Καταρχάς, να παρακαλέσω κάποιον διαχειριστή να μεταφέρει τις δημοσιεύσεις στο θέμα των καυσίμων.
Στέφανε, σίγουρα θα γελάνε κάποιοι που χέζουν πενηντάρικα κι όλα αυτά τους φαίνονται παρακμιακά. Στον αντίποδα βέβαια, βλέπω πόσοι ωφελήθηκαν και τους άνοιξαν τα μάτια. Οπότε ας γίνω όσο γραφικός θέλετε, δεν έχω τέτοια προβλήματα.
Για τους άλλους δύο φίλους (Alex12p, είχες παλιά Miata; Κάτι μου θυμίζει το όνομά σου), με αδικείτε.
Ο ένας ότι προτείνω παντού το φυσικό αέριο. Μέγα ψέμα! Προτείνω όποιο καύσιμο είναι κατάλληλο. Αλλού είναι το υγραέριο, αλλού οι μπαταρίες. Σπάνια το πετρέλαιο.
Όσο για τις παρωπίδες, οι προτάσεις μου στηρίζονται πάντα σε μετρήσιμα επιχειρήματα, όχι δηλώσεις τύπου 'φτιάξτε ένα καύσιμο με την αυτονομία του πετρελαίου, το κόστος κίνησης του φυσικού αερίου, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μπαταρίας'.
Ούτε σε ψευδείς δηλώσεις τύπου '3 μοντέλα φυσικού αερίου, 5 πρατήρια πανελληνίως' για να κερδίσω τις εντυπώσεις.
Αν μου έλεγες ακριβώς τη χρήση που κάνεις, πού μένεις και τα χιλιόμετρα, θα μπορούσαμε να δούμε αν το QQ είναι το κατάλληλο όχημα για την περίπτωσή σου. Ακαδημαϊκά το λέω, όχι για να πας να το αλλάξεις. Έτσι, για την καφενειακή συζήτηση που κάνουμε εδώ μέσα.
Fiverg, σε όσους προτείνω φυσικό αέριο, η πρώτη ερώτηση είναι αν τους βολεύουν τα πρατήρια. Αν δεν τους βολεύουν, δε συνεχίζεται η κουβέντα. Τόσο απλό.
Άλλο αυτό κι άλλο το να φαντασιωνόμαστε ότι ολημερίς κοσκινίζουμε την Πίνδο.
Αν το κάνεις, με γεια σου και χαρά σου. Εγώ ΔΕΝ το κάνω. Μπορεί να πωρώνομαι βλέποντας βιντεάκια για το νέο Jimny, αλλά έχω πάνω από δεκαετία να κάνω τέτοια εκδρομή.
Και το λέω μπας και ξυπνήσει ο Ραγιάς: Αξιολογήστε τι χρήση κάνετε. Μη μου προβάλεις ως επιχείρημα τα Ζαγοροχώρια, όταν πας μια φορά το χρόνο. Κι αν...
Γιατί τότε, πολύ απλά, το ιδανικό είναι να απολαμβάνεις την οικονομία όλη τη χρονιά και να πάρεις και το μπετονάκι για αυτή τη μία φορά. Και πάλι, αν είσαι τόσο λαρτζ και χαλαλίζεις το χιλιάρικο κέρδος το χρόνο (συν το να μην ακούς τη τράτα, συν το να μην καρδιοχτυπάς για μελλοντικές απαγορεύσεις), με γεια σου και χαρά σου.
Παίδες, διαλέξτε ό,τι σας βολεύει και σας συμφέρει. Και σας αρέσει! Το μόνο που δεν αντέχω είναι οι παρωπίδες.