-
Άαααργκ ουγκ κρρρρ ντααα χρβμ!
Χαχα Πήλιο μου θύμισες λοχαγο Μαρκ
-
Καταναλωση του yaris και στο τέλος πινακακι και με άλλα υβριδικα στις ίδιες διαδρομές.
Πολυ καλο τεστ.
-
-
Το μήνυμα στάλθηκε από την αυτοκρατορία : το καύσιμο του μέλλοντος είναι το υδρογόνο .
Καύσιμο το οποίο θα κρατά την Ολυμπιακή φλόγα αναμμένη μέχρι το τέλος των αγώνων .
-
Πότε πρόλαβες;
Πιο γρήγορος και από φηβ περίπτερο είσαι.
Μολις τελείωσε...χεχε
Οντως αυτό είπαν,οτι το πιστεύουν πολύ. Οκ ρε παιδια. Το πιστεύετε.... Τις δεξαμενες τις εμπιστεύεστε;
-
-
Το ότι έχουμε λίγο πιο ακριβα καύσιμα απ την Ελβετία και τη Νορβηγία δεν είναι και τίποτα τρομερό, γιατί η χώρα πάει ΒΖΙΙΙΙΝ και σε λίγο θα πάρουμε όλοι ηλεκτρικά. Εκεί δεν μας φτάνει κανένας, έχουμε το φθηνότερο ρεύμα. Όχι;
-
-
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/h-electrogenic-metatrepei-mia-citroen-ds-se-ilektriki/
Μετατροπή. Πόσο θα κοστίζει, δεν θέλουμε να ξέρουμε...
-
Μελέτη κόστους/οφέλους για τη μετάβαση από το euro6d final στο euro7 το 2025.
Παρατηρήσεις :
-
Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία μας δίνει το (table1) για το κόστος σε ευρώ που επιφέρει ο κάθε ρυπος (Σε υγεία, απώλεια καλλιεργειών, απώλεια βιοποικιλότητας, υλικές ζημιές κτλ) ανά καταγεγραμμένο τόνο σε κάθε χώρα της Ευρώπης.
-
Στην σελίδα 20 του pdf γίνεται μια προσπάθεια ανάλυσης διαφορετικών σεναρίων μείωσης των ρύπων (αυστηρότητας των μελλοντικών ορίων των ρύπων) των επιβατικών αυτοκινήτων (diesel και βενζινης) με σκοπό να μας δώσει μια τάξη μεγέθους του εξτρα κόστους έναντι του οφέλους που θα επιφέρει κάθε μείωση των ρύπων ανα χιλιόμετρο σε μια μέση χρήση 10 ετών του κάθε αυτοκινήτου. (Τα στοιχεία του κόστους κατασκευής των αντιρρυπαντικών συστημάτων, προκειμένου να εξάγει το υψος του κόστους, τα δανείζεται από μια άλλη μελέτη του icct, όπου σε αυτή αναφέρεται το μέσο κόστος κατασκευής των τεχνολογιών που θα απαιτηθούν προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των ρύπων. Και εδώ το κόστος που καταγράφεται διαφέρει ανα σενάριο της επιλεχθείσας τεχνολογίας)
https://aeriseurope.com/wp-content/uploads/2021/07/AERIS-Euro-7-Cost-Benefit-Analysis.pdf
-
-
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/h-electrogenic-metatrepei-mia-citroen-ds-se-ilektriki/
Μετατροπή. Πόσο θα κοστίζει, δεν θέλουμε να ξέρουμε...
Την ΘΕΛΩ!!! Καλά για κόστος άστο...50.000?? ίσως να λέω και λίγα. Μια εταιρεία στην Αγγλία που κάνει ηελκτρικό το παλιό Μίνι κοστίζει κάπου 30.000!!
-
Νομίζω οι ίδιοι κάνουν ηλεκτρικά και τα 2CV, 16000€ η μετατροπή, γύρω στο 30αρι έτοιμο αναπαλαιωμένο ηλεκτροκίνητο.
-
300-400 κιλα επιπλεον βαρος απο τις μπαταριες σε σασι παλιο; Μονο για βολτα μεχρι το περιπτερο
-
Προφανώς δεν δίνουν αυτονομιες εκατοντάδων χιλιομέτρων, λίγα κιλα μπαταρίες ώστε να μη χρειάζεται επέμβαση στην ανάρτηση. Και μικρούς κινητήρες.
-
Άρθρο ταμάμ για τη συζήτηση μας. (Εξηγεί και γιατί επέλεξα το αυτοκίνητο που αγόρασα).
Ένα φάουλ μόνο, μεγάλο: στον Ψαθοπυργο υπάρχουν και τα 4 καύσιμα. Γιατί δεν φουλάρισαν και να μας πουν απλά τί έγραφε η απόδειξη διαιρεμενο με τα χιλιόμετρα. Η κατ' εκτίμηση τιμή ρεύματος για φόρτιση 80% δεν έχει νόημα, εφόσον υπολογίζονται τιμές ΤΑΞΙΔΙΟΥ κι όχι μετακίνηση στο μάρκετ ή για καφέ...
-
Γενικά κάπως πρόχειρο άρθρο, διοτι έχει κάποιες παραδοχές που δνε έχουν πρακτική εφαρμογή πάρα ελαχίστων εξαιρέσεων.
Στο lpg του renault εξαντλεί την δεξαμενή και μετά συνεχίζει με βενζίνη. Ποσο απλό θα ηταν να γέμιζε με υγραεριο ξανά την δεξαμενή;
Οταν οι τιμές του Diesel ήταν 1,19 ευρώ πόσο ηταν το υγραεριο;
Αν ήταν 0.79 ευρώ, τότε στα 9.6 λιτρα που κατανάλωνε το capture, το ταξίδι κοστίζει 7.58 ευρώ **ανά 100 χλμ. **
Στο c3 ήταν 5,2 *1,19=6,18 ευρώ
Στο άρθρο αναφέρει πως το ταξίδι των 200χλμ κοστισε 6,18 ευρώ για το C3. Είναι λάθος.
-
Και στο καμικ η κατανάλωση είναι λάθος.καίει 4,4 κιλά Φ.α. στην εθνικήι, άρα 4,15 ευρώ τα 100χλμ., άρα 8,3 ευρώ το ταξίδι των 200χλμ. Ως τον ψαθόπυργο. Δεν φουλάρισε το κόνα για να μην χαλάσουν το αφήγημα των φθηνών ηλεκτρικών. Οι χρεώσεις στα σεα των εθνικών οδών για φόρτιση είναι φαρμακείο.
-
Θα είχε πλάκα αν το κονα που κοστίζει τα διπλά στην αγορά, ήθελε και κάνα 15αρι ευρώ στον ψαθοπυργο. Και έβγαινε τα τριπλα από το ΦΑ. και διπλά από ντηζελ και υγραέριο...
-
Τι τα θέλετε τα ντίζελ αιρκρός είναι η καλύτερη αγορά ...
Ιδιαίτερα τα αυτόματα...
-
Κατ' αρχάς στις συνθήκες που περιγράφει το C3 το κάνει χωρίς ανεφοδιασμό, και αν το πας προσεχτικά π.χ σε όλα τα όρια, μπορεί να σε βγάλει κ 2 φορές (τη 2η εκεί προς το Αίγιο θα αγχωθεις λίγο!).
Επίσης λέει ότι έβαλε ρεύμα, μέχρι 80%, κάνει 75λεπτα για πλήρης φόρτιση (είχε 50% βέβαια μέσα), και δεν μας είπε πόσο έκανε από το 50 στο 80% φόρτιση, ούτε την τιμή;! Συγνώμη, είμαι εγώ περίεργος τελικά;! Εγώ θα ντρεπόμουν να υπέγραφα αυτό το άρθρο.
Άσχετο, ξεκίνησα αργά από Αθήνα για ταξίδι περίπου 260χλμ με ένδειξη για 350 (δηλαδή καθόλου αξιόπιστη). Οδηγώ με τα όρια και κάποιες προσπεράσεις λίγο παραπάνω, σαν άνθρωπος δηλαδή (not my default), και έχω τώρα 40χλμ ακόμη, και η ένδειξη λέει 250..
Είχα γεμίσει πρίν φύγω από τον ίδιο προορισμό. Δηλαδή 260Χ2, και μία εβδομάδα Αττική (2 φορές Καλύβια Θορικού, Άνω Γλυφάδα, Κηφισιά, Παλλήνη, Φιλοθέη).
Με το C3 είμαι diesel, 70 άλογα.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά