-
Ρε παιδιά μια μικρή παρατήρηση με μια μικρή δόση χιούμορ.
Έχετε υπόψιν σας ποση είναι η διαφορά του μισού πόντου ή των 0.3;
Η είναι όπως με το ανέκδοτο με τις γυναίκες που τρακαρουν όταν πάνε να παρκάρουν γιατί νομίζουν ότι η απόσταση είναι 30 ποντους... [emoji12] [emoji12] [emoji12]Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
plutaarreeeee oooo cantareeee ooooooooo
-
-
This is bad...
http://www.drive.gr/news/agora/suzuki-n ... axinomisis
-
this too :
http://www.drive.gr/news/ektheseis/suzu ... amu-suzuki -
Πρώτοι τριγμοί...
Μετά από έντονη ζέστη και μέχρι να πιάσει το a/c, άρχισε να κάνει κάποιους τριγμούς σε διάφορα σημεία του ταμπλώ που δεν μπορούσα να προσδιορίσω.
Αμεσα αντιπροσωπεία (Σφακ-Κηφισσός) και οι πηγές βρέθηκαν και λύθηκε (ελπίζω μόνιμα...)
Το 1.4S λοιπόν έχει κάποια δακτυλίδια κόκκινα στους αεραγωγούς, που δεν έχει κανένα άλλο της σειράς.
Ηταν λοιπόν όχι τέλεια κουμπωμένα...
Πλην όμως χαλάστηκα στην εξαιρετική μέχρι τώρα σχέση μου με το vitara...
Από την άλλη, με 9k km πλέον νοιώθω σαν να έχει 'ανοίξει' ο κινητήρας καθώς το νοιώθω να πετάει, ακόμη και το μόνιμα ανοικτό clima δείχνει να μην έχει καμία επίδραση...
Σε ταξίδι με 4 + full φορτίο, όλα έμοιαζαν με τις 'μονοκάβαλες' αποδράσεις μου.
Μετά από χρόνια (...τη delta Di turbo), έχω επιτέλους κάτι που με ικανοποιεί και κυρίως με ευχαριστεί ακόμη και μετά από 8 μήνες! -
Μην ασχολείσαι , οι συνθήκες που λειτουργούν τα οχήματα μας στην ελλαδα ειναι τραγικές
Sent from my iPad using Tapatalk
-
http://www.honestjohn.co.uk/awards/hone ... /?image=15
-
Μετά από 6000 χλμ, νέες και πιο φρέσκες παρατηρήσεις
Ξινά:
-
Η ηχομόνωση κινείται σε μέτρια επίπεδα σε ότι αφορά την κύλιση πάνω από κακό οδόστρωμα. Ένα μέρος του μειωμένου βάρους του αυτοκινήτου πρέπει να οφείλεται και εκεί.
-
Αρκετά από τα υλικά στο κάτω μέρος του θαλάμου επιβατών εκπλήσσουν αρνητικά με την ποιότητά τους. Αναφέρω ενδεικτικά το κάτω μέρος των εμπρός καθισμάτων (δεν χάλασε τίποτα, απλά δείχνει πολύ φτηνό).
-
Εκτός δρόμου ακούγονται στο εσωτερικό κάποιες φορές συντονισμοί.
-
Η κατανάλωση στις ψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού με air condition έχει ανέβει από το 6.0-6.3 προς το 6.7-7.0 (μέσα στην πόλη, μεγάλο ταξίδι σε εθνική δεν έχω μετρήσει ακόμη).
-
Με την οικογένεια μέσα και air condition full, το αμάξι είναι σχετικά νωχελικό με 5η και 6η στο AUTO mode (σε σχέση με το πως το είχα συνηθίσει τον χειμώνα).
Γλυκόξινα:
-
Η πρακτικότητα του οχήματος μέσα στην πόλη λόγω μικρού μεγέθους.
-
Η ανάρτηση πάνω από λακούβες αφού αποσβαίνει σε καλό βαθμό. Η σχετικά μαλακή ρύθμιση ωστόσο και το ύψος είναι περιοριστικός παράγοντας (ψυχολογικά σίγουρα, πρακτικά δεν το έψαξα) στο να κινηθείς γρήγορα σε βουνίσιο δρόμο με στροφές. Να ξαναπω όμως ότι είναι το πρώτο μου 'ψηλό', πάντα οδηγούσα 'χαμηλά' και ένα από αυτά ήταν η 156.
-
Η ρύθμιση SPORT που ξαναδίνει στο φορτωμένο και με a/c on αμάξι το νεύρο που περιμένεις από τον συνδυασμό βάρους και ροπής. Βέβαια είναι λίγο άγαρμπη, το αμάξι τινάζεται εμπρός ακόμη και στις αλλαγές ταχυτήτων όταν αφήνεις τον συμπλέκτη. Επίσης έχεις πολύ επιτάχυνση αλλά γενικώς δεν έχεις και πολλά να κάνεις αφού στις στροφές θα κόψεις, ένα καλό sedan και με πιο αδύναμο κινητήρα μάλλον θα πάει πιο γρήγορα στο βουνό. Πλην όμως αν θελήσεις να προσπεράσεις στο βουνό (κονβόι με 2-3 σαλίγγαρους ή φορτηγά) σε ευθεία ανηφόρα, είναι ανεκτίμητο να ξεφύγεις από καταστάσεις δυνητικά επικίνδυνες.
-
Πρακτικό infotainment που λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Στο navigator βρήκα ότι μπορείς να του βάλεια απλά όνομα χωριού ή περιοχής και να σε οδηγήσει εκεί (δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα). Θα ήθελα ωστόσο ελληνικά στην εισαγωγή των δεδομένων (και όχι Greeklish) και να κρατάει το σημείο που βρίσκεσαι όταν κάνεις browse στο USB όταν αλλάξεις οθόνη (είναι λίγο σπαστικό να πρέπει να ξαναπας μέσα από folders και υποfolders αν π.χ. πάρεις ένα τηλέφωνο).
-
το ηλεκτρονικά βοηθήματα και η τετρακίνηση λειτουργούν άψογα, τουλάχιστον σε δασικούς κοντινών βουνών που δοκίμασα και το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν ανηφόρα με νορμάλ νεροφαγώματα. Λόγω βουνίσιου παρελθόντος πάντως με άλλο χόμπι, τα ασφάλτινα λαστιχάκια μου φαίνονται πολύ λίγα για να τα βγάλουν πέρα με κοφτερές πέτρες.
-
-
Κατι αλλο για τα καυσιμα...
Πιστευω οποιος καταλαβε τι παιζεται με τα πετρελαια στην Ελλαδα, εχει καταλαβει και την ψυχη της γυναικας.....πραγμα ακατορθωτο!!!
Μετα απο εμπεριστατωμενη μελετη και πειραμα,εχω καταληξει στο eko avio.
Με το πρωτο γεμισμα δεν ειδα διαφορα....χειροτερη λειτουργια παρατηρησα.
Με το δευτερο γεμισμα το μοτερ ησυχασε (καποτε πιστευα οτι φταινε τα λαδια....λαθος) και η αποκριση στο γκαζι απιστευτη.
Τωρα αναρωτιεμαι ποση ζημια εχω κανει με τα καυσιμα αλλων εταιρειων, που εφερναν το μοτερ σε λειτουργια τρακτερ.
Εκο αβιο το λοιπον και bp ultimate, στο ιδιο μηκος κυματος.
Να το εχουν στα υποψιν τους οι κατοχοι diesel.Ηρακλης, ο γνωστος.
-
Είδα το εν λόγω. Μικρό σε χώρους. Απελπιστικά μικρό θα έλεγα. Τα πλαστικά κάτω του μετρίου. Για όσους ενδιαφερονται, υπάρχουν μερικά με όφελος απόσυρσης. Για ντίζελ μιλάμε πάντα.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Κατι αλλο για τα καυσιμα...
Πιστευω οποιος καταλαβε τι παιζεται με τα πετρελαια στην Ελλαδα, εχει καταλαβει και την ψυχη της γυναικας.....πραγμα ακατορθωτο!!!
Μετα απο εμπεριστατωμενη μελετη και πειραμα,εχω καταληξει στο eko avio.
Με το πρωτο γεμισμα δεν ειδα διαφορα....χειροτερη λειτουργια παρατηρησα.
Με το δευτερο γεμισμα το μοτερ ησυχασε (καποτε πιστευα οτι φταινε τα λαδια....λαθος) και η αποκριση στο γκαζι απιστευτη.
Τωρα αναρωτιεμαι ποση ζημια εχω κανει με τα καυσιμα αλλων εταιρειων, που εφερναν το μοτερ σε λειτουργια τρακτερ.Στο δικό μου αμάξι και με κοντά 13.500 χλμ δεν έχω βάλει άλλο καύσιμο...και μάλιστα μόνο από ένα πρατήριο!
-
Επίσης!
BP Diesel Ultimate από ένα και μόνο πρατήριο για 6000 χλμ μέχρι τώρα. Βέβαια κάποια στιγμή θα πάμε
και ταξίδι εκτός στην επαρχία, οπότε βοήθειά μας... -
Σταθερά Shell V-Power. Μόνο 2 φορές έβαλα 20€ την απλή.
-
Μήπως τελικά χρειάζεται μόνο να είναι σωστό το πρατήριο ;
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Μήπως τελικά χρειάζεται μόνο να είναι σωστό το πρατήριο ;Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σίγουρα χρειάζεται ΚΑΙ αυτό! Εγώ επέλεξα το καύσιμο και το πρατήριο, αφού πήρα τη γνώμη επαγγελματιών οδηγών φίλων και όχι μόνο...Το πρατήριο έχει τρελή κίνηση και του γίνονται διαρκείς έλεγχοι. Μέχρι στιγμής και το αμάξι δουλεύει ρολόι. Φαντάζομαι ότι μετά από 6-7 μήνες χρήσης και 13,5k χιλιόμετρα...κάτι θα είχε φανεί, αν υπήρχαν παρασπονδίες...ή κάνω λάθος;
-
30.000 χλμ με 90% shell v power και τα υπόλοιπα με απλό shell ...γιατί να ψάχνομαι αφού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
30.000 χλμ με 90% shell v power και τα υπόλοιπα με απλό shell ...γιατί να ψάχνομαι αφού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;αν πιστοποιημένα, και από το μηχανικό σου, δεν υπάρχει πρόβλημα δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να ψάχνεσαι
-
Ε δεν μου έδωσε και βεβαίωση...
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Ε δεν μου έδωσε και βεβαίωση...Δεν είπα να σου δώσει και δήλωση του νόμου 105. Αν σου είπε πχ ότι το φίλτρο είναι καθαρό κλπ, είσαι κομπλέ
nickthetrib from tapatalk
Suzuki Vitara 2015