-
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δυο τεχνολογίες ώριμες με σίγουρη επιβεβαιωμένη οικονομία
Τα diesel που δυστυχώς σιγά σιγά τα καταργούνε και τυχερός όποιος προλάβει ενα απο τα τελευταία όποιας εταιρείας και αν είναι , υπάρχει υποστήριξη και πετρέλαιο και στην τελευταία επαρχιακή πόλη για να μην πω χωριό
Τα υβριδικά της Toyota τα μόνα προσιτά έστω και στα μεσαία εισοδήματα της Ελλάδας και με σοβαρό δίκτυο υποστήριξης απο πίσω , ιδανικά για το αστικό περιβάλλον.
-
https://www.euro2day.gr/ftcom/ftcom_gr/ ... inhta.html
-
Υπήρξε παρερμηνεια της δημοσίευσης της vw για τους θερμικους κινητήρες και το 2026..
https://www.drive.gr/news/tehnologia/to ... o-kinitira
-
Για τις επενδυσεις σε ηλεκτρικα αυτοκινητα θα αναφερω μια βασικη και πολυ απλη διαιρεση.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Benefit–cost_ratioΤωρα θεωρητικα σε αυτην θα πρεπει να εξετασθουν επιπλεον και αλλες μεταβλητες οι οποιες εχουν να κανουν με αναλυση των μελλοντικων τασεων και πολιτικων και αναλογα να τεθουν. Οι ερευνες και οι τασεις θα αναδειξουν το υψος των μεταβλητων
Συνεπως ακομα και αν τα ηλεκτρικα αυτοκινητα φαινονται ακριβα, θα πρεπει να αναλυθει για το αν αξιζει η αγορα τους ή οχι, καθως επισης υποχρεωτικα να εξετασθει και η υπολειματικη τους αξια στο μελλον, στη χωρα και στον χρονο.
Δεν λεω οτι αξιζει, η αισθηση μου το αντιθετο λεει για τη σημερινη τεχνολογια και στη χωρα μας, αλλα και παλι πρεπει να εξετασθει πριν βγει συμπερασμα.
-
https://www.autoblog.gr/2018/12/12/h-vw ... a-to-2040/
-
Μην ακούτε τον κάθε παπαρομάνατζερ της φακής, θα σας πω ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ μέχρι πότε το Λαικό θα κατασκευάζει κινητήρες εσωτ. καύσης : μέχρι να εξαντληθούν τα πετρελαιικά αποθέματα του πλανήτη.
-
Αντιγράφω απ' το τρέχον τεύχος των 4Τ, οι οποίοι διένυσαν μια διαδρομή 80 χιλιόμετρα. Το 1/3 σε αστικό περιβάλλον, το 1/3 σε επαρχιακό και το 1/3 σε αυτοκινητόδρομο.
Συμμετείχαν ένα Civic βενζίνης, ένα Auris πετρελαίου, ένα Auris υβριδικό, ένα SsangYong υγραέριο κι ένα Octavia φυσικό αέριο.'Ποιος είναι όμως ο πρωταθλητής όσον αφορά τη μέση τιμή κατανάλωσης σε όλη τη διαδρομή; Ξεκάθαρη υπεροχή του φυσικού αερίου με τιμή λιγότερο από 3 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα (και μιλάμε για την Octavia).
Ακολουθούν το πετρέλαιο και το υγραέριο, με παραπάνω από το διπλάσιο κόστος. Τελευταία έρχονται τα βενζινοκίνητα με κόστη ως και 10 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα.
Τέλος, το κόστος μετακίνησης με το υβριδικό είναι κοντά στο μέσο όρο των υπολοίπων βενζινοκίνητων οχημάτων.' -
Dim γράφει ποιο οκταβια βενζίνη έχει στο τεστ και πόσα άλογα και ποσα κυβικά το σιβικ με βενζίνη; ;
Βλέπω ότι το οκταβια βενζίνη καίει λιγότερο από το σιβικ βενζίνη.. -
Το Octavia είναι το μοντέλο φυσικού αερίου αλλά έκαναν τη διαδρομή δύο φορές, τη δεύτερη καίγοντας βενζίνη. Το αμιγώς βενζινοκίνητο θα τα πήγαινε ακόμα καλύτερα, αφού θα ήταν λίγο ελαφρύτερο και θα έβγαζε λίγη παραπάνω δύναμη.
Το Civic ήταν 1.5 τούρμπο με 136 kW, λογικά το 182άρι.Η μέτρηση κατανάλωσης είναι πάρεργο, η δοκιμή έγινε για να μετρήσουν τους ρύπους και να αποφανθούν αν δικαιολογείται το κυνηγητό στο πετρέλαιο.
-
Υπάρχει κανείς που νομίζει ότι τα υβριδικά προσφέρουν ιδιαίτερη οικονομία; Απλά είναι καλύτερα από απλή βενζίνη σε αστικό περιβάλλον πάντα, γιατί στην εθνική οι μπαταρίες είναι απλά επιπλέον βάρος.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Nα πω την αλήθεια, κάτι δεν μου παει καλά με τα διαγράμματα. Το υβρίδιο είναι πολύ κοντά στα δύο τούρμπο, το Οκτάβια και το Χόντα, σε κάποιες περιπτώσεις το Σκόντα και λιγότερα.
Έχω 6 λ/100 οβερόλ με ένα Πρίους ΜΚ2, και αυτό μου φαίνεται περίεργο, καθότι το νεώτερο και ελαφρύτερο ΑΟΥΡΙς είναι ακόμη πιο οικονομικό. -
Alej, όντως τα υβριδικά είναι πολύ οικονομικά μέσα στην πόλη. Νομίζω ότι υπάρχει και μέλος με CHR που αναφέρει καταναλώσεις στο 4 στην αστική χρήση. Είναι εντυπωσιακό.
Στον αυτοκινητόδρομο, οι μπαταρίες όντως μάλλον επιβαρύνουν παρά ωφελούν. Δε θα πάρεις υβριδικό για αγοραίο ταξί.
Στα του τεστ. Πρώτον, κανείς εδώ μέσα δεν αγοράζει 4Τ;
Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του ΑΠΘ. Φόρτωσαν κάτι πελώρια μετρητικά μηχανήματα στα πορτ μπαγκάζ κάθε μοντέλου και μέτρησαν τους πραγματικούς ρύπους.
-
Σοκαριστικό το κόστος κίνησης του Octavia. Στον επαρχιακό είναι στα 2 ευρώ στα 100, ενώ και στον αυτοκινητόδρομο και στο μέσο όρο, πρέπει να παίζει γύρω στο 2,5. Λογικά θα οδηγούσαν τελείως ήπια, αλλά και πάλι παραείναι λίγο.
-
Κατα αρχην, και μονο για την δουλεια που εριξαν και παρουσιασαν ενα τετοιο αρθρο, θα παω σημερα να τους αγορασω. Οταν δουλευει ο αλλος σωστα και παραγει χρησιμο εργο πρεπει να ανταμειβεται και με το παραπανω και αυτο θα κανω. Ετσι συμβαλουν στην αυτοκινηση που αγαπαμε και μαλιστα χωρις να το καταλαβουν σε πολυ μεγαλο βαθμο.
Οταν εχουν διαφημιστικα αρθρα, οχι οι 4τροχοι γενικα ολα τα περιοδικα και εκπομπες, επειδη γνωριζουμε απο καρα, δεν τσιμπαμε.Το δευτερο στοιχειο ειναι πως τα αποτελεσματα δειχνουν οτι χωρις ουρια τα ντιζελ δεν πρεπει να κυκλοφορουν. Ναδα, τιποτα.
Αν γινει σοβαρος ελεγχος προβλεπω κοψιμο ακομα και των euro6 χωρις ουρια. Ειναι αδικο και ισως αντισυνταγματικο ενας πολιτης να ακολουθει τα ορια ρυπανσης και ενας αλλος με ντιζελ να τα παραβαινει επι δεκαδες φορες. Οταν μαλιστα το ντιζελ εχει προνομιακη τιμη εναντι της βενζινης. Επισης ειναι αδικο για τον πολιτη αυτον που δεν γνωριζε την πραγματικοτητα πριν αγορασει το αυτοκινητο του.Το φυσικο αεριο δειχνει να μπορει να ακολουθησει τα αυστηροτερα και πλεον ορια ρυπων χωρις προβλημα με δευτερο το υβριδικο.
Και παλι μπραβο στους δημοσιογραφους για το τεστ, παρηγαγαν τροφη για συζητησεις.
-
Μάλλον πρέπει να πάρουμε το περιοδικό..έχει ενδιαφέρον τεστ.
Του Δεκεμβριου είναι το τεύχος Dim? -
To auris πετρελαιου το συγκεκριμενο εχει adblue?κατι μ λεει πως οχι...Σε αντιθεση με ολα τα καινουργια που κυκλοφορουν..
Οσο για τα παλαιοτερα κ κακοσυντηρημενα και πολυ συχνα με παρακαμψη μεχρι και του φιλτρου φανταζομαι οτι πρεπει να απαγορευτουν στις μεγαλες πολεις τουλαχιστον...
βεβαια και ολα τα ρημαδια βενζινης 20ετιας π κυκλοφορουν στις πολεις νομιζω οτι και αυτα μολυνουν αρκετα και αρα και ρκει πρεπει να παρθουν κυρωσεις...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Μάλλον πρέπει να πάρουμε το περιοδικό..έχει ενδιαφέρον τεστ.
Του Δεκεμβριου είναι το τεύχος Dim?Γιες. Το τεστ είναι όντως ενδιαφέρον, αλλά σας έχω φωτογραφήσει όλα τα πινακάκια. Δεν έχει κάτι άλλο.
Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν ένα οδοιπορικό στο Άγιον Όρος. Πράγματι αξιόλογο τεύχος.
-
Ο χρήστης alej έγραψε:
Υπάρχει κανείς που νομίζει ότι τα υβριδικά προσφέρουν ιδιαίτερη οικονομία; Απλά είναι καλύτερα από απλή βενζίνη σε αστικό περιβάλλον πάντα, γιατί στην εθνική οι μπαταρίες είναι απλά επιπλέον βάρος.Μα τα υβριδικά είναι κυρίως για αστική χρήση, εκεί έχουν τεράστια οικονομία, αφού η μεγαλύτερη κατανάλωση στα βενζινοκίνητα είναι εντός πόλης. Εκτός πόλης δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα. Εκτός πόλης έχει νόημα το πετρέλαιο και το Φ.Α (το οποίο έχει νόημα σε όλες τις συνθήκες!).
-
Συμφωνώ με αυτά που λέτε με μια μόνο μικρή επισήμανση , το άρθρο 'φωτογραφίζει'' μια δεδομένη χρονική στιγμή κατά την οποία ισχύουν οι τιμές των αντίστοιχων καυσίμων , ιδίως για καύσιμα που εχουν χαμηλότερη φορολογία αυτό σήμερα ισχύει αύριο όχι , το έχουμε ξαναδεί το έργο!
Θέλει λοιπόν προσοχή και πάντα προσωπικά οταν μιλάμε για καταναλώσεις προτιμώ λίτρα και κιλά ανα 100 χλμ , όχι € , έτσι έχουμε και καλλίτερη εικόνα της αυτονομίας ενός οχήματος , επίσης να μας λένε και σε πια καύσιμα ισχύει το σύστημα εισροών -εκροών γιατί πχ στο Lpg απο όσο ξέρω δεν εχει εφαρμοστεί.
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Θέλει λοιπόν προσοχή και πάντα προσωπικά οταν μιλάμε για καταναλώσεις προτιμώ λίτρα και κιλά ανα 100 χλμ , όχι € , έτσι έχουμε και καλλίτερη εικόνα της αυτονομίας ενός οχήματος , επίσης να μας λένε και σε πια καύσιμα ισχύει το σύστημα εισροών -εκροών γιατί πχ στο Lpg απο όσο ξέρω δεν εχει εφαρμοστεί.
Ε, ναι αυτό το ευρώ/χλμ ισχύει σε χώρες που τα πρατήρια έχουν ίδια τιμή όχι στη χώρα μας.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά