-
Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εντός Ε.Ε. σαν να είμαστε Γερμανία ενώ είμαστε Ουγκάντα. Επιδότηση για ηλεκτρικό και phev που το φθηνότερο plug in έχει 45 χιλιάρικα. Εδώ ο κόσμος δεν έχει να φάει. Και δεν κυνισμός αυτό που λέω. Εμείς εδώ χρειαζόμαστε (οοοοταν ανακάμψουμε πάλι) μια γερή επιδότηση για απόσυρση να ανανεωθεί ο αρχαίος στόλος των πολιτών. Ααααα και τους ιδιοκτήτες ταξί να τους υποχρεωσουν να αλλάξουν τα σαπακια τους νωρίτερα. Όχι να κάθονται και να τα παίρνουν μόνο από τους οδηγούς τους και το σάπιο να μας κερνάει καρκίνο.
-
alexandros.K wrote:
Aikibill wrote:
Ναι,οσο και ο ανεργος που μπαινει σε δημοσια υπηρεσια και ωρυεται
Δεν πληρωνει ΦΠΑ ο ανεργος για οτι αγοραζει? Φορο εισοδηματος(αν εχει), ενφια, τελη κυκλ και γενικα οτι πληρωνουν ολοι. Μονο το ασφαλιστικο του ταμειο δεν πληρωνει
Ναι, τα πληρωνει απο το επιδομα ανεργιας που του πληρωνουν οι εργαζομενοι.
Οι ανεργοι ειναι πανω απο 1 εκατομμύριο και επιδοτηση παιρνουν οι 100,000. Κατι τετοιο
Κι αν θες να το παμε παραπερα, οι δημοσιοι υπαλληλοι δουλευουν γι αυτα που παιρνουν? Το 90% οχι .Αρα ποια η διαφορα με εναν επιδοτουμενο ανεργο?
-
τα κονδυλια της ευρωπαικης ενωσης που δικαιουμαστε φανταζομαι οτι γνωριζετε οτι δεν τα αποροφαμε???? Αν αντι να πανε στον κουβα ερθουν στoθς ελληνες,εστω και ως επιδομα για τουτου ειναι καλο, που διαφωνειτε δεν καταλαβαινω?
Τοσο μεγαλη ευθυξια για το παραδειγμα με τον ανεργο?
-
Εχεις τελειως λαθπς άποψη και επετρεψε μπυ απλοποιημενη σε βασικο επιεπδο σκεψης, για το πώς λειτουργεί ένα εργασιακό σύστημα. Εσύ που έχεις εργασία την κατέχεις εναντι του αλλου που είναι άνεργος και έχει τις ίδιες δεξιότητες με εσένα.
Δεν είσαι τίποτα το διαφορετικό ή το φοβερό, άσχετα αν έτσι αισθάνεσαι εσύ, για την αγορά εργασίας.
Οπότε το ότι δεν έχει εργασία οφείλεται σε αδυναμία της οικονομίας ως σύνολο να του την προσφέρει. Οπότε σκέψου ότι πληρώνεις το εαυτό σου αν αύριο μεθαύριο παρει ο ανεργος την θέση σου και εσύ την δική του.
δεν διαφωνω μαζι σου, αυτα που λες εν μερει ισχυουν, εγω καυτηριασα το γεγονος οτι βριζει αυτους που στην ουσια πληρωνουν την επιβιωση του.
-
Τελος παντως γνωριζει κανεις αν τα λεφτα ειναι απο ΕΕ η αν ειναι εντοπια?
-
δεν διαφωνω μαζι σου, αυτα που λες εν μερει ισχυουν, εγω καυτηριασα το γεγονος οτι βριζει αυτους που στην ουσια πληρωνουν την επιβιωση του.
Οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν αξιζουν αυτα που παιρνουν οι ιδιοι. Πληρωνουν και τους ανεργους? Ολοι οι φορολογουμενοι τους πληρωνουν, οχι οι δημοσιοι υπαλληλοι
-
Aikibill wrote:
Οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν αξιζουν αυτα που παιρνουν οι ιδιοι. Πληρωνουν και τους ανεργους? Ολοι οι φορολογουμενοι τους πληρωνουν, οχι οι δημοσιοι υπαλληλοι
ειπα το αντιθετο? Και οι ιδιωτες τους πληρωνουν.
-
Ειπες
εγω καυτηριασα το γεγονος οτι βριζει αυτους που στην ουσια πληρωνουν την επιβιωση του.
Ετσι οπως το ειπες ειναι σαν να τους πληρωνουν οι δημοσιοι υπαλληλοι.
-
Ειπες
Aikibill wrote:
Aikibill wrote:
εγω καυτηριασα το γεγονος οτι βριζει αυτους που στην ουσια πληρωνουν την επιβιωση του.
Ετσι οπως το ειπες ειναι σαν να τους πληρωνουν οι δημοσιοι υπαλληλοι.
Τους πληρώνουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι και (ακόμα περισσότερο ) οι ιδιώτες. Σε κάθε περίπτωση αυτοί δεν πληρώνουν κανέναν.
-
Σου ειπα, πληρωνουν φορους κανονικα, εκτος απο το ταμειο ασφαλισης τους (αφου δεν δουλευουν)
-
Θα ήθελα να δω real life παραδείγματα για να καταλάβουμε ακριβώς. Έχω μαζέψει αρκετά και θα μπορούσα να δώσω κάποιο για απόσυρση.
Η γνώμη μου είναι ότι ακόμη είναι νωρίς για οτιδήποτε ηλεκτρικό. Τουλάχιστον 4-5 χρόνια για δεύτερο/μικρό/πόλης, αλλά αν βρω κάτι που να συμφέρει και να βολεύει θα το σκεφτώ. Ιδανικά ένα Ignis ηλεκτρικό 4Χ4 θα ήθελα, που δεν υπάρχει δηλαδή!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι ο χρόνος φόρτισης κ αυτονομία. Η γρήγορη φόρτιση θα κοστίζει ακριβά, και τουλάχιστον για μερικά χρόνια θα είναι υπερ-σπάνια. Σκεφτείτε αν πάρουν αρκετοί σε μεγάλες πολεις, και θέλουν μισή ώρα σε κάθε βενζινάδικο, θα υπάρχουν ουρές και καθυστέρηση για αρκετά χρόνια..
Τελικά για plug in για ιδιώτες έχει έκπτωση ή μονο ταξί;
-
Θα ήθελα να δω real life παραδείγματα για να καταλάβουμε ακριβώς. Έχω μαζέψει αρκετά και θα μπορούσα να δώσω κάποιο για απόσυρση.
Η γνώμη μου είναι ότι ακόμη είναι νωρίς για οτιδήποτε ηλεκτρικό.
+1
-
Σου ειπα, πληρωνουν φορους κανονικα, εκτος απο το ταμειο ασφαλισης τους (αφου δεν δουλευουν)
Καλα,οι άνεργοι πληρώνουν τους ιδιωτικούς και τους δημόσιους υπαλλήλους. Ξέρεις τα λεφτά για την επιδότηση από που προέρχονται,για να ξαναμπούμε εντός θέματος.
-
alexandros.K wrote:
Καλα,οι άνεργοι πληρώνουν τους ιδιωτικούς και τους δημόσιους υπαλλήλους. Ξέρεις τα λεφτά για την επιδότηση από που προέρχονται,για να ξαναμπούμε εντός θέματος.
Δεν ειπα τετοιο πραγμα .Αυτα τα συμπερασματα τα βγαζεις μονος σου
Δεν ξερω απο που προερχονται τα λεφτα της επιδοτησης , αλλά ξερω οτι στο ιντερνετ γινεται ενα μπαχαλο . Άλλα λεει το ενα σαιτ , άλλα το αλλο. Περιμενετε να ξεκαθαρισει η κατασταση και θα τα μαθουμε ολα
-
Dublin wrote:
Καλα άλλα λεει άλλο σαιτ
Οτι η επιδοτηση για ΙΧ ειναι μεχρι 5,500€ .
Και στα σχολια διαβαζω οτι το e golf εχει εκπτωση απο την VW 4,500€, χωρια το 15% της κυβερνσης. Αρα φτανει στα 25,000€ . Το newsauto εχει αλλες τιμες
Για αυτο προτεινω υπομονη, τωρα γινεται ενα μπαχαλο
-
Dublin wrote:
Dublin wrote:
Η γνώμη μου είναι ότι ακόμη είναι νωρίς για οτιδήποτε ηλεκτρικό.
