-
Ο χρήστης kostasmv30 έγραψε:
Γνωριζει κανεις αν το 1.6 diesel εχει ιμαντα ή καδενα; Χλμ αντικαταστασης;
Καδένα, πεθαίνει με το μοτέρ λογικά..
Tnks! Like
-
υποψήφιος αγοραστής qq 1.5 diesel στην Acenda με εξτρα το Gps (+950 Euro).
Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες τις προηγούμενες κουβέντες γιαυτό θα ήθελα γνώμες απο ήδη κατόχους γιά:- Αξίζει τα 23.500 ευρώ (λευκό αλλιώς 24.100 μεταλλικό) σχετικά με την ποιότητα εσωτερικού (τριγμοί, αντοχή των πλαστικών στον χρόνο ......)
- Κατανάλωση, γιατί το 70% των διαδρομών (συνολικα το έτος κάνω 17.000 χλμ) θα είναι στην πόλη (Αθήνα - όχι κέντρο)
- Service (o πωλητής μου μίλησε για κόστος του πρώτου service κάτω από 90 ευρώ και του δεύτερου (μεγάλου) λίγο παραπάνω (120-140 ευρώ), τιμές πέρα για πέρα λογικές, σχετικά με άλλα αυτοκίνητα που κοίταγα.
Επίσης τα ανταλλακτικά (πχ φανάρι ή τακάκια αλλαγή) τι κόστος έχουν?
Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλα νομιζω οι ερωτήσεις μου αποτελούν και απορίες αλλων φίλων.
-
Το εχω 9 μηνες. Το εχω κανει 18000 Km. Ποιοτητα κατασκευης καλη. Συμπεριφορα οδικη αριστη.Καταναλωση φανταστικη. Ταξιδι με cruise controleμε ταχυτητα 120-130 5,2lt/100km.Εβγαλε δυο προβληματα, τα οποια αντιμετώπισε αμεσα η εταιρεια, χωρις δικο μου κοστος φυσικα. Το ενα ηταν με τον κοτσαδορο, οπου υπηρχε οδηγια απο το εργοστασιο για τοποθετηση σετ αποστατων για να αποφεύγεται η χαλαρωση των μπουλονιων στηριξης και το δευτερο, πιο σοβαρο αλλα οχι επικίνδυνο,η αντικατασταση του πισω αξονα, εξ αιτιας ανεπαίσθητου τριγμου που παρουσίαζε στις πολυ χαμηλες ταχυτητες (τουλάχιστον τοτε ακουγοταν).Εχω την εντελως απλη εκδοση, μου στοιχισε κατι λιγοτερο απο 22000 μαζι με τον μανισιο διαιρουμενο κοτσαδορο, εχει οτι χρειαζομαι απο εξοπλισμο για τα δικα μου θελω, σερνω την βαρκα μου με απιστευτη ευκολια και γενικα το συνιστω ανεπιφυλακτα
-
Ο χρήστης roxy έγραψε:
υποψήφιος αγοραστής qq 1.5 diesel στην Acenda με εξτρα το Gps (+950 Euro).
Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες τις προηγούμενες κουβέντες γιαυτό θα ήθελα γνώμες απο ήδη κατόχους γιά:- Αξίζει τα 23.500 ευρώ (λευκό αλλιώς 24.100 μεταλλικό) σχετικά με την ποιότητα εσωτερικού (τριγμοί, αντοχή των πλαστικών στον χρόνο ......)
- Κατανάλωση, γιατί το 70% των διαδρομών (συνολικα το έτος κάνω 17.000 χλμ) θα είναι στην πόλη (Αθήνα - όχι κέντρο)
- Service (o πωλητής μου μίλησε για κόστος του πρώτου service κάτω από 90 ευρώ και του δεύτερου (μεγάλου) λίγο παραπάνω (120-140 ευρώ), τιμές πέρα για πέρα λογικές, σχετικά με άλλα αυτοκίνητα που κοίταγα.
Επίσης τα ανταλλακτικά (πχ φανάρι ή τακάκια αλλαγή) τι κόστος έχουν?
Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλα νομιζω οι ερωτήσεις μου αποτελούν και απορίες αλλων φίλων.
Από άλλο μέλος, έξοδα πρώτου service...
Πρώτη μέρα:
Φίλτρο λαδιού 6.80
Ροδέλα 0.95
Λάδι 5W30 DPF 5L 31.18
Εργασίες 13.50Σύνολο με ΦΠΑ 64,49
Δεύτερη μέρα:
Φίλτρο καμπίνας 14.71
Λεπίδα Υαλοκαθ. 15.19
Απολύμανση A/C 9.00
Εργασίες 4.50Σύνολο με ΦΠΑ 53.38
Απλά υπολόγισε πως τα 17 ευρώ των Υαλοκ. ήταν λόγω δικής μου απαίτησης όπως επίσης και η απολύμανση A/C (11 ευρώ).
Άρα από 117 θα έδινα 89 ευρώ.
Κατανάλωση από 4.7-5.5 σε εμένα. Οι απόψεις περί ποιότητας διίστανται, με την ζυγαριά να κλίνη προς τις αρνητικές, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά πάντως κάνε τον κόπο να διαβάσεις τουλάχιστον τις 10 τελευταίες σελίδες.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τα προβλήματα της άθλιας ποιότητας κατασκευής αναφέρονται παγκοσμίως και αφορούν πολλά πολλά οχήματα.
Δεν είναι λιγες μεμονομένες περιπτώσεις. Αν κάποιος θέλει αυτοκίνητο λαχείο γούστο το και καπέλο του. Απλά υπάρχουν σαφώς ποιοτικότερα αμάξια που αν μη τι άλλο δεν θα σε εκνευρίσουν από τη μέρα 1.
Προσωπικά έχω κάθε δικάιωμα να γράφω τα αρνητικά γιατί τα λουζομαι καθημερινά και δεν βαυκαλίζομαι επειδή έσκασα 26.000 για να το αγοράσω. Τα έχασα τελείωσε, μεταπωλητικά είναι ήδη για τα πανηγύρια.
Επιπλέον το επιπεδο της εδώ αντιπροσωπειας και κυρίως του δικτύου είναι πολύ χαμηλό και κάθε άλλο παρά σιγουριά σου δίνει ότι θα μπορέσεις να διορθώσεις ότι στραβο σου έτυχε. Εδώ και μέσα στο σχετικό κλειστό φόρουμ σου λένε μην πας στο Χ εξουσιοδοτημένο έλα στο Ψ στην άλλη άκρη της Αθήνας! Είναι αυτό λειτουργία δικτύου και αντιπροσωπείας; Δηλ. τι να λέει τότε και η τογιότα π.χ?Αλλωστε όταν έαν αυτοκίνητο δειχνει τόσο κακοκατασκευασμένο από τις πρώτες μέρες τι μπορεί να περιμένει ένας χρήστης μετά από μήνες ή χρόνια και για πιο σοβαρά πράγματα; Απορώ πως τεκμαίρεται ότι μηχανικά το αμάξι είναι απροβλημάτιστο όταν κυκλοφορεί λιγότερο από χρόνο και η ποιότητα κατασκευής του είναι για τα σίδερα! Εμένα αυτό με τρομάζει. Υπήρξε περίπτωση στο ελληνικό φόρουμ που τον κρέμασε στη μέση του αυτοκινητοδρόμου επειδή η βγήκε από τη θέση του ο αγωγός αέρα στο τούρμπο!!!!
Οσο δε αφορά τους χώρους μπορεί να είναι καλύτερο από το προηγύμενο αλλά και πάλι δεν εξυπηρετεί ειδικά αν έχετε μωρά. Αν δε είναι ικανοποιητικοί στο qq οι χώροι τι να πει κανείς για την Octavia π.χ. που είναι ΣΠΗΛΙΑ ολόκληρη (και το αυτοκίνητο ούτε που ακούγεται)
Προσωπική και πάλι άποψη αλλά βασισμένη σε πολλά παραδείγματα! ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ να έχεις το κεφάλι σου ησυχο!Διαβαζω στις τελευταιες σελιδες πολυ ασχημα σχολια απο μερους σου και κυριως μια επιθετικοτητα και προσπαθεια να πεισεις ολο τον κοσμο να μην παρει το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Θα ηθελα να σε ρωτησω αν αυτο οφειλεται στο οτι σε κοροιδεψαν παρουσιαζοντας σου κατι διαφορετικο απο αυτο που αρχικα σου εδειξαν ή αν προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι φταιει καποιος αλλος γιατι τη δικη σου επιλογη που προφανως ειδες οτι δεν ταιριαζει στις αναγκες σου.
Αναφορικα με το δικτυο και τις αντιπροσωπειες που λες, δυστυχως ο κλαδος του αυτοκινητου ειναι απο τους χειροτερους εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις.ειμαι κατοχος ενος Α3 και πιστεψε με δεν θελω ουτε να μου χαρισουν audi πλεον με το δικτυο που εχουν.θα αγορασω στο μελλον αυτοκινητο βασει του after sale service και μονο γιατι απλα ολα ειναι αναλωσιμα, αλλα λιγοτερο και αλλα περισσοτερο
Δεν προσπαθώ να τα ρίξω σε άλλους. Έκανα μια κακή επιλογή και το αποδέχομαι. Απλα προσπαθώ να σώσω και άλλους απο το ίδιο λάθος. Δεν νομίζω να ειναι κακό αυτό.
Και εγώ είχα διαβάσει κάποια αρνητικά σχόλια αλλά νόμιζα οτι θα μιλάγαμε για παιδικές ασθένειες που με τις σωστές τεχνίκες οδηγίες θα έφτιαχναν. Εδώ δυστυχώς μιλάμε για άθλια ποιοτικά κατασκευή, σε κάποιους μπορεί να μην τα κανει, σε άλλους μπορεί να φαίνεται τόσο ανώτερο απο προηγούμενο αυτοκίνητο τους που να δικαιολογούν κάθε στραβό. Αλλοι μη ειλικρινείς που δεν θα αποδέχονταν ποτε λάθος τους κρύβονται πισω απο τη δήθεν υποχονδρια αντιμετώπιση όσων παραπονιούνται.
Έπισης μεγάλη απογοήτευση αποδείχθηκε και η εταιρεία και το δίκτυο της. Δεν μπορείς να βρεις άκρη κλπ. Μπορεί να ισχύει και σε άλλες, γιατί άλλωστε να διαφέρει η αγορά αυτοκινήτου απο το παπατζιλικι που διακρίνει όλη τη χώρα αλλά εγώ έχοντας Τογιότα για χρονια (και ακόμα εχω) ήμουν και είμαι πολύ ευχαριστημένος και εχω γνωστό μου συνεργείο που εμπιστεύομαι.[/]Σε ξένα sites διαβάζω πολύ καλά λόγια. Αν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα με το Qashqai δε θα διαμαρτύρονταν και σε sites του εξωτερικού;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Σε ξένα sites διαβάζω πολύ καλά λόγια. Αν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα με το Qashqai δε θα διαμαρτύρονταν και σε sites του εξωτερικού;
Όπως ανέφερα και νωρίτερα δεν είναι και τόσο καλά τα σχόλια και στο εξωτερικό.
http://www.carbuyer.co.uk/reviews/nissan/qashqai/hatchback/owner-reviews#owner-reviews
-
Το έχω έξι μήνες, κανένα πρόβλημα, όλα βαίνουν καλώς. Η κατανάλωση είναι 5,2 λίτρα/100 χλμ για τα 5.500 χλμ που έχω κάνει. Μπορείς να γράψεις εύκολα τεσσάρια μέσα στην πόλη, λόγω αεροδυναμικής όμως, στην εθνική δύσκολα θα πέσει κάτω από 5 λίτρα (εκτός εάν βάλεις το cruise στα 80 χλμ/ώρα).
Κάνει μία φασαρία (αεροδυναμική) από την μεσαία κολώνα, την οποία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν στο service με το ειδικό μηχάνημα. Πέραν τούτου, όλα καλά. Ο διάκοσμος είναι ευχάριστος, η ποιότητα κατασκευής θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Ίσως βέβαια να είμαι κι εγώ επηρεασμένος απ' όσα διαβάζω για προβλήματα.
Όπως και κάθε άλλης εταιρείας, το δίκτυο έχει 'διαμάντια' (πχ Κυριακούδης) έχει όμως και συνεργεία που δεν είναι ούτε για Datsun του '60 (πχ. στην αρχή της Μαραθώνος).
Για συντήρηση δεν μπορώ να σε βοηθήσω, έχω κάνει μία αλλαγή λαδιών μόνο, κόστος 46,51 ευρώ (με έκπτωση 12,56 ευρώ). Φθηνότερη από του Matiz σε βενζινάδικο. Όχι κι άσχημα για εξουσιοδοτημένο δίκτυο.
Εγώ είμαι ικανοποιημένος από την επιλογή μου. Για τα χρήματα που έδωσα (23 χιλ) πήρα ένα καθόλα αξιοπρεπές αυτοκίνητο. -
Να το βράσω το δίκτυο τους και την εγγύηση τους αν ειναι να διασχίζω τη μισή Αθήνα για αξιοπρεπές συνεργείο. Πάμε καλα; Εχει ποτε κανει ο Θεοχαράκης έλεγχο των εξουσιοδοτημένων του;
Το οτι δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτήν την κατηγορία δεν σημαίνει οτι το qq ειναι τόσο καλό όσο οι πωλήσεις του δείχνουν.
Overpriced ειναι και δη παρά πολύ ειδικά με την κακή ποιότητα κατασκευής. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας στις 3 ερωτήσεις μου.
Πιστεύω να πράξω το σωστό.....
Το μελετάω το θέμα και στα ξένα sites, αλλά με ενδιαφέρουν περισσότερο οι γνώμες των φίλων που το έχουν Ελλάδα.
Κάποια τιμή καταναλωσης και για το 1.6 άν υπάρχει από κάποιο φίλο....? -
Όταν του έκανα test drive μου έδειξε 7.4, αλλά σίγουρα κινήθηκα στην άνω κλίμακα των καταναλώσεων. Θεωρώ πιο λογικό να είναι γύρω στα 6.5. Σε αυτό που οδήγησα είδα πως η καλύτερη μέση κατανάλωση που είχε κάνει κάποιος ήταν 3.9!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όταν του έκανα test drive μου έδειξε 7.4, αλλά σίγουρα κινήθηκα στην άνω κλίμακα των καταναλώσεων. Θεωρώ πιο λογικό να είναι γύρω στα 6.5. Σε αυτό που οδήγησα είδα πως η καλύτερη μέση κατανάλωση που είχε κάνει κάποιος ήταν 3.9!Και το δικό μου test drive ήταν λίγο πάνω από 7...
Αλλά του τα 'έχωνα' όσο μπορούσα για να δω αν ο κινητήρας τραβάει...
Από οικονομία νομίζω ότι το αμάξι πρέπει να είναι ανάμεσα στα καλύτερα της κατηγορίας -
Το έχω έξι μήνες, κανένα πρόβλημα, όλα βαίνουν καλώς. Η κατανάλωση είναι 5,2 λίτρα/100 χλμ για τα 5.500 χλμ που έχω κάνει. Μπορείς να γράψεις εύκολα τεσσάρια μέσα στην πόλη, λόγω αεροδυναμικής όμως, στην εθνική δύσκολα θα πέσει κάτω από 5 λίτρα (εκτός εάν βάλεις το cruise στα 80 χλμ/ώρα).
Κάνει μία φασαρία (αεροδυναμική) από την μεσαία κολώνα, την οποία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν στο service με το ειδικό μηχάνημα. Πέραν τούτου, όλα καλά. Ο διάκοσμος είναι ευχάριστος, η ποιότητα κατασκευής θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Ίσως βέβαια να είμαι κι εγώ επηρεασμένος απ' όσα διαβάζω για προβλήματα.
Όπως και κάθε άλλης εταιρείας, το δίκτυο έχει 'διαμάντια' (πχ Κυριακούδης) έχει όμως και συνεργεία που δεν είναι ούτε για Datsun του '60 (πχ. στην αρχή της Μαραθώνος).
Για συντήρηση δεν μπορώ να σε βοηθήσω, έχω κάνει μία αλλαγή λαδιών μόνο, κόστος 46,51 ευρώ (με έκπτωση 12,56 ευρώ). Φθηνότερη από του Matiz σε βενζινάδικο. Όχι κι άσχημα για εξουσιοδοτημένο δίκτυο.
Εγώ είμαι ικανοποιημένος από την επιλογή μου. Για τα χρήματα που έδωσα (23 χιλ) πήρα ένα καθόλα αξιοπρεπές αυτοκίνητο.Καλημέρα. 2 ερωτήσεις σε σχέση με αυτά που έγραψες....
- Από τα 5.500 πόσα περίπου έχεις κάνει εκτός πόλης? Το ρωτάω γιατί εγώ με 4.400 μου βγάζει κατανάλωση 6,7/100 μέσο όρο. Καταλαβαίνω βέβαια ότι έχει να κάνει με στυλ οδήγησης και θέλω απλά να δώ αν είναι αυτός ο λόγος της μεγαλύτερης κατανάλωσης ή απλά το έχεις χρησιμοποιήσει περισσότερο σε εκτός πόλης οπότε σου έχει πέσει και η κατανάλωση και
- Την αλλαγή λαδιών ήθελες να την κάνεις εσύ από μόνος σου? Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να γίνει στο πρώτο σέρβις στα 15.000.
Θενξ
-
Έχω κάνει ένα ταξίδι Ελαφόνησο και πίσω, περίπου 700 χιλιόμετρα δηλαδή και μία βόλτα περίπου 500 χλμ σε επαρχιακούς με μηδενική κίνηση (Αύγουστο μήνα στην Αράχωβα, μέσω Θήβας-Λιβαδειάς κτλ, χωρίς Εθνική οδό). Τα υπόλοιπα είναι στην Αθήνα, με κύρια διαδρομή Μελίσσια-Ραφήνα, άρα όχι μποτιλιάρισμα. Επίσης, μόλις απέκτησα παιδί. Αυτό σε αναγκάζει να σηκώσεις το πόδι από το γκάζι μέχρι εκεί που δεν φαντάζεσαι. Νομίζω ότι είναι απόλυτα λογική η διαφορά μας.
Όσο για το δεύτερο ερώτημα, αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 ή σε έξι μήνες εάν δεν τα έχεις κάνει, υποχρεωτικά για να ισχύει η εγγύηση. Κόλπο μεν, αλλά αναγκάζεσαι να το δεχτείς για τα 5 χρόνια που ισχύει η εγγύηση (έχω και επέκταση). -
Με βαση την απαντηση σου και με το σκεπτικο οτι εχω κανει και εγω ενα ταξιδι Αθηνα-Γρεβενα (800χιλ) αλλα και οτι εχω μικρο παιδι με οτι αυτο συνεπαγεται, μαλλον την διαφορα μας την αποδιδω σε 3 παραγοντες
- Στα εξτρα εκτος πολης που εχεις κανει
- Στη διαδρομη που ανεφερες χωρις μποτιλιαρισμα (εμενα ειναι σε μονιμη κινηση με μετακινησεις μεταξυ δημων και ελαχιστη εθνικη με καθολου αττικη οδο)
- Προφανως εχω και λιγο πιο βαρυ ποδι....ναι υπαρχουμε και ζουμε αναμεσα σας
-
Αυτο το τελευταιο περι χιλιομετρων η εξαμηνου, δεν μου λεει κατι οποτε αυριο τηλεφωνο για να δω τι ισχυει μιας και δεν ειναι να εχεις τυφλη εμπιστοσυνη σε δαυτους...
-
Το γράφει στο βιβλιαράκι της εγγύησης, με αστεράκι, ότι έρθει πρώτο. Τα χιλιόμετρα ή το εξάμηνο. Και κάτι ακόμα, ξανακοίταξα τη συνολική μέση κατανάλωση και έχει ανέβει στα 5,6 λίτρα, άρα έχει μικρύνει η διαφορά μας.
-
Το εξάμηνο είναι υπερβολικό μικρό χρονικό διάστημα για αλλαγή λαδιών, τα 15.000 χλμ είναι νορμάλ. Αλλά αν κάποιος κάνει το χρόνο 15.000 χλμ το να κάνει 2 αλλαγές λαδιών είναι υπερβολικό. Και να πρέπει να τις κάνει σε εξουσιοδοτημένο. Το προηγούμενο qq 1.5 dci ήθελε service μια φορά το χρόνο ή στα 30.000 χλμ. Το έχει γνωστός μου και είμαι σίγουρος. Αυτός βέβαια κάθε 15.000 χλμ τα αλλάζει αλλά από μόνος του και όχι επειδή το επιβάλλει η αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης trader έγραψε:
...αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 ή σε έξι μήνες εάν δεν τα έχεις κάνει, υποχρεωτικά για να ισχύει η εγγύηση. Κόλπο μεν, αλλά αναγκάζεσαι να το δεχτείς για τα 5 χρόνια που ισχύει η εγγύηση (έχω και επέκταση).Για να ισχύει η εγγύηση αρκεί να γίνεται ένα τουλάχιστον service το χρόνο σε εξουσιοδοτημένο. Ποιός στο είπε αυτό για το εξάμηνο?
H επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης δεν είναι για 3 χρόνια, άρα συνολικά 3+3=6? Εγώ αυτή έχω. Ή έχει αλλάξει κάτι? -
Καλησπέρα,
Σε επικοινωνία με το πωλητή για το θέμα του σέρβις, μου επιβεβαίωσε ότι ισχύει αυτό που θυμόμουν, δηλαδή πρώτο σέρβις στα 15.000 ή με τη πάροδο του ενός έτους (ουσιαστικά δεν είναι ακριβώς σέρβις, μιας και κάνουν αλλαγή λαδιού και φίλτρων και πρώτο θεωρείται στα 30.000) .
-
Συμφωνώ μαζί σου, δε λέμε κάτι διαφορετικό. Απλά στο βιβλιαράκι έχει και έναν αστερίσκο στο θέμα του χρόνου. Εάν εσύ κάνεις τα 30.000 χλμ σε τρία χρόνια, αυτό δε σημαίνει ότι στο ενδιάμεσο δεν θα περάσεις ούτε μία φορά από το συνεργείο για να 'λαδώσεις' λιγάκι το σύστημα. Πρέπει να ζήσουν κι αυτοί, δεν θα γίνουν κλέφτες. Δε λέω ότι το θεωρώ αυτό απαραίτητο ή ότι συμφωνώ με αυτή την πολιτική, λέω τι πρέπει να κάνεις για να ισχύει η εγγύηση.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]