-
Πόσο διαφορετική συμπεριφορά μπορεί να περιμένει κανείς μεταξύ των 16' (65άρι προφίλ) και των 17' (60άρι προφίλ) ελαστικών;
Έχω οδηγήσει εταιρικό για πάνω από 150.000 χλμ το πρώτο duster με τις 16' αλλά δεν έχω κανένα μέτρο σύγκρισης για το τι να περιμένω εάν το πάρω με τις 17 άρες.
Με τις 16' είχα την αίσθηση ότι ήταν αλώβητα τα ελαστικά και οι ζάντες από τους φθαρμένους δρόμους αλλά και από τις εκτός ασφάλτου διαδρομές (σε κροκάλες κλπ). Επίσης με την εργοστασιακή πίεση οι 16' ήταν άνετες εντός πόλης αλλά με λίγο λιγότερη πίεση ήταν ακόμα πιο άνετες σε σαμαράκια, εγκάρσιες ανωμαλίες κλπ. Με τις 17' πόσο χειροτερεύουν τα πράγματα άραγε;
-
Δεν ξέρω αν είναι λάθος του καταλόγου αλλά στην Prestige δείχνει διαθέσιμες τόσο τις 16άρες όσο και τις 17άρες. Ελπίζω αυτό να σημαίνει ότι μπορείς να διαλέξεις το μέγεθος ζάντας που θες. Πιστεύω πως αρκετοί θα προτιμούσαν τις 16άρες. Ενώ σε κάτι Qashqai αν θες την πλούσια έκδοση πρέπει (νομίζω) να πας ντε και καλά σε 19άρα ζάντα.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι λάθος του καταλόγου αλλά στην Prestige δείχνει διαθέσιμες τόσο τις 16άρες όσο και τις 17άρες. Ελπίζω αυτό να σημαίνει ότι μπορείς να διαλέξεις το μέγεθος ζάντας που θες. Πιστεύω πως αρκετοί θα προτιμούσαν τις 16άρες. Ενώ σε κάτι Qashqai αν θες την πλούσια έκδοση πρέπει (νομίζω) να πας ντε και καλά σε 19άρα ζάντα.Αυτα που φαινονται απο το λινκ του zougla.gr ειναι prestige με 16ρες. Οποτε ή οι 17ρες ειναι εξτρα ή ειναι επιλεξιμες αντι των 16ρων.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι λάθος του καταλόγου αλλά στην Prestige δείχνει διαθέσιμες τόσο τις 16άρες όσο και τις 17άρες. Ελπίζω αυτό να σημαίνει ότι μπορείς να διαλέξεις το μέγεθος ζάντας που θες. Πιστεύω πως αρκετοί θα προτιμούσαν τις 16άρες. Ενώ σε κάτι Qashqai αν θες την πλούσια έκδοση πρέπει (νομίζω) να πας ντε και καλά σε 19άρα ζάντα.
Αυτα που φαινονται απο το λινκ του zougla.gr ειναι prestige με 16ρες. Οποτε ή οι 17ρες ειναι εξτρα ή ειναι επιλεξιμες αντι των 16ρων.
Εγώ κατέβασα τα χαρακτηριστικά των εκδόσεων απ' το site της Dacia. Για την ακρίβεια στην Prestige έκδοση στο diesel 4x4 αναφέρει ως standard εξοπλισμό τόσο τις 16άρες Cyclade όσο και τις 17άρες Maldive Black. Επειδή και τα δύο δε γίνονται (εκτός αν βάζεις όποιες θες και σου δίνουν τις άλλες δώρο ) είτε έχει γίνει λάθος (οπότε οι 17άρες θα έχουν κάποια extra χρέωση) είτε διαλέγεις εσύ ποιες θες.
-
Πάντως, πέραν της αναμφισβήτητα, πολύ καλής τιμής, καμιά αντιπροσωπεία μέχρι τώρα δε μου έδωσε έκπτωση ή κάποιο δώρο. Ίδιες ακριβώς τιμές όλες.
-
Η Prestige 17άρες έχει νομίζω στάνταρ.
Εκπτώσεις δεν θα παίξουν, ειδικά μόλις κυκλοφόρησε.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δεν υπάρχουν μετρήσεις για το Duster, αλλά οι ίδιοι κινητήρες στο ακόμα βαρύτερο Kadjar καταδεικνύουν σημαντική διαφορά υπέρ του TCe (π.χ 1'', δηλ. 20%, στο 80-110 και 3,1'' για το 0-160):
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... 12-tce-130
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... rgy-15-dciΣτις μετρήσεις του QQ πάντως, οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες (σίγουρα όχι 20%), και μάλιστα στις χαμηλές στροφές το diesel είναι ξεκάθαρα μπροστά
1.2 | 1.5DCi
0-100Kmh: 11.1 | 11.8
0-1000m: 32.7 | 33.5
50-80 (3η): 5.0 | 4.4
80-110 (3η): 5.7 | 6.1
80-110 (4η): 7.8 | 7.1
Τελική: 185 | 182
Κατανάλωση: 7.7 | 6.5http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/nissan-qashqai-12-dig-t
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-neo-nissan-qashqai-15-dciΑπό προσωπική εμπειρία, το QQ 1.5 diesel έχει πολύ ωραία αίσθηση στο 'μισό' γκάζι, και πιστεύω πως στην καθημερινή οδήγηση πρέπει να είναι πιο ευχάριστο, ξεκούραστο και σίγουρα οικονομικότερο από το 1.2 βενζίνης.
Το QQ φοράει τον 1.2 με τα 115 άλογα, ενώ το Duster έχει 125, άρα πιο κοντά στο Kadjar των 130 ίππων. Για την οικονομία καμία αντίρρηση, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα στην αυτοκίνηση (επιδόσεις, στροφάρισμα, απόκριση, κραδασμοί, θόρυβος)
-
Ο μόνος λόγος που αγόρασα όχημα με κινητήρα πετρελαίου είναι η οικονομία (καθημερινά 110 - 130 χλμ ). Για οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν είναι το πετρέλαιο η καλύτερη επιλογή.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ο μόνος λόγος που αγόρασα όχημα με κινητήρα πετρελαίου είναι η οικονομία (καθημερινά 110 - 130 χλμ ). Για οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν είναι το πετρέλαιο η καλύτερη επιλογή.+1
Το καλό είναι πως ο συγκεκριμένος είναι απ' τους καλύτερους diesel οπότε τα μειονεκτήματα του πετρελαίου (κυρίως τα πιθανά προβλήματα με dpf) εδώ ελαχιστοποιούνται. Βασικά δεν έχω ακούσει κανένα κάτοχο Duster να έχει πρόβλημα με dpf, του έχει βγάλει κανενός κάποιο θέμα;
-
Τι να πω, δεν ξέρω. Ισως στην περίπτωσή μου να είναι λίγο νωρίς να βγάλω συμπεράσματα.Απλά στα πρώτα 110000 χλμ ο κινητήρας του δικού μου μια χαρά τα πάει. Για αργότερα δεν ξέρω...
Πάντως ανάγκη για επέκταση εγγύησης δεν ένιωσα ούτε στιγμή. -
Νομίζω ότι σημαντικός παράγοντας στην επιλογή του καυσίμου είναι η χρήση του αυτοκινήτου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα χιλιόμετρα που κάνουμε το χρόνο. Αν έχεις μία βάρκα ή ένα τροχόσπιτο ή τότε το πετρέλαιο είναι καλύτερο γιατί σου δίνει περισσότερη ροπή σε χαμηλές στροφές. Θα βγάλεις δλδ τη βάρκα από τη γλύστρα χωρίς να ριμάξεις το δίσκο. Αν έχεις και κοντά ακόμα καλύτερα.... Το ίδιο έχω την αίσθηση ότι ισχύει και σε πολύ δύσκολα κομμάτια off, αλλά αυτά δεν αφορούν το 99% των υποψήφιων αγοραστών του Duster και πολύ περισσότερο των υπόλοιπων crossovers/suv.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το QQ φοράει τον 1.2 με τα 115 άλογα, ενώ το Duster έχει 125, άρα πιο κοντά στο Kadjar των 130 ίππων. Για την οικονομία καμία αντίρρηση, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα στην αυτοκίνηση (επιδόσεις, στροφάρισμα, απόκριση, κραδασμοί, θόρυβος)Έχεις δίκιο! Θεώρησα ότι θα φοράει τον ίδιο 1.2 με το QQ με τα 115 άλογα.
-
Ο χρήστης elplat έγραψε:
Νομίζω ότι σημαντικός παράγοντας στην επιλογή του καυσίμου είναι η χρήση του αυτοκινήτου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα χιλιόμετρα που κάνουμε το χρόνο. Αν έχεις μία βάρκα ή ένα τροχόσπιτο ή τότε το πετρέλαιο είναι καλύτερο γιατί σου δίνει περισσότερη ροπή σε χαμηλές στροφές. Θα βγάλεις δλδ τη βάρκα από τη γλύστρα χωρίς να ριμάξεις το δίσκο. Αν έχεις και κοντά ακόμα καλύτερα.... Το ίδιο έχω την αίσθηση ότι ισχύει και σε πολύ δύσκολα κομμάτια off, αλλά αυτά δεν αφορούν το 99% των υποψήφιων αγοραστών του Duster και πολύ περισσότερο των υπόλοιπων crossovers/suv.Συμφωνώ! Αν και ο diesel είναι ιδανικός για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου λόγω dpf θα ήμουν αρκετά επιφυλακτικός, ακόμα κι αν το πήγαινα σε ανοιχτούς δρόμους. Όμως αν έχεις τις περιπτώσεις που λες (βάρκα/τροχόσπιτο/σκληρό off road και τα σχετικά) σίγουρα diesel.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Νομίζω ότι σημαντικός παράγοντας στην επιλογή του καυσίμου είναι η χρήση του αυτοκινήτου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα χιλιόμετρα που κάνουμε το χρόνο. Αν έχεις μία βάρκα ή ένα τροχόσπιτο ή τότε το πετρέλαιο είναι καλύτερο γιατί σου δίνει περισσότερη ροπή σε χαμηλές στροφές. Θα βγάλεις δλδ τη βάρκα από τη γλύστρα χωρίς να ριμάξεις το δίσκο. Αν έχεις και κοντά ακόμα καλύτερα.... Το ίδιο έχω την αίσθηση ότι ισχύει και σε πολύ δύσκολα κομμάτια off, αλλά αυτά δεν αφορούν το 99% των υποψήφιων αγοραστών του Duster και πολύ περισσότερο των υπόλοιπων crossovers/suv.
Συμφωνώ! Αν και ο diesel είναι ιδανικός για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου λόγω dpf θα ήμουν αρκετά επιφυλακτικός, ακόμα κι αν το πήγαινα σε ανοιχτούς δρόμους. Όμως αν έχεις τις περιπτώσεις που λες (βάρκα/τροχόσπιτο/σκληρό off road και τα σχετικά) σίγουρα diesel.
Κατ' αρχάς να πω πως ο φίλος elplat συλλογίζεται πολύ ορθά. Για το dpf θα είχα επιφυλάξεις μόνο εάν το κινούσα εντός αστικού ιστού κυρίως. Πρακτικά σε εμένα που το duster απλά δεν κινείται παρά ελάχιστα εντός αστικού ιστού δεν έχω αντιληφθεί το παραμικρό. Δεν ξέρω τι θα γίνονταν αν είχα αντιστροφή του τρόπου που κινούμαι. Το ομολογώ.
-
Πηγα και το ειδα... εχω παθει σοκ! Προσωπικα, εχοντας μπει και στο απερχομενο, θεωρω οτι η διαφορα του καινουργιου ειναι αισθητη και γινετε αντιληπτη απο το 1ο ανοιγμα της πορτας (καλυτερα χερουλια μεσα εξω, πιο βαριες πορτες) και συνεχιζεται και μεσα σχεδον παντου (το καθισμα αισθητα καλυτερο αν και με πολυ μετρια πλευρικη στηριξη δυστυχως). Πλεον αισθανεσαι μια επιπλεον ποιοτητα, κατι που το παλιο ηταν φιδωλο.. Εχουν δωσει προσοχη σε λεπτομεριες, οπως χερουλια, κουμπακια, ηχος κλεισιματος πορτας, ηχομονωτικα υλικα περα δωθε, πλαινες μοκετες στο πορτμπαγκαζ, μεγαλυτερο εσωτερικο πλαστικο στην θυρα του πορτμπαγκαζ κλπ.. που σε συνδυασμο με την πιο μοντερνα σχεδιαση σε κανει να νιωθεις οτι το αμαξι εχει 'ερθει' στο σημερα και εχει πεταξει απο πανω του την εικονα του σπαρτιατικου και 'αμαξι εργαλειο' αισθηση. Η συναρμολογιση επισης συνεχιζει να φαινεται εξαιρετικη, δεν κουνιοταν τπτ μεσα ουτε για πλακα. Μην τα πολυλογω, πιστευω πως το duster θα πουλησει σαν ζεστο ψωμακι και θα κοψει αρκετες πωλησεις απο τον ανταγωνισμο.
Μπραβο στην Dacia ελλαδας για τις τιμες που καταφερε. Αν το κρατησει σε αυτες τις τιμες και δεν τις αυξησει, προβλεπω να γινετε best seller.
Θα θελα να ρωτησω τον φιλο samatistas αν γνωριζει ποτε θα αλλαξουν την οθονη του media nav, μιας και εχω διαβασει σε διαφορες σελιδες οτι θα αλλαξει συντομα και αν γνωριζει αν θα τροποποιηθει ο κινητηρας σε 6d συντομα (αυτο δεν το εχω διαβασει :p). Ευχαριστω πολυ! Επισης να του δωσω πολλα μπραβο, γιατι οταν καποιοι λεγανε οτι το απερχομενο duster πουλιοταν σε προσφορα και ξεστοκαρισμα, αυτος ελεγε οτι οι νεες τιμες ηταν αλλαγη της πολιτικης της εταιριας και οτι και το καινουργιο θα εχει παραπλησιες. Να εισαι καλα φιλε μου, εχεις βοηθησει φουλ οσο παρακολουθω τα ποστ σου.
-
Αν και δεν έχω επαγγελματική σχέση με Renault/Dacia, έχω καλή πηγή...
Για το Medianav δε γνωρίζω, αλλά αν μάθω θα αναφέρω...
Για το 6d η Renault θα ξεκινήσει από Σεπτέμβρη στην Ευρώπη με τον DCi 110... Υποθέτω το ίδιο θα ισχύσει και για τη Dacia...
H νέα τιμολογιακή πολιτική θα συνεχιστεί... έχει ένα κακό για τους πελάτες: δεν θα παίζουν εύκολα εκπτώσεις σηματικές στη γκάμα και δώρα εξοπλισμού (έχει περιοριστεί το περιθώριο κέρδους σε όλες τις πλευρές) κι ένα για τους εμπόρους: υψηλούς στόχους πωλήσεων (αδιάφορο για εμάς).
-
Τι είναι ο 6d κινητήρας; Κάποια αναβαθμισμένη έκδοση του Euro 6;
-
Προδιαγραφές ρύπων EURO 6d για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στα κέντρα των μεγάλων πόλεων.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Πρέπει να άλλαξε ο τιμοκατάλογος, πλέον δεν φαίνονται οι τιμές των extra. Τον έχει κατεβάσει κάποιος εξαρχής?
Όταν βγήκε αυτός με τις τιμές των extra, έκανα μερικούς υπολογισμούς (μιλάω για 1.5dci 4x2). Τοποθετώντας extra στην sportive φτάνοντας στο βασικό εξοπλισμό της prestige EKTOΣ της 17αρας ζάντας και των τεσσάρων περιφερειακών καμερών (υπολογίζοντας μέσα και 1000 περίπου χρώμα και λοιπά έξοδα), η τιμή βγαίνει περίπου στα 18000. Η prestige με χρώμα και λοιπά έξοδα βγαίνει στα 19000.
Μιλάμε δηλαδή για μια διαφορά 1000 ευρώ. Ερωτώ λοιπόν, αξίζει να πας στην Prestige???
(περίπου η ίδια διαφορά πρέπει να ναι και στο 4χ4)
-
Μπορεί να το έβγαλαν γιατί με τα διάφορα extra ν' ανεβαίνεις κλίμακα στα τέλη ταξινόμησης οπότε να μην μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς το τελικό κόστος μόνο απ' την τιμή των extra. Ίσως γι' αυτό η Prestige έχει 1000 ευρώ πάνω απ' το σύνολο του κόστους των extra σε σχέση με τη Sportive.
Dacia Duster II