+1
Ευχαριστώ πολύ!
25.000 για Corsa κ 208..νομιζω το κόστος είναι μεγάλο για να γίνει κάποιος πιονερος του πρώτου κύματος, επίσης θες 600-800€ για φορτιστή στο σπίτι σου (μετά την έκπτωση των 500€), και γενικά ένα σωρό προβλήματα για αρχή..
Plug in δεν βλέπω στα μοντέλα. Θυμάμαι οτι μου έλεγαν σε άλλα thread οτι θα έπαιρνε κόσμος Puma επειδή γράφει hybrid..
1 στα 3 το 2030 θα είναι ηλεκτρικά λέει ο Κουλης...ουτε με υποχρεωτική αγορά δεν φθάνει αυτό το νούμερο σε μία δεκαετία..
Θετικό που δίνει αυξημένα κίνητρα για ταξί κ επαγγελματικά, γιατί αυτά ρυπαίνουν περισσότερο από άλλα (λόγω συνεχούς χρήσης).
Ένα μικρό κ τιποτενιο τύπου Citroen Amy(i) θα ήταν ότι πρέπει για κέντρο Αθήνα. 50χλμ μια χαρά είναι για γύρω γύρω όλοι.
Επίσης θα κοιτάξω τα ηλ. Ποδήλατα γιατί το 40% είναι αρκετά καλή έκπτωση. Να Σκεφτείτε περίπου 2.500-3000€ κάνουν κάποια μοντέλα που κοίταγα, κ για αξιοπρεπές θες κοντά 2.000. Πάντως είναι περίπου 23-25 κιλά, οπότε ποδηλατεις μόνο κατηφόρα..
100.000.000 είναι όλο το πρόγραμμα. Κυριολεκτικά ψίχουλα. Από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-
Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι ο χρόνος φόρτισης κ αυτονομία. Η γρήγορη φόρτιση θα κοστίζει ακριβά, και τουλάχιστον για μερικά χρόνια θα είναι υπερ-σπάνια. Σκεφτείτε αν πάρουν αρκετοί σε μεγάλες πολεις, και θέλουν μισή ώρα σε κάθε βενζινάδικο, θα υπάρχουν ουρές και καθυστέρηση για αρκετά χρόνια..
Αυτό από μόνο του δείχνει ότι το σημερινό ήταν ένα τηλεοπτικό σόου και τίποτα παραπάνω.
α! Αν δεν δώσει το Ok ο Βαρδινογιάννης και ο Λάτσης μην περιμένετε να αλλάξει κάτι στο ενεργειακό των αυτοκινήτων.
Και πότε θα δώσουν το Ok. Όταν θα έχουν πάρει 'μονοπώλιο' τις φορτίσεις.
Πως; Μήπως από ιδιόκτητους εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας;;;
Αυτά.
-
25.000 για Corsa κ 208..νομιζω το κόστος είναι μεγάλο για να γίνει κάποιος πιονερος του πρώτου κύματος, επίσης θες 600-800€ για φορτιστή στο σπίτι σου (μετά την έκπτωση των 500€), και γενικά ένα σωρό προβλήματα για αρχή..
Plug in δεν βλέπω στα μοντέλα. Θυμάμαι οτι μου έλεγαν σε άλλα thread οτι θα έπαιρνε κόσμος Puma επειδή γράφει hybrid..
1 στα 3 το 2030 θα είναι ηλεκτρικά λέει ο Κουλης...ουτε με υποχρεωτική αγορά δεν φθάνει αυτό το νούμερο σε μία δεκαετία..
Επίσης θα κοιτάξω τα ηλ. Ποδήλατα γιατί το 40% είναι αρκετά καλή έκπτωση. Να Σκεφτείτε περίπου 2.500-3000€ κάνουν κάποια μοντέλα που κοίταγα, κ για αξιοπρεπές θες κοντά 2.000.
Καταρχάς συμφωνώ 100% με το προηγούμενο ποστ περί χρονου φόρτισης, αλλά να μην γεμίζουμε παραθέσεις. Σε αυτό το ποστ τώρα, η άποψή μου:
-
Ναι είναι πολλά τα €25Κ για ηλεκτρικά Κόρσα, 208 κλπ. Συμφέρει μόνο εταιρείες που εκπίπτουν και τα έξοδα φόρτισης και έχουν ακόμα μεγαλύτερα κίνητρα (και ως leasing) και για να τα αγοράζουν οι βουλευτές (βλ. Άδωνις) να προωθούν το 'οικολογικό' προφίλ τους, αφού εαν αγοράσουν ηλεκτρικό δικαούνται τα διπλάσια χρήματα τον μήνα για μίσθωμα!
-
Εγώ είμαι ένας από αυτούς που έλεγα για το Puma, αλλά δεν έλεγα ακριβώς αυτό. Έλεγα α) ότι μέχρι να αλλάξει ο νόμος, η λέξη 'hybrid' το κατατάσει αυτόματο στο να πληρώνει 50% του ΕΤΤ και β) ότι η πλειοψηφία του κόσμου που δεν γνωρίζει πολλά από αυτοκίνητα την 'πατάει' με την λέξη 'hybrid' και είναι ευκολότερη η μεταπώληση, σε βάθος χρόνου.
-
Συμφωνώ, 30% με τίποτα σε 10 χρόνια, εκτός εαν βγεί νόμος (οπότε όσοι μπορούν ηλεκτιρκό οι υπόλοιποι τίποτα!).
-
Εαν διάβασα σωστά, 40% αλλά μέχρι €800 μαξ επιδότηση. Πάλι βέβαια καλά είναι για ένα ποδήλατο των €2.000 να κοστίσει €1.200. Έχει ο θείος μου ένα φοβερό ηλεκτρικό με 1.000 Watt (!!) μοτέρ, είναι απίστευτα γρήγορο. Αλλά χάλασε πριν 1 χρόνο το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης και πλέον δεν υπάρχει, οπότε δεν έχει καταφέρει να το φτιάξει.
Αν δεν δώσει το Ok ο Βαρδινογιάννης και ο Λάτσης μην περιμένετε να αλλάξει κάτι στο ενεργειακό των αυτοκινήτων.
Και πότε θα δώσουν το Ok. Όταν θα έχουν πάρει 'μονοπώλιο' τις φορτίσεις.
Πως; Μήπως από ιδιόκτητους εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας;;;
Συμφωνώ 100% και είναι μεγάλη αλήθεια. Για αυτό έχουν μπει για τα καλά στον χώρο της ενέργεια, ώστε το επόμενο βήμα να είναι ο έλεγχος του ρέυματος για φορτίσεις και τον ταχυφορτιστών.
-
-
Φορτιστή στο σπίτι έτσι και αλλιώς θες εκτός και αν πιστεύεις ότι θα φορτίζεις από τις μπρίζες των 2 kW.
-
Φορτιστή στο σπίτι έτσι και αλλιώς θες εκτός και αν πιστεύεις ότι θα φορτίζεις από τις μπρίζες των 2 kW.
Το Leaf θέλει περίπου 12 ώρες φόρτιση. Οπότε ας βάλουν στο κόστος κ το 800-1200αρι έξτρα.
@fanis75 τα θυμάμαι, το λέω γενικά για πολύ κόσμο το σχόλιο, οχι για σένα ειδικά! Η νομοθεσία αποκλείεται να τα έβαζε με κανονικά υβριδικά, πόσο μάλλον κοντά στα ηλεκτρικά.
Ήδη έχω δει σχόλια σήμερα που διαμαρτύρονται γιατί δεν μπήκαν τα mild hybrid στον νόμο για τα ηλεκτρικά!
Το Τ.Τ 50% είναι τρύπα στη νομοθεσία, περιμένω να αλλάξει κ αυτό σύντομα, μόλις καταλάβουν τι έχει γίνει. Επειδή αφορούσε ελάχιστα αυτοκίνητα μέχρι σήμερα, οι φωστήρες μας δεν νομοθέτησαν! Όσοι προλάβουν πάντως ας προστεξουν, είναι bonus!
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά