-
Ναι, η κατανάλωση είναι όντως τόσο μικρή. Το 3 θα το δεις με προσοχή. Το 3,5 με φυσιολογική οδήγηση, το 4 σε αστικό περιβάλλον και το 4,5 στο μποτιλιάρισμα.
Το θέμα είναι να το οδηγήσεις προηγουμένως. Εγώ το έκανα και το βρήκα επικίνδυνα νεκρό κάτω από τις 2-2.200 σαλ. Μιλάω πάντα για το χιλιάρι μοτέρ. Μην το παραγγείλεις χωρίς προσωπική εμπειρία.
-
Τι εννοείες με 'επικίνδυνα νεκρό' ?
Εξάλου δεν μου είπατε ακόμα για το αν ισχύει ότι ρίχνει τους ίππους του κινητήρα. Αν ναι ποσο?
-
Αντί για 100 ίππους, βγάζει 90. Επικίνδυνα νεκρό σημαίνει ότι πλησιάζα σε Στοπ, έκοβα στα 15 με 2α, έβλεπα ότι έρχεται κάποιος από μακριά, πάταγα να επιταχύνω για να περάσω και δεν πήγαινε βήμα. Κάτω από τις 2-2.200 σαλ είναι σα να μην έχεις κινητήρα.
Ή είμαι στη λ. Βουλιαγμένης, πάω με 70, στο ταμπλό με συμβουλεύει να βάλω 6η. Πηγαίνω λοιπόν, όταν ξαφνικά βγάζει φλας ότι θα σταματήσει το λεωφορείο μπροστά μου. Κοιτάω καθρέπτη, στη μεσαία μπορώ να χωθώ αλλά σβέλτα, γιατί πλησιάζει κάποιος ταχύτερα. Πατάω τέρμα γκάζι (θυμίζω, 70 κι 6η) και δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ! Όταν ξαναοδήγησα το καθημερινό μου αυτοκίνητο (τίποτα το εξωτικό, Corolla Verso 1.8 με 129 ίππους) έλεγα μέσα μου ότι βρήκα την υγειά μου.
Μην το αγοράσεις χωρίς να το οδηγήσεις σε απαιτητικό τεραίν.
-
-
Το όλο νήμα έχει εξελιχθεί σε: δύο τρία άτομα, ίσως και ακόμα τόσοι, προφητευουν ή αναρτούν τις προφητείες των πληρωμένων άρθρων και τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις.
Όλοι οι υπόλοιποι αναδεικνύουν τις προφητείες ως απλά 'προφητείες' κι εμπορική προώθηση μπας κι από δεκαδικό ψηφίο, πιάσουν έστω μονοψήφιο ποσοστό οι πωλήσεις μπαταριοκίνητων που δεν ανήκουν στη κατηγορία 'exotic cars'. Κι αντιμετωπίζουν κατηγορίες και ζητούνται ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που να καταρρίπτουν την Προφητεία... λες κι η τρέχουσα πραγματικότητα δεν αρκεί. Κανένας πρωιμος 'θέλω ηλεκτρικό' δεν σηκώνει το βάρος απόδειξης της Προφητείας.
Λες και μεις δεν θέλουμε φθηνό καλό ηλεκτρικό... ας πραγματωθει η προφητεία και το βάζω στην άκρη για μουσειακο εγώ το περσινό ντίζελ.
Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι 'ανακατεύουν ακόμη τη βενζίνα', δεν αγοράζουν καν Αυτόματο, αλλά το πρόβλημα 'απαξίωσης' θα είναι τα ντίζελ Euro6+...
-
Το όλο νήμα έχει εξελιχθεί σε: δύο τρία άτομα, ίσως και ακόμα τόσοι, προφητευουν ή αναρτούν τις προφητείες των πληρωμένων άρθρων και τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις.
Όλοι οι υπόλοιποι αναδεικνύουν τις προφητείες ως απλά 'προφητείες' κι εμπορική προώθηση μπας κι από δεκαδικό ψηφίο, πιάσουν έστω μονοψήφιο ποσοστό οι πωλήσεις μπαταριοκίνητων που δεν ανήκουν στη κατηγορία 'exotic cars'. Κι αντιμετωπίζουν κατηγορίες και ζητούνται ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που να καταρρίπτουν την Προφητεία... λες κι η τρέχουσα πραγματικότητα δεν αρκεί. Κανένας πρωιμος 'θέλω ηλεκτρικό' δεν σηκώνει το βάρος απόδειξης της Προφητείας.
Λες και μεις δεν θέλουμε φθηνό καλό ηλεκτρικό... ας πραγματωθει η προφητεία και το βάζω στην άκρη για μουσειακο εγώ το περσινό ντίζελ.
Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι 'ανακατεύουν ακόμη τη βενζίνα', δεν αγοράζουν καν Αυτόματο, αλλά το πρόβλημα 'απαξίωσης' θα είναι τα ντίζελ Euro6+...
Και τι που τα γράφεις άραγε; Μόλις αλλάξει σελίδα το νήμα, πάλι θα υπάρχουν πανηγυρισμοί και ανακοινώσεις ότι πουλήθηκε άλλο ...ένα ηλεκτρικό κάπου... Και ξανά οδηγίες εξοικονόμησης χρημάτων της τάξης 500 ευρώ το χρόνο αφού πρώτα δώσεις 500.000 ευρώ για μονοκατοικία με γκαράζ και ηλεκτρικό αυτοκίνητο (για δεύτερο βέβαια)...
-
Συνεχίζω εδώ για να μην μολύνω περαιτέρω το θέμα του Mokka!
58.566 πωλήσεις το 1ο εξάμηνο και από αυτές 1.082 ηλεκτρικά.
Δηλαδή οι 57.000 που πήραν αυτοκίνητο, μέσα σε 3.5 χρόνια θα αντικαταστήσουν σε ηλεκτρικό το αυτοκίνητό τους;
Όσοι έχουν θέσει το 2025 ως το τέλος του κόσμου για τις Μ.Ε.Κ, συνειδητοποιούν ότι μέχρι τότε μάλλον η πλειοψηφία θα αγοράζει ακόμη θερμικά, τα οποία προστίθενται στον υπάρχοντα στόλο;
Βάζω και κάποια επιχειρήματα που έθεσα εκεί.
'..κατ' αρχάς δεν παίζει μόνο η οικονομία καυσίμου ρόλο, αλλά και ο χρόνος φόρτισης (π.χ σε 3 λεπτά έχεις αυτονομία περίπου 800-900 χλμ σε εταιρικά μικρά αυτοκίνητα, φίλοι που γυρνούν την Ελλάδα για πωλήσεις το εκτιμούν δεόντως αυτό, ειδικά όταν δεν δικαιολογεί η εταιρεία διανυκτέρευση), η πλειοψηφία των Ελλήνων που ζει σε αστικά κέντρα ΔΕΝ έχει πρόσβαση σε ιδιωτική θέση φόρτισης (εκεί δηλαδή που κάνει μεγαλύτερο νόημα να έχεις ηλεκτρικό), να μην μιλήσω για τις τιμές, θα τα δούμε όταν με 12.000 αγοράζεις ένα i10 ηλεκτρικό αυτά, γιατί και τότε δεν είναι δεδομένο ότι θα βολεύει τους πάντες, να δούμε πόσο θα έχει η κιλοβατώρα τότε γιατί τώρα έχω κάτι λογαριασμούς ΔΕΗ που δεν θέλεις να δεις, να δούμε και τις διακοπές ρεύματος, όσοι μένετε Αθήνα σίγουρα θα έχετε πάρει χαμπάρι ότι έχουν πληθύνει τελευταία. Να δούμε αν αυξηθεί το ποσοστό επί του συνολικού στόλου (π.χ όταν φτάσει 10% επί του συνόλου) τι θα πρέπει να δίνουμε στο κράτος, γιατί τώρα μας πληρώνει να πάρουμε, και δεν παίρνουμε, όταν θα πάρουμε όλοι (και εγώ θα πάρω όταν πρέπει βεβαίως) δεν γίνεται να μην βγάζει τίποτα το κράτος για δρόμους και δημόσια έργα. Να δούμε και τι θα χρεώνουν οι εταιρείες για O.T.A και updates, καθώς και για ετήσια service.'
-
Σε άλλα νέα και πάντα μιλώντας με σαφή επιχειρήματα κι όχι άναρθρες κραυγές, το Μ3 είναι με διαφορά πρώτο στην κατηγορία του. Αυτό θα ήταν επίτευγμα ακόμα κι αν ήταν θερμικό, ακριβώς επειδή κοστίζει πολύ παραπάνω από τον δεύτερο, το χιλιοτραγουδισμένο Skoda Octavia. Τώρα που είναι ΚΙ ηλεκτρικό, χάνεται η μπάλα τελείως.
-
Άαααργκ ουγκ κρρρρ ντααα χρβμ!
-
Άαααργκ ουγκ κρρρρ ντααα χρβμ!
Αάαααααααργκ....τσιτ.
-
Αυτοί που βγάζουν πάντως
άναρθρες κραυγές
μπορούν να δουν επίσης από τα ίδια pdf που επιμελώς δεν παρουσιάζουν αυτοί που
πάντα μιλώντας με σαφή επιχειρήματα
ότι για το 2021 έχουν πουληθεί μέχρι τον Ιούνιο 58362 καινούργια αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Τα Rechargeable Vehicles είναι 3202 ή 5,49 % του συνόλου ενώ τα BEV είναι 1033 ή 1,77 % του συνόλου.
-
H επιτυχία του Model 3 οφείλεται σε δύο λόγους:
α) Τα φορολογικά κίνητρα που δίνονται στους εταιρικές πωλήσεις, στις οποίες πιστεύω ότι ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων του Model 3 και
β) Στο ότι έχει εξαιρετικό VFM για όσους ιδιώτες ψάχνονται για αγορά στην κατηγορία 50-60 χιλιάδων.
-
Για να λέμε πάντως και της πλήρως τεκμηριωμένης και πολιτισμένης φωνής το δίκιο, όποιος σήμερα πληρώνει πάνω από 50-60 χιλιάδες ευρώ και δεν αγοράζει κάποιο ηλεκτρικό εξωτικό τερατάκι, πετάει τα λεφτά του, κι ας τα χει άφθονα και δεν τον νοιάζει...
Καλά θα ήταν επίσης να αναλυθεί πόσα απ αυτά τα 1.7% ηλεκτρικών, δεν είναι ενδοεταιρικές πωλήσεις, δεν είναι ταξινομήσεις λίζινγκ, αλλά αφορούν χρήση αυτού που λέμε 'μέσος Έλληνας' όπως η συντριπτική πλειοψηφία του υπολοίπου 98.3% των πωλήσεων.
Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι
γκαπα γκουμ μπιρλι γκαγκα
αουγκιγκι αουγκιγκι
μπαγκαλα γκαουγκα γκα .-
-
Συμφωνώ ότι το Μ3 κάνει τον θερμικό ανταγωνισμό να μοιάζει τελείως παρωχημένος κι εκτός χρόνου. Μια δεκαετία πίσω και βάλε.
Διαφωνώ ότι οι περισσότερες πωλήσεις του είναι leasing. Αν κι είμαι και στην ομάδα τους στο ΦουΜπού, δεν ξέρω ούτε έναν που το έχει εταιρικό.
Αντιθέτως, δεν γνωρίζω ούτε έναν που να ΜΗΝ έχει εταιρικό το Φευ του. Και συμφωνώ, ποιος τα έδινε 50+ χιλιάρικα για κάτι που θα είναι τελείως ξεπερασμένο σε 5 χρόνια;
-
Αυτοί που βγάζουν πάντως
άναρθρες κραυγές
μπορούν να δουν επίσης από τα ίδια pdf που επιμελώς δεν παρουσιάζουν αυτοί που
πάντα μιλώντας με σαφή επιχειρήματα
ότι για το 2021 έχουν πουληθεί μέχρι τον Ιούνιο 58362 καινούργια αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Τα Rechargeable Vehicles είναι 3202 ή 5,49 % του συνόλου ενώ τα BEV είναι 1033 ή 1,77 % του συνόλου.
Τα νούμερα έχουν αναφερθεί πολλάκις και κουβεντιαστεί εις βάθος, συγγνώμη αν σας χαλάω το αφήγημα. Και βέβαια, συνιστούν τρελό θρίαμβο, μιλάμε για αλματώδη αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κι αν κανείς συνυπολογίσει σε πόσο λίγους απευθύνονται τα ηλεκτρικά, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το ποσοστό τους. Το οποίο θα αυξάνει συνεχώς τα επόμενα χρόνια.
-
Αρφ, πως το ποσοστό των ηλεκτρικών, γκνιεχ, θα αυξάνει συνεχώς τα επόμενα χρόνια, ουργκ, είναι μια προφητεία αυτοεκπληρούμενη που την πιστεύω κι εγώ ακράδαντα, άαααργκ.
Άλλωστε απ τα 500 στα 1000 αυξήθηκαν κατά 100% τα 1.7% BEV μέσα σε έναν μόλις χρόνο, μπεεεβ, ενώ τα υπόλοιπα 98.3% θερμικά ίσως έχουν κι αρνητικά ποσοστά, ίσως και δεκάδες χιλιάδες λιγότερα φέτος, γκρρρ.
-
Χοντρικά, η βενζίνη είναι ψιλοσταθερή, το πετρέλαιο πέφτει κι αναπληρώνεται κυρίως από τα υβριδικά και δευτερευόντως από τα μπριζάτα.
-
Τα ηλεκτρικά διαφορετικά μοντέλα είναι ελάχιστα αν όχι ανύπαρκτα στη κατηγορία,οπότε λογικό να μαζεύει πωλήσεις το Tesla αφού όποιος θέλει ηλεκτρικό στη κατηγορία έχει ελάχιστες άλλες επιλογές.Επίσης παίρνει επιδότηση που του ρίχνει τη τιμή,ενώ προφανώς παραδόθηκαν μέσα στο 2021 και αρκετές παραγγελιές που εκκρεμούσαν καιρό .
-
Το tesla πουλάει γιατί είναι αυτό που είναι.. Μερικά χρόνια μπροστά τεχνολογικά από τους ανταγωνιστές του σε απόδοση και αυτονομία και τηρουμένων των αναλογιών λογική τιμή.
Υπάρχουν εμπορικότερα σήματα από της tesla και πιο επιθυμητά σχήματα (suv) αλλά κανένα με τις καινοτομίες της
-
ΑΚΡΙΒΩΣ! Το Tesla πουλάει επειδή είναι διαστημόπλοιο σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί σήμερα, πόσο μάλλον σε αυτά τα χρήματα. Το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν άλλα ηλεκτρικά σεντάν είναι αστείο, τη στιγμή που έχει κατατροπώσει ό,τι βρέθηκε μπροστά του, ακόμα και την Octavia, το αποκούμπι τού μεροκαματιάρη και του ταρίφα! Την Octavia! Αν έγραφε κάποιος πέρυσι (ΠΕΡΥΣΙ, όχι πριν 5 χρόνια) ότι το Μ3 θα πουλάει περισσότερο από την Octavia κι όλα τα άλλα μεσαία, θα τον παίρναμε με τις πέτρες. Κι εγώ μαζί, δεν μπορούσα να διανοηθώ τέτοια επιτυχία.
Εν τω μεταξύ, ούτε στέκει ότι έγιναν μαζικές πωλήσεις, γιατί κι η Octavia άλλαξε μοντέλο κι είχε σταματήσει να πουλάει το παλιό, άρα μία η άλλη.
Κανείς δε λέει ότι το μοντέλο είναι τόσο καλό, που κλέβει πωλήσεις από τα Σουβ. Ήδη στο άλλο φόρουμ έγινε μία παραγγελία και ψήνεται και δεύτερη από ανθρώπους που είχαν ξεκινήσει για ψηλό. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο μοντέλο που θα μπορούσε να ξελογιάσει αγοραστές που είχαν θέσει ως απαράβατο όρο το ψηλό όχημα.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά