-
Μήπως ?
-
Το prestige έχει τεμπέλη ενσωματωμένο πάνω στο κάθισμα του οδηγού αλλά χωρίς αποθηκευτικό χώρο αν βλέπω καλά στις φωτογραφίες.
Υπάρχει λέτε δυνατότητα να αφαιρεθεί ο τεμπέλης αυτός και να τοποθετηθεί κλασσικός τεμπέλης με θήκη;Επίσης, γνωρίζει κανείς εάν εξακολουθεί το 4x4 μοντέλο να έχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων; Δε βλέπω αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά.
-
Θα εκπλαγω να ισχυει το αντιθετο. Ολες οι 4Χ4 εκδοσεις με ανεξαρτητη ηταν παντα.
-
Ε ναι. Καλό θα ήταν ωστόσο να μας το επιβεβαιώσει κάποιος άμα περάσει από καμιά αντιπροσωπεία.
-
Σκοπευεις να κανεις κινηση; Δεν υπαρχει ουτε μια στο εκ να αλλαξε αυτη η στρατηγικη. Απλα στα Fwd πιθανοτατα να μην υπαρχει ο ελεγχος καταβασης.
-
Στο autoblog έγραφε:
Το Duster βασίζεται στην ίδια -B0- πλατφόρμα του προηγούμενου μοντέλου, και πρακτικά κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το νέο μοντέλο ως ένα εκτεταμένο facelift, καθώς -όπως θα διαβάσεις και παρακάτω- τα μηχανικά μέρη είναι επίσης απαράλλαχτα σε σχέση με το παρελθόν.
-
καλημερα σε ολους
Σε αναζητηση νεου αυτοκινητου και με σοβαροτερη υποψηφιοτητα αυτη του duster (η αλλη ειναι αυτη του ford ecosport) θα ηθελα να θεσω καποια δεδομενα και ακολουθως να κανω 2 ερωτησεις
Ειμαι κατοχος ι ibiza toy 2003-4 1.2 με το οποιο μεχρι στιγμης εχω διανυσει 307.000χλμ.(με μια αλλαγη δισκου μονο στις 140.000)..χωρις να ειμαι ο τυπος που καθε σκ παιρνει τα βουνα, το εχω κακομεταχειριστει απιστευτα με την εννοια οτι σε περιοδους διακοπων στα 14 χρονια το εχω βαλει σε διαδρομες που αυτοκινητα suv/crossover πιθανον να μην εμπαιναν...και δεν μιλαω απλα για χωμα...γενικα το ελιωσα αλλα το ευχαριστηθηκα...
....τα χιλιομετρα που εχει διανυσει ειναι ενα μιγμα πολης και διαδρομων της ταξης των 250 χλμ επαρχιακων δρομων με εντονες στροφες στο μεγαλυτερο κομμματι....σε αυτες υπαρχει αναγκη οχι τελικης ταχυτητας (που δεν ειμαι και λατρης) αλλα αποτομων επιταχυνσεων σε μικρες αποστασεις
....οι ερωτησεις ειναι....
.1...θεωρειτε οτι οι περιστασιακες (αλλα οχι σπανιες) off road διαδρομες που κανω καλυπτονται και απο την 4*2 εκδοση του duster απο την στιγμη που εχει και το συγκεκριμενο υψος απο το εδαφος, μεταξονιο και γωνιες εισοδου/ εξοδου...?
.2...με το συγκεκριμενο προφιλ διαδρομων που περιεγραψα πιστευετε οτι ενας κινητηρας diesel (ο 1.5dci στην συγκεκριμενη περιπτωση) μπορει να ανταπξελθει η πρεπει να παω σε επιλογη βενζινοκινητηρα (πχ ecosport) ? -
Αν το ibiza το πηγαινες σε μερη που δεν την παλευει, θα ειχες καψει παραπανω δισκους.
Απο αυτη την αποψη και μονο, μαλλον και με το 4χ2 duster θα εισαι μια χαρα... Απο την αλλη, αν σου αρεσει να 'ψαχνεσαι' για off road, καλυτερα 4κινητο ωστε να εισαι πιο ανετος και ψυχολογικα και στην πραξη. -
....το σεατακι εχει παει μπαλο κρητη,εγκρεμνους λευκαδα ,λιμνη δασιου στη ζηρια, δασικο δρομο παρνωνα σε πολλα αλλα.....δεν ψαχνομαι αλλα οταν προκυψει δεν θα το λυπηθω....σε επι[εδπ τιμων απο την αντιπροσωπεια μου εδωσαν τις εξης για την εκδοση sportive με μεταλλικο χρωμα (και φορους τελη μεσα) .....17.088 για την 42 και 18.200 για την 44....
...το θεμα ειναι οτι δεν εχω την εμπειρεια οδηγσης πετρελαιοκινητηρα για να δω την γενικοτερη του συμπεριφορα....και δυστυχως ακομα δεν υπαρχουν διαθεσιμα οχηματα για test drive ακομα...σε κανενα 10ημερο και αν..... -
Όντως όπως τα γράφει ο τζον είναι. Από εκεί και μετά επειδή οι διαφορές στα χρήματα δεν είναι απαγορευτικές θα σου έλεγα ως κάτοχος του προηγούμενου duster 4x2 να προτιμήσεις το 4χ4 για τους εξείς λόγους. Πρώτον η 4κίνηση θα σε παει πιο μακρυά με σιγουριά και με ελάχιστη παραπάνω κατανάλωση και δεύτερον δεν θα μείνεις με την αμφιβολία αν επέλεξες σωστά και ας σε πάει το 4χ2 τόσα και άλλα τόσα χλμ απροβλημάτιστα. Στο δικό μου στα 110000 χλμ δεν έχει κάνει τσικ. Το ίδιο μπορεις να αντιληφθείς και από το πλείστο των παλαιότερων κατόχων duster. Ο ντίζελ έχει ροπή που την δίνει από πολύ χαμηλά και η συνήθης ταχύτητα ταξιδίου ισοδυναμεί με στροφές από 1800 έως 3000 το πολύ. Ψηλότερα όλοι οι ντίζελ ζωρίζονται δίχως να αποφέρουν ιδιαίτερο κέρδος.
-
παιδες σας ευχαριστω παρα πολυ καταρχην.....οσον αφορα το ν ντιζελ προβληματιζομαι στο εξης...στο δικο μου το χρεπι με τους 64 (....ναι 64...) ιππους στον επαρχιακο δρομο κανω κατεβασμα οταν το χρειαζομαι και παιρνω το μεγιστο των στροφων και της δυναμης ειτε για να προσπερασω ειτε για παρω την ανηφορα με τα απο στροφη πχ...προφανως ναυποθεσω με τον dci απαιτειται διαφορετικη διαχειριση εφοσον στις υψηλες στροφες μειονεκτουν.....
υγ.......το οτι δεν υπαρχει οχημα για τεστ ειναι τραγικο....στην ford μου εδωσαν την ιδια ημερα να δοκιμασω.....
-
Εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Το κατέβασμα ταχύτητας πάντα είναι η πρώτη επιλογή όταν θα θελήσεις να κάνεις ένα γρήγορο προσπέρασμα και η όποια σχέση έχεις στο κιβώτιο νιωθεις πως δεν είναι αρκετή. Όσον αφορά για τεστ ντράιβ να σημειώσουμε πως είναι ελάχιστες οι μέρες που τα πρώτα μόλις αυτοκίνητα έχουν έρθει στις εκθέσεις. Πάντως και τότε που πήρα το δικό μου δεν ήταν εύκολο αλλά ήθελε υπομονή λόγω χαμηλής διαθεσιμότητας.
-
Αν το αντέχει η τσέπη σου πήγαινε σε 4χ4.
Στο θέμα του κιβωτίου, απλά θα αλλάζεις ταχύτητες σε χαμηλότερες στροφές. Σε td diesel που κάνω, ξενίζομαι λίγο από το πως πρέπει να αλλάζω ταχύτητες, αλλά εξοικειώνομαι σχετικά γρήγορα. Μην το σκέφτεσαι, θα το καταλάβεις κι εσύ.
Αν βιάζεσαι τόσο πολύ για td βρες κάποιο qashqai που έχουν τον ίδιο κινητήρα. 'Η ακόμα καλύτερα δες σε καμιά μάντρα μετάχειρο duster.
307.000/14=22.000 περίπου χλμ τον χρόνο. Σε συμφέρει αλήθεια να πάρεις βενζίνη?
-
Ο χρήστης starfighter έγραψε:
παιδες σας ευχαριστω παρα πολυ καταρχην.....οσον αφορα το ν ντιζελ προβληματιζομαι στο εξης...στο δικο μου το χρεπι με τους 64 (....ναι 64...) ιππους στον επαρχιακο δρομο κανω κατεβασμα οταν το χρειαζομαι και παιρνω το μεγιστο των στροφων και της δυναμης ειτε για να προσπερασω ειτε για παρω την ανηφορα με τα απο στροφη πχ...προφανως ναυποθεσω με τον dci απαιτειται διαφορετικη διαχειριση εφοσον στις υψηλες στροφες μειονεκτουν.....υγ.......το οτι δεν υπαρχει οχημα για τεστ ειναι τραγικο....στην ford μου εδωσαν την ιδια ημερα να δοκιμασω.....
4χ4 και ντηζελακι θα εισαι μια χαρα.
αλλα τραβηγματα απο το χρεπ...
σιγουρα θελει συνηθεια, οταν παιρνω το ντηζελ (vit auto) και εγω κρεμιεμαι - σαν προωρη εξπερματιση ενα πραμα, ειδικα σε εξοδους απο φουρκετες, την ωρα που η βενζινη (vit 1.4s) μολις αρχιζει το χωσιμο. υποθετω ομως οτι μαθαινεται...οπως και η προωρη. -
Μπαλος εγκρεμνοι και λιμνη δασιου (παρνωνα δεν εχω παει), σιγουρα δεν ειναι διαδρομες που δεν κανει ενα ibiza... Εγκρεμνους μαλιστα και πιο χαμηλο κατεβαζεις μεχρι το παρκινγκ. Δεν ειναι κατι.
Για τετοια δεν χρειαζεσαι 4χ4, απλα θελει να μην λυπασαι το αμαξι που εχεις οπως ειπες και εσυ (και καλα το κανεις ). Βεβαια αν πας για duster, οπως λεει και ο Σπυρος, 1.000ε για 4κινηση εγω θα την εβαζα χωρις 2η σκεψη. Αλλωστε μπορει στο μελλον να ψηθεις για πιο δυσκολες διαδρομουλες, οποτε καλυτερα να την εχεις..
Για test drive, ενας αντιπροσωπος μου ειπε απο Απριλιο και ενας αλλος σε 1 βδομαδα. Οποτε ασε την βδομαδα αυτη να περασει και ξαναρωτα τους μπας και φερανε. Ειναι ολοκαινουργιο το αμαξι, θελει λιγο υπομονη, πριν 1 βδομαδα δεν ξεραμε ουτε τιμες!
-
...πουθενα δεν χρειαστηκα πραγματικα 44...σιγουρα ομως καταρχην ψηλοτερο αμαξι το οποιο και αναζητω....τα 1.000 παραπανω σαν αναλογια στο συνολο του ποσου ειναι οντως λιγα αλλα ηδη εχω τραβηξει τον προυπολογισμο απο τα μαλια για αυτο και εκανα την ερωτηση αν το 42 ειναι ενας εφικτος συμβιβασμος.
...και παλι ευχαριστω παιδες και ελπιζω να μην ταλαιπωρησα
....υγ...εκρεμνοι πριν 13 χρονια...τοτε εξειχε πολυ κοτρωνα...παρνωνα για οποιον ξερει τα μερηο δασικος ξεκιναεια απο Πλατανακι και βγαινει Κοσμα -
Λιγες μερες εχει που ηρθε το αμαξι στις αντιπροσωπειες γι αυτο δεν εχει td. Ειναι πολυ φρεσκο.
-
Στη προηγούμενη γενιά το 4*4 είχε πάρα πολύ κοντό σασμάν. Κάπου είδα πως το το αλλάξανε στο mk2 όμως?
-
...πουθενα δεν χρειαστηκα πραγματικα 44...σιγουρα ομως καταρχην ψηλοτερο αμαξι το οποιο και αναζητω....τα 1.000 παραπανω σαν αναλογια στο συνολο του ποσου ειναι οντως λιγα αλλα ηδη εχω τραβηξει τον προυπολογισμο απο τα μαλια για αυτο και εκανα την ερωτηση αν το 42 ειναι ενας εφικτος συμβιβασμος.
...και παλι ευχαριστω παιδες και ελπιζω να μην ταλαιπωρησα
....υγ...εκρεμνοι πριν 13 χρονια...τοτε εξειχε πολυ κοτρωνα...παρνωνα για οποιον ξερει τα μερηο δασικος ξεκιναεια απο Πλατανακι και βγαινει ΚοσμαΜε το duster λογικα θα αναζητησεις περισσοτερο το offroad, οποτε καλυτερα να το παρεις 4κινητο ωστε να μην το μετανιωσεις στο μελλον.
Προσωπικα, το duster με 21cm απο το εδαφος και με τετοιες μοιρες προσεγγισης και διαφυγης, μονο 4κινητο θα το επαιρνα. Αφου θελω εξ αρχης την ελευθερια κινησεων που μου δινουν ολα αυτα, εεε εννοειτε οτι θελω και την 4κινηση μετα.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Στη προηγούμενη γενιά το 4*4 είχε πάρα πολύ κοντό σασμάν. Κάπου είδα πως το το αλλάξανε στο mk2 όμως?Όντως είχε κοντό σαζμαν και στο ταξίδι ήταν λίγο ψηλά οι στροφές... αν το αλλάξανε πάντως, μπράβο τους... όποιος γνωρίζει ας μας διαφωτίσει...
Dacia Duster II