-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@criuser Δηλαδή 1981-2004 εσύ πεινούσες, ζούσες με 3.60 και έμπαινες μέσα. Ξαφνικά μετά το 2004 απέκτησες περιουσία, σπίτια και αυτοκίνητα (και τι αυτοκίνητα!!!!) και όλα αυτά μέχρι μέχρι το 2009 που ξεκίνησε η παγκόσμια κρίση ενυπόθηκων δανείων.
Εγώ φίλε μου δούλευα στον σκληρό ιδιωτικό τομέα 12-15 ώρες την ημέρα, ορφανός από έφηβος.
Οπότε κανένα κόμμα και κανένας άλλος δεν μπορεί να μου πει τίποτα...
Και εγώ όπως και πολλοί άλλοι πήραμε κάτι και το βελτιώσαμε με δουλειά, υπομονή και τύχη.
Ετσι λογικές Μάρθας Βούρτση και Νίκου Ξανθόπουλου για την κακούργα κενωνία απλά έχουν την πλήρη περιφρόνηση μου...
Γιατί μαζί με μένα και πολλοί φίλοι, γνωστοί, γείτονες, που ήταν σε ανάλογη και χειρότερη κατάσταση, μιλάμε για περιπτώσεις, για παιδιά που μπάρκαραν στα 12 τους χρόνια, από πολύτεκνες οικογένειες ή παρατημένα από τους γονείς τους, που τα μεγάλωναν γιαγιάδες, αλλά και οι υπόλοιποι που ήταν σε κανονικές καταστάσεις, μια χαρά δούλεψαν και πρόκοψαν.
Τώρα πόθεν έσχες σε πελάτες δεν έκανα.
Οντως θα υπήρχαν και αυτοί που λες.
Αλλά το πρόβλημα δεν ήταν δικό μου, αλλά δικό τους και των δημιουργών τους.
-
Δεν αμφισβητεί κανείς την εργασία σου.
Ερωτώ από το 1981 το κοινό που απευθύνεσαι είναι οι Έλληνες ή εξάγεις σε τρίτες αναπτυσσόμενες χώρες το προϊόν σου; Ο διαθέσιμος πλούτος ήταν πολλαπλάσιος από την εποχή που γεννήθηκες. Οι Έλληνες κατά ένα τεράστιο ποσοστό το πλεονάζον διαθέσιμο εισόδημα τους το επένδυαν σε κατοικίες.
Εσύ λοιπόν και οι υπόλοιποι μικροεργολάβοι εργάστηκαν μεν πολύ, είχατε καρπωθεί δε, τον πλεονάζον πλούτο της οικονομίας.
Είστε ο κλάδος σε απλά ελληνικά που έφαγε όσο λίγοι.
Υ?γ έχεις διανοηθεί ποτέ πόσο εύκολο είναι να ανταγωνιστείς σε διεθνές επίπεδο, να εργαστεί σε αυτόν τον κλάδο;
-
Mακάρι να βγεί πρωθυπουργός απο την πρώτη Κυριακή γιατί εχω βαρεθεί την παπαρο- πολιτικο-λογία σε όλα τα τοπικά
ακόμα και ο Κουτσιούμπας να βγεί εγκρίνω, αρκεί να ακολουθήσει γραμμή Σι Τζινπίνγκ στα EV -
Καλά ούτε αυτό ισχύει.
Γιατί και αμάξια αγόρασαν και έπιπλα και τηλεοράσεις και λευκές συσκευές και ταξίδια πήγαν και σε ταβέρνες, μπουζούκια κλπ πήγαν.Ετσι είναι ο κόσμος.
Ολοι κάτι πήραν.Το θέμα είναι ότι τα λεφτά που έπεσαν από την Ευρώπη, την περίοδο 1981-2002 θα έπρεπε να είχαν πάει σε καλύτερες λογικές για το μέλλον, όχι μόνο σε κατανάλωση.
Και το 2002 δεν έπρεπε να είχαν στρέψει τον Ελληνα στον ατομικό δανεισμό με τα διακοποδάνεια.
-
Ποιος κλάδος αύξησε τον τζίρο του την εποχή των ενυπόθηκων δανείων που κοκκίνισαν αργότερα λόγω κρίσης χρέους γενικής κυβέρνησης και όχι του ιδιωτικού κλάδου;
Όπου αργότερα το πλήρωσε η κοινωνία στηρίζοντας τις τράπεζες ;Αγόραζαν πολλά προϊόντα από το εξωτερικό οι Έλληνες και για αυτό διαλύθηκε το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, αλλά και παράλληλα αγόραζαν σπίτια
-
Όλοι οι κλάδοι. Να σου θυμίσω ταξίδια για ψώνια στο Λονδίνο κλπ;
Γαμήλια δεξίωση και ταξίδι των 50000 ευρώ; -
Ε καλά βρε ταξιδευτή, υπήρχαν αυτά αλλά τι ποσοστό ηταν αυτά.
Θα απαντήσω μετά.....
Έχει τα δεκάλεπτα των κομμάτων....έχει γέλιο
-
Από το β παγκόσμιο πόλεμο και μετά, οι συνθήκες, το βιοτικό επίπεδο και ο πλούτος των Ελλήνων συνεχώς βελτιωνόταν μέχρι και πριν μια δεκαετία.
Η είσοδος της χώρας στο πυρήνα της Ευρώπης το 1981 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αισθητή άνοδο του εισοδήματος όλων των εργαζομένων εκείνης της εποχής.
Το κόμμα που διαχειρίστηκε τότε τα χρήματα έκανε πολύ λίγα από όσα έπρεπε να κάνει προς την σωστή κατεύθυνση και έκανε πολλά άσχημα προς τη λάθος κατεύθυνση.
Υ.γ. @lap με πολύ καλή πρόθεση, προσπάθησε να μη γράφεις τόσο έντονα υπέρ του ΠΑΣΟΚ εκτός κι αν είσαι φανερά οπαδός του και δεν το κατάλαβα
-
Φυσικά έχω τις απόψεις μου ως προς το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας. Όπως φαντάζομαι και εσείς.
Στο λέω δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Εάν ανήκα ή ήμουν εγγεγραμμένος θα σου το ελεγα. Ξέρω όμως πασοκους και συζητώ.
Το θέμα δεν είναι αυτό το θέμα είναι ο λαϊκισμός.
Ο κάθε ένας βγάζει ένα πόρισμα χωρις να επεξηγεί με στοιχεία την άποψη του.
Μπήκε ένα ωραίο βιντεάκι στο τοπικό της πολιτικής με επεξήγηση για τις επενδύσεις.
Αναφέρει πως εάν ο βιομηχανικός κλάδος δεν επενδύσει σε νέες τεχνολογίες που αυξάνουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα τότε είναι προφανές πως θα χρειαστεί δανεικά για την διάσωση του. Και όλα αυτά σε ένα σταθερό περιβάλλον, πόσο μάλλον σε ένα περιβάλλον που αλλάζει σε τεραστιο βαθμό προς το χειρότερο για τις εξεταζόμενες βιομηχανίες.
Ότι σας λέω δηλαδή εδώ και κάποια έτη, άπειρες φορές.
Οι ελληνικές βιομηχανίες που είχαν μια υψηλή ανάπτυξη τις προηγούμενες δεκαετίες εάν δεν επένδυαν στην παραγωγή εντάσεως τεχνολογίας, τυποποίησης κτλ ήταν καταδικασμένες. Δεν το έκαναν οι περισσότερες. Ήταν οικογενειακές επιχειρήσεις, με συγκεντρωτικη κουλτούρα διοίκησης, οικογενειοκρατίας, νεποτισμού χωρίς προσωπικό με γνώσεις περί management με τεκμηριωμένες απόψεις κτλ που επιβίωναν λόγω του οικονομικού προστατευτισμού και προτίμησαν τα κεφάλαια της ανάπτυξης να τα επενδύσουν αλλου. Πόσο μάλλον όταν άνοιξαν τα σύνορα και βρέθηκαν να ανταγωνίζονται με απίστευτες βιομηχανίες. Οι εργαζόμενοι έπρεπε κάπως να συντηρηθούν και η τότε κυβέρνηση προσπαθούσε να τους συντηρήσει. Ξέρεις τι είναι να χάνεις την εργασία σου μαζί με κάτι 100δες χιλαοδες άλλους εργαζομένους. Είχε κάνει και ειδικο ταμείο για αυτόν τον λογο δηλαδή για την οικονομική ενίσχυση των βιομηχανιών/βιοτεχνιών. Η μια μετά την άλλη κατέρρεαν υπό την πίεση του ανταγωνισμού. Μη ξεχνάτε το βασικο αφήγημα της εποχής, και τότε έλεγαν για αριστερή παρένθεση.
Επίσης η πολιτική αναδιανομής πλούτου στο εργατικό δυναμικό το οποίο δεν είχε την ανάλογη αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης όπως άλλοι κλάδοι της χώρας, οδήγησε σε τεράστιες παροχές όπου όντως ο δείκτης παραγωγικότητας έπεφτε ραγδαία κάτι που οδηγούσε και πάλι σε χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα. Εκεί ήταν το λάθος, στην βιασύνη τους. Εκεί λογικά φοβόντουσαν οι πασοκοι πως όντως θα είναι μια αριστερή παρένθεση και τα έδωσαν όλα για να ξαναβγούν.
Για παράδειγμα το πόνυ. Τι σχέση είχε με το fiat uno??? Καμία!
Αυτά ο κόσμος δεν μπορεί να τα κατανοήσει. Σου λέει αυτοκίνητο το ένα, αυτοκίνητο και το άλλο, γιατί το δικό μας πτώχευσε; Για ευκολία της σκέψης του αναπαράγει στερεότυπα και ξεμπερεδευει. Σε αυτό πάνω απαντώ.
Εάν δεν σας αρέσουν αυτά που γράφω τι να πω ρε παιδιά κάντε με block.
-
Και σας κάνω το εξής ερώτημα.... Τα 60 δις δανεισμού μέσα σε 2 έτη σήμερα, 50 ήταν όλη τη δεκαετία του 80! που έπρεπε να πάνε; Στην αγοραστική ενίσχυση των πολιτών λόγω πανδημίας, στην ενίσχυση των βιομηχανιών στο κόστος ενέργειας τους (όπως τότε μετά την δεύτερη πετρελαϊκή κρίση;) προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να μην κλείσουν αφήνοντας ανέργους δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους; Ή στις επενδύσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα σε βάθος δεκαετίας;
Τι άποψη άραγε θα έχει μετά 40 έτη ο μελλοντικός ελληνας ταξιτζής που ξέρει από τα πάντα.
Εμείς από χρονική απόσταση ασφαλείας μπορούμε να κουνάμε το δάχτυλο και να λέμε πως έπρεπε να είναι σε αναπτυξιακούς κλάδους;Με την ηλεκτροκίνηση για να μην είμαστε και offtopic προβλέπω όλη η Ευρώπη να παρακαλά για πολιτικές εποχής πασοκ του 80. Θα αλλάξουν πολλοί τις απόψεις τους. Λαπ σπικιγκ
-
Δεν κατάλαβα όλο το κείμενο που έγραψες τι σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ ;
Επίσης τι ακριβώς θα ήθελες να συμβεί που συνέβαινε επί ΠΑΣΟΚ;
Είμαι σίγουρος ότι διαφορετική εντελώς εικόνα έχουμε σχετικά με το συνέβαινε επί ΠΑΣΟΚ.... -
Τι εννοείς;
Συζητάω με τον ταξιδευτή για την εποχή εκείνη και μετά γράφεις αυτο@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το κόμμα που διαχειρίστηκε τότε τα χρήματα έκανε πολύ λίγα από όσα έπρεπε να κάνει προς την σωστή κατεύθυνση και έκανε πολλά άσχημα προς τη λάθος κατεύθυνση.
Οπότε απαντώ πάνω σε αυτό. Τα χρήματα που έπαιρνε τα έδωσε στην κατανάλωση και στιςν κρατικοποιήσεις/ενισχύσεις/εγγυήσες προβληματικών βιομηχανιών και βιοτεχνιών διότι υπήρχε θεμα αγοραστικής δύναμης και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας σε μια νέα συνθήκη της αγοράς μαζί και τα απόνερα της πετρελαϊκής κρίσης.
Φυσικά και έκανε λάθη πολιτικού χαρακτήρα, δηλαδή λόγω εκλογών έβαζε την οικονομία σε δεύτερη μοίρα.
Οι απόψεις μου και γενικότερα η εικόνα που έχω σχηματίσει είναι από μελέτες οικονομολόγων, και δη πολλών δεξιών, και από μελέτες της ελληνικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας.
Το τι ακούω δεξιά και αριστερά από συγγενείς, φίλους, ταξιτζήδες γείτονες κτλ δεν το δίνω σημασία. Διότι ο καθένας εξιστορεί σύμφωνα με τον μικρόκοσμο του αλλά και την οπτική και τις αξίες που αντιλαμβάνεται τον κόσμο του.
Εγώ θέλω αντικειμενικά νούμερα και περιγραφή συνθηκών.
Σας λέω λοιπόν, δείτε το τι θα γίνει τα επόμενα έτη στην Ευρώπη. Θα παιχτεί το ίδιο έργο σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Κανείς όμως δεν αναλύει το 2009. Έχετε καταλάβει ότι πτώχευσε η χώρα με -15% έλλειμμα;
Δηλαδή για αυτήν την εποχή που ΚΑΝΕΙΣ σας δεν αναλύει και δεν αναφέρει τι θα λέει άραγε ο ταξιτζής του μέλλοντος; Θα λέει πως απο εκεί ξεκίνησε η καταστροφή της χώρας ή όχι; Γιατί δηλαδή για τα τόσο χάλια οικονομικά στοιχεία στο πρόσφατο παρελθόν δεν μιλάει κανείς; Πόσες εταιρείες και βιοτεχνίες εκλεισαν λόγω της πτώχευσης και των μνημονίων που ακολούθησαν;
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τι εννοείς;
Συζητάω με τον ταξιδευτή για την εποχή εκείνη και μετά γράφεις αυτοΟκ . Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου ήταν και προς τον ταξιδευτή. Δεν το είχα καταλαβει.
Οπότε απαντώ πάνω σε αυτό. Τα χρήματα που έπαιρνε τα έδωσε στην κατανάλωση
Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε στρατό με τα δικά μας παιδιά. Εκεί έδινε τα χρήματα. Στα δικά μας πράσινα παιδιά.
Δεν θέλω όμως να αναφέρω περισσότερα.
-
Ναι το έκανε, αν με ρωτάς είναι ενάντια στην ηθική μου αυτό το πράγμα και αυτός ο τρόπος να ασκείς πολιτική. Είναι η λεγόμενη παραπολιτικη με πολλά στοιχεία λαϊκισμου. Εγώ πιστεύω στην ποιότητα των ανθρώπων ανεξαρτήτως του τι πιστεύουν. Οκ μπορεί να διαφωνώ αλλά δεν μπορώ να τους αποκλείσω. Αλλά επειδή γνωρίζω καταστάσεις και η δεξιά είχε τα δικά της παιδιά πολύ πριν το 81 του ΠΑΣΟΚ και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Η Ελλάδα έτσι πολιτευόταν επί δεκαετίες απλά οι σημερινοί δεξιοι στην Ελλάδα παραποιούν την ιστορική αλήθεια. Ποια; Ότι το ΠΑΣΟΚ όντως έκανε παραπολιτικη με στρατούς από ψηφοφόρους ως απάντηση στους στρατούς από ψηφοφόρους του μεταπολεμικού ελληνικού κράτους. Φυσικά και υπήρξε έλεγχος φρονημάτων αλλά από την ανάποδη, δηλαδή και οι δεξιοί τότε μπήκαν σε δυσμένεια ως υπάλληλοι του δημοσίου. Η πόλωση στην κοινωνία ήταν πολλή έντονη και τα κόμματα το εκμεταλλεύτηκαν.
Στην δράση υπάρχει αντίδραση, κακώς αλλά αυτή είναι η φύση του Έλληνα. Οπότε για αυτό και εγώ πιστεύω σε έναν θεσμικό τρόπο διακυβέρνησης διότι αργά ή γρήγορα οι ριγμένοι της ιστορίας θα κάνουν ακριβώς τα ίδια με όσους θεωρούν ως αντιπάλους τους και θα διαιωνίζεται η κατάρα που τρώει την χώρα.
-
Δεν τα μαζεύουμε αυτά σιγά σιγά στο νήμα της πολιτικής, να ξαναγυρίσουμε στο ότι το καλύτερο καύσιμο ακόμη είναι το ντίζελ;
-
Ντίζελ και ΠΑΣΟΚ.
Κλείσαμε -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν τα μαζεύουμε αυτά σιγά σιγά στο νήμα της πολιτικής, να ξαναγυρίσουμε στο ότι το καλύτερο καύσιμο ακόμη είναι το ντίζελ;
Πάντως για το diesel ΔΕΝ φταίει ο Ανδρέας!
-
Όποιος τα έφερε φταίει! Η φάση είναι Τέσλα, ΝΔ, Νέτφλιξ και διπλό πουλόβερ το βράδυ μην ανάψουμε καλοριφέρ και ισχυροποιήσουμε τον Πούτιν μολύνοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον!
-
Έχει 35αρη γιό ο Λαλιώτης ;
-
This post is deleted!
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά