-
Γιατι με το e pedal δεν υπαρχει προοδευτικοτητα; καρφωνει δηλαδη τα φρενα;
Αλλωστε για εξαιρετικες επιδοσεις σε στροφες θελεις το αριστερο ποδι να πατα φρενο για αμεση ανταποκριση παντου και παντα. Γεγονος που θελει τρομερη εξασκηση σε πιστα και παντα ειναι επικυνδινο. Αυτο με το e pedal πλησιαζει πολυ σε μια τετοια ικανοτητα
-
Όχι, δεν αναφερόμουν σε στροφιλίκια όταν έλεγα για ανωτέρα οδηγικά χαρακτηριστικά αλλά για την καθολική υπεροχή στη φυσιολογική/καθημερινή/ήρεμη οδήγηση.
Παντελής απουσία κραδασμών, θορύβων, σκορτσαρισμάτων. 'Λόξυγκα' από τις αλλαγές ταχυτήτων (δείτε με την άκρη του ματιού σας το κορμί του/της συνοδηγού σας και παρατηρήστε τι μικρές κινήσεις κάνει ενώ εσείς αλλάζετε ταχύτητες). Ανυπέρβλητη ευκολία (όσο πατάς προχωράει). Ροπή παντού και πάντα, όλη διαθέσιμη οπότε τη ζητήσεις.
Εκπλήρωση οικολογικού αισθήματος.Γενικώς, αν φύγετε λίγο από τα ελληνικά δεδομένα και δείτε τι γίνεται διεθνώς, υπάρχει τεράστια στροφή στην ηλεκτροκίνηση. Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό (άνω του 95%) των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ σε κινητήρα εσωτερικής καύσης. Είναι τόσο απολαυστική η οδήγησή τους (με την έννοια της ηρεμίας, όχι της γρήγορης οδήγησης) που κανένα μη ηλεκτρικό μοντέλο ΔΕΝ μπορεί να προσφέρει. Όσο ακριβό κι αν είναι.
-
Για το e pedal:
Ζηκο, αυτο με το κορμι της συνοδηγου και τις μικρες κινησεις με τις αλλαγες ταχυτητων, δεν μου πολυαρεσε.
-
Δεν διαφωνώ για την επιβολή της ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως. Συνεχίζω να διαφωνώ για τα ανώτερα οδηγικά χαρακτηριστικά! Ένα σύγχρονο συμβατικό αυτόματο είναι πολύ κοντά σε ηρεμία και ευκολία χρήσης με τα ηλεκτρικά και πολύ μπροστά σε οδική συμπεριφορά, όπου τα περισσότερα αντίστοιχα ηλεκτρικά είναι πολύ βαριά και με αντίστοιχα πλαδαρή συμπεριφορά. Προς το παρόν, πάντα...
-
Ρε παιδιά λέτε για το διπλανό φόρουμ... Ποιο είναι αυτό και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;
-
http://www.kathimerini.gr/867428/articl ... a-sympanta
-
Πολυ ευστοχη ερωτηση-παρατηρηση.
Περιμενα πως θα υπαρξει αυτη η ερωτηση, διοτι εχει σημασια ο τροπος λειτουργιας ιδιαιτερα κατα τη γρηγορη οδηγηση.
Κατσε να εντρυφησουμε λιγο παραπανω να μαθουμε κατι.
-
Μπραβο για την αισθητικη, την σκηνοθεσια, την λεπτομερεια της αναφορας συστηματων scr μαζι με dpf ως ενα σωμα, οπως αυτα της psa.
Κανεις ποτε και πουθενα δεν το εχει αναφερει. Πολλα μπραβο για αυτην την μικρη λεπτομερεια.Μια επισημανση αν μας βλεπουν οι 4 τροχοι, στο τελος στους τιτλους λεει επαιξαν και απο κατω βαζει ονοματα.
Κανονικα επρεπε να λεει συμμετειχαν, δεν ειναι θετρικη παρασταση, αλλα ενημερωτικη εκπομπη.Και μια παρακληση αλλαξτε τη γραμματοσειρα στο περιοδιοο ειναι δυσκολη στην αναγνωση, μικρα και μακροστενα γραμματα που δεν βοηθουν.
-
Πάντως το i3 που το έχω οδηγήσει αρκετά, λόγω πολύ χαμηλού κέντρου βάρους, είναι εντυπωσιακό στον δρόμο και σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς. Επίσης, μόλις το μάθεις (εμένα μου πήρα 1 ημέρα), πρακτικά έκανα την διαδρομή Βριλήσσια - Αμπελόκηποι χωρίς να πατήσω φρένο ούτε μια φορά και έφτασα και με μεγαλύτερη αυτονομία από ότι ξεκίνησα!
-
Θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα ηλεκτρικό που τα φρένα του να είναι συμβατικά, να μην χρησιμοποιούνται δηλαδή και για τη φόρτιση της μπαταρίας. Πετάς ενέργεια έτσι, αλλά θα μπορούσε να γίνει. Τότε το μόνο μειονέκτημα σε σχέση με ένα συμβατικό ιχ θα ήταν το αυξημένο βάρος του. Αλλά έχει και πλεονεκτήματα.
Τεσπά, οι συζητήσεις για ηλεκτρικά είναι ακόμη πρόωρες για τον μέσο οδηγό.ΥΓ. Υπολογίστε μια μέση τιμή κιλοβατώρας στα 17-18 λεπτά, και θα είστε μέσα, ιδιαίτερα αν έχετε νυχτερινό.
-
Το να συγκρίνουμε το Golf με το Leaf είναι εντελώς άστοχο.
Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση αλλά ας μην τα μπλέκουμε. -
Τα εχεις οδηγησει και τα δυο;
-
Δεν είναι δύσκολο να κάνω κι ένα test drive. Όπως και να έχει όμως τα αυτοκίνητα - για διάφορους λόγους - δεν είναι συγκρίσιμα.
-
Ο χρήστης alej έγραψε:
Το να συγκρίνουμε το Golf με το Leaf είναι εντελώς άστοχο.
Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση αλλά ας μην τα μπλέκουμε.Ποιος σύγκρινε το Golf με το Leaf; Διαβάζω τα τελευταία σχόλια και δε βρίσκω τίποτα. Αλλά και να το έκανε κάποιος, γιατί απαγορεύεται;
Κι αν Golf, ποιο Golf; Ούτε το e-Golf;
-
Δεν απαγορεύεται αλλά γνώμες καταθέτουμε.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα ηλεκτρικό που τα φρένα του να είναι συμβατικά, να μην χρησιμοποιούνται δηλαδή και για τη φόρτιση της μπαταρίας.Νομίζω σχεδόν όλα τα καινούργιας γενιάς ηλεκτρικά δίνουν επιλογή για ρύθμιση ή πλήρης απενεργοποίηση του regenerative braking. Το αν είναι τόσο καλά ρυθμισμένα τα φρένα τριβής τους όσο τα αυτοκίνητα με ΜΕΚ είναι άλλη κουβέντα.
Προσωπικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πέσεις με τα μούτρα σε μια νέα τεχνολογία με το που κυκλοφορήσει για εμπορική χρήση. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του τώρα δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά της επόμενης πχ 5ετίας. Κάτι που φαίνεται ήδη από τις τιμές των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών 3-4ετίας ( leaf/zoe 40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα με 6000€ ) -
Ενδιαφέρουσα πληροφορία σε άρθρο της Ισμήνης Φαμπιάτου, αναφέρει ότι οδήγησε Prius III το οποίο άλλαξε μπαταρία με ένα χιλιάρικο αντί για 6 που ζητούσε η αντιπροσωπεία.
Παραθέτει μάλιστα και το λινκ στο eBay. Συν το βίντεο που είχε μπει παλιότερα εδώ μέσα, για το πώς να αλλάξουμε μπαταρία μόνοι μας, λουκούμι!http://autoholix.com/2019/02/11/toyota- ... testdrive/
-
Πρόκειται για Πρίους 2 και όχι 3, τέτοιο έχω και εγώ. Η αντικατάσταση μπαταρίας κοστίζει 2.800 ευρώ, με παράδοση της παλαιάς στο συνεργείο, και όχι 6. Στα νεώτερα μοντέλα, π.χ. Πρίους 3, Ώρις κ.α. έχει πέσει κι άλλο η τιμή.
Οι ανακατασκευασμένες μπαταρίες είναι το εξής: Παίρνουμε μια μπαταρία από αντικατάσταση ή από ένα τρακαρισμένο, ή στέλνουμε αυτή που έχει πάνω το δικό μας και έχει 'πέσει'. Η μπαταρία είναι μια συστοιχία 28 επιμέρους στηλών. Κάποιες από αυτές τις στήλες, π.χ. 2,3, ή 5, ή τέλος πάντων όποιο νούμερο τύχει, δεν μπορούν να κρατήσουν το βολτάζ που πρέπει (7,2 Volt και 6,5 Ah) και επηρεάζουν και τις υπόλοιπες. Αλλάζουν μόνο αυτές, και είσαι έτοιμος.
Πλην όμως, μετά από λίγο καιρό αρχίζουν και οι υπόλοιπες στήλες και λένε σιγά σιγά το ποίημα, και μετά από π.χ. 1-2 χρόνια, ανάλογα την περίπτωση, έχεις πάλι πρόβλημα και θες πάλι επέμβαση. Η ολική αντικατάσταση είναι σαφώς αρτιότερη τεχνικά ως λύση, αλλά φαίνεται και ακριβότερη και έτσι αποθαρρύνει αρκετούς. Όταν όμως σκεφτείς ότι με την 100% καινούργια μπαταρία θα περάσεις άλλα π.χ. 8-10 χρόνια, τότε καταλήγει φθηνότερη τελικά.
Η αντικατάσταση μόνο μερικών επιμέρους στηλών είναι προτιμητέα όταν θες να χώσεις το αμάξι αμέσως μετά την επισκευή, και όχι να το κρατήσεις μέχρι ν' αφήσει τα κόκαλά του.
Άμα δε πιάνουν τα χέρια σου, αλλά όμως να πιάνουν πολύ και να έχεις και χρόνο, τότε με 30-40 ευρώ τη μία παίρνεις τσεκαρισμένες (μετάχειρες) στήλες και κάνεις εσύ την αντικατάσταση.Π.χ. τσεκάρεις την μπαταρία σου και βλέπεις ότι θέλουν αντικατάσταση έστω 4 στήλες. Με 200 ευρώ με τα μεταφορικά είσαι ρέντι (λυνξ).
Αλλά όπως είπα, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα θες πάλι αντικατάσταση κάποιων επόμενων στηλών που θα πουν και αυτές με τη σειρά τους το ποίημα.
Στην αγορά εμφανίζονται από καιρού εις καιρόν και ολοκαίνουργιες στήλες, οι οποίες δεν είναι οι ορίτζιναλ, αλλά κινέζικες συμβατές. Επίσης παλαιότερα έβλεπα και καινούργιες συμβατές στήλες που υπόσχονταν περισσότερα Ah από τα γνήσια, άρα και περισσότερα χλμ. αυτονομίας (βελτίωση), τις έχω χάσει εσχάτως. Κάποτε έκαναν και την εμφάνισή τους και επαναφορτιζόμενες στήλες μεγαλύτερης χωρητικότητας από ένα αμερικάνο. Έπαιρνες τις στήλες του και τις άλλαζες με τις ορίτζιναλ, σου έδινε και κάποια άλλα μαραφέτια (πλακέτες κ.α. σε κιτ) , και το αμάξι μετατρέπετο από απλούν υβρίδιο σε ένα επαναφορτιζόμενο υβρίδιο που φορτιζόταν από το οικιακό ρεύμα και έκανε καμιά 20αριά χλμ. με κάθε φόρτιση με κόστος τρίχες. Εννοείται ότι οι μπαταρίες φορτίζονταν και με τα φρένα κατά την πορεία.ΥΓ1. Για να το κάνεις σε εθνική να γράψει την κατανάλωση που έκανε στα πόδια της Φαμπιάτου, πρέπει να το πήγαινε με 170+. Εμένα μέσα καίει 5,5 με 6 λίτρα/100 χλμ.. Αλλά και έξω με 120-130 χαω στα ίδια πάει. Στα 150 πάει στα 7,5 και όχι 10, καλό νούμερο για αμάξι αυτόματο, 4,55 μήκος με τεράστιους χώρους καμπίνας και τεχνολογία 2004 .
Αλίμονο αν ένα αμάξι με τόσο χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή, ειδικά λάστιχα, υψηλή συμπίεση στο μοτέρ και υβριδικό (και στην εθνική λειτουργεί ο ηλεκτροκινητήρας, και με κρουζ κοντρόλ σε σταθερή ταχύτητα, και χωρίς να αγγίζεις τα φρένα ), πήγαινε 10 λ/100χλμ στα 150.
Απόλυτο ελάχιστο σε εθνική : 4 λ/100 χλμ. σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι Αθήνα - Αίγιο. Δύο άτομα με ρυθμό χελώνας γιατί συνεχώς μίλαγα στο κινητό στη διαδρομή. Πρέπει να πήγαινα συνεχώς με 90-100 χαω.
Επίσης, να τσεκάρει και τα φρένα του εν λόγω, με τα δικά μου πετάγεσαι στο παρμπρίζ άμα δε φοράς ζώνη, σαν παλιό Σιτροέν ΒΧ. Σαφώς καταλαβαίνεις ότι δεν είναι σαν τα συμβατικά, αλλά φρενάρουν αποτελεσματικά, αυτό δεν συζητείται.ΥΓ.2 Αυπνίες...
-
Πολυ ωραιο ποστ. Ενημερωτικοτατο.
Δεν φοβασαι τις μη οριτζιναλ στηλες με περισσοτερα μμπερ για υπερβολικη θερμοκρασια, κατι που δεν ειχε προβλευθει φανταζομαι απο τη τογιοτα;
-
- Ευχαριστώ
- Δεν έχω άποψη (ακόμη) τι γίνεται με τις βελτιωτικές στήλες. Και γενικά δεν έχω χρειαστεί μπαταρία μέχρι τώρα. Είναι 10 ετών με 100.000 χλμ., στη συντριπτική πλειοψηφία τους σε μικρές αστικές διαδρομές με κρύο μοτέρ.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά