-
Τώρα στα του 500x όταν στρίβεις το τιμόνι ανάβει προς την κατεύθυνση που στρίβεις και το αντίστοιχο προβολάκι, ωραία λειτουργία όταν θες να παρκάρεις ή αν θες να κάνεις μανούβρες και έχει λίγο σκοτάδι αλλά στην πορεία δεν φαίνεται να φέγγουν.
Cornering Lights ή φώτα διασταύρωσης (συνήθως είναι τα προβόλια ομίχλης) και λειτουργούν μόνο όταν το όχημα κινείται κάτω από 40km/h και έχει ανοιχτή μεσαία ή μεγάλη σκάλα φώτων. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες για λόγους ασφαλείας απενεργοποιείται η δυνατότητα.
Όταν τα προβόλια ομίχλης δεν είναι ενσωματωμένα στον κεντρικό φανό (π.χ. στο Aircross τα προβόλια είναι στο κεντρικό φανό) τότε κάνουν ποιο αισθητή την παρουσία τους, γιατί είναι σε ποιο χαμηλό σημείο και το άναψε/σβήσε δεν περνά απαρατήρητο.
Από το 207 που είχα μέχρι και το σημερινό, πάντα το είχα και το έχω απενεργοποιημένο. Δεν βρήκα κάτι χρήσιμο σε αυτή τη δυνατότητα.
-
Εξαρτάται που οδηγείς. Είναι 'πολύτιμο' εργαλείο σε συνεχείς φουρκέτες στο βουνό τη νύχτα, γιατί φωτίζουν 90⁰ προςτη στροφή που μπαίνεις. Και ξέρεις το Aircross δεν είχε και τίποτα φοβερά φώτα... Στην πόλη δε λέει κάτι, μερικούς μπορεί και να τους ενοχλεί η εναλλαγή φωτεινότητας.
-
Cornering lights, led στους προβολείς ομίχλης στο 2008.
Τα χρησιμοποιώ πολλές φορές όταν είμαστε σε παραλίες βράδυ, και φεύγουμε αργά, αν κόψεις το τιμόνι δεξιά (ή αριστερά αντίστοιχα) φωτίζει για να μαζέψεις πράγματα, και επειδή είναι πολύ χαμηλά, δεν τυφλώνει και δείχνει και το δρόμο! Επίσης βολεύει γιατί συνήθως παρκάρω κάθετα στις παραλίες (οπότε τα κεντρικά φώτα είναι αλλού γι' αλλού).
Επίσης, φυσικά πολύ χρήσιμο σε κλειστές στροφές. Safety feature.
-
Η C5 exclusive είχε ξεχωριστό φως με γωνία 45 % που φώτιζε μέχρι 60 χαω και μετά έστριβαν οι προβολείς ξένον.
Τεχνολογία αδιανόητη για κάτι γερμανά και γιαπωνεζόπουλα...
-
Έτσι είναι τα φώτα και στην 525i τι εννοείς δε το είχαν οι γερμανοί? .Βέβαια προτιμώ με μεγάλη διαφορά τα full LED του 500Χ με την αυτόματη μεγάλη σκάλα.Αν και σταθερά είναι πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε σύστημα xenon έχω οδηγήσει ποτέ και ας είναι και κατευθυνόμενο.
Επίσης μιας και το αναφέρατε το cornering light στο δικό μας 500Χ δουλεύει απρόσμενα καλά.Σε αντίθεση με το Α5 που με το ζόρι το καταλαβαίνεις στο Fiat κάνει αισθητή διαφορά.Φαινεται πολύ έντονα όταν ανάβει το αντίστοιχο προβολάκι και σε βοηθάει.
Ο χώρος αποσκευών χωρίς ρεζέρβα όπως είναι το FL έχει αρκετό βάθος.Όπως έχω ξαναγράψει εμείς κάνουμε πολλά ταξίδια οικογενειακώς (4 άτομα) και μας χωράει μια χαρά.
Σε ότι αφορά τη ποιότητα επίσης συμφωνώ με Υem.Πολύ καλή γενικά με μοναδικές μου ενστάσεις να είναι η ποιότητα τις μοκέτας στο πίσω τμήμα('μαλλιάζει' λίγο με τη σκούπα) και ίσως το κλείσιμο του πορτ μπαγκάζ που ακούγεται λίγο περίεργος ο ήχος.
32000km τώρα η κατανάλωση βρίσκεται στο 9,1 με 70% Αθήνα και το υπόλοιπο ταξίδια.
Στον αυτοκινητόδρομο συνήθως βάζω το acc στα 133 km/h ή στα 147.Εντάξει δε συγκρίνεται με το Α5 αλλά μια χαρά άνετα ταξιδευουμε.Θυμίζω εδώ οτι και στο ΠΣΚ πoυ είχα τη Stelvio αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν ο θόρυβος κύλισης πάνω από τα 150,που στο 500Χ δεν ενοχλεί τόσο.Μπορεί να τον υπερκαλύπτουν άλλοι θόρυβοι αλλά στη Stelvio ανεβάζαμε τον ήχο στο ηχοσύστημα...
Τέλος παιδιά ειλικρινά δε θα ξαναγόραζα αυτοκίνητο χωρίς ACC,αυτόματο φρενάρισμα και αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων με LED.Τα θεωρώ απίστευτα σημαντικά για ασφάλειά και ξεκούραση.
-
χαχ kostis20 αυτό με το port baggage που κάνει ένα ψευτό τζούφιο θόρυβο και δεν ξέρεις αν έκλεισε ή έκλασε... Είπα να το γράψω αλλά λέω θα με πούνε περίεργο επειδή δεν είναι δικό μου το αμάξι .Βέβαια πταίσμα δεν το συζητάμε.
Εμένα αυτά τα σχεδόν 10λ/100 που είδα στις διακοπές μου έκατσαν στον λαιμό , όταν ξέρω ότι μπορώ να το κάνω με κάτι λιγότερο από τα μισά λεφτά , διπλάσια αυτονομία δηλαδή.
Βέβαια να προσθέσω ότι 2 φορές που ήθελα να κάνω προσπέραση για χαβαλέ δεν κώλωσε πουθενά kick down και χαιρετίσματα .
-
Εγώ δεν έχω θέμα με το κλείσιμο.Μήπως θέλουν λίγο ρύθμιση τα stop του πορτ μπαγκαζ ? Για δοκίμασε λίγο να τα περιστρέψεις.
Είναι όντως πολύ γρήγορο.Σκέψου το δικό μου με τα 150ps...Kαι φορτωμένο μια χαρά.Δοκίμασε και τη manual λειτουργία στο κιβώτιο.Είναι πολύ άμεση,ειδικά στα κατεβάσματα βελτιώνει την αίσθηση γιατί στο αυτόματο μερικές φορές θα ήθελα γρηγορότερο κατέβασμα ειδικά πριν απο φουρκέτες πχ.
-
-
Ναι αυτό είχα καταλαβει.Ετσι είναι και η 525 όταν έχει τα xenon που στριβουν.Εχει επιπλέον φωτιστικό αλογόνου μέσα στο σώμα για φως στροφής ,ανεξαρτητα από το xenon που στρίβει και είναι για μεσαία και μεγάλη σκάλα.
-
Ερριξα μία ματιά για 525 , αλλά είναι χάος , αφού τον ίδιο αριθμό έχει 50 χρόνια . Οπότε θέλουμε μοντέλο και έτος .
-
Ε60 lci 2009
-
Θα βάλω φωτογραφία μόλις πάω σπίτι.Απλα το φως δεν είναι πλάγια τοποθετημένο όπως στη c5.
-
Εντάξει και το ML-350 του 2005 είχε το σύστημα που άναβε το φως ομίχλης στις στροφές . Αλλά καμία σχέση με το πλάγιο φως της C5.
-
Είπα εγώ για φως ομίχλης?Μιλάω για επιπλέον φωτιστικό σώμα μέσα στο κύριο φανάρι.
Τέλος 0αντων δεν είναι και καμιά φοβερή ανακάλυψη ή αποκλειστικότητα κάποιας αυτοκινητοβιομηχανίας.Ουτως ή άλλως αυτά τα συστήματα εξωτερικές εταιρείες τα φτιάχνουν και τα εξελίσσουν και μετά τα πουλάνε στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Μου κάνει εντύπωση βέβαια που δε με πιστεύεις,αφού σου λέω ότι το έχω το αυτοκίνητο.Αλλα ΟΚ.
-
Δεν είναι ότι δεν σε πιστεύω . Απλά δεν το έψαξα τόσο .
-
-
Τέλη του 2022 με αρχές του 2023,έρχεται νέο 500χ,κατασκευασμένο στην πλατφόρμα CMP της PSA και με τους ανάλογους κινητηρες του group (όπως C4,2008,Mokka)
-
-
Θα εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα γινει με την πισω αναρτηση. Λογικα θα ξεπεσουν και οι ιταλοι στον ημιακαμπτο θελοντας και μη. Το 500Χ ειναι φανταστικο στο δρομο, τηρουμενων των αναλογιων. Σαν ενα πολυ καλο χατσμπακ. Μαλιστα ηταν στο shortlist μου αλλα με τις ελλειψεις σε τσιπακια δε δεχονταν παραγγελιες για led φωτα. Τοσο αμπαλοι...θα χα γλιτωσει και 5-6Κ σε σχεση με το C4!
-
@panormus772 said in Fiat 500X:
Και εκεί που σκέφτηκα να ένα καλό νέο, ανοίγω το link και βλέπω κώλο citroen και μούρη σκτα.. Φινέτσα μηδέν. Ελπίζω να μην είναι αυτό το τελικό σχέδιο..
Fiat 500X