Όμορφα ακούγεται. Στο δικό μου duster 4χ2 στις 2600 είμαι στα 130 χλμ/ ώρα και στις 3000 στροφές στα 140 χλμ/ώρα. Καλημέρες.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εγώ στις 3.000 έχω 180
Όμορφα ακούγεται. Στο δικό μου duster 4χ2 στις 2600 είμαι στα 130 χλμ/ ώρα και στις 3000 στροφές στα 140 χλμ/ώρα. Καλημέρες.
Καλημέρα Σπύρο
-
Πάντως χτες που πέρασα απο μια έκθεση, κάθε έξτρα στην sportive εκθεση τρώει ένα επιπλεον φόρο 600 ευρώ.
Αρα ή παιρνεις, μη μεταλλικο χρώμα με 1 extra, πχ look pack ή παίρνεις μεταλλικό χρώμα και τίποτα επιπλέον.Επιπλέον απορία που είχα, το navi εχει ελληνικους χάρτες (+πληρωνεις μόνο τους ευρωπαικους)
Επίσης test drive θα έχουν από επόμενη εβδομάδα.
-
Τελικά πρέπει να είμαστε από τις λίγες χώρες στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα online configuration του duster II.
-
Ε με τις κλίμακες στα τέλη ταξινόμησης μπερδεύει το πράγμα. Βέβαια δεν είναι και τίποτα φοβερό να κάνεις τον υπολογισμό, σιγά τα ωά. Απλά θα βλέπει ο υποψήφιος αγοραστής ότι προσθέτει ένα extra των 200 ευρώ π.χ. και η τιμή ανεβαίνει... χιλιάρικο οπότε άμα δεν έχει τον πωλητή δίπλα να του εξηγήσει μπορεί να τον μπερδέψει και να του κακοφανεί. Κι αυτό λύνεται εύκολα βέβαια με μια απλή επεξήγηση, π.χ. ότι λόγω αλλαγής κλίμακας ανεβαίνει η τιμή επιπλέον. Ακόμα καλύτερα θα μπορούσαν να έχουν και μια ένδειξη του τύπου 'έχετε ακόμα x ευρώ για να αλλάξετε κλίμακα' οπότε να καταλαβαίνει ο χρήστης ποια extra μπορεί να βάλει χωρίς ν' ανεβάσει την τιμή επιπλέον.
Βέβαια ποιος κάθεται ν' ασχοληθεί...
-
Πάντως έχουν ερθει duster sportive 4x4 με lookpack και μεταλλικο
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/12620289/ -
-
Τελικά το νέο duster με τις βελτιώσεις που του έκαναν φαίνεται εξαιρετική επιλογή στα λεφτά που ζητάει, τουλάχιστον σαν τετρακίνητο. Είναι πραγματικά κρίμα που δεν συνδυάζουν την τετρακίνηση με το edc και δεν του βάζουν και τον 1.6 dci.
Επίσης στην πρώτη δοκιμή του drive το Δεκέμβριο διάβασα ότι το τετρακίνητο έχει πλέον πιο μακριά πέμπτη και έκτη σε σχέση με το προηγούμενο και σε videos στο you tube παρατήρησα ότι στα 140 κοντέρ με έκτη έχει 2900 στροφές.
Θα προσπαθήσω να το δω από κοντά και να το κάνω test drive, δεν σας κρύβω ότι όταν μπήκα στο προηγούμενο απογοητεύτηκα από την εικόνα και την προσλαμβάνουσα ποιότητα, ήταν ξεκάθαρο ότι είχαν γίνει πολύ μεγάλες εκπτώσεις σε αυτό το κομμάτι. Το καινούριο δείχνει σαφώς πιο μοντέρνο και ευχάριστο και με αρκετά βελτιωμένο φινίρισμα και καλύτερα πλαστικά, τουλάχιστον έτσι λένε στα πρώτα reviews.
Τέλος οι εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτήσεις και δυνατότητες του μέσου οδηγού. Και με λίγα λεφτά μπορεί να μετατραπεί σε όπλο για σκληρό off roading (με aftermarket ανάρτηση και ελατήρια ψηλώματος, με ένα μπλοκέ πίσω ή και μπροστά, με μια τετράδα κατάλληλα λάστιχα, με ένα remap στο μοτέρ για ακόμα καλύτερη ροπή παντού και με ποδιές προστασίας από κάτω).
-
Ωραιοτατο,ο ορισμος του vfm...
Dacia Duster II