-
@kkostask said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Άρα και στο πετρέλαιο θέρμανσης…γιατί το αφήσαμε απ’εξω αυτό?
Ε τώρα και 'συ..
-
Υπάρχουν πολιτικές επιδοτήσεων με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. Όχι αδιακρίτως σε άπειρα λίτρα, άπειρα εισοδήματα σε όλους ανεξαιρέτως τους Dieselατους θέρμανσης, και για τους υπόλοιπους τίποτα.
-
Αν ονομάζουμε επιδότηση (έτσι το λέει κι ο Μητσοτάκης) το ότι το εκατοστιαίο ποσοστό φορολόγησης είναι μικρότερο, δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ.
Γιατί ΟΦΕΙΛΕΙ να φορολογείται ΤΟ ΙΔΙΟ κατ ογκο, ένα καύσιμο διαφορετικής θερμογονου δύναμης;
Γιατί όχι ανά κιλοβατώρα, ή μάζα ή ανάλογα τους ρυπους ή όπως αλλιώς;Όλοι οι τρόποι φορολόγησης είναι "αυθερετοι" και δεν υπάρχει αντικειμενικά "δίκαιο".
-
Μα με αυτό το επιχείρημα που θέτεις τώρα, θα έπρεπε να έχει χαμηλότερη φορολόγηση η βενζίνη από το diesel για να είναι δίκαιη η φορολογία. Δηλαδή για να παράξουν το ίδιο έργο οι της βενζίνης χρειαζονται παραπάνω λίτρα.
Τέσπα το είπαμε, λόγω του Co2 έχει χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση.
Μιλάμε όλο αυτογκόλ είστε, για να δικαιολογήσετε κάτι που είναι εμφανώς λάθος.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μα με αυτό το επιχείρημα που θέτεις τώρα, θα έπρεπε να έχει χαμηλότερη φορολόγηση η βενζίνη από το diesel για να είναι δίκαιη η φορολογία.
Μιλάμε όλο αυτογκόλ είστε, για να δικαιολογήσετε κάτι που είναι εμφανώς λάθος.
Ναι, ίσως σε άλλες χώρες που έχει υψηλότερη τιμή, να το υπολογίζουν έτσι.
Γιατί ΟΦΕΙΛΕΙ να υπολογίζεται με τον ένα τρόπο ή τον άλλο;Δεν οφείλει τίποτα, όλα είναι αυθερετες αποφάσεις γραφειοκρατων.
Γιατί να μην πληρώνουν φόρο πολυτέλειας τα 1.6λτ τούρμπο πλέον, που αντικατεστησαν τα δίλιτρα ατμοσφαιρικά; -
Κάθε φορολόγηση πηγάζει από νόμους. Αυτοί στο προοίμιο των κειμένων περιγράφουν το πνεύμα και σκεπτικό του νομοθέτη. Δεν είναι έτσι αυθαίρετα διάφορες φορολογικες επιβαρύνσεις. Το αν είναι παράλογες ή όχι το κρίνουμε ως πολίτες αλλά τις ακολουθούμε. Για αυτό καλουμαστε να ψηφίσουμε κιόλας.
Στο τελευταίο φυσικά και συμφωνώ. Αν είναι δυνατον να πληρώνει φόρο πολυτελείας το mazda 3 και όχι κάποιο mercedes ή bmw διπλάσιας λιανικής τιμής.
Είναι το ίδιο παράλογο με την επιδότηση στην αντλία μόνο για ντίζελ. Στηρίζεται σε έναν άγραφο νόμο πως τα ακριβά αυτοκίνητα έχουν πολλά κυβικά. Όπως και το ντίζελ πρέπει πάντοτε να έχει συγκεκριμένη διαφορά από την βενζίνη -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είναι το ίδιο παράλογο με την επιδότηση στην αντλία μόνο για ντίζελ. Στηρίζεται σε έναν άγραφο νόμο πως τα ακριβά αυτοκίνητα έχουν πολλά κυβικά. Όπως και το ντίζελ πρέπει πάντοτε να έχει συγκεκριμένη διαφορά από την βενζίνη
Να συμφωνήσουμε σε αυτό, να μην πηγαίνει χαμένη η συζήτηση και να μην μένουν οι "εχθρες" ;
Έστω πως είναι το ίδιο παράλογο.
Θα συμφωνουσα να μειωθεί κι η φορολογία της βενζίνης, όχι μόνο του ντίζελ.Αλλά όταν ζητάς να πληρώνουν περισσότερο (που δεν αποκλείεται να γίνει) όσοι πήραν "ντιζελάκι" για να κάνουν οικονομία (σαν φουκαράδες τους αντιμετωπιζαν οι "σπορ οδηγοί" πριν την οικονομική κρίση), είναι σαν να διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες διλιτρου γιατί δεν επιβάλλονται επιπλέον φόροι και στα 1600 κυβικά...
-
Εγώ λέω τόσες σελίδες το απλό.
Είτε ίδια αντιμετώπιση για όλους είτε σε κανέναν.
Εφόσον δεν αλλάζουν οι φορολογικές επιβαρύνσεις ώστε να απαξιώνεται η περιουσία μας και εφόσον όλους μας χτυπάει ο πληθωρισμός το ίδιο, είναι άδικο να ξοδεύουμε δημόσια χρήματα μονάχα για επιδότηση της περιουσίας των dieselατων.Το καλύτερο θα ήταν σε κανέναν επιδότηση και όλα τα λεφτά σε επιδοτήσεις στα επαγγελματικα οχήματα, ωστε να μετριαστεί ο πληθωρισμός στην αγορά.
Τώρα και πληθωρισμο έχουμε τον υψηλότερο στην Ευρώπη, και οι μισοί οδηγοί νιώθουμε αδικημένοι και τα δημόσια λεφτά ( ή καλύτερα μέρος αυτών) ξοδεύονται σε άσχετους που βολταρουν, τουρίστες με diesel κτλ
-
Λαπ από το 2010 που επιτράπηκε το ντίζελ, μέχρι το 2017 τουλάχιστον, η αγορά είχε 80 % ντίζελ και 20 % βενζίνη.
Αρα ντίζελ έχουν κάποιοι 7-10-12 χρόνια, οπότε και αυτοί στους φτωχούς περνάνε.
Βενζίνες ηλικίας πάνω από 14 χρόνια, νομίζω ότι χρησιμοποιούνται λίγο, ή είναι λίγες.
Αρα όπως σου είπε ο Πήλιου, όσοι πήρατε βενζίνες τα τελευταία χρόνια τα πήρατε γιατί ήταν φτηνότερα από τα ντίζελ και εν γνώση σας ότι το ντίζελ σαν καύσιμο ήταν φτηνότερο.
Τώρα να προσπαθείς με λογιστικούρες σε ποιο κωδικό του προϋπολογισμού πάει κάθε φόρος στα καύσιμα, απλά δείχνεις ότι προσπαθείς να μας κοροϊδέψεις, ότι δεν έκανες λάθος επιλογή, αλλά σε κορόιδεψε το κράτος.
Μόνο όσοι είχαμε δίλιτρα μπορούμε να του πούμε αυτό.
-
Ταξιδετη κάθε φορά που γράφεις τέτοιες άντε μη πω με κάνεις turbodiesel.
Το 2018 τα ποσοστά στην Ελλάδα ήταν:
"Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, σε ποσοστό 91%, τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα καταναλώνουν βενζίνη. Το 5,8% χρησιμοποιεί πετρέλαιο, ενώ μόλις 3,2% εναλλακτικά καύσιμα (υγραέριο, φυσικό αέριο, υβριδικά, ηλεκτρικά κλπ)."
Από τοτε πόσο να πήγαν; Να πήγε 80-20%
Να πήγε 50-50; -
Καλά τώρα περιμένεις να ψάξω ?
Θυμάμαι μια χαρά που όλοι αγόραζαν ντίζελ τα πρώτα χρόνια της κρίσης και ίσως μέχρι τα τελευταία της... -
Ε και; Το ότι αγοράζουν κάποιοι δεν σημαίνει ότι είναι τα μοναδικά οχήματα που κυκλοφουν. Για αυτό έγραψα πως τα σαραβάλακια είναι βενζίνης και τα αγοράζουν φτωχά παιδιά και φτωχές οικογένειες. Και έχουμε το παράδοξο ο εργολάβος να επιδοτείται στην αντλία λόγω καινούργιου diesel και ο φτωχός .... όχι!
-
Εγώ πάλι νομίζω πως αν ο καθε εργολάβος ήταν ζαπλουτος, δεν θα πούλαγε τις παλιές αυτοκινηταρες να αγοράσει μεταχειρισμένο Bsuv.
Λίγους μήνες πρίν, ήταν κι ο εργολάβος βενζινοκίνητος, πριν δούμε τη σύγκριση κατανάλωσης. Εγώ ήμουν κολωφαρδος (μην το ρίξουμε στο body-shaming τώρα) και έτυχα σε μια περιστσιακη προσφορά.
Παραλίγο να χα και γω ένα μεταχειρισμένο βενζινης. Θα έκανα καμπάνια κατά των πλούσιων ντιζελατων που "κομπαζουν"; -
O lap στις οικογενειακες ιστοριες στον alpha, ααχχααχαχαχαχα.
Εγω σας τα λεγα μην τον τσιγκλατε θα παρει φορα και δεν θα σταματαει.
Περαν της πλακας ομως θα συμφωνησω στο να παρουν ολοι επιδοτηση στην αντλια ή κανενας.
Βεβαια δεν συμφωνω με το λεφταδες dieselades και καποια αλλα για επιδοματα κτλ κτλ, γιατι ναι μεν καποιοι επρεπε και πρεπει να παιρνουν αλλα μεχρι ενα οριο γιατι εφτασαν αρκετοι μην πω παρα πολλοι να ειναι πλεον κηφηνες και να αρκουντε μονο στα επιδοματα.
Υ. Γ lap αν πολιτευτεις εγω παιρνω τα πολιτικα μου δικαιωματα και ερχομαι οπου και να σαι️️️ -
Χαχαχα.
Μα ρε Άλεξ δεν με αφήνουν να ηρεμήσωΆσε ρε Άλεξ, και αστεία αστεία να βρεθώ και με εξουσία... Χαχαχα
Ευτυχώς γλυτώσατε οι ντιζελατοι. Δεν μου αρέσει η εξουσία, δεν με ενδιαφέρει.
-
To βλέπουμε...
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ πάλι νομίζω πως αν ο καθε εργολάβος ήταν ζαπλουτος, δεν θα πούλαγε τις παλιές αυτοκινηταρες να αγοράσει μεταχειρισμένο Bsuv.
Λίγους μήνες πρίν, ήταν κι ο εργολάβος βενζινοκίνητος, πριν δούμε τη σύγκριση κατανάλωσης. Εγώ ήμουν κολωφαρδος (μην το ρίξουμε στο body-shaming τώρα) και έτυχα σε μια περιστσιακη προσφορά.
Παραλίγο να χα και γω ένα μεταχειρισμένο βενζινης. Θα έκανα καμπάνια κατά των πλούσιων ντιζελατων που "κομπαζουν";Μα πως γίνεται όλοι οι εργολάβοι στην Ελλάδα να πουλάνε βενζίνης και να αγοράσουν μεταχειρισμένα diesel;
-
Τις τελευταίες μέρες γυρνάω στον κάμπο από πανηγύρι σε γάμο σε πανηγύρι πάλι . Η ζέστα ζεστά όμως το κλιματιστικό ανοικτό και 3 το βράδυ , 3-4 άτομα στο αυτοκίνητο ,μέση ταχύτητα 94 (άπλα λέμε οι δρόμοι) και μέση κατανάλωση για 710 χλμ το yaris έγραψε 4,58 λίτρα (μετρημένο αντλία ) Επιδοτούμενου ντίζελ δεν λέω βοήθησε που είναι ισιαδι εδώ οι δρόμοι.
Κάθε καλοκαίρι το ίδιο σενάριο, οπότε σε ένα χρόνο από τώρα θα σας πω αν άξιζε το υβριδικό .
Πάνω από 4 λίτρα μέση κατανάλωση αδικημένης από την κοινωνία αμόλυβδης στις ίδιες συνθήκες για μένα θα είναι αποτυχία. -
Και να είναι πάνω από 4λτ δεν θα ξεπεράσει τα 5, κι αν πρόκειται για αστικές διαδρομές, ειδικά τις πιο σύντομες, που το ντίζελ αργεί, στο σταματά ξεκινά θα πέφτει στα 3αρια το ΤΟΥΟΤΑ.
Αλλά στον καλοκαιρινό κάμπο στα ισαδια, δεν θα είναι στο φόρτε του το υβριδικο, η όποια οικονομία θα οφείλεται στον κύκλο Ατκινσον του 1.5λτ και αν δεν αλλάξει η τιμή καυσίμων, λιγάκι οικονομικοτερο θα είναι το ντίζελ. -
Κι ένα καλό βιντεάκι που βρήκα σχετικό με το θέμα. Αφορά νομίζω κι αυτούς που κάνουν παρακινδυνευμένες σκέψεις για Υγραέριο στο υβριδικο.
Τα σημερινά υβριδικά της ΤΟΥΟΤΑ έχουν πολύ ψαγμένους κινητήρες, αξιοπρεπή οδικά χαρακτηριστικά (τεράστια διαφορά απ το παρελθόν) και μια χαρά έως ωραία εμφάνιση.
Αλλά έβγαλαν ξαφνικά προβλήματα χώρων κι εργονομίας και είναι κι οι κουφοι συνδυασμοί εξοπλισμού, πέρα απ την αδυναμία κάλυψης της ζήτησης, που με προβληματιζουν σαν πιθανό αγοραστή.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά