-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν λέω να πάρουν καινούργιο. Λέω πως άνετα μπορούν να βρουν ένα αγροτικό από το 90-2000 με 2000-3000 ευρώ. Κάτι που να είναι ασφαλές και για τους ίδιους.
Τα ουζάκια και τα τσιγάρα μια χαρά τα πληρώνουν καθημερινά στα καφενεία που μαζεύονται. Δηλαδή 10-12 ευρώ καθημερινά, το να αναβαθμιστούν στο αγροτικό τους είναι τελευταίο στη λίστα τους.
Γενικά, στην επαρχία λίγο οργανωμένος να είσαι, λίγο προνοητικός και εργατικός γίνεσαι αρχηγος. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ χαμηλος.
Δεν συγκρίνεται ένα έστω παλιο nissan η hilux από ενα ντατσουν του 70
Ενα ακομα για το ποση στρεβλη αντιληψη εχει ο καθε λαπ απ την Αθηνα . Θα μπορουσα να γραψω σεντονια αλλα το δαχτυλα με καλους δεν μπορουν να να ανταγονιστουν τους λαπ στα πληκτρολογια ουτε θελω να υπερασπιστω ολους τους αγροτες , οπως ας πουμε αν γραψεις ενας γιατρος τα πηρε και θα πεσουν ολοι οι γιατροι να σε φανε.
Το καφενειο του χωριου λαπ ειναι το μονο μεσο ψυχαγωγιας και κοινωνικοποιησης απαραιτητο δε για να μαθεις πως πανε τα πραγματα ζημιες ασθενειες νερο ποτισματος συνεταιριστικα νεα ποτε ανοιγουν οι δηλωσεις η εφορια ο ελγα , δεν σου ερχεται ξερεις μηνυμα με εμαιλ .
Οπου δεν υπαρχει καφενειο το χωριο πεθαινει , χθες ακουγα δημαρχο της περιοχης μου για την προσπαθεια να ανοιξουν σαν καφενεια τα εγκαταλελειμενα κοινοτικα καταστηματα στα απομακρυσμενα χωρια .
Ξερεις ελλαδα δεν ειναι μονο το κρατος των Αθηνων .
Παλιχθες ακουγα για καφενειο μπακαλοταβερνα που θα κλεισουν γιατι με τα νεα μετρα για τους επαγγελματιες , απλα δεν υπαρχει ιντερνετ . Ασε που οι αθηναιοι επισκεπτες τους αγριοκοιταζουν και τους βριζουν γιατι δεν εχουν αυτα τα μηχανηματα για πιστωτικη .
Πας σε ενα χωριο απο το κολωνακι και φαιρεσαι σαν κολωνακιωτης και απορεις και εισαι υπερανω εσυ που δεν εχεις πιασει χωμα ουτε να φυτεψεις βασιλικο στην γλαστρα.
Επισης το κρασι και το ψωμι ηταν το μονο μεσο να αντεξουν στον κοπο , το τσιγαρο και το αλκοολ ειναι τα ναρκωτικα των φτωχων για να αντεξουν την μιζερη ζωη του χωριου .
αυτα και τελος το οφ τοπικ. -
Για αυτό σας πουλάν και σας αγοράζουν οι ξένοι.
Και αυτά που λέω είναι απόφθεγμα από άπειρες συζητήσεις με σοβαρούς αγρότες!
Όταν ακους πολλά κεράσια στην επαρχία, τους αγοράζεις τζάμπα.
Εγώ με τον Έλληνα αγρότη είμαι! Ο χειρότερος εχθρός του είναι ο εαυτός του και η νοοτροπία που επικρατεί.
Πάνε δες τι γίνεται σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, όσοι υπάρχουν
-
@otso μάθε κάτι να τα λες στο καφενείο σας.
Όλοι οι άνθρωποι έχουν δυσκολίες στη ζωή τους. Όσοι ξεκινούν χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ώστε να έχεις καβάτζα έναν μισθό για τις δύσκολες ημέρες αναλαμβάνοντας ρίσκα, ξεκινούν από χειρότερη πίστα από πολλούς.
Το να επιβιώσεις σε μια ζούγκλα γεμάτη ανταγωνισμό ανθρώπων που είναι καλύτεροι από εσένα, που έχουν γνωριμίες και οικονομική δύναμη είναι δυσκολότερο από το να πιάσουν τα δαχτυλάκια σου ρόζους και κάλους.
Θα χρησιμοποιήσω το επιχείρημα σου από την ανάποδη!Άφησε τα λοιπόν όλα και πάνε στην αρένα του απόλυτου ανταγωνισμού. Χωρίς επιδοτήσεις, χωρίς φοροελαφρύνσεις, χωρίς τίποτα, παρα μονάχα να περιμένουν να σου φάνε την δουλειά όλοι οι άλλοι. Αν δεν μπεις κάπου τρόφιμος με ψυχιατρικά προβλήματα μέσα σε ένα έτος, να μας το πεις.
Θα παρακαλάς να γυρίσεις στα χωράφια που πιθανόν κληρονόμησες και να βάζεις Nivea στα δαχτυλάκια σου πίνοντας τα ουζάκια στο κεφενειο καθώς ενημερώνεσαι για τα ευρωπαϊκά προγράμματα επιδοτήσεων.
Υ.γ Για να μην αναφέρω τους φόρους που πληρώνεις κάθε έτος τα οποια δίνονται σε επιδοτήσεις, έτσι;;;; Να είμαστε λίγο σοβαροί.
-
δεν ξερω τι λετε, εχω κανει αγροτικες δουλειες κατι καλοκαιρια σε καρπουζια και ζαρζαβατικα και ηταν απο τις δυσκολοτερες εποχες μου εβερ, επεφτα σε καμμια σκια να κοιμηθω και απο τη κουραση με επαιρνε κατα το πεσιμο, πριν καν ακουμπησω χωμα...
λαπη εχω δουλεψει απειρες ημερες και ωρες και τεντα ρυθμους και με μηδενικη αποδοση και σιγουρα αγιουρος και απο κληρονομια αλλα και απο αποδοση. καπου 10-15 χρονια. πεινα λεμε.
κουραση ομως οχι, το χωραφι και η οικοδομη ειναι αλλη κατηγορια, κουραζονται μεχρι και τα νυχια -
Αγροτικό από το 90 εώς το 2000 με 2-3 χιλιάρικα.....
Αυτά στη θεωρεία , στην πράξη:
Τα αγροτικά από το 90 εώς το 2000 : https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&category=14®istration-from=>1990®istration-to=<2000&pg=2
μέση τιμή : 5.550 , σχεδόν διπλάσια. Πρώτα σε τιμή τα hilux ( μιας και αναφέρθηκαν ) τα οποία φλερτάρουν έντονα με το 10αρικο ( το ξεπερνάνε κιόλας), ακολουθούν τα πρώτα ναβάρα και τα L200 , για όλα τα προηγούμενα μιλάμε για αξιοπρεπή οχήματα και όχι 3-5 χέρι από ρομά .
Με 2- 3 χιλιάρικα αγοράζεις datsun ( πχ https://www.car.gr/classifieds/cars/view/339431630-nissan-datsun) σαν αυτά τα οποία θεωρητικά έχουν ακόμα οι αγρότες , αξιοπρεπές αγροτικό , έτοιμο για δουλειά εκεί πέριξ του 2000 θέλεις από 7 εώς 9 χιλιάρικα + . Το 10αρικο με τα μαζέματα δεδομένα , άρα η πράξη από την θεωρεία απέχει 3πλάσιο κόστος .
-
Αχού τα μωρέ τους κληρονόμους δεν θα το ξεχρεώσουν σε ένα έτος αλλά σε δυο. Πω πω συμφορά.
Καλύτερα σε ουζομεζέδες και τσιγάρα.
-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
δεν ξερω τι λετε, εχω κανει αγροτικες δουλειες κατι καλοκαιρια σε καρπουζια και ζαρζαβατικα και ηταν απο τις δυσκολοτερες εποχες μου εβερ, επεφτα σε καμμια σκια να κοιμηθω και απο τη κουραση με επαιρνε κατα το πεσιμο, πριν καν ακουμπησω χωμα...
λαπη εχω δουλεψει απειρες ημερες και ωρες και τεντα ρυθμους και με μηδενικη αποδοση και σιγουρα αγιουρος και από αλλα και απο αποδοση. καπου 10-15 χρονια. πεινα λεμε.
κουραση ομως οχι, το χωραφι και η οικοδομη ειναι αλλη κατηγορια, κουραζονται μεχρι και τα νυχιαΜε σύζυγο στο δημόσιο και σπίτι δικό σου. Έστω το ημιυπόγειο με την αυλή όπως λες. Αλλη πίστα. Πολλά επίπεδα πιο πάνω.
Γάτε, το σώμα κουράζεται αλλά μετά ένα επίπεδο οι μύες έχουν μνήμη και δεν παράγουν το ίδιο γαλακτικό οξύ όπως την αρχή. Για αυτό βλέπεις ανθρώπους του μοχθού να μην κουράζονται τόσο ευκολα από ότι άλλοι. Είναι φυσική αντίδραση του σώματος. Το ιδιο συμβαίνει και στην γυμναστική. Για παράδειγμα αν πας να πέσεις εσυ για πους απς θα κανεις 10 και θα φωνάζουν ασθενοφόρο να σου δώσουν οξυγόνο. Αν το κανεις επι ένα έτος τα δέκα θα τα κανεις χωρίς καν να λαχανιάζεις. Εγώ έφτασα με δυσκολία μέχρι τα 100 . Τα 20 πρώτα τα έβγαζα με μια ανάσα. Στην αρχή ούτε πέντε δεν έβγαζα και νόμιζα ότι θα μείνω. Τελικά οι μύες μαθαίνουν και δεν κουράζονται τόσο ευκολα.
Το μυαλό όταν έχει άγχος να επιβιώσει και να παραξει πλούτο καταναλώνει τριπλάσιες θερμίδες από ότι ένας γυμνασμένος μυς. Αυτό επιφέρει εξάντληση στον άνθρωπο. Για αυτό βλέπεις όλοι με άγχος να τρώνε γλυκά με πολλή ζάχαρη.
-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
λαπη εχω δουλεψει απειρες ημερες και ωρες και τεντα ρυθμους και με μηδενικη αποδοση και σιγουρα αγιουρος και από αλλα και απο αποδοση. καπου 10-15 χρονια. πεινα λεμε.
κουραση ομως οχι, το χωραφι και η οικοδομη ειναι αλλη κατηγορια, κουραζονται μεχρι και τα νυχιαΜε σύζυγο στο δημόσιο και σπίτι δικό σου. Έστω το ημιυπόγειο με την αυλή όπως λες. Αλλη πίστα. Πολλά επίπεδα πιο πάνω.
Γάτε, το σώμα κουράζεται αλλά μετά ένα επίπεδο οι μύες έχουν μνήμη και δεν παράγουν το ίδιο γαλακτικό οξύ όπως την αρχή. Για αυτό βλέπεις ανθρώπους του μοχθού να μην κουράζονται τόσο ευκολα από ότι άλλοι. Είναι φυσική αντίδραση του σώματος. Το ιδιο συμβαίνει και στην γυμναστική. Για παράδειγμα αν πας να πέσεις εσυ για πους απς θα κανεις 10 και θα φωνάζουν ασθενοφόρο να σου δώσουν οξυγόνο. Αν το κανεις επι ένα έτος τα δέκα θα τα κανεις χωρίς καν να λαχανιάζεις. Εγώ έφτασα με δυσκολία μέχρι τα 100 . Τα 20 πρώτα τα έβγαζα με μια ανάσα. Στην αρχή ούτε πέντε δεν έβγαζα και νόμιζα ότι θα μείνω. Τελικά οι μύες μαθαίνουν και δεν κουράζονται τόσο ευκολα.
Το μυαλό όταν έχει άγχος να επιβιώσει και να παραξει πλούτο καταναλώνει τριπλάσιες θερμίδες από ότι ένας γυμνασμένος μυς.
ξεκινας λαθος: χωρις συζυγο και μετα με συζυγο τοτε οχι στο δημοσιο
και σε νοικιασμενο ημιυπογειο, σπιτι αγορασα με δανειο το 2008 μολιςοποιος εχει δουλεψει εξω απο τη πινακιδα με την διαγωνια γραμμη του τελους οικισμου μπορει να καταλαβει αλλιως αστο....
-
Πως είχα την εντύπωση ότι κληρονόμησες κατι από κάποιον συγγενη σου και το είχες ως σπίτι. Τεσπα.
Γενικα, πέρα από εσένα που είσαι σούπερ τρούπερ να δω τους υπόλοιπους χωρίς κληρονομιές και προνόμια να επιβιώσουν όχι σε υπαλληλικές θέσεις αλλά σε κυνήγι του εισοδήματος τους σε μια ζούγκλα.
Μετά να τους δοξάσω.
-
Το μυαλό όταν έχει άγχος να επιβιώσει και να παραξει πλούτο καταναλώνει τριπλάσιες θερμίδες από ότι ένας γυμνασμένος μυς. Αυτό επιφέρει εξάντληση στον άνθρωπο. Για αυτό βλέπεις όλοι με άγχος να τρώνε γλυκά με πολλή ζάχαρη.
Ισχύει. Και άμα έχεις έφεση δεν τρως απλά γλυκα αλλα γουρουνίζεις. Βλέπεις ταψί με τουλούμπες -που σ´ έναν νορμαλ άνθρωπο προκαλεί μάλλον αηδία- και βουτάς με το κεφάλι.
Και μετά είναι και το άλλο. Η πολύ ζαλούρα κουράζει μυαλό αλλα καθόλου σώμα. Οπότε είσαι στην ευχάριστη κατάσταση να είσαι κομμάτια αλλα' με μηδεν διάθεση για ύπνο. Οπότε πολλοί εκεί αρχίζουν τα κουμπάκια για να τους πάρει ο Μορφέας και λίγο λίγο τους παίρνει ο διάολος.
Αλλά οφτοπικιασαμε τρελα πάλι και θα μας τις βρεξει ο αδμιν.
-
@williamg said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ισχύει. Και άμα έχεις έφεση δεν τρως απλά γλυκα αλλα γουρουνίζεις. Βλέπεις ταψί με τουλούμπες -που σ´ έναν νορμαλ άνθρωπο προκαλεί μάλλον αηδία- και βουτάς με το κεφάλι.
Και μετά είναι και το άλλο. Η πολύ ζαλούρα κουράζει μυαλό αλλα καθόλου σώμα. Οπότε είσαι στην ευχάριστη κατάσταση να είσαι κομμάτια αλλα' με μηδεν διάθεση για ύπνο. Οπότε πολλοί εκεί αρχίζουν τα κουμπάκια για να τους πάρει ο Μορφέας και λίγο λίγο τους παίρνει ο διάολος.
Ναι αλλά δεν έχουν κάλους στα δάχτυλα. Δεν είναι άντρες αυτοί.
-
Κάθε δουλειά έχει τις πίκρες της. Πετυχημένη κατάσταση είναι οι πίκρες της δουλειάς σου να είναι πίκρες που αντέχεις ή/και γουστάρεις.
-
Κάθε δουλειά έχει τις πίκρες της. Πετυχημένη κατάσταση είναι οι πίκρες της δουλειάς σου να είναι πίκρες που αντέχεις ή/και γουστάρεις.
Επιτέλους η λογικη μπήκε στο δωμάτιο.
Το κριτήριο επιτυχίας για κάποιους αγρότες είναι το πόσους καλους βγάζουν τα δάχτυλα τους συγκριτικά με τα παιδιά της πόλης. Και όχι η απόδοση και η παραγωγικότητα τους ώστε να είναι ανταγωνιστικοί.
-
Πως είχα την εντύπωση ότι κληρονόμησες κατι από κάποιον συγγενη σου και το είχες ως σπίτι. Τεσπα.
Γενικα, πέρα από εσένα που είσαι σούπερ τρούπερ να δω τους υπόλοιπους χωρίς κληρονομιές και προνόμια να επιβιώσουν όχι σε υπαλληλικές θέσεις αλλά σε κυνήγι του εισοδήματος τους σε μια ζούγκλα.
Μετά να τους δοξάσω.
Eσυ νομιζεις οτι οποιος εχει σπιτι το κληρονομησε. Οχι μονο εσυ το εχω ακουσει και απο αλλους. Κοινο ολων αυτων ειναι οτι διαλεξαν την ευκολη λυση στο επαγγελματικο του δημοσιου ή του ιδιωτικου τομεα χωρις να φυγουν απο το σπιτι των γονεων χωρις να προσπαθησουν να ξεφυγουν απο την μιζερια τους. Μαλιστα πολλοι μου κανουν και μαθηματα πως ...να βγαλεις χρηματα!
-
Πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι.
-
Πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι.
Εχω πολλους φιλους για κοινωνικοτητα, δεν δινω βαση τι θα πουν οι περισσοτεροι οπως και το τι λεγεται στο ιντερνετ. Επισης βασικο τους περισσοτερους φιλους μου δεν θα μπορουσες καν να καταλαβεις τι ειναι και τι κανουν αφου δεν εχεις εμπηρειες.
-
Οκ! Μπράβο σε εσένα και στους φίλους σου!
The reason this happens is that when you are stressed, your body goes into "fight or flight" mode.
Your body thinks it is under attack and releases glucose into your blood to provide energy for your muscles.But if you don't need that energy to run away from danger, then your pancreas will pump out insulin to bring those blood sugar levels back down again.
These rising levels of insulin and falling blood sugars will make you hungry - which is why you crave sugary carbs when you are stressed. -
@lap σε πολλά θέματα έχεις πολύ ωραία οπτική και μου αρέσουν οι αναρτήσεις σου, στα της επαρχίας και στα αγροτικά είσαι δενοιωθογλου.
Φοβερό πάντως πως από τα χρεπια αγροτικά έφτασε η κουβέντα σε προίκες...
-
Μα και εγώ φτιαγμένος για τα κεφανεια τους είμαι. Τι νομίζεις;;;;
Εχω επίτηδες επαφές με πολλούς γιατί εκεί θέλω να πάω να ζήσω κάποτε. Και τους ξέρω πολύ καλά πλέον. Τα μισά κρατα από όσα λένε. Και αυτό συμβουλή δικού τους που την επιβεβαιώνω με τον καιρό.
Δεν με συγκινεί πλέον τίποτα στις πόλεις. Είμαι από αυτούς που αν μπορούσαν θα έφευγαν και θα εργαζόταν με τηλεργασια.
-
Οκ! Μπράβο σε εσένα και στους φίλους σου!
The reason this happens is that when you are stressed, your body goes into "fight or flight" mode.
Your body thinks it is under attack and releases glucose into your blood to provide energy for your muscles.But if you don't need that energy to run away from danger, then your pancreas will pump out insulin to bring those blood sugar levels back down again.
These rising levels of insulin and falling blood sugars will make you hungry - which is why you crave sugary carbs when you are stressed.παλι ασχετα γραφεις. θα πρεπει να χρησιμοποιησεις το ιντερνετ για να μαθεις πραγματα οχι για να επιβεβαιωνεις την λαθος οπτικη σου για τον κοσμο.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά