-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Φιλε japanese 1, ο αυτοκρατωρ ειναι απο τους πιο διακριτικους συνφορουμιτες εδω μεσα και οτι λεει παντα το λεει με ομορφο τροπο χωρις προθεσει να κοντραριστει με κανεναν. Αυτο εχω καταλαβει εγω και πολλοι αλλοι εδω μεσα οπως καταλαβες. Οποτε μαλλον παρεξηγησες τα γραφομενα του. Κοντρες μεταξυ αυτοκινητων θα γινονται εδω μεσα αναγκαστικα ( με διακριτικο τροπο) διοτι καθε αυτοκινητο εχει τα υπερ και τα κατα του, και καθε ιδιοκτητης εχει τις αποψεις του. Και μεσα απο την κουβεντα θα βγαινουν και καποια συμπερασματα για τα αυτοκινητα και οχι μονο. Ειμαι μεγαλος φαν της SUZUKI και το vitara το θεωρω απο τις καλες επιλογες στον χωρο των suv. Αν και εχει χασει πολυ απο τον εκτος δρομου χαρακτηρα του, παρολα αυτα ειναι για μενα μαζι με το duster, η καλυτερη λυση ( και λογω VFM) αν κινησε και εκτος δρομου.
Αυτοκρατωρ θα ανεβενα και γω Γιαννενα για τσαμπουκα, αλλα καπου διαβασα οτι δεν φτανεις για λιγο τα 2 μετρα οποτε θα κατσω Αθηνα λογω δουλειων. Και το metal μου δεν ειναι και τοσο βαρυ, βλεπεις ακουω πολυ nightwish οποτε και δω δεν με περνει... Θα τσαμπουκαλευτω απο μακριαΠαίδες ευχαριστώ πολύ για τις φιλοφρονήσεις, αλλά ας το σταματήσουμε εδώ, γιατί αν νιώθω μια φορά τύψεις για το off topic τώρα που τα off topic μηνύματα αυξάνονται...η κατάσταση χειροτερεύει! Με βλέπω με τρελό ban από τους moderators!!
Με τον συμφορουμίτη japanese δεν έχω τίποτα να χωρίσω, ούτε με κανέναν άλλο άλλωστε! Και προφανώς δεν έχω καμιά διάθεση να προσβάλλω κανέναν ή το αυτοκίνητό του. Τι έχω να κερδίσω από κάτι τέτοιο;makwolf πασά μου να ανέβεις Γιάννενα, για να κεράσω όσα τσίπ'ρα [τα άλλα (βλ. τσίπουρα..) ...όχι ο πρωθυπουργός...!!) βαστά η ψυχή σου! Μακάρι να μπορέσω να κατέβω και εγώ Αθήνα κάποια στιγμή να βρεθούμε όλοι μαζί και να έχω την χαρά και την τιμή να σας γνωρίσω από κοντά!
Amen..
-
Διαβάζοντας τέτοιες διατυπώσεις σαν του Japanese πραγματικά στεναχωριεμαι και συνειδητοποιω ότι ο κόσμος έχει χάσει το μετρό του τι είναι σημαντικό ή όχι, έχει χάσει τον προσανατολισμο του. Και μετά αναρωτιέσαι γιατί έχουμε φτάσει εδώ σαν χώρα....
Japanese μπράβο σου έχεις το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου και φυσικά είσαι και πιο γρήγορος από όλους. ...[emoji122] [emoji122] [emoji122] -
Καλο μεσημέρι σε όλους σας!
Καλο θα ήταν τα off topic να σταματήσουν εδώ. Σε οτι αφορά την άποψη του Japanese ο Leonidas εχει απαντήσει ήδη.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μια διευκρίνιση. Το αμάξι ΔΕΝ είναι αργό και δεν πάσχει από επιδόσεις. Έχει μετρηθεί αρκετές φορές στο 0-100 το μεν diesel κάτω από 11, το δε 1.4T κάτω από 9 (τα λέω κομψά και 'απαισιόδοξα'). Θυμίζω ότι το πλήρες εξοπλισμένο GLX πετρέλαιο 4Χ4 ζυγίζει μόλις 1300 κιλά. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε μια αναγωγή και μια σύγκριση με π.χ. Duster 1.5 Dci, το Qashqai 1.6D ή με την X1 sDrive16i (που κακώς δεν δώσαμε +3000 να την αγοράσουμε...). O γράφων το σχόλιο (emperor) οδηγάει αμάξι 180+ ίππων οπότε είναι λογικό να του φαίνεται το Vitara λίγο 'λίγο', ας κάνει όμως μια σύγκριση στην τιμή πέριξ των 25Κ για SUV 4X4...
Το μικρό βάρος έχει προκύψει λόγω compact διαστάσεων (σε άλλους αυτό βολεύει, σε άλλους όχι), πιθανότατα λόγω υποδεέστερων υλικών στο εσωτερικό και την ηχομόνωση και υποδεέστερης τετρακίνησης σε σχέση τα παλαιότερα Vitara. Όχι όμως 'μούφα' τετρακίνησης (εδώ μια light σύγκριση με το προηγούμενο https://www.youtube.com/watch?v=O1PXcig0W3g). Επίσης το μικρό βάρος δεν έχει προκύψει σε βάρος της ασφάλειας (δείτε μετρήσεις του EuroNCap).
To τι είναι 'καλύτερο' είναι υποκειμενικό για τον κάθε ένα, ωστόσο να μην ξεχνάμε ότι το Vitara με πολύ καλό εξοπλισμό και τετρακίνηση κοστίζει 25Κ, είμαι λοιπόν αρκετά περίεργος στο ποια είναι τα καλύτερα σε αυτή την περιοχή τιμής όπως προαναφέρθηκε και ως προς τι. Για να μην πει κανείς ότι επιχειρηματολογώ ότι έχω αγοράσει υπεραυτοκίνητο, λέω προκαταβολικά ότι ως προς την απτή ποιότητα εσωτερικών υλικών, την ποιότητα κύλισης και το 'fun to drive' το αμάξι είναι μέτριο.
-
http://www.auto-data.net/en/?f=showSubM ... li_id=1892
Στο λινκ που εδωσα στην προηγουμενη σελίδα κ στο παραπάνω βλέπω τιμές επιδόσεων στα 11-12 δευτερόλεπτα τα οποία θεωρώ αργη επιδοση οχι σε σύγκριση με το χ1 αλλά πχ με το qq που έχει 9.9 Θέλεις να μου πεις σε ποια σελιδα βρίσκεις τα 9' του vitara γιατί δεν το βρίσκω;
-
Αν έχεις υπομονή να δεις, αυτοί εδώ στο 2.22
http://www.auto.it/video/suzuki-vitara-s/
ανακοινώνουν 8.49 για το 1.4Τ.
Για αμάξι turbo 140 ίππων και 1250 κιλών (το βενζινοκίνητο είναι ακόμη ελαφρύτερο
) δεν είναι και πολύ παράλογο. Χωρίς να θέλω να πω κάτι σε στυλ 'να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε' (μεγάλα παιδιά είμαστε) πιστεύω ότι και το 1.6 Diesel σε ρεπρίζ μέχρι τα 120-140 δεν είναι πολύ πιο αργό από το +270 κιλών δικό σου. Άρα πρέπει να ανασκευάσεις μάλλον τι θεωρείς γρήγορο και τι αργό. Αργό είναι σίγουρα πάντως το ατμοσφαιρικό 1.6. -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Παρακαλώ όλους, εδώ είναι το φόρουμ του vitara.Λοιπά αυτοκίνητα και γνώμες π.χ το duster μου είναι καλύτερο, δείχνουν αν μη τι άλλο, μιας μορφής κομππλεξικότητα.
Ευχαριστώ όλους και όλες,Ηρακλής.
Το κομπλεξ το βγαζεις εσυ με αυτο και το αμεσως προηγουμενο απο το παραπανω ποστ που εγραψες επειδη 'σου θιξαμε το κουβα'...
-
Πάντως fiverg θέλω να πιστεύω πως η Suzuki δεν αντιμετωπίζει το νεο vitara ως το απαύγασμα των τωρινών της επιτευγμάτων, κάτι που έμμεσα υπονοείς... γιατί διαφορετικά θα πρέπει να ξεχάσουμε την έλευση ενός νέου grand vitara! Παρεμπιπτόντως ειχα την αίσθηση ότι το ντίζελ έπαιζε το 0-100 σε 12' αν και είναι δευτερεύουσας σημασίας καθώς κάποιος που κοιτα κάτι τέτοια και για να μη φύγει από την φίρμα μάλλον το sx4 θα του ταίριαζε. Από αυτό άλλα θα περίμενα εγώ αλλά με 18 κάτι μοίρες μπροστά δεν...
-
Όχι δεν υπονοώ καθόλου κάτι τέτοιο αλλά εδώ η συζήτηση έχει οδηγηθεί σε τελεσίδικα συμπεράσματα από μη κατόχους. Ότι το αμάξι δεν έχει καλή τετρακίνηση, ότι είναι αργό, ότι μάλλον για αυτά που προσφέρει είναι ακριβό κ.λ.π. Το δικό μου 4Χ4 GL+ 1.6 d κόστισε 23.5Κ και έχει μέχρι και adaptive cruise control. Ψάχνω να βρω άλλο 4χ4 SUV diesel σε αυτή την τιμή αλλά δεν (πλην του Duster, πειράζει όμως που εμένα προσωπικά το εσωτερικό του μου φέρνει αλλεργία, όπως βέβαια φέρνει σε άλλους το εσωτερικό του Vitara...)
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Αν έχεις υπομονή να δεις, αυτοί εδώ στο 2.22
http://www.auto.it/video/suzuki-vitara-s/
ανακοινώνουν 8.49 για το 1.4Τ.
Για αμάξι turbo 140 ίππων και 1250 κιλών (το βενζινοκίνητο είναι ακόμη ελαφρύτερο
) δεν είναι και πολύ παράλογο. Χωρίς να θέλω να πω κάτι σε στυλ 'να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε' (μεγάλα παιδιά είμαστε) πιστεύω ότι και το 1.6 Diesel σε ρεπρίζ μέχρι τα 120-140 δεν είναι πολύ πιο αργό από το +270 κιλών δικό σου. Άρα πρέπει να ανασκευάσεις μάλλον τι θεωρείς γρήγορο και τι αργό. Αργό είναι σίγουρα πάντως το ατμοσφαιρικό 1.6.Τα επίσημα νούμερα δεν επιβεβαιώνουν τέτοιες επιδόσεις. Δυσκολεύομαι ετσι να το δεχθώ. Ούτε εγώ μπαίνω στη διαδικασία να συγκρίνω το vitara με το 2λιτρο δικό μου το οποίο επέλεξα καθαρά για τις επιδόσεις του στην άσφαλτο. Είναι άδικο οταν απέχουν 400 κυβικά κ πολλά άλογα. Πάντως ακόμη κ με τα 1600 κιλά του το χ1 20d έχει ΕΠΙΣΗΜΑ 7.6 στο 0-100 προσφέροντας εξαιρετική ενεργητική ασφάλεια...Σταματώ τις αναφορές σε άλλα αυτοκίνητα εδώ.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Όχι δεν υπονοώ καθόλου κάτι τέτοιο αλλά εδώ η συζήτηση έχει οδηγηθεί σε τελεσίδικα συμπεράσματα από μη κατόχους. Ότι το αμάξι δεν έχει καλή τετρακίνηση, ότι είναι αργό, ότι μάλλον για αυτά που προσφέρει είναι ακριβό κ.λ.π. Το δικό μου 4Χ4 GL+ 1.6 d κόστισε 23.5Κ και έχει μέχρι και adaptive cruise control. Ψάχνω να βρω άλλο 4χ4 SUV diesel σε αυτή την τιμή αλλά δεν (πλην του Duster, πειράζει όμως που εμένα προσωπικά το εσωτερικό του μου φέρνει αλλεργία, όπως βέβαια φέρνει σε άλλους το εσωτερικό του Vitara...)Δεν διαφωνούμε σε αυτό . Άλλωστε το vitara έχει όμορφο ταμπλό και με πολύ καλή εργονομία.
-
@Τhe_Εmperor
Αναφέρθηκα σε ρεπρίζ μέχρι τα 120 (ταχύτητες 'οικογενειάρχη') όπου η τεράστια διαφορά ιπποδύναμης δεν φαίνεται τόσο.
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=7573
http://www.autobild.es/pruebas/prueba-b ... 015-260585
1 sec στο 60-100, δεν το λες και αιωνιότητα και το Vitara είναι με 4η (όχι 3η) ενώ η X1 αυτόματη. Αλλά για να συγκρίνουμε μήλα με μήλα αν το Vitara 1.4S είναι αργό, η X1 sDrive 1.6i τι είναι;
Γενικά για λόγο που δεν ξέρω, η Suzuki αναφέρει υποδεέστερες επιδόσεις από τις πραγματικές. Μου κάνει εντύπωση π.χ. που δέχεσαι το 9.9 του Qashqai και δεν δέχεσαι 10+ για το Vitara που έχει ίδια ροπή, 10 ίππους λιγότερους αλλά και 100+ κιλά μείον.
Να αναφέρω επίσης 140 km/h με 6η και 2500 παρά κάτι στροφές, για να έχουμε και μια αίσθηση του πως ταξιδεύει.Θα συμφωνήσω βέβαια ότι αν μιλάμε για επιδόσεις για αυτά τα αμάξια μάλλον κάπου σφάλουμε, αλλά καλό είναι να λένε και οι χρήστες τις εμπειρίες τους.
@SPI_duster
Παράπονα για το ταμπλό του Vitara υπάρχουν πολλά (για υλικά κυρίως, για σχεδίαση επίσης), για την εργονομία είσαι ο πρώτος από τον οποίο το ακούω. Ξέρεις κάτι παραπάνω από εμάς που το χρησιμοποιούμε; Θα έπρεπε να με δυσκολεύει κάτι και δεν το έχω πάρει χαμπάρι; -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όχι δεν υπονοώ καθόλου κάτι τέτοιο αλλά εδώ η συζήτηση έχει οδηγηθεί σε τελεσίδικα συμπεράσματα από μη κατόχους. Ότι το αμάξι δεν έχει καλή τετρακίνηση, ότι είναι αργό, ότι μάλλον για αυτά που προσφέρει είναι ακριβό κ.λ.π. Το δικό μου 4Χ4 GL+ 1.6 d κόστισε 23.5Κ και έχει μέχρι και adaptive cruise control. Ψάχνω να βρω άλλο 4χ4 SUV diesel σε αυτή την τιμή αλλά δεν (πλην του Duster, πειράζει όμως που εμένα προσωπικά το εσωτερικό του μου φέρνει αλλεργία, όπως βέβαια φέρνει σε άλλους το εσωτερικό του Vitara...)
Δεν διαφωνούμε σε αυτό . Άλλωστε το vitara έχει όμορφο ταμπλό και με πολύ καλή εργονομία.
Βλεπεις πως αναγκαστικα θα υπαρξει συγκριση αναμεσα στα αμαξια. Και δεν ειναι κακο. Κατι βγαινει και απο αυτο. Αρκει να υπαρχει σεβασμος και τοτε μπορουμε να συγκρινουμε το VITARA με το duster, ή το duster ακομα και με την Χ1. Προσωπικα επειδη ηθελα ενα αμαξι που να ειναι ικανο εκτος δρομου και να εχει χωρους,διαλεξα το duster. Ωστοσο θεωρω το vitara μια απο τις καλυτερες επιλογες για την χωρα μας και αν η τετρακινηση του ειναι light, τοτε τι να πουν και αυτοι που διαθετουν μια απλη αυτοματη τετρακινηση.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Καλο μεσημέρι σε όλους σας!
Καλο θα ήταν τα off topic να σταματήσουν εδώ. Σε οτι αφορά την άποψη του Japanese ο Leonidas εχει απαντήσει ήδη.Sent from my iPhone using Tapatalk
Για να μην ειμαι off topic εκανα σχολιο στον Αντιλογο στο θεμα 'η αχρηστη πληροφορια της ημερας'
-
@SPI_duster
Παράπονα για το ταμπλό του Vitara υπάρχουν πολλά (για υλικά κυρίως, για σχεδίαση επίσης), για την εργονομία είσαι ο πρώτος από τον οποίο το ακούω. Ξέρεις κάτι παραπάνω από εμάς που το χρησιμοποιούμε; Θα έπρεπε να με δυσκολεύει κάτι και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;[/quote]Δεν νομίζω να δυσκολεύεσαι σε κάτι... Αλίμονο θα το καταλάβαινες.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
@Τhe_Εmperor
Αναφέρθηκα σε ρεπρίζ μέχρι τα 120 (ταχύτητες 'οικογενειάρχη') όπου η τεράστια διαφορά ιπποδύναμης δεν φαίνεται τόσο.
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=7573
http://www.autobild.es/pruebas/prueba-b ... 015-260585
1 sec στο 60-100, δεν το λες και αιωνιότητα και το Vitara είναι με 4η (όχι 3η) ενώ η X1 αυτόματη. Αλλά για να συγκρίνουμε μήλα με μήλα αν το Vitara 1.4S είναι αργό, η X1 sDrive 1.6i τι είναι;
Γενικά για λόγο που δεν ξέρω, η Suzuki αναφέρει υποδεέστερες επιδόσεις από τις πραγματικές. Μου κάνει εντύπωση π.χ. που δέχεσαι το 9.9 του Qashqai και δεν δέχεσαι 10+ για το Vitara που έχει ίδια ροπή, 10 ίππους λιγότερους αλλά και 100+ κιλά μείον.
Να αναφέρω επίσης 140 km/h με 6η και 2500 παρά κάτι στροφές, για να έχουμε και μια αίσθηση του πως ταξιδεύει.Θα συμφωνήσω βέβαια ότι αν μιλάμε για επιδόσεις για αυτά τα αμάξια μάλλον κάπου σφάλουμε, αλλά καλό είναι να λένε και οι χρήστες τις εμπειρίες τους.
@SPI_duster
Παράπονα για το ταμπλό του Vitara υπάρχουν πολλά (για υλικά κυρίως, για σχεδίαση επίσης), για την εργονομία είσαι ο πρώτος από τον οποίο το ακούω. Ξέρεις κάτι παραπάνω από εμάς που το χρησιμοποιούμε; Θα έπρεπε να με δυσκολεύει κάτι και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;Καλημέρα!
Έγραψα και παραπάνω πως κακώς συγκρίνουμε το Vitara με την Χ1 20d, αλλά προς αποκατάσταση της αλήθειας :
Το λινκ που έχεις δώσει για την Χ1 δεν είναι σωστό. Γράφει ότι η 20d έχει 177 άλογα, ενώ στην πραγματικότητα η νέα Χ1 έχει 190. 177 είχε το προπροηγούμενο μοντέλο (μετά βγήκε και με 184)Επίσης ακόμη και στο λινκ που δίνεις η 'παλιά' Χ1 έχει :
60-100 σε 5''. (Άρα η διαφορά με το Vitara που έχει 7,3 είναι πάνω από 2'')
80-120 σε 6,3''. (Άρα η διαφορά με το Vitara που έχει 10,4 είναι πάνω από 4'')Αν πας στην 20d του 2015-16, που έχει 13 παραπάνω άλογα οι διαφορές αυτές μεγαλώνουν :
60-100 σε 4,4''. (Άρα η διαφορά με το Vitara που έχει 7,3 είναι σχεδόν 4'')
80-120 σε 5,7''. (Άρα η διαφορά με το Vitara που έχει 10,4 είναι 4,7'')
4''-5'' παραπάνω σε μια προσπέραση, που έχεις ανάγκη να περάσεις γρήγορα και με ασφάλεια, είναι μεγάλο νούμερο...
Θα συμφωνήσω ωστόσο μαζί σου ότι οι 'μικρές' Χ1 δεν έχουν μεγάλες διαφορές σε αυτόν τον τομέα. -
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Όχι δεν υπονοώ καθόλου κάτι τέτοιο αλλά εδώ η συζήτηση έχει οδηγηθεί σε τελεσίδικα συμπεράσματα από μη κατόχους. Ότι το αμάξι δεν έχει καλή τετρακίνηση, ότι είναι αργό, ότι μάλλον για αυτά που προσφέρει είναι ακριβό κ.λ.π. Το δικό μου 4Χ4 GL+ 1.6 d κόστισε 23.5Κ και έχει μέχρι και adaptive cruise control. Ψάχνω να βρω άλλο 4χ4 SUV diesel σε αυτή την τιμή αλλά δεν (πλην του Duster, πειράζει όμως που εμένα προσωπικά το εσωτερικό του μου φέρνει αλλεργία, όπως βέβαια φέρνει σε άλλους το εσωτερικό του Vitara...)+1
Στα 24Κ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο του Vitara.Ένα αυτοκίνητο ιδανικό για τους ελληνικούς δρόμους που ελάχιστα ενδιαφέρει πόσο κάνει το 0-100 αλλά αν μπορεί να διέλθει απο ενα λασπωμένο χωματόδρομο εαν χρειαστεί.
Μεγάλο + τα πέντε αστέρια αξιολόγησης στον τομέα της ασφάλειας. -
Η αλήθεια είναι ότι αν τώρα, μετά την εμπειρία του qq, αγόραζα crossover θα εκλινα προς το vitara. Ωστόσο αν δεν είχα εμπειρια με το qq θα προτιμούσα λόγω looks το qq.
-
Καλημέρα!
Έγραψα και παραπάνω πως κακώς συγκρίνουμε το Vitara με την Χ1 20d, αλλά προς αποκατάσταση της αλήθειας :
Το λινκ που έχεις δώσει για την Χ1 δεν είναι σωστό. Γράφει ότι η 20d έχει 177 άλογα, ενώ στην πραγματικότητα η νέα Χ1 έχει 190. 177 είχε το προπροηγούμενο μοντέλο (μετά βγήκε και με 184)Επίσης ακόμη και στο λινκ που δίνεις η 'παλιά' Χ1 έχει :
60-100 σε 5''. (Άρα η διαφορά με το Vitara που έχει 7,3 είναι πάνω από 2'')
80-120 σε 6,3''. (Άρα η διαφορά με το Vitara που έχει 10,4 είναι πάνω από 4'')Αν πας στην 20d του 2015-16, που έχει 13 παραπάνω άλογα οι διαφορές αυτές μεγαλώνουν :
60-100 σε 4,4''. (Άρα η διαφορά με το Vitara που έχει 7,3 είναι σχεδόν 4'')
80-120 σε 5,7''. (Άρα η διαφορά με το Vitara που έχει 10,4 είναι 4,7'')
4''-5'' παραπάνω σε μια προσπέραση, που έχεις ανάγκη να περάσεις γρήγορα και με ασφάλεια, είναι μεγάλο νούμερο...
Θα συμφωνήσω ωστόσο μαζί σου ότι οι 'μικρές' Χ1 δεν έχουν μεγάλες διαφορές σε αυτόν τον τομέα.Καλημέρα επίσης!
Μπορείς να δεις μέτρηση 60-100 (με 3η) του 1.6 DDis και χωρίς να αναφέρεται αν έχει
γίνει χρήση του προγράμματος Sport (κοντά στο 6.5 και οι δύο). Στόχος προφανώς δεν είναι να
πούμε ότι είναι ισοδύναμο της 20d. Αλλά αν συγκρίνεις μήλα με μήλα (1.6 DDis->18d, 1.4S->16i)
ή με οποιαδήποτε άλλο της κατηγορίας του το Vitara δεν χάνει για να μην πω ότι μάλλον είναι
και καλύτερο στο θέμα επιδόσεων. Να ξαναπώ ότι αυτό δεν προκύπτει από κάποια διαστημική τεχνολογία
της Suzuki αλλά είναι απόρροια συνδυασμού καλών (και κατά περίπτωση δανεικών) κινητήρων
και μειωμένου βάρους που συμβαδίζει (εκτός από προφανείς εκπτώσεις στην ποιότητα υλικών και μόνωσης
σε σχέση με μια BMW) με τις compact διαστάσεις, πράγμα που άλλους βολεύει και άλλους όχι
(προσωπικά έχω απορία για την ευκολία με την οποία προτείνονται και αγοράζονται
αμάξια 4.4+ μέτρων για το αστικό περιβάλλον Αθήνας-Πειραιά αλλά μπορεί απλά να
είμαι άμπαλος ή οι υπόλοιποι να μένουν σε πιο 'χαλαρές' περιοχές όπου 20+ πόντοι μήκους δεν
παίζουν ιδιαίτερο ρόλο)http://autopult.hu/tesztek/megfujva-suz ... teszt.html
0-100 9.1 για το 1.4Shttp://www.auto.cz/fiat-500x-1-6-multij ... ddis-87622
60-100 6.6 για το 1.6 DDishttps://www.adac.de/_ext/itr/tests/auto ... Allrad.pdf
60-100 6.7 για το 1.6 DDisΗ ADAC δίνει 6.3 για την 18d και 5.3 για την αυτόματη 20d στην αντίστοιχη μέτρηση (συμπάθα με αλλά δεν μπορώ να ψάξω αναλυτικά τις εκδόσεις), όπως επίσης δίνει βέβαια και 12.4 για το 0-100 του 1.6 DDis για το οποίο εγώ
διατείνομαι ότι είναι λιγότερο (αν και η συγκεκριμένη μέτρηση είναι η τελευταία που με ενδιαφέρει).Φαντάζομαι ότι τελικά μετά από όλα αυτά καταλήγουμε να συμφωνήσουμε ότι το Vitara δεν είναι αργό
(σε όλα τα τεστ ανά την υφήλιο το μόνο που δεν του έχουν προσάψει είναι επιδόσεις, τουλάχιστον
στις εκδόσεις 1.6DDis και 1.4S...) -
Ο χρήστης trail-rated έγραψε:
+1
Στα 24Κ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο του Vitara.Ένα αυτοκίνητο ιδανικό για τους ελληνικούς δρόμους που ελάχιστα ενδιαφέρει πόσο κάνει το 0-100 αλλά αν μπορεί να διέλθει απο ενα λασπωμένο χωματόδρομο εαν χρειαστεί.
Μεγάλο + τα πέντε αστέρια αξιολόγησης στον τομέα της ασφάλειας.Το duster κοστιζει 21Κ, και ειναι λιγο χειροτερο 'εντος' και αρκετα καλυτερο εκτος δρομου και με μεγαλυτερους χωρους. Οτι πρεπει για τους ελληνικους δρομους και την ελληνικη οικονομικη κατασταση. Επισης θα ηθελα να μου πει καποιος γιατι το vitara 4x4 ειναι καλυτερο εκτος δρομου απο το qashqai 4x4; Σιγουρα παντως ειναι πιο οικονομικο..
Suzuki Vitara 2015