-
Εχω αλλαξει μπαταρια και θα αλλαξω βαση καθισματος οδηγου. Επισης λαδωσανε το πανω μερος των μπροστινων amortiseurs διοτι εκανε θορυβο οταν εστριβε . Ο κινητηρας ειναι πολυ καλος τα λαστιχα της μανας του χαλια (GOODYEAR efficinent grip) τα πλαστικα απαραδεκτα. Το καθισματα τελεια. Στο ταξιδι απολαυστικο . Το στησιμο του αυτοκινητου στο δρομο πολυ καλο. Η πορτα του συνοδηγου και ο δεξιος αεραγωγος ετριζε συνεχεια. Τον αεραγωγο τον εφτιαξα την πορτα οχι εντελως....Επισης τα φωτα Απαραδεκτα. Εχω βαλει led παντου και εχω δει διαφορα. Πολυ diy βρε παιδι μου ομως....
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Αυτό που εχει καταφέρει η nissan ειναι οσοι αγοράζουν qashqai να νομίζουν ότι εχουν αγοράσει με λίγα λεφτά κατι πολυ μεγαλύτερου επιπέδου . Ο πολύς κόσμος αυτο νιώθει. Φαινεται στους οδηγούς τουείπες μεγάλη κουβέντα!!!
-
Υπάρχει πολύ καμάρι και περηφάνεια (σε βαθμό, μέχρι ενός ορίου, και θαυμασμού αλλά και ενοχλητικό καθώς γράφονται απίστευτα καραγκιοζιλίκια ενίοτε) για πολλούς κατόχους που απέκτησαν ένα τόσο καλοπουλημενο αμάξι και δη ψηλό με πολύ συνήθως εξοπλισμό αλλά και πολύ υποστήριξη σε after market. Ειδικά αν κάποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα και εχει παρει τον diesel ή προέρχεται από παλιό ή/μικρό αμάξι μιλάμε για παράδεισο. Τεράστια αναβάθμιση, δήθεν Japan που κυκλοφορεί (άρα είναι καλό) οικονομικο και με σχετικά καλή αίσθηση στον ανοιχτό δρόμο. Σχετικά αξιόπιστο γιατί δεν καίει λάδια ή δεν πέφτουν τα παράθυρα (πρέπει να έκαψε πολύ κόσμο το group) άρα δεν θες και πολύ να την «ψωνίσεις»
Εμένα μπορεί να μην έκατσε η φάση γιατί ήμουν τελικά συνηθισμένος σε πιο ποιοτικές καταστασεις αλλά ακόμα ασχολούμαι λόγω φόρουμ, έχοντας κάνει φιλους και γνωστους και μου αρέσει να βοηθάω ενώ ακόμα το κοιτάω στο δρόμο γιατί εξακολουθεί να είναι όμορφο παρότι Nissan δεν θα ξαναγοραζα.
-
Εμένα μου είχε παρουσιάσει τα παρακάτω:
- Πεντάλ Συμπλέκτη (έτριζε το ελατήριο) Δεν διορθώθηκε με την αλλαγή. Σπρέι κάθε τόσο για να απαλειφθεί.
- Σετ συμπλέκτη. Έτρεμε κατά την εκκίνηση (30000). Αλλάχτηκε στην εγγύηση.
- Κολόνα τιμονιού. Είχε τζόγο – αλλάχτηκε στην εγγύηση
- Χειριστήρια Clima. Δούλευε από 1 στο φούλ μόνο του ασταμάτητα. Ταξίδι καλοκαίρι σε εθνική ξεπαγιάσαμε. Αλλάχτηκε στην εγγύηση.
- Μονάδα infotainment είχε μπει η οθόνη μέσα από τη μια πλευρά. Αλλάχτηκε στην εγγύηση.
- Τριξίματα κάθε είδους. ΠΟΛΥ DIY και διορθώθηκε στο 90%.
- Τρίξιμο από τις βάσεις αμορτισέρ όταν έπεφτε η θερμοκρασία, κατά το στρίψιμο.
- Τζόγο στην κρεμαριέρα (το διαγνώσανε 2 μέρες πριν το δώσω με 55000 χλχμ. Φυσικά είχε λήξει η εγγύηση προ λίγων μηνών και ας τους έλεγα για κραδασμούς στο τιμόνι στις ανωμαλίες.
- Δεν έπαιρνε καλά τη Δευτέρα περισσότερο στο κατέβασμα από 3-2.
- Θόρυβο αεροδυναμικό από τους καθρέπτες. Λύθηκαν και έκλεισαν κάτι τρύπες-χαραμάδες στην πόρτα όπου έμπαινε αέρας και έκανε θόρυβο.
Σχεδόν όλα εμφανίζονταν σε διαφορετικό χρόνο μεταξύ τους και φυσικά μέχρι να γίνουν οι αλλαγές ταλαιπωρία.
Πόσα άλλα πρέπει να πάθει ένα αυτοκίνητο για να μην το χαρείς, ποτέ; Όσο και να ‘θελα, γιατί ήθελα, δεν τα κατάφερα.
ΥΓ: Ευτυχώς δεν είχε μηχανολογικά που να σε αφήνουν. Κάτι είναι κι αυτό. -
Για αυτό είπα Fidelio, χαζές βλάβες, αλλά όχι από αυτές που σε αφήνουν, ούτε είναι σοβαρές (οι περισσότερες) ή θέμα αξιοπιστίας. Περισσότερο θέμα συναρμολόγησης και κακού ποιοτικού ελέγχου είναι.
-
Κι ο πεθερός μου που έκανε έρευνα αγοράς πριν κάνα εξάμηνο, άκουσε τα χειρότερα. Εννοείται ότι τον έστρεψα στο Arona CNG, τελικά θα κάτσει στα αυγά του.
-
Ναι αλλά εμένα δε με άφηναν να το ευχαριστηθώ! Εγώ θέμα αξιοπιστίας το θεωρώ. Και όχι μόο εγώ. Οι ερωτήσεις που κάνουν και στις έρευνες αξιοπιστίας σε ρωτάνε πόσες φορές πήγατε συνεργείο για βλάβη όχι πόσες φορές σε άφησε.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Κι ο πεθερός μου που έκανε έρευνα αγοράς πριν κάνα εξάμηνο, άκουσε τα χειρότερα. Εννοείται ότι τον έστρεψα στο Arona CNG, τελικά θα κάτσει στα αυγά του.Αν είχες τέτοια απώλεια από το Arona θα σου έπαιρναν την 'αντιπροσωπεία' ρε συ
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Αυτό που εχει καταφέρει η nissan ειναι οσοι αγοράζουν qashqai να νομίζουν ότι εχουν αγοράσει με λίγα λεφτά κατι πολυ μεγαλύτερου επιπέδου . Ο πολύς κόσμος αυτο νιώθει. Φαινεται στους οδηγούς του στην πραγματικότητα είναι στην κατηγορια των φθηνοτερων c suv (22000diesel με σχετικα καλη εκδοση)Από που προκύπτει αυτό; Τι παραπάνω έχει ένα QQ από τα υπόλοιπα SUV της κατηγορίας. ΟΚ είναι όμορφο, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πιστεύω πως ο μέσος ιδιοκτήτης QQ νιώθει πως έχει πάρει premium αυτοκίνητο στα λεφτά του QQ, το αντίθετο θα έλεγα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αυτό που εχει καταφέρει η nissan ειναι οσοι αγοράζουν qashqai να νομίζουν ότι εχουν αγοράσει με λίγα λεφτά κατι πολυ μεγαλύτερου επιπέδου . Ο πολύς κόσμος αυτο νιώθει. Φαινεται στους οδηγούς του στην πραγματικότητα είναι στην κατηγορια των φθηνοτερων c suv (22000diesel με σχετικα καλη εκδοση)
Από που προκύπτει αυτό; Τι παραπάνω έχει ένα QQ από τα υπόλοιπα SUV της κατηγορίας. ΟΚ είναι όμορφο, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πιστεύω πως ο μέσος ιδιοκτήτης QQ νιώθει πως έχει πάρει premium αυτοκίνητο στα λεφτά του QQ, το αντίθετο θα έλεγα.
Εγώ αυτό βλεπω με τα μάτια μου στο δρόμο και δεν ειναι κακο. Επιτυχία της nissan ειναι! Εχει εδραιώσει καλο ονομα στο μέσο αγοραστή!
-
Αυτό που εχει καταφέρει η nissan ειναι οσοι αγοράζουν qashqai να νομίζουν ότι εχουν αγοράσει με λίγα λεφτά κατι πολυ μεγαλύτερου επιπέδου . Ο πολύς κόσμος αυτο νιώθει. Φαινεται στους οδηγούς του στην πραγματικότητα είναι στην κατηγορια των φθηνοτερων c suv (22000diesel με σχετικα καλη εκδοση)
Από που προκύπτει αυτό; Τι παραπάνω έχει ένα QQ από τα υπόλοιπα SUV της κατηγορίας. ΟΚ είναι όμορφο, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πιστεύω πως ο μέσος ιδιοκτήτης QQ νιώθει πως έχει πάρει premium αυτοκίνητο στα λεφτά του QQ, το αντίθετο θα έλεγα.
Δεν προκύπτει από κάποια στατιστική. Αυθαίρετο συμπέρασμα ή πιο σωστά άποψη είναι. Και εγώ αυτη την εικόνα έχω ιδίως με την 2η γενιά QQ. 'Υπερτιμημενο' αυτοκίνητο που υπερεκτιμηθηκε από τους κατόχους του διότι σε κάποιες περιπτώσεις η αγορά του φαινόταν ότι ήταν πόθος. Το είχα αναφέρει και παλιότερα μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι όλη αυτή η μανία αγοράς, απόκτησης ή χρήσης του (θετική ή αρνητική) μου εβγαζε ότι πρόκειται για πρώην κατόχους ταλαιπωρων Astra G, Sunny ή Corolla κλπ των 80ies που η μετάβαση τους στο QQ ήταν η κοινωνική καταξίωση και το αναβαθμισμενο status τους απέναντι στο περιγυρο τους και στους γείτονες τους. Κάτι σαν Cayenne του φτωχού. [emoji16]
Το QQ 2ης γενιάς απο την αλλη φορτωθηκε τον τίτλο του υπερτιμημενου χωρίς να είναι ιδιαίτερα ακριβό ή ακριβότερο από τον ανταγωνισμό του. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλα μικρότερης κατηγορίας αυτοκίνητα που έχουν μέχρι και ίδια τιμή.
Εντελώς αντίθετα λειτούργησε το QQ 1ης γενιάς. Χαρακτηριστηκε 2κινητο Crossover σε εποχές που η καταξίωση ήταν τα 2λιτρα SUVS των 30000€. Εγώ τότε όταν γκρινιαζα για κακή ποιότητα πλαστικών, παρωχημενο εξοπλισμό και ξενέρωτο ταμπλό πέρασε στο ντουκου γιατί το QQ αν και από τα ακριβότερα τότε μικρομεσαια (ήταν 100€ φτηνότερο από την 116 με ίδιο εξοπλισμό) ήταν απλά ένα μικρομεσαίο υπερυψωμενο μιας εταιρείας που και αυτή η ίδια είχε ψηλά ένα άλλο μεγαλύτερο μοντέλο της (XTrail) και για κάποιους κακή επιλογή αφού τότε ξεκίνησε ο όρος του υπερτιμημενου γιατί άγγιζε σε τιμή τα μεσαία Avensis, Mondeo, Passat που είχαν καλύτερο image. Τεσπα... -
Κώστα ακριβως όπως τα λες !
Μια περιήγηση σε φατσο γκρουπ και φορα φανατικών δίνει περίπου μια τέτοια εικόνα.
Και εγώ το πρώτης γενιάς το ειχα δει την εποχή που πήρα το rav και το είχα απορρίψει από την έκθεση για τους λόγους που και εσυ λες. -
ΟΚ είναι όμορφο, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πιστεύω πως ο μέσος ιδιοκτήτης QQ νιώθει πως έχει πάρει premium αυτοκίνητο στα λεφτά του QQ
Θα συμφωνήσω,είμασταν συνειδητοποιημένοι,εγω και κάποιοι γνωστοί μου,τοσο για το 'premium' nissan,όσο και για την σχέση ποιότητας-τιμής.Η αλήθεια είναι οτι δεν μας έχει προβληματίσει ιδιαιτερα(είμαστε μαλλον απο τους τυχερους) και γιαυτο μιλάμε για τίμιο αυτοκίνητο.
από GGAB » 21/11/18 9:28
fivos07 έγραψε:
Το προβλημα που αναφερθηκε με τα αδυνατα φωτα,βελτιωθηκε λιγακι με τοποθετηση ομιχλης με λαμπες led 6000Κ....σκεφτομαι κατι αναλογο για τις λαμπες αλογονου των φωτων.....Οι απέναντι τί φταίμε ;;;;;;;
....Οτι ναναι ο καθε Ασχετος!!!
-
Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι που έβαλαν aftermarket LED στραβώνουν τους απέναντι και πως είναι ζήτημα αν έστω και το 10% είναι νόμιμο (CE approved κλπ).
Γνωρίζουμε μήπως τι τύπο και προδιαγραφές έχει το λάδι κινητήρα του 1.5 diesel. Σκέφτομαι να πάρω κανένα λίτρο να έχω για καμιά ώρα ανάγκης, μπας και αρχίσει να καίει (ναι είχα VW πιο πριν! ).
-
Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα με τούρμπο κινητήρες τσιμπάνε λάδια και ανάλογα με τα χιλιόμετρα που τα αλλάζεις και πόσο πιστός είσαι με τη συντήρηση τους, πρέπει ή όχι να συμπληρώσεις.
Τα QQ 1.2 (τα πρώτα τουλάχιστον) έχουν θέμα και καίνε υπερβολικά πολλά λάδια. Έκαναν αναβαθμίσεις αλλά λίγο διορθώνονταν. Το πρόβλημα ήταν κατασκευαστικό.
Τώρα μάλιστα άρχιζαν να αλλάζουν κινητήρες !!!! Πιθανώς επειδή αποσύρθηκαν οι κινητήρες αυτοί, έχουν στοκ που θέλουν να ξεφορτωθούν και δείχνουν και καλό πρόσωπο προς τους πελάτες (μετά από 4-5 χρόνια ταλαιπωρία). -
Γνωρίζουμε μήπως τι τύπο και προδιαγραφές έχει το λάδι κινητήρα του 1.5 diesel. Σκέφτομαι να πάρω κανένα λίτρο να έχω για καμιά ώρα ανάγκης, μπας και αρχίσει να καίει (ναι είχα VW πιο πριν! ).Σε εμένα βάζουν Nissan 5w 30 dpf στον Κυριακούδη. Δεν αναγράφει λοιπές προδιαγραφές το δοχείο
-
Αν φοράει το ίδιο με τον 1.6 απ 'ότι θυμάμαι που το είχα ψάξει παλιότερα μόνο τα Nissan και τα elf solaris καλύπτουν τις προδιαγραφές και τα οποία είναι σχεδόν ίδια. Οπότε πάρε ένα λίτρο από την αντιπροσωπεία και είσαι οκ. Όπως και να χει πρέπει πάντα να βάζεις το ίδιο λάδι (στο συμπλήρωμα) όχι απλά ένα λάδι των ίδιων προδιαγραφών.
Τέλος αν πάντα ζητάς αυτό που μένει από την αλλαγή (εκτός και αν παίρνει ακέραιο αριθμό λίτρων) είσαι συνήθως καλυμμένος. Αν καίει παραπάνω από μισό λίτρο ανά 10000 χλμ δε μιλάμε για φυσιολογική κατανάλωση. -
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Αν καίει παραπάνω από μισό λίτρο ανά 10000 χλμ δε μιλάμε για φυσιολογική κατανάλωση.Δεν είχες ποτέ VW ε; Πέρα από την πλάκα, θυμάμαι πωλητή στην VW να λέει ότι μέχρι 1 λίτρο ανά 1000Km είναι φυσιολογική. Τύφλα να έχουν τα δίχρονα!
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Επειδή ούτε που θυμάμαι τι μάρκα λάδια έβαλαν στο συνεργείο, θα περιμένω αν είναι την επόμενη αλλαγή και θα τους πω να μου κρατήσουν και ένα λίτρο για ώρα ανάγκης. -
2 στην οικογένεια. ένα ατμοσφαιρικό και ένα 1.4 tsi 160Hp. Το 1ο 13 χρόνια δεν έκαψε σταγόνα. Το tsi 4 χρόνια έκαιγε 300ml ανα αλλαγή (10000χλμ) όσο και το QQ. To opel corsa που είχα παλιότερα έκαιγε κοντά ένα λίτρο ανά 15000χλμ που άλλαζα τότε. Επίσης αν διαβάσεις πολλά manual (και του Nissan) αναφέρουν τρομερές καταναλώσεις ως φυσο\ιολογικές για να καλύπτουν τον απαυτόν τους
-
Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι που έβαλαν aftermarket LED στραβώνουν τους απέναντι και πως είναι ζήτημα αν έστω και το 10% είναι νόμιμο (CE approved κλπ).
Νομίζω οτι η philips είναι αρκετά γνωστή στο χωρο με πολλά CE κτλ....εξάλου σημαντικό ρόλλο παίζει η ρυθμιση που έχει κάποιος στα φώτα για να στραβώσεις τους απέναντι...και το 80% έχει λάθος ρύθμιση....και με CE σε στραβώνει
Νissan Qashqai J11 [2014-__]