-
Δεν ξέρω φιλε μου μαλλον έτσι πρέπει να είναι........Μου εβγαλε το μηνυμα πρωί πρωί πράγμα που δεν με εμποδισε στις κοντινες βόλτες στην πόλη μιας και έμενα σε ξενοδοχείο έξω απο αυτήν αλλά τελικά η αναγεννηση του φίλτρου έγινε κατα την τελική μου έξοδο μου το απογευμα για Αθηνα.....
-
Οχι ήμουν ήδη 2 ημέρες Ναυπλιο και μου το εβγαλε την τρίτη ημέρα που ήταν να φύγω για Αθήνα....Πετρελαιο είχα βάλει απο Αθήνα και μάλιστα απο εταιρικό ΕΚΟ.....Μαλλον είχε γεμίση απο την χρήση στην κίνηση στην Αθήνα τόσο καιρό και μου έβγαλε να κάνει αναγέννηση την στιγμή που ήμουν Ναυπλιο....νομίζω οτι είναι φυσιολογικό......
-
Καλησπέρα,
Υποψήφιος αγοραστής και εγώ σε αυτή την κατηγορία αν και όχι τόσο άμεσα , αλλά για μετά τον νέο χρόνο το βλέπω ώστε να δω και την κατάσταση με τις τράπεζες πως θα πάει. Εμφανισιακά μου αρέσει πολύ το νέο vitara αν και θα ήθελα να έβγαινε και μια έκδοση λίγο πιο off road με καλύτερες γωνίες. προσπαθώντας να το συγκρίνω με άλλα μοντελα (qq, renegate,...) παρατηρούσα ότι τα πιο πολλά στην 4χ4 έδοση στην πίσω ανάρτηση είχαν πολλαπλούς συνδέσμους και όχι ημιάκαμπτο άξονα.
Γενικά τι είναι καλύτερο? -
Ο χρήστης DISTRIBUTOR έγραψε:
Δεν ξέρω φιλε μου μαλλον έτσι πρέπει να είναι........Μου εβγαλε το μηνυμα πρωί πρωί πράγμα που δεν με εμποδισε στις κοντινες βόλτες στην πόλη μιας και έμενα σε ξενοδοχείο έξω απο αυτήν αλλά τελικά η αναγεννηση του φίλτρου έγινε κατα την τελική μου έξοδο μου το απογευμα για Αθηνα.....Καταλαβα. Εχουν δλδ αυτη τη διαδικασια της αναγεννησης τα πετρελαιοκινητα που πρεπει να την κανεις για να μην εχεις θεματα με τον κινητηρα. Αυτο το φιλτρο θελει προσοχη γιατι ειναι τσουχτερο στην τιμη.
-
Ο χρήστης dimrho έγραψε:
Καλησπέρα,Υποψήφιος αγοραστής και εγώ σε αυτή την κατηγορία αν και όχι τόσο άμεσα , αλλά για μετά τον νέο χρόνο το βλέπω ώστε να δω και την κατάσταση με τις τράπεζες πως θα πάει. Εμφανισιακά μου αρέσει πολύ το νέο vitara αν και θα ήθελα να έβγαινε και μια έκδοση λίγο πιο off road με καλύτερες γωνίες. προσπαθώντας να το συγκρίνω με άλλα μοντελα (qq, renegate,...) παρατηρούσα ότι τα πιο πολλά στην 4χ4 έδοση στην πίσω ανάρτηση είχαν πολλαπλούς συνδέσμους και όχι ημιάκαμπτο άξονα.
Γενικά τι είναι καλύτερο?Υπάρχει καποιος που μπορέι να βοηθήσει? Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης dimrho έγραψε:
Υπάρχει καποιος που μπορέι να βοηθήσει? Ευχαριστώ.Φιλε απο οτι ξερω την πισω αναρτηση πολλαπλων συνδεσμων την εισηγαγε η Mercedes ML mk1 κι απο τοτε την εχουν υιοθετησει ολα τα 4x4 και offroad SUV της αγορας (πλεον και καποια hatchbacks). Σε ορισμενα δικινητα crossover ωστοσο παραμενει ο ημιακαμπτος αξονας. Θεωρητικα η πολλαπλων συνδεσμων ειναι καλυτερη αναρτηση οσον αφορα στην ανεση, το λιγοτερο 'κοπανημα' και τη διαχειριση των φορτιων. Ο ημιακαμπτος ειναι πιο οικονομικος στη συντηρηση σε περιπτωση βλαβης γιατι αποτελειται απο λιγοτερα μερη. Γενικα παντως εξαρταται πως εχει γινει η εφαρμογη απο τον εκαστοτε κατασκευαστη, υπαρχουν αμαξια με ημιακαμπτο που ειναι κομπλε.
-
Η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων υπάρχει από τη δεκαετία του 80 και την Ε190 κι αποτελεί παραλλαγή των ψαλιδιών.
-
Απο το '60 υπαρχει σε αλλα αυτοκινητα. Εγω λεω για τα SUV.
-
Ειχε και το Qashqai μου πολλαπλων συνδεσμων αλλα τι να το κανεις....
Κοπαναγε τοσο πολυ (ειδικα μετα απο τα 30.000 χλμ) λογω μαλλον κακου σχεδιασμου στα πισω αμορτισερ ( ειχαν αλλαχτει απο την αντιπροσωπεια 2 φορες) που ηταν ο,τι πιο τραγικο ειχα ποτε μου!!
Ολα ειναι θεμα υλοποιησης και σωστης μελετης!!!
-
Έχω μια απορία:
Το Vitara βασίζεται στο SX-4, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι ο κυριότερος ανταγωνιστής του.
Σε σχέση με το SX-4, το Vitara έχει ίδιους κινητήρες, μικρότερους χώρους, είναι λίγο καλύτερο εκτός δρόμου και λίγο χειρότερο εντός, ενώ είναι και ακριβότερο.
Για ποιο λόγο λοιπόν να το προτιμήσει κανείς;
Επειδή φέρει ένα 'βαρύ' όνομα; -
Το Vitara ειναι πιο όμορφο και ψηλότερο
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το Vitara ειναι πιο όμορφο και ψηλότερο+1. Επισης τη διαφορα του χιλιαρικου θα τη παρεις πισω στη πωληση αφου ειναι πιο εμπορευσιμο και θα φυγει πιο γρηγορα
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Τελικα υπαρχει καποιο θεμα με τον κινητηρα diesel? Τι πρεπει να προσεχουμε οσον αφορα την αναγεννηση του φιλτρου? Βγαινει συχνα αυτο το μηνυμα?
-
γιατι να υπαρχει θεμα με τον κινητηρα diesel ? Ισα ισα που μονο θετικα εχει ο συγκεκριμενος. Της Fiat ειναι που το εχει καμποσα χρονια στα μοντελα της χωρις προβληματα.
-
Μια μικρή διόρθωση: H FPT δεν είναι η πρώην Iveco. Η Iveco συνεχίζει να υπάρχει κανονικά. Η FPT (FIAT Powertrain Technologies) είναι ο κλάδος κινητήρων και κιβωτίων της FIAT και μάλιστα εργάζεται σε αυτήν ο γκουρού των κινητήρων Paolo Martinelli. Ο Martinelli ήταν ο υπεύθυνος για τους V10 κινητήρες της εποχής της παντοκρατορίας της Ferrari F1 (1999-2004).
-
Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω την άποψη των κατόχων του νέου Vitara 1.6 diesel 4x4 διότι είναι μέσα στις πρώτες επιλογές μου. Διαβάζω ότι έχει σκληρά και μέτριας ποιότητας πλαστικά. Είναι όντως έτσι; Υπάρχουν τριγμοί; Από κατανάλωση πως τα πάει; Ο κατασκευαστής δίνει μέση 4.2 λ/100 η πραγματική όμως ποια είναι; Είναι πολύ πάνω από τα 6 λ/100; Για προβλήματα δεν έχω δει κάτι αν και βέβαια είναι πολύ καινούργιο μοντέλο για να έχει βγάλει κάτι. Από χώρους εξυπηρετεί μια 3 μελή οικογένεια; Έκανα ένα test drive αλλά σίγουρα δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά πράγματα μέσα σε 10 λεπτά. Η εντυπώσεις που μου άφησε ήταν πάντως καλές.
-
Για τον κινητήρα μπορώ να σου απαντήσω κι εγώ, εφόσον έχω τον ίδιο στο 500x.
Ισχυρός, ροπάτος, λίιιγο θορυβώδης (μέσα εναπόκειται στην ηχομόνωση του εκάστοτε αυτοκινήτου). Για την κατανάλωσή του, εγώ στο FIAT που είναι - αν δεν κάνω λάθος - αρκετά βαρύτερο και συγκεκριμένα το δικό μου έχει επιπλέον βάρος λόγω ηλιοροφής, έχω περίπου 6,5 σε μεικτές διαδρομές (ΜΕΓΑΛΗ διαφορά εντός πόλης και εκτός), ενώ δεν έχει 'στρώσει' καν ο κινητήρας. Ένα στρωμένο Vitara το κόβω χαλαρά κάτω από 6, αλλά καλύτερα να σου πουν οι ίδιοι οι κάτοχοι.
-
Εγώ το υπολογίζω περίπου στο 5.5 σε μικτή διαδρομή με την τετρακίνηση στο auto και με ταχύτητα σε ανοιχτό δρόμο στα 120. Σίγουρα κάποιος κάτοχος θα μας διαφωτίσει καλύτερα.
-
Εγώ είμαι κάτοχος του 1,6 gl+ diesel και το οδηγώ 3 μήνες τώρα εντός Αθηνών στο AUTO...η μέση κατανάλωση μου είναι ακριβώς στα 5,5lit/100km......Ο κινητήρας του είναι μια συνεχή οδηγική απόλαυση...τέτοια ώστε να μην μου περνάει καν από το μυαλό να το βάζω και στο sport!!!
-
Αρα έπεσα μέσα όσον αφορά την κατανάλωση. Για τα υπόλοιπα που ρωτάω μπορείς να μου πεις δυο λόγια;
Suzuki Vitara 2015