-
200 χιλιάρικα κόστισε σε λειτουργούν πρατήριο να προσθέσει και το φα. Κομπλέ όλα τα έξοδα, από μελέτη μέχρι να αρχίσει να πουλάει αέριο, το γνωρίζω από μέσα. Αν τυχόν διερωτάστε γιατί πολύ λίγοι επένδυσαν σε αυτό, τώρα ξέρετε την απάντηση.
Για σύγκριση, με 50-60 χιλιάρικα ένα πρατήριο προσθέτει και υγραέριο. -
@ilias-a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Γνωριζω και το πραγματικο κοστος και τον πραγματικο χρονο χωρις τα Χ και τα Υ που ειναι για τους οικονομικους, για την αποσβεση κεγαλαιου στα 2 ετη που ανεφερες δεν εχεις κανει καμια αναφορα.
Τα δύο χρόνια ήταν ενδεικτικά, δεν έχω εικόνα της αγοράς (αν όμως ήθελα θα μπορούσα να αποκτήσω και να σου πω ακριβώς).
Απλά αυτό που είπα είναι ότι το "βγάζει χρήματα" χωρίς να το δεις συνολικά με το κόστος της επένδυσης δεν λέει τίποτα είτε βενζινάδικο είναι, είτε σπίτι, είτε μηχάνημα, είτε πλοίο είτε οποιοδήποτε μακροχρόνιο περιουσιακό στοιχείο.
Στις περιπτώσεις αυτές μιλάμε για επενδύσεις και υπάρχει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο με το οποίο εξετάζονται. Αν τα Χ και Υ και γενικά τα οικονομικά δεν ενδιαφέρουν τον επενδυτή τότε ο επενδυτής καλύτερα να γίνει μισθωτός και να μην αναλάβει κανέναν επιχειρηματικό κινδυνο.
-
Κόστος ευκαιρίας και προεξοφλητικό επιτόκιο ΚΠΑ εναλλακτικών επενδύσεων. Εάν δεν το γνωρίζει ή κατανοεί ο επιχειρηματίας είτε να απευθυνθεί σε ειδικούς είτε όπως λες να γίνει μισθωτός στον τομέα του και να την περνάει ζάχαρη
Το ότι όλοι πιστεύουν ότι καταλαβαίνουν από επιχειρήσεις όταν δεν γνωρίζουν ούτε βασικές έννοιες οικονομικών είναι σημάδι πως κάτι πάει στραβά
-
Σε αυτου του τυπου τα μαγαζια ο υπαλληλος δεν περναει ζαχαρη, μουρμουρης, γκρινιαρης και μιζερος καταληγει, σου θυμιζουν αραγε καποιον αυτα τα επιθετα?
-
Πολλούς σίγουρα ομως όχι κληρονόμους και φοροφυγαδες.
Αυτοί καλοπερνουν στην Ελλάδα, και απορούν γιατί γκρινιάζουν οι υπόλοιποι. -
Συνεχισε Λαπ, γνωστη η τακτικη σου.
-
This post is deleted! -
Ποια τακτική μου; Με ρώτησες κάτι και σου απαντώ. Δηλαδή τι πρέπει να λέω για να σου αρέσει;
Την αλήθεια λέω. Μορφωμένοι άνθρωποι σε μισθωτές θέσεις και συνάμα τίμιοι δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Όσοι απορούν εάν τους ρωτήσεις είτε έχουν κληρονομήσει(βάζω μέσα και την προίκα) κάτι είτε είναι φοροφυγαδες και δεν συμβάλουν στα κοινά βαρη της χώρας όπως οι υπόλοιποι.
Αυτή είναι η αλήθεια στην Ελλάδα. Να την αλλάξουμε και να λέμε ψέματα για να σου αρέσει;
-
Μη σε πιανει ταραχη και ανεβαζεις διπλα τα ποστ.
Σπουδαγμενος ναι, μορφωμενος ειναι αλλο πραγμα που εσυ δε δειχνεις να το εχεις. -
@ilias-a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μη σε πιανει ταραχη και ανεβαζεις διπλα τα ποστ.
Σπουδαγμενος ναι, μορφωμενος ειναι αλλο πραγμα που εσυ δε δειχνεις να το εχεις.Έχω πρόβλημα στην σύνδεση του ίντερνετ, μάλλον, και για αυτό ανεβάζει διπλό ποστ. Δεν είναι ταραχή, μην στεναχωριέσαι
Για να το λες εσύ ρε Ηλία μάλλον κάτι θα ξέρεις, μπορείς να ξεχωρίσεις τους μορφωμένους.
-
Σε αντιθεση με εσενα που πιστευεις οτι τα γνωριζεις ολα, αφησα καποιες πιθανοτητες εστω και μικρες να εχω αδικο γιαυτο και το, δε δειχνεις.
Σκεψου το. -
Δεν λέω πως τα γνωρίζω όλα, απλώς αναφέρομαι κυρίως σε αυτά που γνωρίζω και αντιμετωπίζω τον αντίλογο από ανθρώπους που πραγματικά δεν γνωρίζουν τίποτα από όσα αναφέρω.
Σκέψου το.
-
Μην αντιγραφεις, τελειωνει εδω η κουβεντα μου για αυτο το θεμα.
-
@a-d-p said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ένας συνάδελφος σκέφτεται να αγοράσει ένα seat Arona με φυσικό αέριο γύρω στα 17000€. Έχει πρατήριο κοντά στο σπίτι του. Επίσης έχει ήδη ένα seat Mi NPG
Δεν ειναι λογική επιλογή το ΦΑ, όταν υπάρχει το LPG που βγαίνει στο ίδιο κόστος και είναι διαθέσιμο παντού. Ακόμα και με ηλεκτρικό χωρίς να εχει parking στο σπιτι πιο εύκολα θα βρίσκει να φορτίσει από το να είναι εξαρτημένος από 10 πρατήρια σε ολόκληρη την χώρα.
-
Εγώ θέλω να ρωτήσω ποιες οι δικλείδες ασφαλείας του υγραερίου σε περίπτωση οπίσθιας και μπροστινής σύγκρουσης. Ο @ilias-a είνα ειδικός. Ας μας πει κάποια πράγματα σε κάποιο σχετικό τοπικο
-
@lap said in TOYOTA AYGO X:
Εγώ θέλω να ρωτήσω ποιες οι δικλείδες ασφαλείας του υγραερίου σε περίπτωση οπίσθιας και μπροστινής σύγκρουσης. Ο @ilias-a είνα ειδικός. Ας μας πει κάποια πράγματα σε κάποιο σχετικό τοπικο
Παχος δεξαμενης 3,5 χιλιοστα οι εσωτερικες και 5 οι εξωτερικες, τουλαχιστον 2 ηλεκτροβαλβιδες που κοβουν την παροχη αεριο εκ των οποιον η μια ακριβως πανω στη δεξαμενη (χωρις σωληνες και λοιπα εξαρτηματα) φλοτερ πληρωσης δεξαμενης 80% ετσι ωστε και σε αυξηση θερμοκρασιας να μην εχουμε υπερχειλιση, βαλβιδα ανακουφισης πανω στη δεξαμενη η οποια ακομα και σε περιπτωση φωτιας δεν αφηνει τη φλογα να μπει στο εσωτερικο της και να εχουμε εκρηξη, αλλα και σε αυξηση πιεσης αφηνει ελεγχομενα τη διαρροη αεριου ετσι ωστε αυτο να καει μεν αλλα και παλι να μην εχουμε εκρηξη απο υπρβολικη πιεση.
Η δικη μου ερωτηση σε οσους νιωθουν ανασφαλεια με τα αερια καυσιμα ειναι η εξης, τα υγρα καυσιμα ποιο μετρο προστασιας εχουν? -
Υπάρχει σχετικό νήμα να κάνεις μια ακόμα πιο λεπτομερή περιγραφή για τις βαλβίδες αυτές. Να το ψάξω λίγο και εγώ γι αν μάθω πιο πολλά. Δεν γνωρίζω πολλά και με τρόμαξαν κάποια περιστατικά που είδα στις ειδήσεις.
Σε αυτό που είσαι σούπερ ειδικός, βλέπεις πως ζητώ την γνώμη σου. Διότι βοηθά πολυ
-
Της δεξαμενης και οι 3 ειναι πανω στο ιδιο εξαρτημα και ονομαζεται πολυβαλβιδα.
-
Δηλαδή έχουν γίνει κρας τεστς σε οπισθια σύγκρουση και έχει βρεθεί ότι με τίποτα δεν αναφλέγεται;
-
@lap said in TOYOTA AYGO X:
Δηλαδή έχουν γίνει κρας τεστς σε οπισθια σύγκρουση και έχει βρεθεί ότι με τίποτα δεν αναφλέγεται;
Αναφλεξη δε μπορει να γινει, το καυσιμο στη δεξαμενη δεν εχει καμια επικοινωνια με ατμοσφαιρικο αερα, ουτε εσωτερικα της δεξαμανης υπαρχει αερας.
Αν πιασει φωτια το αυτοκινητο απο οποια αιτια το αεριο της δεξαμενης θα καει εξω απο αυτην και δε θα προκαλεσει εκρηξη.
Τεστ συγκρουσης εχουν γινει οχι στην Ελλαδα, εδω μονο καποιες ασκησεις της πυροσβεστικης, πριν αρκετα χρονια ειχα πετυχει 2 στο γιουτουμπ.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά