-
Χαχαχαχαχα καιρό είχα να χαρώ ετσι με σχόλια.
Φοβερά ολα τα review.
Δεν το πίστευα,αλλα τελικά οπως λεει η διαφήμιση η suzuki είναι way of life.!!!!Να περνάτε όλοι καλά.
Ηρακλής
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Υποκλινομαι+1!
-
Γατε σε αγαπώ !
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ρε Γάτε είσαι ωραίος!!
-
Fiverg and gatoz πολυ καλες αναλυσεις. Δινετε σε ολους να καταλαβουμε τα συν και πλην του αυτοκινητου.
-
Παιδιά υπάρχει κάποιος τρόπος να αποκτήσω πρόσβαση στα χαρακτηριστικά των παλαιότερων μοντέλων Vitara, μήπως και βρω κάποιο μοντέλο με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και επιδόσεις, ώστε να το ψάξω μεταχειρισμένο;
Για καινούριο με ενδιαφέρει το Suzuki Vitara 1.6 D 4x4.
Τα στοιχεία που με ενδιαφέρουν κυρίως και δεν ξέρω αν υπήρχαν σε παλαιότερα μοντέλα, είναι τα εξής:- Πετρελαιοκινητήρας.
- Χαμηλή κατανάλωση και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας
- Συμπαγές και μικρό στο μήκος (το νέο έχει μήκος μόνο 4175mm!!)
- Κάτω από 1800 κυβικά εκατοστά.
- Υψηλή ροπή για γρήγορη και ασφαλή προσπέραση.
-
Ο χρήστης trozos έγραψε:
Παιδιά υπάρχει κάποιος τρόπος να αποκτήσω πρόσβαση στα χαρακτηριστικά των παλαιότερων μοντέλων Vitara, μήπως και βρω κάποιο μοντέλο με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και επιδόσεις, ώστε να το ψάξω μεταχειρισμένο;
Για καινούριο με ενδιαφέρει το Suzuki Vitara 1.6 D 4x4.
Τα στοιχεία που με ενδιαφέρουν κυρίως και δεν ξέρω αν υπήρχαν σε παλαιότερα μοντέλα, είναι τα εξής:- Πετρελαιοκινητήρας.
- Χαμηλή κατανάλωση και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας
- Συμπαγές και μικρό στο μήκος (το νέο έχει μήκος μόνο 4175mm!!)
- Κάτω από 1800 κυβικά εκατοστά.
- Υψηλή ροπή για γρήγορη και ασφαλή προσπέραση.
Τα παλιά vitara τα ξεχνάς για αρκετούς λόγους:
- Κρατάνε εξαιρετικά υψηλή τιμή μεταπώλησης επειδή είναι εξειδικευμένα στο θέμα off-road
- Επίσης επειδή δεν σπάνε-δεν χαλάνε
- Δεν προσφέρουν 'άνετη' μετακίνηση, είπαμε είναι dedicated off road animals
- Σε βενζίνη, πλην των grand vitara 1.6 που σέρνονται, είναι 2lt = banned by cheaprus
- Επίσης οι 'βενζίνες', καίνε αλλά και για να προσπεράσουν κτελ θέλουν ευθεία Θήβας και απείραχτο ταχογράφο.
- Πετρέλαιο, βρίσκεις σε 1.9. Πολύ ακριβά όμως. Και συνήθως αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα αξιοπιστίας (νομίζω ή renault κρύβεται πίσω και από αυτό φίλε παγωμένε γαύρε...)
Τα κριτήρια σου πληρούνται όλα με το καινούργιο. Μην περιμένεις όμως off road animal, αλλά off road γατάκι (που όμως νιαουρίζει ισάξια ή καλύτερα από τα υπόλοιπα της κατηγορίας όπως μπορείς να δεις σε ένα σκασμό video).
Εχει φυσικά το θεματάκι του: Ακριβό. Με βάση την εθνική σύνταξη κατρούγκαλου, χρειάζεσαι 67 συντάξεις... -
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Με βοηθάς σημαντικά! -
Τα παλιά diesel ήταν 1.9 -μετά το 2005- και δίλιτρα -προ 2005- (και οι κινητήρες αυτοί ήταν και στα μεγαλούτσικα σε διαστάσεις πεντάθυρα). Το δίλιτρο ντίζελ προς του 2005 επίσης μάλλον δεν εισάχθηκε ποτέ επισήμως από την αντιπροσωπεία (αυτά τα έχω δει σε posts στο vitaraclub.gr). Όλα αυτά που θέλεις, όπως σου είπε και ο GATOZ, μόνο από το καινούριο 1.6 DDiS. Αν βγάλεις από τα ζητούμενα την μεγάλη ροπή, θα βρεις πολλά μτχ 1.6 βενζίνης (κυρίως όμως τρίθυρα). Καίνε βέβαια παραπάνω αλλά δεν θέλουν και 67 συντάξεις για αγορά. Compact και 5θυρο είναι το Terios αλλά καις 8-9 lt/100 άνετα με τον 1.5 βενζίνης...
-
Τα Terios τα έχω σε εκτίμηση, αλλά νομίζω κι εκεί θα έχω πρόβλημα στην επιτάχυνση.
(Ακόμα δηλαδή και αν παρέκαμπτα την κατανάλωση) -
fiverg kαι gatoz ....πολυ καλες αναλυσεις!!! ευχαριστουμε πολυ!!! gatoz , εχεις μια πικρα που κοπαναει το τζιπακι ( και αυτο τον τιτλο πιστευω δικαιουνται τα τετρακινητα αμαξια πια!!!) στις λακουβες. Ξεχασες βεβαια οτι οδηγας γιαπωνεζικο αμαξι ( χαρακτηριστικο ολων σχεδον των γιαπωνεζικων αμαξιων ). Θα επρεπε να το περιμενεις!! Ειναι κατι φυσιολογικο!!
Ειμαι στην αναζητηση αγορας τζιπ ( μεχρι 25000) και δεν το παιρνω ακομη αποφαση μετά το Τεριος 2 που ειχα ( εκπληκτικα αξιοπιστο και δεν σπαει, δεν χαλαει) ,φοβουμενος την αξιοπιστια των τζιπ που ειναι διαθεσιμα αυτον τον καιρο!! -
Σε ποια τζιπ αναφέρεσαι ;
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φίλε Gatoz, ποια περίοδο ήσουν πάνω καλύβες?Εγώ ήμουν Πολυγυρο απο 4/8 έως 20/8 .Καλύβες κατέβαινα κάθε μέρα για μπάνιο....
Τον Αυγουστο έκλεισα ήδη 1 χρόνο και ξεπέρασα τα 20,000 χλμ Στο δρόμο ομολογώ ότι δεν το πάτησα 120-140 μέσω όρο με πολύ χρήση του cruise έκαψε λίγο παραπάνω απο το μισό ντεπόζιτο.....με 4 μελής οικογένια + πεθερά και με μπορμπαγκάζ φούλ.....Εγώ έχω το 1,6 allgrip diesel. -
καλημέρα σε όλους,
την Πέμπτη 28/8 παρέλαβα κι εγώ το δικό μου, μέχρι αυτή στην στιγμή έχω κάνει 350χλμ σε επαρχιακό και εθνικό δίκτυο( αν ο βορειος οδικός αξονας Κρήτης μπορεί να θεωρηθεί εθνικό δίκτυο).
είμαι ενθουσιασμένος με το adaptive cruise control, είχε και το προηγούμενο αλλα δεν ήταν adaptive, όπως και απο το σύστημα κατάβασης...
η κατανάλωση παραμένει στο 4,5 με diesel avio μιας και οι ταχύτητες που κινούμε είναι χαμηλές, max 120 σε έκτη, στην επιλογή auto είναι αρκετά νωχελικό και η πέμπτη του μου θυμίζει την έκτη του προηγούμενου.
με την επιλογή sport το αυτοκίνητο μεταμορφώνεται δείχνει χαρακτήρα με αποτέλεσμα να κινήσε με μεγάλη άνεση σε δύσκολες αναβάσης και στροφιλίκια, πολύ διασκεδαστικό.
αρνητικό που έχω παρατηρήσει,τρέμει ο καθρέπτης που βλέπεις πίσω με αποτέλεσμα να παραμρφώνει το είδωλο των αυτοκινήτων που ακολουθούν... αρκετά ενοχλητικό( είχε καποιος άλλος αντίστοιχο θέμα?).
την επόμενη εβδομάδα θα το πάω να δώ τι θα μου προτείνουν.δεν έχω βρεί πως ρυθμίζουν τα φώτα σε κλίση με αποτέλεσμα πολλές φορές να ενοχλούν τα μπροστινά αυτοκίνητα.
μια φορά δοκίμασα να το πάω πάνω απο 120 στα ~140 αλλα μου φάνηκε αρκετά ασταθές( ειχε και πλευρικούς ανέμους) σε σχέση με το megane οπότε το άφησα, μαλλον πρέπει να το συνηθίσω.
μεχρι αυτή την στιγμή η αίσθηση είναι μιας τίμιας επιλογής που μ ενθουσιάζει καθημερινά όσο το ανακαλύπτω
-
Καλοτάξιδο !
Αυτο με τον καθρέπτη θα πρέπει να στον αλλάξουν, νομίζω ειχε αναφερθεί και παραπάνω. -
απ οσο είδα τρέμει όλος ο καθρέπτης όχι μόνο το τζάμι... θα το αναφέρω και θα ενημερώσω κι εδώ ώστε να το γνωρίζουν οι επόμενοι.
-
Καλοτάξιδο Νικόλα.
Με αυτό το μοτέρ, δε μπορείς να πας 110-120.
Οσες φορές εχω πει, ειμαι στα 130+,μεχρι 140.
Γαμωτο,ενώ είναι οικονομικό μοτέρ, με 110 νιώθεις σταματημένος.
Και Καζαντζίδη να βάλω στο πλατό, δεν μπορώ 110. -
JAP προσωπικά έχω μάθει να είμαι εγκρατής μιας και οι δρόμοι εδώ δεν είναι για παραπάνω... τα 110+ έρχονται βράδυ με δρόμο άδειο ή ξημερώματα πάλι με δρόμο άδειο... 130 140 σε ώρες αιχμής κινδυνεύεις να πας εκεί που είναι τώρα ο Καζαντζίδης
τώρα το μοτέρ χμ στην έκδοση sport οκ αλλά μπορώ να πω ότι στην auto μου λείπει το megane που ακόμα και η έκτη φόρτωνε από πολύ πιο χαμηλά... μάλλον συνδυασμός κιβωτίου μοτέρ ήταν πολύ καλός!
κατά τα άλλα το μπουζούκι με ενθουσιάζει καθημερινά... γνωριζόμαστε σιγά σιγά!!
-
Νικόλα γαύρε-4, καλορίζικος!!! Αν έχεις τα led φώτα, έχασες από ρύθμιση. Δεν επιτρέπεται (όπως στα xenon) να ρυθμίζονται.... Για τον καθρέπτη αντιπροσωπεία. Στο δικό μου όμως (βενζίνη...) δεν κουνιέται τπτ.
Ζεροκόντ, δεν κοπανάει με σωστές πιέσεις στα λάστιχα. Με ελάχιστα παραπάνω όμως, καλό είναι να μην έχεις αιμοροϊδες... Αφού δίνεις 25, το παίρνεις-σε παίρνει και σε βενζίνη με σαλιγκάρι.
Διανομέα, την ίδια περίοδο είμασταν. Χωρίς την πεθερά θα σου έκαιγε λιγότερο....
Πέντε αρ-τζι, την Τρίτη μετά το 15αυγουστο, it was me!
Τζαπανέζε, άσε τον Καζαντζίδη και πιάσε τίποτε σε gay-έντεχνο... Ισως τα καταφέρεις...
Την αγάπη σας κύριοι...
-
φιλε drenie, ως πρωην κατοχος Lada Niva και Daihatsu terios II , τα μόνα που θεωρω τζιπ για αυτην την κατηγορια ( μεχρι 25000) ειναι τα Suzuki Vitara, Dacia Duster kai Fiat Panda Cross (λογω τετρακινσης). Το fiat το απορριπτω λογω αδυναμου κινητηρα ( θεωρω οτι καιει κιολας) , το Duster με προβληματιζει η αξιοπιστια του ( μου εχει μεινει ψυχολογικό απο το NIva) και στο Suzuki η αξιοπιστια με την αντοχη του ( περιμενω αν στο facelift διρθωσουν τα μαμισια προβληματα). Διαβαζω ομως οτι η Σουζουκι εχει παγκοσμιος παρει τα ηνια με το Βιταρα από άλλες εταιρίες που θεωρούνταν πρωτοπόρες στις πωλήσεις ( τογιοτα,νισσαν,μτσουμπισι ( αν παει και αυτη πουληθηκε στην νισσαν). Ισως να επαιρνα Duster αλλα σου εχω πει οτι μου εχει μεινει ψυχολογικο απο το νιβα που χαλουσαν τα παντα. Αν θα επαιρνα φτηνο αμαξι σε σχεση με αλλα θα επαιρνα μονο αν ηταν ιαπωνικής φιρμας. Τα ευρωπαικα και ειδικα τα γαλλικα με φοβιζουν απο αυτα που εχω ακουσει απο φιλους ( ειδικα τα citroen).
Tην σημερινη εποχη να δωσεις 20000 για αυτοκινητο πρεπει να εισαι και λιγο προσεκτικος. Ειδικα αν είναι και ντιζελ.
Suzuki Vitara 2015