-
-
@ wantone το διόρθωσα
@Piliourits οι θέσεις φόρτισης φέρνουν extra χρήμα στα ταμεία οι υπόλοιπες είναι για το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας.
Μπορεί να φαίνεται άκυρο το σημείο αλλά νομίζω θα έχει δουλειά. Φεύγεις από το σπίτι με 60-70% μπαταρία πας την βόλτα σου στο Αλεποχώρι - Ψάθα - Σχοίνο και στο γυρισμό σταματάς για φόρτιση και ψώνια στο s/m αντί να σταματάς σε βενζινάδικο να ρουφας τις αναθυμιάσεις της βενζίνας.
Πάντως dimsabas κανένας δεν θα πάρει ηλεκτρικό και να πάει να το φορτίζει μόνιμα σε σταθμούς, κανένας δεν θα πει : αααα ωραία έβαλε σταθμό φόρτισης το s/m στην γωνία ευκαιρία να πάω να δώσω 40κ να πάρω ηλεκτρικό...
-
Σε συνδυασμό με τις δημόσιες θέσεις (ήδη έχει βάλει πάρα πολλές η ΔΕΗ και θα βάλει πολλές ακόμα), θα το πει μια χαρά. Παίδες, δε χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, ήδη στο εξωτερικό αγοράζουν ηλεκτρικό πολλοί που ΔΕΝ έχουν φόρτιση σε σπίτι/δουλειά. Είναι καθαρά θέμα υποδομών.
-
Είναι ξεκάθαρα θέμα εισοδήματος, η όποια εξοικονόμηση που θα σίγουρα θα έκανες μειώνεται δραματικά φορτιζοντας σε σταθμούς.
Βέβαια στο εξωτερικό έχουν και οικολογική συνείδηση που δεν έχουμε εδώ.
-
Συν ότι ξέρουν να εκτιμούν το ανώτερο προϊόν κι όχι μόνο να ενδιαφέρονται για το κόστος κίνησης. Δε μας κατηγορώ, μπατήρια είμαστε κι είναι λογικό να σκεφτόμαστε έτσι, το ίδιο κάνω κι εγώ εξ ανάγκης. Αλλά δεν είναι το αυτονόητο για τους ευρωπαίους. Σκασίλα τους δηλαδή αν αντί για 1,5 ευρώ στα 100 πληρώνουν 3 ή 4.
-
Πάντως, προσπαθώ να μπω στη λογική των απλών φορτιστών στα πάρκινγκ των σούπερ. Εγώ μέσα σε μισή ώρα έχω ξεμπερδέψει με τα ψώνια μου. Που σημαίνει ότι αν μπω στη διαδικασία να χρησιμοποιήσω τον φορτιστή, θα πρέπει να ανοίξω πορτ-μπαγκάζ, να βγάλω τσαντάκι με καλώδια, να τα κουμπώσω, να βάλω πιθανόν κάρτα μέλους, να πληκτρολογήσω κωδικό, να μπω για ψώνια, και μετά όταν βγω να ξεκουμπώσω καλώδια, να τα πακετάρω και να φύγω. Στο μισάωρο θα έχω 'ρουφήξει' 3 kWh, ήτοι 30-50 λεπτά του ευρώ ρεύμα, αν υποτεθεί ότι έχω 6kw φορτιστή.
Δεν είναι άσχημα, αλλά δεν σώθηκα κιόλας. Τα θεμελιώδη προβλήματα της φόρτισης, το ότι πρέπει να έχω δικό μου ασφαλή ηλεκτροδοτούμενο χώρο πάρκινγκ για αυτό, και να έχω ανεμπόδιστη και προσιτή πρόσβαση σε σοβαρό δίκτυο ταχυφορτιστών στις εθνικές οδούς δεν αναιρούνται.
Έτερο κότερο, στα εξωτερικά οι θέσεις με φορτιστή είναι μόνο για ηλεκτρικά και μόνο για όση ώρα φορτίζουν, αλλιώς πέφτει πρόστιμο. Πράγμα που θεωρώ σωστό.
-
Είναι απλό, όσο ηλεκτρικό δεν έχει ούτε ο ντιμσαμπας μπορεί να είναι και τζάμπα η φόρτιση (ετσι κι αλλιώς η πινακίδα του μάρκετ που καίει 24ωρο πιο πολύ καταναλωνει από 2-3 φορτίσεις). Όταν θααα φτάσουν την κρίσιμη μάζα (3-5% αμιγώς) θα μπει χρονοχρέωση με ελάχιστη κατανάλωση. Θα δεις μπάρες στη θέση που θα πέφτουν μόνο άμα τη χρέωση στην εφαρμογή και άλλα τέτοια...
-
Dstou, μπορείς να γεμίζεις και με 43 kWh σε AC φόρτιση. Εξαρτάται από το εκάστοτε μοντέλο.
-
Ειλικρινής απορία και χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, άντε στους δημόσιους χώρους , θα έρθει νομοθεσία που θα σε γράφουν αν παρκάρεις σε θέση φόρτισης με το μη ηλεκτρικό σου και καλά θα σου κάνουν. Αν όμως ο χρήστης ηλεκτρικού το αφήνει εκεί με τις ώρες , αφού θα έχει τελειώσει η φόρτιση ; Δεν είναι παρομοίως παράνομος; Μπορεί να ελεγχθούν τέτοια φαινόμενα;
Επίσης υπάρχει κάποια δικαιοδοσία στους ιδιωτικούς χώρους πάρκινγκ όπως στα σούπερ; Δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει τίποτα η τροχαία, έχει αλλάξει κάτι; Επίσης αν το μάρκετ δεν έχει όφελος ( όπως αναφέρθηκε σωστά ότι πιθανόν να γίνει στο μέλλον ), σιγά μην βγει ο σεκιουριτάς να σου κάνει παρατήρηση για τη θέση.
-
Στο εξωτερικό, στους φορτιστές που έχουν χρέωση, η χρέωση αυξάνεται όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση ώστε να αποφευχθεί το γαϊδουρινό παρκάρισμα. Στα καταστήματα όπου δεν υπάρχει χρέωση, δύσκολο να γίνει το ίδιο. Και βέβαια, το πρόβλημα δε θα είναι ο πελάτης, πόσο θα κάτσεις στο κατάστημα; Το πρόβλημα θα είναι ο γείτονας που θα το αφήνει με τις μέρες. Δωρεάν φόρτιση και δωρεάν παρκάρισμα, δύο σε ένα!
Έχει αναφερθεί πολλάκις (θυμάμαι πρόχειρα Πήλιου και Δουβλίνο) ότι 'αφού δεν έχει ηλεκτρικό ο Σάμπας, τι να συζητάμε τώρα; Σκυλί που γαβγίζει, δε δαγκώνει κι έτσ''.
Να το ξεκαθαρίσω αυτό μια και καλή: ο Σάμπας είναι πειναλέος. Στα πέντε οχήματα που έχει αγοράσει μέχρις στιγμής, όλα ήταν μεταχειρισμένα. Το τελευταίο μάλιστα αγοράστηκε όταν ήταν 12,5 ετών προς 5 χιλιάρικα. Αυτά για όσους νόμιζαν ότι θα έβγαζα 25-30-40-50 χιλιάρικα από το συρτάρι στο σαλόνι και θα αγόραζα όποιο μου κάνει κέφι. Αλλά αφού δεν το κάνω, πα να πει ότι τα ηλεκτρικά είναι σκάρτα. Δεν έχω λεφτά για καινούριο, ούτε για το φθηνότερο βενζίνης (το i10 στα 11 χιλιάρικα, ας πούμε).
Να χουμε την υγεία μας, κι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις μου, τα σημερινά ηλεκτρικά των 40 χιλιάδων θα είναι διαθέσιμα κάτω από τη μισή τιμή σε μια τετραετία. Θα είναι και το Verso 20 ετών, λουκούμι θα έρθει η αντικατάστασή του. Είπαμε, Enyaq σού 'ρχομαι!
-
Ήδη είναι.
Πρόπερσι είχα πει ότι θα αγόραζα το i3 όταν έπεφτε κάτω από τα 30 χιλιάρικα. Έκανε 32. Τώρα το βρίσκεις με 22.
Μέχρι και σούπερ Tesla S βρίσκεις μεταχειρισμένο.
-
Μακάρι να επιβεβαιωθουν οι προβλέψεις σας, να αρχίσουν οι Αθηναίοι να σκοτώνουν με 7-8K τα ντίζελ CX-30 τους, ή αντε κάνα 15αρι του Γάτου, κι ας μου πιάνετε και τη θέση στο μάρκετ, χαλάλι.
-
-
Καινούριος κλάδος, λογικό είναι αυτοί θα είναι το μέλλον.Λογικά θα δώσουν εξετάσεις σε κάποια σχολή για να πιστοποιηθουν?
Εκει που υπάρχει και θα υπάρξει μεγάλη έλλειψη θα είναι στους ηλεκτρονικούς και όχι στους ηλεκτρολόγους.
Να κάνω αλλαγή καριέρας? Να γίνω τεχνικός υψηλής τάσης?
-
Στο εξωτερικό, στους φορτιστές που έχουν χρέωση, η χρέωση αυξάνεται όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση ώστε να αποφευχθεί το γαϊδουρινό παρκάρισμα. Στα καταστήματα όπου δεν υπάρχει χρέωση, δύσκολο να γίνει το ίδιο. Και βέβαια, το πρόβλημα δε θα είναι ο πελάτης, πόσο θα κάτσεις στο κατάστημα; Το πρόβλημα θα είναι ο γείτονας που θα το αφήνει με τις μέρες. Δωρεάν φόρτιση και δωρεάν παρκάρισμα, δύο σε ένα!
Έχει αναφερθεί πολλάκις (θυμάμαι πρόχειρα Πήλιου και Δουβλίνο) ότι 'αφού δεν έχει ηλεκτρικό ο Σάμπας, τι να συζητάμε τώρα; Σκυλί που γαβγίζει, δε δαγκώνει κι έτσ''.
Να το ξεκαθαρίσω αυτό μια και καλή: ο Σάμπας είναι πειναλέος. Στα πέντε οχήματα που έχει αγοράσει μέχρις στιγμής, όλα ήταν μεταχειρισμένα. Το τελευταίο μάλιστα αγοράστηκε όταν ήταν 12,5 ετών προς 5 χιλιάρικα. Αυτά για όσους νόμιζαν ότι θα έβγαζα 25-30-40-50 χιλιάρικα από το συρτάρι στο σαλόνι και θα αγόραζα όποιο μου κάνει κέφι. Αλλά αφού δεν το κάνω, πα να πει ότι τα ηλεκτρικά είναι σκάρτα. Δεν έχω λεφτά για καινούριο, ούτε για το φθηνότερο βενζίνης (το i10 στα 11 χιλιάρικα, ας πούμε).
Να χουμε την υγεία μας, κι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις μου, τα σημερινά ηλεκτρικά των 40 χιλιάδων θα είναι διαθέσιμα κάτω από τη μισή τιμή σε μια τετραετία. Θα είναι και το Verso 20 ετών, λουκούμι θα έρθει η αντικατάστασή του. Είπαμε, Enyaq σού 'ρχομαι!
Kαλυτερα που δεν εχεις ηλεκτρικο γιατι σιγουρα δεν θελεις να εισαι υπευθυνος για το παραπανω φορτιο που θα επιβαρυνεις το συστημα εν μεσω καυσωνα για τα μπανια, βολτες και ανοιγματα με ιποδυναμεις σουπερ καρ. Υπαρχει κοσμος που εξαρταται απο το ρευμα ηλικιωμενοι που χωρις κλιματισμο δεν θα ζησουν και αλλοι που χρησιμοποιουν ιατρικα βοηθηματα.
-
Πες τι ύψος έχεις να σου πω...
-
Όλες οι ευπαθείς ομάδες θα πληγούν αν κάθε βράδυ (2-6 ας πούμε) βάζω το ηλεκτρικό σε μια σούκο στα 10 αμπέρ; Αν είναι έτσι, να μη βάζω τον ανεμιστήρα από τις 11, να σωθεί ο πλανήτης.
-
Πες τι ύψος έχεις να σου πω...
;
-
Για την υψηλή τάση.....
-
Όλες οι ευπαθείς ομάδες θα πληγούν αν κάθε βράδυ (2-6 ας πούμε) βάζω το ηλεκτρικό σε μια σούκο στα 10 αμπέρ; Αν είναι έτσι, να μη βάζω τον ανεμιστήρα από τις 11, να σωθεί ο πλανήτης.
Πρεπει να δουμε ποτε ειναι το μεγιστο φορτιο στην μερα. Αν το φορτιζεις ομως την μερα σιγουρα επιβαρυνεις το συστημα. Δηλ η απαιτηση ρευματος ενος Μ3 ειναι ιδια με τον ανεμιστηρα που εχεις στο δωματιο σου; Αυτα ειναι τα επιχειρηματα σου;
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά